Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2021 01:14 - Юмрукът на Радев и от творчеството на интелектуалеца проф Герджиков
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1587 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2021 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сигурен съм, че ако решите да погледнете по долу клиповете ще помислите , че злорадствам . Не , мъка ми е, че в доста години от прехода и университетски преподаватели и летци с мъка свързваха двата края, докато нискочели борчета бяха 
хит в страната и медийни герои. Вие ще видите в единият от клиповете прочутата "кобра на Пугачов" в изпълнение на генерал Радев, но с МИГ 29/което се е смятало за невъзможност, поради тегло, тяга , скорост/ а не на ЯК. Ще видите и вдигнатия  юмрук на Радев и вкопчилия се да го прегръща под юмруга президент Плевнелиев-да се впише и той в мъжете

В другия клип за съжаление ще чуете два пошли и бездарни текста на песни от човек
който чете в оригинал и професионално Омир, Софокъл, Зенон, Овидий,  Петроний
и за релакс пак в оригинал Гьоте, Шилер, Ман ...Професор, син на професор и съпруг на професор...Визитка при която оркестърът свири туш

Точно тази впечатляваща визитка ме озадачи . Какво свързва екс премиерът Борисов

та да предпочете професорът за кандидат на ГЕРБ Текстовете по долу на песните 

дадоха отговора на взаимното "харесване"

И ще обърна внимание на вдигнатия юмрук на Радев след полета. Юмрук над който не-

добросъвестно се спекулира от доста време. Виждате след полета Радев на два пъти

вдига ръката свита в юмрук , с което благодари на наземния персонал за съвместния

полет. Тоест взигнатия юмрук е традиционен поздрав на летците след полет, към

персонала ромогнал да се осъществи безаварийно полета. Този юмрук ще видите по

всички военни летища по света  Виждате как този вдигнат юмрук не пречи на

президента

Плевнелиев, който

подтичва да се прегръща с Радев. Слушайте, четете  и мислете

 https://youtu.be/xm5z3Qm3N7I

https://youtu.be/ADSwxcZ4GrIГласувай:
4Следващ постинг
Предишен постинг

1. alhimik1 - Юмрукът е символ на зелен чорап и няма връзка с интелекта...
27.10.2021 08:11
И добре е да си припомните "онези" времена на "виденова" хиперинфлация и "луканова" зима, вместо да защитавате един мизантроп и илитерат, станал по случайност пРезидент, а може би случайности няма, как мислите, другарю.
От брега...
цитирай
2. getmans1 - Голям майтап значи, чак професо...
27.10.2021 09:08
Голям майтап значи, чак професорски ... ако толкова ти се иска да си пропагандатор то пусни нещо малко по-така, че с това рискуваш да се поизложиш ...

Ето, аз мога да ти предложа нещичко;
„ Преди няколкон дни същата мъжка секретарка беше на екрана при Миролюба Бенатова. Тогава тя като журналист му зададе всичките неудобни въпроси. Отговорът разбира се беше, че мъжката секретарка има особени очила, които не му дават възможност да види, че в България има корупция и чекмеджета. Чудя се, след всичките тези унижения, на които доброволно се подложи тази мъжка секретарка, как ще продилжи, след няколко седмици, да бъде отново ректор на най-уважаваното учебно заведение.„

