Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 12:21 - Не е истина! Янки задържат в Южния парк!?
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 4178 Коментари: 14 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Ако някой разкажеше това, което ми се случи вчера привечер щях да си помисля че е раздувка. Цял свят знае, че САЩ са полицейска държава, но не съм предполагал, че до толкова са се разпищолили дипломатите им зад граница.
За какво иде реч:
-С моя приятелка разхождахме кучето ми . Тя живее от години в Австрия и се изненада виждайки паметника на загиналите пилоти в тревната площ пред оградата на посолството. Извади телефона си и го снима. От тротоара на улицата. Веднага изникнаха пехотинец и наш от НСО. Поискаха да изтрие снимката. Приятелката ми отказа. Нашият и каза, че ако не изтрие снимката ще бъде задържана. Попитах на какво основание, а онзи ми каза да не се бъркам защото ще задържи и мен. Попитах го дали ще задържи и кучето и двамата направо изпаднаха в бяс. Приятелката  в този момент започна да набира австрийското посолство у нас. Понечиха да и вземат и телефона, но нещо сработи у янкито. Нареди да направи на нашия паспортна проверка. Като видяха австрийски паспорт се насметоха. Почнаха да обясняват, че е забранено снимането в дипломатическа собственост и , че тротоарът дори бил зона за сигурност. Тук се издъниха съвсем, защото приятелката е съпруга на бивш дипломат, при това бил на висока позиция. Обясни им , че и говорят глупости, че просто или скучаят, или имитират дейност. Поиска си телефона, или да повикат човек от австрийското посолство, тъй като австрийски гражданин е подложен на полицейски тормоз.
Нещо започнаха да говорят на янкито в слушалката и той се извини и каза, че трябва единствено да се направи проверкана паспорта и поради прилика с търсено лице.
Тук вече нямаше какво да се направи. Имат право до 24 часа да те задържат по подозрение и не можеш да се оплачеш. Без никаква причина проверяваха паспорта и близо час. Поискахме докато трае проверката да влезем в едно заведение наблизо. Получихме отказ, а и веднага дойде друг от НСО въоръжен с картечен пистолет. Каза ни , че такава е процедурата. Докато тече проверката до  проверяваното лице да стои въоръжен полицай.
Дойде друг янки с паспорта и се извини за забавянето. Попита приятелката защо все пак е снимала паметника. Отговори му, че когато има път към Дрезден ще покаже снимката та да ги подсети и там да построят подобен знак. Онзи почервеня и каза, че и английски летци са летял и бомбардирали София. С това се опита да я заплаши, тъй като тя има часове/преподава/ в Оксворд. Тоест-ако много знаеш , можеш и да не четеш. Тя направо му се изхили.  Каза , че най много след подобна намеса да и увеличат хорариума. Каза му още, че братовчедите им англетата може и да са бомбардирали , но не са толкова глупави и нагли/което с последното не съм съгласен/, че да си вдигат паметници там където са сеяли смърт.

По късно ми разказа, че след атентатите срещу американски мисии, посолството във Виена , а и резиденцията на посланика били отцепени с метални преграждения в доста голям периметър. Така около три месеца. След като минал този срок, австрийски младежи вдигнали палатки около огражденията и патрулирали денонощно. Когато ги попитали какво искат, казали , че не искат нищо. Просто били загрижени за американските дипломати и служители и ги охранявали. След няколко часа огражденията паднали.
Иска ми се да знам кога "красивите и интелегентните, и сводолюбивите" ще се поразходят "да пазят американците" по ул "Велико Търново" която е в ограждения зарад посланика на янките:)Гласувай:
20


Вълнообразно


1. vmir - А не мислиш ли, че след като си обявил война на собствената си държава защото била „фашистка”,
22.02.2014 13:10
а тя пък като такава е обявила война на „антифашистките” ти съюзници, не е особено логично да честваш като герои убийците на българи и да оправдаваш убийствата им с Ботев, Смирненски и Вапцаров, а да недоумяваш защо съюзниците им искат паметна плоча за загиналите си на тяхна страна?
цитирай
2. aboychev - БРЕ КАКЪВ ЧЕРВЕН ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ИДИОТ ВРЪЗКАР СИ ИМАМЕ В БЪЛГАРСКО
22.02.2014 13:30
ДО КОГА БЕ ОБИКНОВЕН ТЪПАНАР
ЩЕ ЗАНИМАВАШ СВЕТА С
ЧЕРВЕНО-ИДИОТСКИТЕ СИ ИЗМИСЛИЦИ И "ПРОЗРЕНИЯ"
РАЗБРАХМЕ, ЧЕ СИ
"ИНТЕЛИГИЗИРАН" В РУСИЯ, И ЧЕ
ТРАПЕЗАТА ТИ Е РУСКИЯ БОРШЛАФ.

