Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 17:24 - Уорлик, Уорлик, я кажи...Има ли по вакъл и по ербап от Иво Инджев?
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 8301 Коментари: 36 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2011 00:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има една рота за бързо реагиране у нас която при най малката переспектива за затопляне на взаимоотношенията ни с Руската федерация изпада в бяс. Бойците в тази рота по принцип идват  от марксиските катедри  или политическите и външни редакции на различни медии преди 10ти ноември 1989. Често са деца или внуци на активни борци  и апаратчици в тогавашното управление на държавата. Овладели демагогията те с лекота се прехвърлиха от една хранилка на друга.  Довчера  страстно   венцехвалили   социалистическото общество , днес охотно станаха слугинаж на "Отворено общоство". Оглавиха институти създадени и финансирани от фондацията на Сорос и ни зомбират катадневно с няколко мантри.  Главните са , че пазарът е панацея и колкото по малко държава  толкова по добре, и че от Русия идва всичкото зло на света. Това че Русия е един от най голямите инвеститори  в страната,че руските туристи са с най голям дял в туристическия оборот, че Русия отново е на път да ни впише в икономическата карта на Европа за тези синковци няма значение, както няма значение и топлото отношение на българина към Русия. Слепите очи на дядо Йоцо видяха, тези на "обществените отворковци" не . Като щебеци подскачат и заголват задници към бащицата Сорос и поредния наместник дошъл отвъд океана. В последно време като ротен на това подразделение от майкопродавци се откроява Иво Инджев. Взел заедно с фамилията си всичко възможно от миналия режим с нестихващ апетит господинчото се нареди на новата келепир-софра -анти Русия. Каквото и да иде от там все лошо. Изградиха хората детски комплекс за чудо и приказ край морето, вдъхнаха живот на района , Инджев изля тонове помия върху този строеж, Предложиха ни исключително изгоден проект "Южен поток" Инджев пак плюе, Същото и с АЕЦ Белене. Опасна била, скъп щял да бъде токът от нея...Като е толкова "икономичен" защо не попита колко струва токът от Марица Изток 3, и не попита за екологията на "американската централа"
По скоро ще си прехапе езичето Инджев, а то му трябва за други цели. Към Амeрика очетата на Инджев гледат предано, а към Уорлик дори влюбено. Сега Инджев паметника на Съветската армия ще бута. Решение на СОС от 93та ще идпълнява. На кой СОС бе господинчо...? На онзи на Антоан Николов ли" който еба мамата на София ограбвайки имотите и и предавайки ги на безценица на мутрите. Този ли който ни ощастливи с ефтино и качествено сметосъбиране и ефтино и качествено водоснабдяване. Този СОС където набута паркинги под прозорците на хората на местата на детсите площадки ли?  Накрая ще взема назаем от Гриша Ганчев един въпрос и ще те попитам господинчо. " Ти къщичка за пиленца правил ли си ...а за кученца...?" Колкото за паметника то бутането му не е толкова лесна работа. Не е като да бутнеш на Уорлик. Бая ще трябва ти и компания да се oзорите. По скоро ще литнат прасетата отколкото да бутнете монумента в Борисовата или солдатчето на Бунарджика. Гласувай:
8


Вълнообразно


1. анонимен - Da
15.01.2011 17:53
Ама ще знаеш ,че си много,много прав. Всичко що е дрисльо лае против Русия. И си прав,децат и внуците на най големите соц.номенклатури. Пребойдисаха се и се извъртяха на 180 градуса.Има една много малка разлика. Докато бяхме под Съветско както някои се изразяват,всички живеехме що годе добре. Сега като сме под Американско -мизерия и нищета.Те това е.
цитирай
2. vencivaleri1951 - И Вие сте прав, но На Русия не и е севте да я лаят псета които е харантутила
15.01.2011 18:17
анонимен написа:
Ама ще знаеш ,че си много,много прав. Всичко що е дрисльо лае против Русия. И си прав,децат и внуците на най големите соц.номенклатури. Пребойдисаха се и се извъртяха на 180 градуса.Има една много малка разлика. Докато бяхме под Съветско както някои се изразяват,всички живеехме що годе добре. Сега като сме под Американско -мизерия и нищета.Те това е.