... Всичко си има, дори ирония граничечеща с обида има ... бива ли да срамим така СУ-то...
цитирай
3. planinitenabulgaria - Може да сте най-големото и надарено машкарче на блога,
27.10.2021 10:04
но постингът Ви в подкрепа на Радев, в чиито Инициатевин комитет има 27 доносници на ДС е неелав. Би могла да го ареше само Радостинчето с примрялата душица, защото межд Вас се чувства вътрешна спойка и гурото Ви, Товарш Чернопръц. Не пиша никога минуси, но точно това заслужава постинга Ви.
Достигайки зрялост, човекът поумнява, с Вас се случва обратното.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Гетьо,
27.10.2021 10:16
По понятни причини винаги съм се отнасял с уважение и към военните, в частност летците и към университетските преподаватели.
И аз гледам те и аз слушам интервюта. Та чух от устата на професора да говори за шизофренно поведение на Радев /не се конфронтира по линията Изток Запад, че вдигал юмруци, вместо да обединява нацията, че бил страхливец, след като не дебатирал с него...,,
Тук вече започна да изчезва уважението ми към професора, защото продължи да експлоатира една лъжа. Не заблуда , а лъжа ! До себе си има военен, при това съпруга на генерал. Няма как и да не е знаел, да не му е обяснено какво означава за един пилот вдигнати в юмрук. Вмени и вина на Радев за Ковид кризата. Тоест имаме президент побойник, шизофреник, че не се издървил на САЩ , или Русия. После се чуди защо президентът не иска да дебатира с него.
Защо му е на Радев да влиза в махленско ежене, след като смята, че има комфортна преднина? Защо му е да търси таран, като самолетът му е бая над професорския за момента. Когато се налага таран се видя че влиза. Друг приземи самолета си и прати резерви на два пъти за президентската надпревара.
Колкото до чалгата. Текстовете са пълен абсурд.Какво е искал да каже младият Герджиков на студентите си тогава е точно толкова убедително, колкото предизборните му послания.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Първо чорапът е син
27.10.2021 10:31
Второ, ако текстовете във втория клип са литература, то човек
По добре е да бъде илитерат. И като говорим за интелект, не е лошо да си припомним, че Военновъздушното ни училище, когато е имало прием е винаги било сред висшите училища с най-висок бал на приемане. Класическата филология , точно обратното-с най нисък бал сред филологиите дори.


quote=alhimik1]И добре е да си припомните "онези" времена на "виденова" хиперинфлация и "луканова" зима, вместо да защитавате един мизантроп и илитерат, станал по случайност пРезидент, а може би случайности няма, как мислите, другарю.
От брега...[/quote]
цитирай
6. getmans1 - По понятни причини винаги съм се ...
27.10.2021 10:50
vencivaleri1951 написа:
По понятни причини винаги съм се отнасял с уважение и към военните, в частност летците и към университетските преподаватели.
И аз гледам те и аз слушам интервюта. Та чух от устата на професора да говори за шизофренно поведение на Радев /не се конфронтира по линията Изток Запад, че вдигал юмруци, вместо да обединява нацията, че бил страхливец, след като не дебатирал с него...,,
Тук вече започна да изчезва уважението ми към професора, защото продължи да експлоатира една лъжа. Не заблуда , а лъжа ! До себе си има военен, при това съпруга на генерал. Няма как и да не е знаел, да не му е обяснено какво означава за един пилот вдигнати в юмрук..


... ИЗГЛЕЖДА ОСВЕН ТЕБ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗГЛЕЖДА ТОЗИ „ЮМРУК„ КАТО ПОЗДРАВ ... ФАКТ КОЙТО ДО СЕГА НЕ Е ОПРОВЕРГАН ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО НА РАДЕВ

... ОТДЕЛНО, РАДЕВ НАИСТИНА НЯМА КАПАЦИТЕТ ЗА ДЕБАТ С ПРОФЕСОРА И ВСИЧКИ ОТ ОБКРЪЖЕТИЕТО МУ ГО ЗНАЯТ - ПОМНИМ КАК БЕШЕ ОТКАЗАН ДА ЦИТИРА ФИЛОСОФИ

vencivaleri1951 написа:
Вмени и вина на Радев за Ковид кризата. Тоест имаме президент побойник, шизофреник, че не се издървил на САЩ , или Русия. После се чуди защо президентът не иска да дебатира с него.


... ТОВА СА СИ ТВОИ УСЕЩАНИЯ ... КОЛКОТО ДО КОВИДА ФАКТИТЕ СОЧАТ ОРАТНОТО

vencivaleri1951 написа:
Защо му е на Радев да влиза в махленско ежене, след като смята, че има комфортна преднина? Защо му е да търси таран, като самолетът му е бая над професорския за момента. Когато се налага таран се видя че влиза. Друг приземи самолета си и прати резерви на два пъти за президентската надпревара.


