Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05 00:37 - От библиотекар,ка и помощник винаги можеш да научиш нещо ново и фантАстично
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 909 Коментари: 11 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 какво научих днес
-че има финансист владимир девидов и че Блумберг са самозванци и с квази финансови 
прогноза и експертиза
-че Байдън е мародер

За финансите:
Самозванците от Блумберг   преди седмица написаха, че рублата е най-силната валута от началото на годината. Обясниха и защо експертите, които ползват мислят така.  Лично аз не смятам , че експертизата на Блумберг  е съвсем точна , защото става въпрос за укрепваща се паричка, която като номинал няма определящ обем за световните финанси.
Силно укрепваща е и бразилската пара за същия период, но номиналът и е още по незначителен. Тоест моето мнение  е че рублата е стабилна парична единица и има шанс да увеличи чувствително номинала си/каквато е и целта/, но силните валути /все още/ са тези по които мери стабилитета си.
Прочетох какво е написал лауреатът на "библиотеката " Владимир Девидов и в написаното има вярни неща , най-малкото защото са като по учебник-плюсовете и рисковете от плаващата рубла, как Централната банка ще я заковяла в определен порядък и дъра , бъра ...два "паралелни "чадъра /паралелен курс/
Да така пише в учебниците. Да, така и процедираше и процедира Елвира Набуилина, на която съм определено фен и действията и бяха правилини, но тя смяташе че пиратството отдавна не е на почит в Западния свят и това струваше на Русия 30% от резервите и.
Според мен и в този случай "всяко зло за добро" защото от Русия изтичаха годишно 5 пъти повече пари от това , което открадна запдният свят от фиска на Руската федерация.
Тези суми сега в по голямата си част ще остават в Русия  и това е една от причините поради която рублата изключително бързо се стабилизира. Износът на валута един път декретно бе стопиран, втори път обирът на богати руснаци /бизнесмени, артисти, спортисти и т н/ самодисциплинира руснаците с възможности. Това което не е разбрал
финансистът  е , че плаващият курс скоро ще е минало за Русия, и ще е минало , защото 
западните валути не я интересуват. Не защото се имат руснаците за голямата работа, а защото Западът ги краде. Руснаците се интересуват от собствената си борса, защото 
на западните борси могат всяка секунда да ги оберат-то е все едно да влезеш с пълен портфейл и скъпи наките на събрание на джепчии.

Това което е убягнало на този "водещ финансист" е, че с указ на Путин е създадена работна група с председател помощник на президента и бивш икономически министър-противник на либертарианците и глобализирането в "неприлична степен" на икономиката-
тоест опонент на директора на Централната банка на РФ. Изненадващо Елвира Набуилина е само член и то "по право"  Няма тема,няма пълномощия г-жа директорът в тази работна група. Тоест плаващият курс на рублата ще остане в миналото. И пак повтарям, не защото не беше правилно това "движение" на ЦБ на РФ, а защото насреща си имаха финансови негодници.
Какви рискове има излизането от плаващия курс? Самите руснаци да не повярват в цената на парата си и да се установи някакъв "трънски " курс , и нерегламентирана покупко-продажба на валута. Има го този риск, но не е голям. Не е голям защото  Русия отдавна не е страна на дефицитите, силно затруднени са визите за запада, а и руснаците виждат нескрита враждебност на западния властови елит към самите тях, което и радикализира отделни прослойки към сблъсък с руски граждани. Тоест след бизнеса и туризмът на руснаците ще заобикаля страните от ЕС и Северна Америка-за какво да купуват западна валута? Основният компонент на стабилната рубла обаче е,че зад нея стоят реални активи. Руската икономика/дали е голяма , или не  не е от значение в случая/ не е книжна /борсова/  икономика, а реална-можеш по всяко време да я "пипнеш" Руската федерация е една от малкото държави в света , които са самодостатъчни.  Това разнообразие , което притежава тази страна, води до парадокси.
От една страна Русия няма  западните уют, обезпеченост, социална осигуреност, от друга страна средностатистическият руснах може да поглези семейството си , както на Запад си позволяват само богатите-визон , бижута , деликатеси, шейни с коне, кучета, елени...Можеш да се насладиш на девствена природа, с невероятна флора и фауна...
И заслугата на руснаците в случая е че са си отвоювали и запазили тази територия-останалото е от дядо Боже...

Сега за Байдън "мародера"
Прочетох постинг на помощника на библиотекара , в който  помощникът разказва 
как руски войници били видяни на видеокамера  да застрелват собственик на автосалон и пазача на салона , след което ограбили  автокъщата-това в предградията на Киев
Приемаме , че всичко е така, макар, че как по видеокамера ще определиш националност  е въпрос с повишена трудност. Руска униформа и оръжие не са проблем в Украйна.  Бяха раздадени много хиляди цеви/повечето руски/  на киминогенния контингент да "брани" Киев  Знае се какво бранене падна от тези "бойци" Все едно , приемаме , че двама солдати са извършили това престъпление.
По данни на ООН вУкрайна  от войната са загинали малко над 5000 души мирни жители.
Да ги удвоим, защото се казва , че цифрата е занижена.
В САЩ всяка години /от последните/  около 20000 души биват убити.  Основната част от убийствата стават заради грабеж. Още по голям брой са изнасилените.
От това следва ли че Байдън е убиец,грабител и изнасилвач?
Или мародер-защото не са малко престъпленията извършени от военни в окупирани територии или в страни съюзници?
И понеже , не само помощникът на библиотекаря гледа видеа, то да разкажа и аз за едно.
Руснаците удрят команден пункт на украинците. От една станция изкачет двама голи мъже в паническо състояние. Това според новите мода и насоки, вероятно в Делиормана се смята за военно престъпление-в сублимен момент, по време на ласки между двама казаци, да се извърши въздушна нападение. Това само Путин може да го нареди! Гадняр!