Аз лично се позаинтересувах от биографиите на подобни екземпляри като Инджев. /Дайнов, Огнян Минчев, Шентов, Красен Станчев, Любомир Иванов.../ Те и корена им еднакъв. Общо взето бащите скочили на 10ти септември, а тези сега на 11 ноември...Затова обаче викат силно и се кланят ниско
цитирай
3. анонимен - Поздравления за хубавия постинг!
15.01.2011 23:24
Аз също се опитах да пиша на тая тема, но след като пуснах нещо малко като анализ тука, станах жертва на хакерска атака и вече не мога да влизам в блог.бг дори да пусна коментарите на хората от статуса ми на модерация. Писах до блог.бг за нова парола ама всйе напрассно!

С поздрави
Мария Томова
www.semtomovi.blog.bg
цитирай
4. анонимен - По принцип, ние, външните хора, незапознати с тоя глезеник на нацията
15.01.2011 23:30
Иво Инджов и с капризите му,
имахме ама ТОЧНО нужда от ВАШАТА кратка информация щу е тува чудо Инджев, невиждано от мен никъде из Запада!! Хиляди благодарности за сбитата презентация която успокои шока след талибанщината, вандализъма и анархията днес в България!
цитирай
5. konstant7 - Поздравления !
16.01.2011 00:15
Поздравления !
цитирай
6. анонимен - "Докога, о Катилина, ще злоупотребяваш с нашето търпение?"
16.01.2011 09:37
За тебе и твоите подгласници СССР е брат-освободител. За мен е окупатор, наложил еднопартиен теристичен режим. Провел геноцид и невиждан грабеж.
За вас този паметник е израз на благодарност към СССР, за мен е паметник на окупатор, издигнат от задължени и благодарни гъзолизци. За теб проестите на Русия ни връщат в Европа, за мен са неясни, като икономически интереси. За мен и двата проекта са свързани с корупция на определени кръгове. За мен е страшно да се строи АЕЦ в геотектоничен разлом. За мен е страшно, да ти поискат газопреносната мрежа и да има партийни кръгове, желаещи да я подарят. Един съвет, Венци. Нещата ще са ясни, ако ти и твоите подгласници заявите в прав текст "Благодарим СССР и сме ти задължени, че окупира България. Без теб щяхме да сме нищо!". Но да се криете зад псевдопатриотични вопли е нелепо.
Като плюеш по Инджев, обясни и защо беше уволнен. Защо беше уволнен и Коритаров. Хайде, давай. Като казваш "А", казвай и "Я".
цитирай
7. vencivaleri1951 - Да Катана за мен както и за близо 80% от българите Русия е близка страна.
16.01.2011 10:51
Това са данни от последно изследване на приятелски теб департамент отвъд океана. Ти си в останалите 20-вероятно най будни и прогресивни българи, но все пак какво да правим останалите със слепите дядо Йцови очи. Ще си стоим неуки, не понадлежащи на развитие но все пак мнозинство. Макар и да говоря и други езици само на руски и български най съкровените думи /мама, родина, небе, вода , брат, сестра, отец, въздух...са едни и същи/ Повтарям така чувстват нещата 80% от българите. За каква окупация говориш господинчо. Ти си исторически грамотен човек и не лъжи. Каква неутрална държава сме били като пускаме отстъпващите немски подразделения да минат с оръжието презнас за Сърбия и да се прегрупират и отново да влезат в бой. Впрочем точно в сражение с тези части ние губим хиляди войници сержанти и офицери. И точно тази окупационна армия /Толбухин/ ни вади от касапницата по късно в Унгарско. Колкото да приятелските на теб англоговорящи армии сриват София и отиват за нищо хиляди души курбан. За тях теб не те боли. Паметника на американските летци паднали над София не ти пречи./ За сведение и на мен не ми пречи. Всеки воин паднал в битка има право на могила. Не те са виновни за войните./ Колкото до паметниците на солдатите в нас според мен има демократичен начин да се решат нещата и той се използва в цивилизования свят. Нарича се референдум. Събира се подписка, набират се нужните гласове и се стартира. "Глас народен, глас божи" Не съм съгласен обаче преди суверенът да се е произнесъл разни кресльовци да обругават народ дал толкова милиони жертви и смачкал кафявата чума. Да имало е Сталин, имало е репресии и стотици хиляди невинни жертви , но какво общо има с това Альоша от Бунарджика. Та нали и той самия е бил в тази месомелачка. За Инджев и компания не ми говори, не ги познаваш. В едни училища и уневирситети съм учил с тях, в едни почивни станции съм почивал, приблизително еднакви кариери сме имали. Просто различна ни е хигиената. За това става въпрос и нищо друго.