ИЗЧЕЗВАЙ В ИСТОРИЯТА НА БОРБАТА
ЗА "СкЛАВиЯНСКО" ЕДИНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ
ЗАЕДНО С ИДЕАЛЪТ СИ - УРОДЪТ ПУТИН.
цитирай
3. ok3223 - Слушай бе свиньо ВМИРИ-САНА
22.02.2014 13:55
vmir написа:
а тя пък като такава е обявила война на „антифашистките” ти съюзници, не е особено логично да честваш като герои убийците на българи и да оправдаваш убийствата им с Ботев, Смирненски и Вапцаров, а да недоумяваш защо съюзниците им искат паметна плоча за загиналите си на тяхна страна?


Я СЕ ВЗЕМИ У РУКЕ И НЕ ДРЪНКАЙ НСЕСВЪРЗАНИ НЕБИВАЛИЦИ.
Бомбардировките на София и Дрезден, нямат нищо общо с военни действия и обекти.Бомбардирани са многократно, като не е загинал нито един военен, а загиват в София 7-8 хиляди цивилни, жени и деца. В Дрезден в последния ден на войната, градът е разрушен напълно, като загиват около70,000 цивилни.
Във войните има писани и неписани закони, които се спазват от хилядолетия.
ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕ УЧАСТВУВАЩО В СРАЖЕНИЯТА, ДА СЕ ПАЗИ И НЕ СЕ ЗАКАЧА.
Другото е 100% варварщина.
Американските самолети са разхвърляли и заредени с взрив детски играчки тогава, писалки, моливи, кукли и подобни, които при допир се взривявали.
Така са били осакатени много деца, намерили такива играчки по улиците и градините на София.
цитирай
4. zuzi0550 - пак добре, че не сте отнесли по една ...
22.02.2014 13:56
пак добре, че не сте отнесли по една 24-ка с приятелката ти.
цитирай
5. vmir - Старши, теб не съм те питал, пък и си прекалено тъп, за да имат приказките ти стойност за мен.
22.02.2014 14:05
Айде къш!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Вмирчо,
22.02.2014 14:08
vmir написа:
а тя пък като такава е обявила война на „антифашистките” ти съюзници, не е особено логично да честваш като герои убийците на българи и да оправдаваш убийствата им с Бота?


Аз съм писал по въпроса за американския паметник. Становището ми е , че всеки
войник има право на свойта могила. Не войниците са виновни за Дрезден, Херушима, софия , а съвсем други. Още повече, че аз съм доста "древен":) и помня дупките от бомби в полето на София. Тоест обикновените американци и англичани са пуускали товара си в полето разбирайки безсмислеността и уродливостта на подобна "касапница" и са блокирали по свой начин/а за това се иска кураж/ своите началници. Подобни бойкоти довеждат до симулативни атаки по време на обучението на летците. Сега всичко е оттренирано на симулатори и с психолози. Тоест все едно компютърна игра баха бомбардировките на беззащитен Белград например. Сринаха се мостове заедно с хората върху тях, удряха се влакове заедно с пътниците вътре. От години не са засечени нарочни оотклонения от зададената мишена.
Така, че аз нямам никакви претенции от поставения паметен знак на летците. Просто се възмутих от факта, че е възможно нареждането да бъда задържан без да съм нарушил нещо. Просто скимва на някакъв натегач в посолството и нарежда на нашите полицаи задържане и паспортна проверка. Тук "красивите и богатите" блокират незаконно кръстовища, окупират университети, метат павета и поискат ли им легитимация пищат до Бога за полицейски произвол. Пищиш и ти.

В случая аз си разхождам кучето и не правя нищо. Дамата до мен от тротоара снима паметник който е публично достояние и също не нарушава никакъв закон.
Задържат ни полицаи по нареждане на някой от посолството. На момчетата ако бъда откровен им беше неприятно и видимо накрая бяха на страната на приятелката и мен. Тя просто защити дастойнството си, а ти я иронизираш. Може би защото нва теб ти липсва такова.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Абучев драго ми е да ме навестяваш.
22.02.2014 14:12
aboychev написа:
ДО КОГА БЕ ОБИКНОВЕН ТЪПАНАР
ЩЕ ЗАНИМАВАШ СВЕТА С
ЧЕРВЕНО-ИДИОТСКИТЕ СИ ИЗМИСЛИЦИ И "ПРОЗРЕНИЯ"
РАЗБРАХМЕ, ЧЕ СИ
"ИНТЕЛИГИЗИРАН" В РУСИЯ, И ЧЕ
ТРАПЕЗАТА ТИ Е РУСКИЯ БОРШЛАФ.