... И С ТОЗИ ДОВОД ИЗДИШАШ ЯКО ... НИНОВА НЕ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, НЕ Е И БИЛА ... ЗА ПРЕЗИДЕНТИ СЕ КАНДИДАТИРАТ ВОДАЧИ НА МАРГИНАЛИЗИРАНИ ПАРТИЙКИ ... И ТОВА Е ФАКТ.

vencivaleri1951 написа:
Колкото до чалгата. Текстовете са пълен абсурд.Какво е искал да каже младият Герджиков на студентите си тогава е точно толкова убедително, колкото предизборните му послания.


... КОЛКОТО ДО ДЕКЛАРИРАНОТО ТИ УВАЖЕНИЕ КЪМ „УНИВЕРСИТЕТСКИЯТ ПРЕПОДАВАТЕЛ„ ЯВНО СЕ ПРОСТИРА ДО СЕМЕЙНИЯТ ТИ КРЪГ И СЪМИШЛЕНИЦИ - МНОГОКРАТНО СИ ГО ДОКАЗВАЛ ... КАК МИСЛИШ ИМА ЛИ НУЖДА ДА ЦИТИРАМ ИМЕНА, ЧЕ И ТАКИВА СИ „ОДРИСКВАЛ„ ПОД МОИ ПОСТИНГИ.

... ТО БИВА ЛИЦЕМЕРИЕ БИВА, АМА ПРИ ТЕБ ТОВА Е НОРМА ЯВНО.

...
цитирай
7. getmans1 - Вземи изгледай и това видео, осо...
27.10.2021 11:30
Вземи изгледай и това видео, особено след 14-та минута;

https://www.youtube.com/watch?v=7809YbD3tKs

... ТА ДАНО РАЗБЕРЕШ НА КАКВО СТАВАШ РАЗПРОСТРАНИТЕЛ ... НЯМА ДА ТИ ДАВАМ ЛИНК КЪМ ЙОРДАН БАКАЛОВ ДО КАКВИ „ВИСОТИ„ ДОСТИГА ... ДРУГ ПРЕПОДАВАТЕЛ И „ЕКСПЕРТ„ УДОСТОВЕРИЛ ИСТИНОСТА НА „ЕДНИ„ СНИМКИ... ВПРОЧЕМ ЕГО И ТЕКСТА - ЕКСПЕРТНИЯ ... ТИ САМО СЪПОСТАВИ ФАКТИТЕ ...

Ivan Bakalov
Вчера в 4:05 ч. ·
Проф. Атастас Герджиков писал текстове за чалга песни... Предизборен фалшификат? Да, ама не. Още след като обявиха кандидатурата на Герджиков, ми се обади колега да ми каже, че търси касети с чалга от 90-те години, в които може да пише името му като автор на песни. Герджиков бил в екипа на "Каналето" на Камен Воденичаров, той въобще е в това котило, от което се пръкна "Новото време", на което е учредител. И тогава казвал, че се печели добре от такива текстове, та чак Карбовски, който също е бил в екипа на "Каналето", се замислил дали да не пропише и той. По 250 лв. сегашни пари на текст.
И Карбовски разказа това в предаването "Студио Хъ" в 7/8 тв.
И ето, някой се потрудил да издири песни с текстове на Герджиков - "Два мерцедеса карам, 100 гаджета сменявам, на сухо не оставам..." - продуцент Жоро Сръбския, 1998 г.
Що да не прасне една халтурка човекът. Ама що сега преди изборите? Да не искате след изборите да ги покажат?„