цитирай
8. анонимен - Няколко въпроса
17.01.2011 10:25
Точно защото съм исторически грамотен човек написах този коментар. И ще ти отговоря нещо. "да, имало е Сталин, имало е репресии, ама, какво е виновен Альошата". Айде бе!?!?! Сталин ли е разстрелвал,грабил и изнасилвал? Или Альошите? Альошите са смачкали кяфявата чума, ама са носители на червената проказа. Колко Альоши са разстреляни за изнасилване и мародерство в България?
Не сме били окупирани от СССР, а? Това, че лъгахте и криехте истината, не значи, че нея я няма. Какво става на 5 септември 1944 г. и защо. И в допълнение към тезата ми. "Руският дипломат Андрей Воробьов не скри пред журналисти и преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, че в България е имало съветски окупационни войски до 1947 година. Той уточни, че това се е случило, защото страната ни е била сателит на Германия. Андрей Воробьов е заместник-директор на департамент „Информация и печат“ на министерството на външните работи на Руската федерация." Това е цитат, както виждаш.
И един въпрос към тебе. Как ще се промени отношението към СССР и Русия, ако честно и с факти се покаже какво е било действителното състояние.
И към тезата с паметника. Защо не предложите да се издигнат статуи на Лев Главинчев, Газдов, Горанов, Шахо циганина. Вървят си в комплект с Альошката и ония радостни гъзолизци, най-горе. Няма да ви стигне мястото да увековечите всички всички участници в съветизацията на България. Да не пропусна и статуя на прасе, което е хранено с политически и идеологически противници.Трябва да ви направим отделен парк. Да ходите и да им се покланяте.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Катана, това е белетристика.
17.01.2011 11:16
В коя армия няма мародери, в коя война няма жестокост и изнакилвания? Ти правилно зададе въпроса-"Колко са разстреляните за мародерство и изнасилвания" Ще те попитам и аз-Да си чувал за разстрелян германец за същото На Изток, аериканец за изнасилване в някоя от войните им. Знаеш ли бях в Париж когато пресата отразяваше съдебен процес за опожарено село във виетнам от пияна и друсана рота янки. Ето така са ги избивали/горели, резали гениталите, осакатявали.../ за кеф. Накрая за да прикрият следите с огнефъргачки изгорили селото. Някакъв по късно проговорил, намерили и оцеляли и съд...Най тежката присъда беше под 5 години, а повечето условни. До тогава не вярвах какво пишат нашите медии. Мислех, че е пропаганда. Имам и сръбска жилка, тоест имам роднини в Сърбия. Чувал съм от тях/по старите навремето/ , че и нашия корпус там през ВСВ не си е поплювал. Можеше ли да си представиш че в края на 20ти век в бивша Югославия ще се случи тази месомелачка придружена със садизъм и издевателства ./Всички без изключение са го правили/ Просто войната озверява и психолозите го пишат подробно този феномен. Така, че Алюша, Фред, Хайнц или Гошко са еднакви в шинел. За паметника сега. Какво лошо виждаш в един всеобщ референдум по този въпрос. Впрочем има доста теми за които суверенът според мен трябва да се произнесе. Могат да се поставят на допитване и "Глас народен, глас Божи" Катана аз приемам твоето отношение към Русия и аз имам подобно към англоговорящите например. Не приемам обаче Инджев и Ко да го правят толкова гръмогласно защото точно преди 20 години те и родителите им бяха точно на обратната струна. Казах ти , въпрос на хигиена е.