ИЗЧЕЗВАЙ В ИСТОРИЯТА НА БОРБАТА
ЗА "СкЛАВиЯНСКО" ЕДИНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ
ЗАЕДНО С ИДЕАЛЪТ СИ - УРОДЪТ ПУТИН.


Чета те и разбирам колко съм прав, че не сме съмишленици. О друга страна ми е и тъжно виждайки "колко мъка има на тази земя" Лекувай се бе човек. Ако нямаш пари за хапове и доктор, тук в блога ще съберем
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ако бъда откровен
22.02.2014 14:22
zuzi0550 написа:
пак добре, че не сте отнесли по една 24-ка с приятелката ти.


и аз се притесних да не го направят . Ще се стресира кучето, ще вземат да кажат, че са ни задържали зарад неприлични интимни действия привечер в парка... Върви че обяснявай после в къщи, че нямаме сестри. Дори ще си призная, че и казах да си мълчи и да изтрие снимката. Сега се чувствам донякъде гадно от този съвет в стил" Преклонена главица сабя не я сече.
Госпожата даде урок и на полицаи и мен
цитирай
9. blackpredator - Ейййй, Венци,
22.02.2014 15:38
пак детонира делюзиите на американопитеците.
Сега требе някой ветеринар, по метода на Кашпировски щот са големо стадо, с друг постинг да им лекува стреса. ;))


цитирай
10. blackpredator - И да извиняваш за спама,
22.02.2014 16:17
ама да добавя.

Нали помниш, че през 1919 г., когато Стамболийски подписал Ньойския договор, от яд счупил писалката си след това.
Ако си следил баталията в блога около Украйна ще разбереш, че тия шебеци биха издигнали обелиск на тая писалака.
И стела на капитан Харлаков...
цитирай
11. vencivaleri1951 - Ами какво да добавя към спама
22.02.2014 17:02
blackpredator написа:
ама да добавя.

Нали помниш, че през 1919 г., когато Стамболийски подписал Ньойския договор, от яд счупил писалката си след това.
Ако си следил баталията в блога около Украйна ще разбереш, че тия шебеци биха издигнали обелиск на тая писалака.
И стела на капитан Харлаков...


Не знам дали си имаш село ти Русчуклията, но аз си имам. Те миризливите животинчета пор, невестулка, язовец и проче....Влезнат ли в кокошарника кръвта ги опиянява и избиват всичко. Та така и нашите порчета в блога. Видят ли кръв "порясват" Понеже сами са шубета чужда ежат се епистоларно. Иначе не се съмняваю поровете скочат ли много на един гените на изверга Харлаков оживяват у тях.
цитирай
12. mamkamu - !
22.02.2014 22:03
Гъзолизието на всички наши управляващи спрямо големите световни сили е безподобно във всяка една епоха.... Така че не се и учудвам на действията на техните марионетки. Аз обаче си падам малко американофил, знаеш, и още в близките дни ще ида да щракна американския паметник, да видим, какво ще стане... Щото хич не обичам простотиите на разни длъжностни лица, па били те и американските ни съюзници. Всичко си има граници, `дет се вика :)
цитирай
13. vencivaleri1951 - Здравей!
23.02.2014 00:05
mamkamu написа:
Гъзолизието на всички наши управляващи спрямо големите световни сили е безподобно във всяка една епоха.... Така че не се и учудвам на действията на техните марионетки. Аз обаче си падам малко американофил, знаеш, и още в близките дни ще ида да щракна американския паметник, да видим, какво ще стане... Щото хич не обичам простотиите на разни длъжностни лица, па били те и американските ни съюзници. Всичко си има граници, `дет се вика :)


То и пред паметника има табела , че е забранено снимането в дипломатическата зона. Само, че нито паметника нито третоара е в района на американската собственост. Аз не знаех и мислех отначало, че те са прави, но понеже приятелката е наясно с тези неща ги навря в К. Г. Все п пак се изгавриха с нас като казаха че правят проверка тъй като имало сходство с търсено лице
цитирай
14. dolce - аз
24.02.2014 00:03
аз мисля да ида и да го оформя арт тоз паметник с червено :) аха да видим как ще ме арестуват янките :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5350520
Постинги: 1438
Коментари: 20038
Гласове: 5558
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031