КАТО СЪПОСТАВИШ СТОЙНОСТА НА ЛЕВА 98-та година може и да ти светне КЪДЕСИ СЕ ПОСТАВИЛ В КООРДИНАТНАТА СИСТЕМА ... ДО ТУК ДВА ПРОТИВОРЕЧАЩИ ФАКТА ... АМИ КЪДЕ ЛИ Е БИЛ ТОГАВА САМИЯТ ПРОФЕСОР
цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо, благодаря ти за видеото
27.10.2021 14:25
И да те попитам, дали си го изгледал цялото, и дали си го осмислил
Желев на маргинална партия ли беше избор, Петър Стоянов на маргинална партия ли беше избор, Първанов на маргинална партия ли беше избор?
Нинова е добре наясно с кондицията на БСП в момента , а и при предишния вот. Защо да си надскача боя и да влиза в обречена битка. Кой и как е усетил потенциала на Радев , лично аз шапка му свалям.
В момента има двама силни лидери в България- Борисов и Радев. Първият казва аз направих това и онова, аз "сътворих света" Вторият каза -ти си престъпник, ти си лъжец, ти си за затвора. Два века назад след такива думи са избирали шпаги , или пистолети и се е отивало на място далеч от погледа на хората. Правели са го и граждански лица, а за офицери е било задължително. Еволюцията направи тази "битка" не толкова летална и дойдоха избори, конкуренция, конкурси, награди...Тоест има място за състезание и не толкова кърваво.
Тоест двамата силни трябваше да се сборят и загубилият да се оттегли.
Каузата на Радев е да " изчегърта" Борисов и моделът му на управление. Каква е каузата на Герджиков-да запази този модел, което е абсурд. И това се разбира и от преподавателите и от студентите, независимо, че се появиха студентски комитети , раздават фланелки, писалки, листовки....Студентите миналото лято се знае къде бяха една не малка част, и е ясно как гласуваха по голяма част от тях Герджиков ги предаде. И ако е смятал че те грешат, трябваше да направи това , което направи и Радев преди първия вот. Радев си подаде оставка, защото принадлежеше към деполитизирана структура, както и СУ е такава, а от горе на това и автономна
Това с инициативните комитети е бошлав работа-битката е между Радев и Борисов.
И ако радев е подкрепен от сравнително свободни избиратели, то ГЕРБ и ДПС са еднолични партии и ако има втори тур ще видим , че вотът на професора ще е не много по различен от изборните числа на двата електората Борисов щеше според мен да получи повече гласове, но щеше да трябва да напусне играта
това е и ролята на професора. Да запази Борисов, а ако стане някакво "меле пред вратата и се получи автогол" то се удря и джакпода.
Е Радев трябва да внимава за "меле" и го прави

За страхливостта.
Защо "кобрата", казват че е фигура за виртуози.
Защото когато "увисне" близко до повърхността, от една страна с висока тяга, от друга със спирачка е сериозно изпитание и за свигател и за умения. Едно кихане, един внезапен мускулен крамп и се разбиваш.
Нещо подобно като да спреш по нанагорнище и да балансираш с газ и съединител. На всеки му се случва да изпусне колата малко назад/или повече/, да му загасне двигателя. А сега си представи , че изпуснеш ли колата загиваш. Ще седнеш ли зад волана? А сега си представи 10-15 тона увиснали и ти управляваш машина с тяга много нютони , или там в каквото се измерва. Смяташ ли , че такъв човек може да е страхлив Той е отговорен , а това е различно от страха. Не му трябва в момента ни "крамп , ни кихане"
цитирай
9. getmans1 - В последно време ТРЯБВА да съм на ...
27.10.2021 19:13
В последно време ТРЯБВА да съм на заплата като „ресурсен„ коректор на всичко писано от теб
- Желев е избранот НС
- Стоянов като ЗАМ ПРЕДСЕДАТЕЛ след вътрешни избори
И няма такава традиция като председателя да върви за президент, според мене даже не редно .

Аз съм написал „капацитет„ ти ми говориш за смелостта на пилота - не знам какво и как разбираш, но явно подсъзнателно усещаш моята правота.