цитирай
10. анонимен - За референдум, да
17.01.2011 12:24
но след цялостно разкриване на картината. И не бъркай ВСВ с Виетнам. У нас са били и германци. Не съм чувал за мародерства и изнасилвания. У нас са живели руснаци. След като са ни изритали от жилището ни. Е, и дрешките на баба са взели. А когато си поразпиташ сръбската жилка, поразпитай ги какво са правили с българите в Македония. Ако ти липсват данни, да ти дам, а? Да се насладиш на изклани българи? Със снимки, със всички екстри? Ей, човек, да бяха живи, че да ти разкажат от първо лице, единствено число. Така, както са ми разказвали на мен. Виж, аз разбирам твоето русофилство и сърбофилство. Кога ли ще станеш и българофил.... Не вярвам да го сториш. Лично аз знам /и познавам/ офицер от българския корпус /не окупационен, както се изразяваш/, който имаше приятели сърби, които е спасил от усташи и германци. Идваха му на гости. Но твоите му ебаха майката, защото... бил там.
цитирай
11. анонимен - Икономист
17.01.2011 12:33
Здравей Венци!Странно,още ли не си разбрал що за изтривалка е катана.И на него му писах.Мине,не мине и почва да се пуйчи и да се дуе и пак да търка сол с неговите глупости от преди 65 години.Той е празен брашнян чувал и единственното,което може е от време на време да се изтупва за да произведе някакъв,главно прашен ефект.Факт е че приятелите му Боре Тодоров и Ладо,са много повече интелегенти,с много повече икономически и социален багаж и въпреки политическите си пристрастия/те поне имат такива /,успяха да модифицират у себе си и изразят позицията си по сегашното управление.В блога при катана,остана да пише един гащник с главни букви и разни случайно минаващи парашутисти.
Катана е минало без бъдеще.Той е и бития и е...За това го е толкоз яд.За това непрекъснато се опитва да ни прати с тебе в миналото,за да ни вменява вина.Но в миналото е неговото място и той плътно е заседнал там.Не го вади от помията в която живее.
Ние тук в блога обменяме мнения и позиции,той обменя комплекси,неудоволетвореност,идеологеми и чрез блога ближе рани и изпълнява"синовния"дълг на вербалната разплата.Само че не е познал.Попаднал е на неподходящите хора.Лигльовци като него,които ме пращат"в някакъв парк с прасе",не трябва да забравят,че на прасетата ще се кланят те в магазина.Когато имат пари да си ги купят.
Този лумпен-пролетарий на прехода,спря да ме умилява даже с лицемерната си позиция по въпроса за починалото в ИСУЛ детенце.Даже сайта който направиха сдружките си е политизиран.И празен.
Има едно важно нещо което той трябва да си набие в главата,но няма да съм аз този който да му го набива.Всичко е свършено и е необратимо.И със смешните си вопли и стенания сам се е обрекъл на танталовите мъки които го глождят и не му дават покой.И тъй като не желая да споделям следствията на кошмарните му сънища,считано от днес,повече няма да си губя времето с него.Оставям го да се пържи в претопления шарлан на завистта си.
А по въпроса за паметника,да сме живи и здрави,първи април иде,ще видим!
цитирай
12. анонимен - Не си вади хляба с психология.Обещай! Ще трябва да правя сайт и за тебе.За дарения.
17.01.2011 13:43
[quote=анонимен]Здравей Венци!Странно,още ли не си разбрал що за изтривалка е катана.И на него му писах.Мине,не мине и почва да се пуйчи и да се дуе и пак да търка сол с неговите глупости от преди 65 години.Той е празен брашнян чувал и единственното,което може е от време на време да се изтупва за да произведе някакъв,главно прашен ефект.Факт е че приятелите му Боре Тодоров и Ладо,са много повече интелегенти,с много повече икономически и социален багаж и въпреки политическите си пристрастия/те поне имат такива /,успяха да модифицират у себе си и изразят позицията си по сегашното управление.В блога при катана,остана да пише един гащник с главни букви и разни случайно минаващи парашутисти.