Гласувай:
51. librarian - В НЕДАВНЕЕ ВРЕМЯ В ОДНОМ МЕСТЕ ВЫ НЕ ПРОИЗВОДИЛИ СТОЛЬКО ВРАНЬЯ И ТРОЛЛИНГА!
13.05 03:11
Товарищ путин благодарит вас за верную службу!
цитирай
2. librarian - https://librarian.blog.bg/izkustvo/2022/05/13/vnimanie-nai-iziavleniiat-lyjec-i-putinistki-trol-na-bloga-s.1817625
13.05 03:25
цитирай
3. zlika - Правилно!
13.05 04:49
Аз съм се абонирал и от нея всеки ден научавам нови и много интересни неща.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Служу Советскому Союзу!
13.05 07:26
И един съвет д-ре Не шашкай аудиторията с гугъл преводач-руският е със силен панагюрски акцент. То не е и чудно-като знаем от песента , че панагюрци станали донски казаци"

Например: " В одном месте" руснаците използват в разговорния език , когато това "място" не е съвсем прилично като израз в даден разговор-било част от тялото, било например място където една панагюрска "звезда"обича да се снима...

librarian написа:
Товарищ путин благодарит вас за верную службу!

цитирай
5. vencivaleri1951 - Всеки с интересите си
13.05 07:27
zlika написа:
Аз съм се абонирал и от нея всеки ден научавам нови и много интересни неща.

цитирай
6. notfun - в Харема, има..неограничени..ГигаБайтове/ само за мен, Нема..местенце.
13.05 08:51
ТЕЗ, СПЯТ, ЗАЕДНо,венцо...кой, мъж, кой жена, кой..ЛГБТЪ..кой, злика..балии го..

3. vacsine - след като "библиотекарка...
08:30
vencivaleri1951 написа:
след като "библиотекарката" е тъй многоНика-цял харем си е.
Като написах харем, в мен възникна въпрос. Как би било правилно да се нарича ЛГБТ
харем или блогов такъв, за какъвто пиша

vencivaleri1951,
издигате се до нивото на юла.
И тя така вижда Мара навсякъде.
Иначе нищо не схванах от опита ви за коментар. Какви хареми, какви ЛГБТ?
Дайте нещо по фактите.
цитирай
7. eva666 - ми даа/ 3. zlika - Правилно!
13.05 10:59

каймака, на бльоку ка, и ти си..там, как )

8. vacsine - btw
10:21
г-жа Либриян, да знаете, че вече спите с Мара
цитирай
8. blackpredator - ко пишат самозванците от оригиналния Блумбърг оназ вечер
13.05 16:36
Капиталовият контрол, наложен от Русия, превърна рублата в най-добре представящата се валута в света тази година, въпреки че не много хора могат да получат печалба от ралито.

Рублата възобнови повишението си спрямо долара в сряда, след като Московската борса се отвори отново след два дни на официални празници. Сега той е нараснал с повече от 11% спрямо щатския долар от началото на годината, надминавайки аванса на бразилския реал от 9%, за да стане най-печелившата сред 31 основни валути, проследявани от Bloomberg. Офшорният процент се покачва още повече, около 12%.

Все пак иронията на това, че рублата се представя толкова добре, докато е във война, е забележителна, особено след като други страни, наложили капиталов контрол в близкото минало, не са постигнали същите резултати.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Вие винаги елементаризирате казусите, свеждайки ги до Вашият духовен свят.
13.05 22:27
А той е доста опростен, ние в Центъра го наричаме "Сложиговадиго". Понеже сте недостижим в тази сфера, Вие все натам се стремите да отклоните темата. Но не Ви се получава, зелено е дървото на живота!
Виждам обаче, че освен възлюбилата Ви блогова гълъбица, Радостинчето, Милото, има още доста блогърки, петимни да се "посмеете" и с тях. Бъдете внимателен, защото една от тях в интимен момент изпада в истерика и един мускул й се свива по-жестоко от кучешка захапка...
Та, подхождайте с осторожно внимание...
цитирай
10. elenkokoschkov - Руският език на панагюрския путколизач е като на циганин българския!
20.05 14:15
vencivaleri1951 написа:
И един съвет д-ре Не шашкай аудиторията с гугъл преводач-руският е със силен панагюрски акцент. То не е и чудно-като знаем от песента , че панагюрци станали донски казаци"

Например: " В одном месте" руснаците използват в разговорния език , когато това "място" не е съвсем прилично като израз в даден разговор-било част от тялото, било например място където една панагюрска "звезда"обича да се снима...

librarian написа:
Товарищ путин благодарит вас за верную службу!


цитирай
11. kvg55 - vencivaleri1951,
20.05 23:40
В Блумберг са рубладжии и путиноиди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3785770
Постинги: 1024
Коментари: 16583
Гласове: 5023
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031