Радев като генерал е едно в деполитизираната армия, СУ е друго, пълно е с партийни членове ... И пенсионирането не е оставка ...
То Радев и друга жертва направи заради президентството и нея ли да сложим в графа „геройство„ ... и без това за Йотова дори член на ИК е геройство

На предните избори беше горд с ИК за Радев сега не харесваш системата заради Герджиков ...
цитирай
10. starforlife - Виж сега, Венци... Ще коментирам нормално, пък бъди сигурен, че има какво да научиш, ако проведем кратка дискусия.
27.10.2021 22:34
Първо по постинга: То е ясно, че имаш пристрастия.
Както и не би ми повярвал, че аз лично нямам абсолютно никакви, просто защото политиката не ме интересува.
Но да те попитам на какво основание ти вярваш и на двата клипа?
Имам предвид това, че... Спомни си как ти казах на два пъти да попиташ съпругата ти за ПРОЕКЦИЯТА в областта на Психологията...
Та, имам предвид това, че в клипа, който се базира на интервю с Карбовски ясно и еднозначно се разбира, че въпросният не е сигурен Герджиков ли е писал въпросните песни или не.
Самият той изрично го казва, че не си спомня и не е сигурен, но ти на базата на пристрастията си, прие, че е той.

Сега по другия клип, този с Радев.
Отново на базата на пристрастията си ти обяви, че Радев бил изпълнил "Кобрата на Пугачов", но ще ме прощаваш - аз такова нещо ЕДНОЗНАЧНО не видях и по-скоро на мен ми прилича на това Зрителя да изпада в залуда.
Не казвам, че е направен нарочно така записа, о не: нито съм критикар в случая (иначе крайно не го харесвам Радев и има защо) на Радев, нито защитавам Герджиков, който за мен лично би бил 300 пъти по-добър Президент. Отново лично мнение, но има защо.

Сега по една част от един от коментарите ти - тази, по която смея да твърдя, че съм подготвен доста над средно ниво, а ти си написал не само смешни, а противоречащи на физиката неща.
За цвета на чорапите при летците няма да те поправям, но не са сини, а черни.
Говоря за ето това:
В края на 8-ми коментар ти, Венци, написа:
За страхливостта.
Защо "кобрата", казват че е фигура за виртуози.
Защото когато "увисне" близко до повърхността, от една страна с висока тяга, от друга със спирачка е сериозно изпитание и за свигател и за умения. Едно кихане, един внезапен мускулен крамп и се разбиваш.
Нещо подобно като да спреш по нанагорнище и да балансираш с газ и съединител. На всеки му се случва да изпусне колата малко назад/или повече/, да му загасне двигателя. А сега си представи , че изпуснеш ли колата загиваш. Ще седнеш ли зад волана? А сега си представи 10-15 тона увиснали и ти управляваш машина с тяга много нютони , или там в каквото се измерва. Смяташ ли , че такъв човек може да е страхлив Той е отговорен , а това е различно от страха. Не му трябва в момента ни "крамп , ни кихане"
Първо: Аз не мисля, че това за което говориш има нещо общо със страха.
Да не говорим колко видове страх има.
Второ: Много е смешно да твърдиш, че "Кобрата на Пугачов" се изпълнява "близко до повърхността", защото това не само е невъзможно, а и 100% ще завърши с унищожаване на самолета или най-малкото двигателите му.
Трето: Ето това за "високата" (смешно като определение) тяга и спирачката (също смешно като определение) просто противоречи на физиката и не така се изпълнява фигурата.
Да не говорим, че двигателят почти няма нищо общо и за него не е почти никакво изпитание.
"Изпитанията" са най-вече за крилата, ако за машината говорим, защото те са това, чрез което се реализира фигурата. Останалото е самият въздух, а не тяги и прочее бля-бля.
Четвърто: Ти наясно ли си, че "Кобрата на Пугачов" е правена от 10-ки пилоти от най-различни националности първия път близо 20 години преди Пугачов и е кръстена на негово име (дори не е официално) просто защото той пръв я показва на изложение през... мисля, че 1981-ва година беше?
Нещо повече: Руснаците са я видели изпълнявана на техен самолет... А сега де... Къде беше и от коя националност... Май Египет (не мисля да проверявам) през 70-те.
Но проверих и да - Египет, а годината е 1972-ра.
Както видях и, че Пугачов я демонстрира през 1989-та.
А преди това австрийци, алжирци, сирийци, израелци и прочее са я правили както вече казах още от 60-те, а първият изпълнил я е швед.