Катана е минало без бъдеще.Той е и бития и е...За това го е толкоз яд.За това непрекъснато се опитва да ни прати с тебе в миналото,за да ни вменява вина.Но в миналото е неговото място и той плътно е заседнал там.Не го вади от помията в която живее.
Ние тук в блога обменяме мнения и позиции,той обменя комплекси,неудоволетвореност,идеологеми и чрез блога ближе рани и изпълнява"синовния"дълг на вербалната разплата.Само че не е познал.Попаднал е на неподходящите хора.Лигльовци като него,които ме пращат"в някакъв парк с прасе",не трябва да забравят,че на прасетата ще се кланят те в магазина.Когато имат пари да си ги купят.
Този лумпен-пролетарий на прехода,спря да ме умилява даже с лицемерната си позиция по въпроса за починалото в ИСУЛ детенце.Даже сайта който направиха сдружките си е политизиран.И празен.
Има едно важно нещо което той трябва да си набие в главата,но няма да съм аз този който да му го набива.Всичко е свършено и е необратимо.И със смешните си вопли и стенания сам се е обрекъл на танталовите мъки които го глождят и не му дават покой.И тъй като не желая да споделям следствията на кошмарните му сънища,считано от днес,повече няма да си губя времето с него.Оставям го да се пържи в претопления шарлан на завистта си.
А по въпроса за паметника,да сме живи и здрави,първи април иде,
цитирай
13. анонимен - От изтривалката
17.01.2011 13:52
Ако аз съм изтривалка, ти какво си? Анонимен коментатор с 2 ясни позици. "Русия над всичко" и "Да забравим миналото, защото смърди на лъжи и ни е неизгодно". Много ти се ще да е свършено и необратимо. Много. Според мен те е страх да не се потърси сметка и възмездие. Да не се окаже, че имаш сметки за уреждане.
И за лигльото. Благодаря. Просто си елементарен. Като те настъпят по опашката, започваш с обидите. :-)))) Като кръчмарски юнак. " Кой си ти, бе! Виж ме мене, бабаита". Елементарно, Икономист, елементарно. И доста невъзпитано. Какво да се прави, произхэдът дава отпечатъци.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Катана непоправим си.
17.01.2011 13:55
Първо никъде и никога не съм наричал нашия корпус в Сърбия окупационен. Ти си познавал някого който е познавал някого който пък бил там...:) На мен вуйчо ми е бил
офицер в този корпус, а баща ми е бил партизанин пак там. Роднините ми в сръбско в по голямата си част са от българското население и те са безпристрастни в изказа си. Германските войски в България са дислоцирани в съюзна държава и има си хас да мародерстват и издевателстват. В СССР са затривали цели селища. Младежите на каторга в Германия и сателитети и, а останалото население избивано. Това което не са могли да взимат са унищожавали . Изнасилванията са си били ежедневие и общо взето всяка по читава жена в окупираните райони е минала през това. Впрочем руснаците са им го върнали в не по малка степен. Ако в българия за мародерство и изнасилвания са отивали солдатите на трибунал, в Германия, Австрия ръководството на Ч армия негласно е дало пълна свобода за подобни действия. Колеги /състуденти от ГДР са ми разправяли ужасии/ Защо да оставя Виетнам. Те не са ли хора. Просто ти дадох пример как аз не вярвах на нашите медии смятайки че е пропаганда и как се шашнах във Франция като гледах по ТВто процеса срещу янките. Не можех да си представя, че почти наши връстници са способни на такива зверства. Впрочем сред подсъдимите имаше преподавател в Йел, зъболекар, публицист и проче. Нормални хора с добри семейства. Идеята ми беше, че войната ни прави зверове, както и герои и границата е много тънка. Така е със всяко нещо носещо смърт. Не може атентата в Св Неделя да е престъпление/ Такова е!/ а атентата в Солун геройски подвиг. Не може ВОСР да е касапница и престъпление, а боржуазните да са друго. Както казваш народа има право на бунт и доведен да точката на кипене се бунтува. Стигне ли се до там обикновено населението намалява с 20, 30%:( Впрочем светът отива на там.Ставаме 7млрд, а храната иимуществото в ръцете да кажем на 7млн. Няма как тези пропорции да не доведат до бунт. Впрочем и лекуването е според джоба ти
цитирай
15. анонимен - Разликите между посочените атентати
17.01.2011 18:24
В черквата са убити мирни люде.В Солун са взривени Отоман банк,френския кораб „Гвадалкивир“, прекъснато е осветлението на града. При атентатите са избегнати цивилни жертви. Ей ти разликата.
