Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2021 14:03 - За двойните стандарти
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1235 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2021 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Световната Антидопонгова Агенция/ВАДА/ излезна със съобщение, че един от членовете и /Украинската/ е манипулирал проверките на украинските състезатели. Съобщава още, че на някое от последващите заседания ще се разгледат простъпките на инспекторите и дали и с какво ще бъде наказана Украинската страна. В Украйна реагирали адекватно, тъй като двама от заместник председателите на Украинската агенция подали оставка, а и била поискана оставка на зам министър на спорта-уволнен . Манипулацията се състояла в това, че от 10 ина години агенцията съобщавала на украинските състезатели датите за проверка-тоест през тези години украински състезатели на практика не били проверявани, или по точно не били проверявани водещите им състезатели.  Съобщение, което не раздвижи духовете на спортната общественост.
За евентуално същото провинение /казвам евентуално, защото доказателствата за вина на руската агенция почиват единствен на думите на емигрирал шеф на агенцията/ Руските олимпийци бяха посечени , не до кръста, а до петите. При това при руснаците се говореше за подменени проби, под натиск на съответните федерации, а тук въобще за поголовно манипулиране на проверки.
На руснаци бяха отнети титли и медали, бяха лишени от състезателни права редица спортисти, които отричаха , че са употребявали допинг, а допуснатите се състезаваха без флаг и химн. И Говорене, писане  и т н за нечестните руснаци. Днес мълчание. Ако руската агенция/което допускам, че е вярно/ е покрила отделни състезатели в украинския случай покриването е тотално-дава възможност да се покрият всички значими състезатели на страната. Смята ли някой, че Украйна, която е шлагерът на Запада, ще бъде наказана дори наполовина , от извършилата/приемаме че е извършила/ в далеч па мялкя степен руска агенция? 
Не искам да бъда криво разбран. Спортувал съм, внуците ми спортуват-единият по всичко личи, че ще продължи професионално/да е жив и здрав/ да е на терена и съм убеден противник на стимулираните по този начин спортни успехи, защото "наблъсканият" с тези гадости спортист , до голяма степен прилича на някогашните гладиатори. Загива, инвалидизира се , за кефещата публика и главно за производителите на спортни стоки и организатолрите на спортни събития. Състезателите са последните , които трябва да носят отговорност. Започват да употребяват забранени медикаменти и стимуланти , още като тинейджъри. Лично аз смятам, че употребата на допинг трябва да се криминализира
и наказателна отговорност трябва да носят всички по веригата-производители, дистрибутори, треньори, лекари и т н.  Мнение , което не е само мое, но което няма как да мине, защото зад производството на тези препарати  стоят голями пари. Защото спортът е силно печеливш бизнес, доколкото рекордите" продават"...продават за милиарди.
И ще се ловят за думите на обиден и алчен спортен деятел, и ще си затварят очите за цели отбори многобойци и биатлонисти " асматици", на "грации" с бицепси на Херакъл,
или алсалютна рекордьорка с неизлечима меланхолия.
Утре пък/нова мода/ Поветкин или Джошуа ще се почустват дами и може да ги видим на "дамския ринг"