ПС: И всъщност, Венци, това дали даден самолет е способен или не да послужи за изпълнение на "Кобрата", ни най-малко не говори за каквото и да е превъзходство пред останалите.
Въпрос най-вече на това къде е разположен центърът на тежестта.
Именно затова са относително доста малко самолетите, на които може красиво да се изпълни фигурата.
цитирай
11. blackpredator - https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6005425
27.10.2021 23:07
"Ген. Румен Радев е един от малкото пилоти в НАТО, които изпълняват с лекота особено сложни фигури от висшия пилотаж като “Кобрата на Пугачов” и “Камбана”"
цитирай
12. starforlife - ~ 11. blackpredator
27.10.2021 23:12
Е да де, ама това е СТАТИЯ и е писана от ЖУРНАЛИСТ.
А знаем как те търсят сензации и какво целят при писането и не си поплюват да украсяват.

В коя минута ЕДНОЗНАЧНО се вижда "Кобрата"?
(Както и официално си се знае и името е именно понеже "идва" от онези държави за първи път: Египет, Сирия и прочее - не знам в СССР и сега Русия да има кобри, че да не й дадат друго, руско, име.)
В НИКОЯ!

Пак казвам: Може и да я е изпълнил.
Аз просто говоря, че от видеото не става ЕДНОЗНАЧНО видно и аз лично не съм убеден.
И не само аз - всеки, който е запознат, че за да се счита за "Кобра" едно от най-важните условия е да протече без промяна на височината, няма да е убеден.
Защото точно това не става ясно от видеото: "Кобра" ли е или е образно казано набиране на височина под прав ъгъл спрямо РАВНИНАТА НА ЗАСНЕМАНЕ дори, а не дори Земята, по посока на азимута... И последващо рязко хоризонтиране спрямо въпросното вертикално набиране на височина.

Понимаеш, Товарищ?

После, Товарищ: Техниката на изпълнение е... Как да го кажа... Стандартизирана.
Тоест, пилотът трябва да изпълни определен набор от действия и, ако самолетът позволява - фигурата ще стане.
Така, че - не съм съгласен, че Радев е "един от малкото от НАТО" и т.н. журналистически бля-бля.
Убеден съм, че поне 80% от всички бойни пилоти по света въобще, при подходящ самолет и ТРЕНИРАЛИ "КОБРАТА" - нямат никакъв проблем да я изпълняват.

ПС: Без да имам за цел да принизя фигурата, пилотите и прочее, ще дам пример със следното (нали Венци е дал автомобилен, макар и нерелевантен)
Докато бях студент в Пловдив, изкарах "С" категория.
На "ГАЗ-53".
Задължителен елемент на полигон беше "гараж под прав ъгъл".
Гаражът се симулираше от 4 колчета (високи по около 2 метра) и свързващи ги линии, начертани на асфалта, без тази на "входа".
Паркирането... Или по-скоро ученето там... Нямаше нищо общо с джапанките.
Подхождаш, следейки дясното странично огледало...
При достигане в него на еди коя си част от каросерията на ГАЗката на еди колко си визуално премерено, преценено като ШАБЛОННО ПОДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ, от лявото колче навиваш пълен десен...
И когато пък в огледалото видиш задното колче еди къде си - изправяш.
И си вътре, незастъпил линиите и не бутнал колчетата.

Нещо подобно се прави и при каквато и да е фигура от висшия пилотаж, като естествено не е така просто и са много нещата, които да прави пилота.
Но той точно знае какво и кога да прави - нищо не импровизира.
Ако му дадат друг самолет (на Радев в случая не МИГ, а СУ примерно) - не, че няма да направи някоя и друга фигура, но ни най-малко не биха изглеждали по същия начин.
И не говоря специално за Радев, а за който и да е пилот.
Да не говорим "логистиката", която му се оказва постоянно от земята.
цитирай
13. vladtepes - За нискочелите борчета
28.10.2021 16:18
Все пак имаше магистри по борба като Илия Павлов, България се гордее с професор по борба Петър Киров.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5350482
Постинги: 1438
Коментари: 20038
Гласове: 5558
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031