цитирай
16. анонимен - Икономист
18.01.2011 13:06
Привет Венци! Имам една любима поговорка:" На края винаги ще се намери някой глупак,който да каже: Аз казах ли ви ,че така ще стане".Понеже гледам неизчерпаемият ти апостолски план да устройваш "ликбез",ти напомням, че действията по принцип имат смисъл, когато предполагат резултат.Ти друже, си се стъпил на сухо място и подаваш ръка да извлечеш някого ог блатото.Само че при теб освен сухо е и проветриво и ръбесто,а в блатото е меко,топло и най-важното е че като се насереш не се вижда ,а и миризмата е същата.Омразата е универсален биберон на безалтернативноста.В същност, точно, когато нямаш полезен ход мразиш другите,защото те имат.След това идва и етапа на скритата екзистенциална омраза.Мразиш себе си, но ти е приятно да знаеш,че мразиш другите повече.
По принцип примитивните същества реагират рефлекторно в 99% от случаите.Никога,ама абсолютно никога, с каквито и да е доводи,аргументи и факти,няма да преубедиш този,който не иска и да се замисли, а камо ли да преосмисли или да се опита да се постави на мястото на друг човек.Това е аксиома, защото промяната на нагласата и мисленето ,води след себе си в промяна на действията.Но при положение,че добре осъзнаваш безпомощността си и границата на възможностите се,всяка промяна е самоубийство.Такъв човек,вади от магическия цилиндър на показното си фокусничество само зайци и нищо друго освен зайци.Единственният му фокус се състои в това, че може да извади безброй зайци в различни окраски.
Споделям това с теб, защото с интерес ще продължавам да следя резултатите от твоите лекторски откровения.Не случайно казвам "откровения", защото извинявай, но в своята прямота и непритвореност,разказваш факти и даваш примери с неща от живота който са ти се случили, а после резултатите от жизненият ти опит се омазват с лайна и ти ги натриват в лицето.С долнопробната сган се говори само с техния език и техният тон,може и по арогантно.Те по друг начин не разбират.
Всички прилики с действителни лица и събития не са случайни.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Привет икономист
18.01.2011 17:04
Поста ми беше за "вечните преторианци". Срещу добро заплащане ще сложат на престола всекиго. Попрочетох мненията на "соросовите отворковци" за паметника в парка и се попитах какво ги свързва. Защо е това падение. Погледни ги само шефовете на демократичните институти Огнян Минчев-преди 10ти в катедра Научен комунизъм в СУто. Дайнов степендиант на Людмила Живкова -Аонсу , Крясен Станчев -колега от Ленинградския университет, мисля пак Аонсу, Шефа на Атлантическия клуб Проф Любомир Иванов-той е вече попадение. Московски възпитаник-майка партизанка проф по философия в Аонсу, баща зав отдел на ЦК. Впрочем и на гореизброените родителите са също в номенклатурата. Катана скача да ги защитава.Защо. Стригали са го преди, стрижат го и сега. И други неща ще му прявят:(
цитирай
18. анонимен - Икономист
18.01.2011 19:25
Дора вечер Венци.На тебе ли точно да припомням определението на класиците- що е то политически ренегат?Само че тези терикати,за разлика от някои несретници от форума,успяха да материализират и подобаващо да осребрят политическото си проституиране.Защото именно онази власт им даде капацитета, познанията и самочувствието на аналитици и ментори.И точно те показаха на дело поговорката"говно не тонет".Кастата на днешните социолози, психолози,журналисти,антрополози и"вся остальная прочия сволоч"са с генезис НИИМ на ЦК на ДКМС.Коритаров/израснали сме на една улица/,Мира, Кънчо,Андрей Райчев,Мирчев,шефа на "Сова Харис"/ щатен комс.секретар на студ. поликлиника/.Същия кур направи и бизнесмените прегърнали демократичните идеи.Комсомолеца Каролев,Максо Димов,Ваньо Найденов и много други.Тях обаче ги няма в списъците за псуване.Те са си техни хора.А другите почнали с куфарчета.Баси гьон сурата е нашия общ и дълбоко нещастен, дървен философ.Хубавото е,че те компенсаторно на моженето си са най-големите кресльовци,а там където има много бла-бла,няма некакви практически действия.