Това в международен план.
Имаме двойно стандарти и по нашенски. Дори в блог бг
Преди време един от блоговите душмани на Петков и Василев/ и на Радев/,
постна разобличителен материал срещу Петков, който си уредил в един ден няколко разрешителни за строеж. Че е рамо, рамо е...и както казват във футбола "дълго рамо"
"Съдията обаче не свирил" Разбирам напълно и при това чисто човешки , въпросният колега блогър. Знаем патилата му с енергоснабдяването преди години. Имал ги е всеки.
Все пак експедитивността , макар и необичайна , не е закононепослушание.
Преди дни обаче, се оказа че няколко лота на магистрала Хемус са работени без разрешение. Основният строител на всички магистрали, пътища и пътечки Бойко Борисов- Колев Фичев, обясни нарушенията с това че бързал да свърже Изтока, със Запада. Знаете ли в тази част на изказването му аз ще се съглася. Всякякви "нагли и алчни" екозащитници могат с години да забравят път заради измислен а опасност за жаби, таралежи, скакълци и т н, без да се замислят дори за човешките жертви по неадекватните ни пътища. Получават си паричките и прекратяват делото-пътят, лифтитъ и каквото и да е няма проблем да се строи. Претенциите към "Колев-Фичев" са как и на кого бяха раздадени милиарди за лотове , които не са в строеж. Как за никой от тези лотове не бе образуван търг, как тези лотове бяха поверени на гл изпълнител, без ресурса/техника, човешки ресурс/ да изпълни подобни строежи. Как и на какви подизпълнители бяха прехвърлени парите и строежа на лотовете? Как и с какво доверие прехвърляш стотици милиони на дружество с ограничена отговорност 50, стотина хиляди лева? Ами то отговаря с един и по млко лева на 1000 с уставния си капитал? Тоест може да ти "издуха " сто милиона и съдебно можеш да изискаш от него 
сто, 50 хиляди и толкоз на практика. И когато нещата излезат документално пред съд и общественост ще видим, как Бойко Методиев Борисов , ще се отрече три пъти преди първи петли от останалите си бащино и фамилно-Колев Фичев. И законът ще е на негова страна. Не е важно за какво си се хвалил, а какво си подписвал.
Борисов ще е законопослушен и това е ясно и без правна култура.. Може и стотинка да нямаш в чекмеджето и да лежиш  невинен като Георги Атанасов-може и чекмедже да нямаш дори. Може твоя да е пещерата на Али Баба,но  след като подписите са само на 40 те разбойника.си "чист" като сълза

Въпросът ми не е за това, а за двоиния стандарт, като по горе
Как и защо колегата блогър, видя сламката в окото на Петков а не боабабите в очите на Бойко-все още Колев фичев


Гласувай:
31. germantiger - двойни стандарти винаги е имало и ...
30.10.2021 14:24
двойни стандарти винаги е имало и вие руснаците често сте ги поддържали и прилагали

сега обаче сте жертви на такива, което не е справедливо, но поне ще научите урока какво е да си от другата страна

а, прощавай, вие такива уроци не учите, защото тия уроци трябва да ги учат само германците и някаква тяхна министърка на войната, ах да
цитирай
2. анонимен - В окото на мръсника Петков има не сламка, а цяла джунгла.
30.10.2021 15:55
По - долна твар от него не е имало по тия земи. Подписал е декларация с невярно съдържание и е престъпник, лъга цял народ, че не е бил канадски гражданин, и сега продължава да лъже. Наистина, тия 12%, дето ще гласуват за ПП, са уроди.
Всъщност Льотчикът който е знаел, че Плужека лъже но го назначи, е по - долен и от него.
В сравнение с радефф и петкофф Тиквата е като Дядо Коледа.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Ще започна с това, че Петков не е първият случай, който се явява
30.10.2021 16:27
в нарушение на Конституцията относно упомената позиция. На прима Виста се сещам за Пирински, за Симеон, за Жорж Ганчев, Петър Бояджиев.
В момента имаме и съдия с двойно гражданство ., Което също е нарушение.
И какво е произтекло от това? Какво би било различно, ако Петков бе първи зам министър , упълномощен с по всеобхватни функции, или титулярът излезе в отпуска и т н.
Абсолютно нищо различно. Нито е мислил, когато е подписвал декларация, нито е знаел , че нарушава закон. Иначе врътки много, две посочих.
Колкото за разликата между Петков и Борисов
Ще започна с приликите. И на двамата е умряла циганката, която ги хвалеше и сами се хвалят.
Разликата е, че единият влиза в политиката от малък собствен бизнес и от престижен Университет, а другият идва от мощна сенчеста групировка и със започнати и шиканирани предварителни производства. Петков , ще видим дали ще се развие, но Борисов ръководеше страната според разбиранията в мястото, от което е дошъл.quote=plonder]По - долна твар от него не е имало по тия земи. Подписал е декларация с невярно съдържание и е престъпник, лъга цял народ, че не е бил канадски гражданин, и сега продължава да лъже. Наистина, тия 12%, дето ще гласуват за ПП, са уроди.
Всъщност Льотчикът който е знаел, че Плужека лъже но го назначи, е по - долен и от него.
В сравнение с радефф и петкофф Тиквата е като Дядо Коледа. [/quote]
цитирай
4. анонимен - Прекрасно е знаел Кирето, че нар...
30.10.2021 16:41
Прекрасно е знаел Кирето, че нарушава закона, но лъжеше по най-отвратителен начин. Посочените от теб приеха решението на КС, докато тоя се изкара жертва.
Борисов, Радев и Петков са три чудовища, отвратителни и гадни. И тримата. Ей това е червената линия между мислещия човек и промития мозък. Да кълнеш единия от тях, а да не виждаш другите двама е кретенизъм.
цитирай
5. vencivaleri1951 - На ,,министърката на войната,, ,,набиха канчето,, в самата Германия
30.10.2021 16:41
- и политици, и избиратели.В Русия общо взето я взеха на майтап. Не отива на военен министър на такава икономика , като Германия, да се ежи на страна в която само едно малко прибалтийски градче може да занули Германия за минути, вместо да си правят симпозиуми за Кант.

quote=germantiger]двойни стандарти винаги е имало и вие руснаците често сте ги поддържали и прилагали

сега обаче сте жертви на такива, което не е справедливо, но поне ще научите урока какво е да си от другата страна

а, прощавай, вие такива уроци не учите, защото тия уроци трябва да ги учат само германците и някаква тяхна министърка на войната, ах да[/quote]
цитирай
6. vencivaleri1951 - Посочените от мен бяха избрани в друг режим на законодателство
30.10.2021 17:09
Днес при противоречие на местното законодателство , с това на европейското , водещо е това на ЕС. А бламирането на Петков е в нарушение на европейското.
Тоест КС само тълкува Конституцията, но не подсказва какво следва, но подсказва, че не следва дело по НПК. Административният съд може да се самосезира, или да бъде сезиран и да образува дело, и дори да го санкционира. Европейските съдилища, обаче ще направят нищожна санкцията, а и ще обезщетят Петков , ако се стигне до там
Иначе за КС е отхвърлил няколко акта на М С от времето на Борисов , актове от които са произтекли действия за много милиони лв.
И ето парадокс личен. През 92ра бях уволнен по списък за политическа непригодност.
Списъкът съдържаше десетки имена и всички те бяха уволнени с една заповед ,на Филип Димитров. По късно КС се произнесе по груповите уволнения и държавата плати солидни обезщетения на засегнатите. Тоест имахме нарушение на трудовото право от една страна и конституционни права от друга от самия премиер на страната. Днес той е конституционен съдия. Въпреки , че почти ми купи кола с обезщетението , което получих, как мислиш, че се отнасям към компетентността му?
КС , позицията вицепрезидент, и Комисията по досиетата са най безсмислените позиции в държавата. Прекалено скъпи и с нулев КПД.
Колко месеца тълкуват казуса Петков, като и студент ще каже, че по конституция Петков не може да е министър, а според законодателството на ЕС е редовен.
Какво прави вицето? Кой го интересува кой бил ченге и кой не. Има държавен архив , със специалисти и всеки заинтересован може да провери досиетата и там.

plonder написа:
Прекрасно е знаел Кирето, че нарушава закона, но лъжеше по най-отвратителен начин. Посочените от теб приеха решението на КС, докато тоя се изкара жертва.
Борисов, Радев и Петков са три чудовища, отвратителни и гадни. И тримата. Ей това е червената линия между мислещия човек и промития мозък. Да кълнеш единия от тях, а да не виждаш другите двама е кретенизъм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5350470
Постинги: 1438
Коментари: 20038
Гласове: 5558
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031