Че и на всичкото отгор,скудоумниците имат наглостта,да се опитват да ме плашат,щял Господ да ме накаже,щял да дойде Видов ден, нищо не е свършено,щели да ми представят сметки и квитанции и..Болестното им желание за реванш смесва във видиотените им мозъци желано с възможно и губят представа за реалността,времето и най-важно икономическата ситуация в която те вегетират.Видя ли какво получи в другата тема?Щом не отърва да водим принципен спор"Хайде да се придържаме към темата,щото тя ме интересува повече".А темата е да протестира срещу нещо.Например,че и тези излъгаха епилептичните му надежди,че ще е крупен теоритик на демокрацията и ще лапа без да бачка.Кукиш!Тази утайка,обаче сама пада в капана на неизчерпаемата си и безсрамна алчност,но понеже няма полезен и работещ ход,единственното и занимание е да гледат в чуждите канчета.Но!Нещо не са разбрали,могат да гледат и да се облизват без да бъркат.Нямат ценз!
цитирай
19. анонимен - За 19. анонимен - Икономист
18.01.2011 22:38
Така е. Нямаме ценз, прости сме, гьонсурати, паплач, безпартийни нищожества, реваншисти, дървени философи и пълни идиоти.Признавам си Никога не сме били достойни да дишаме един въздух с вас, елита. Този, който си направи благото веднъж, направи си благото и още веднъж. Както виждаш, все ваши хора, преуспели бизнесмени с опит и традиции в браншовете. Апропо, лекарят Маджунов, който уби детето е ваш човек. С партийна подкрепа. Държан е там и с партийна протекция, въпреки сигналите срещу него. Опа, и друго излезе. На ваш Гоце, юриста бил адвокат на Мишо Бирата. Ауууу... Изненадкааа... Хайде, със здраве. Поздрав от тези, които не са си позволявали до сега епитети, но вече има прецедент. Ще се възползвам.
цитирай
20. vencivaleri1951 - Смешен си Катана
18.01.2011 23:15
katana написа:
Така е. Нямаме ценз, прости сме, гьонсурати, паплач, безпартийни нищожества, реваншисти, дървени философи и пълни идиоти.Признавам си Никога не сме били достойни да дишаме един въздух с вас, елита. Този, който си направи благото веднъж, направи си благото и още веднъж. Както виждаш, все ваши хора, преуспели бизнесмени с опит и традиции в браншовете. Апропо, лекарят Маджунов, който уби детето е ваш човек. С партийна подкрепа. Държан е там и с партийна протекция, въпреки сигналите срещу него. Опа, и друго излезе. На ваш Гоце, юриста бил адвокат на Мишо Бирата. Ауууу... Изненадкааа... Хайде, със здраве. Поздрав от тези, които не са си позволявали до сега епитети, но вече има прецедент. Ще се възползвам.


Ти си гласувал за президент който беше юрист на Капустин. И какво следва от това. Основно право е на всеки гражданин да ползува юридическа помощ при нужда. Това е конституционно закрепено. Къде е казано , че съветник не може да упражнява компетентноста си стига да няма конфрикт на интереси. Той между впрочем е и университетски преподавател. Къде е тук препъни камъка? Въпреки всичко е освободен от задълженията му към президента именно поради обществения отзвук и своеволни като твоята трактовка. Ти по скоро се поинтересувай коя банка се е набутала с кредити към пивоварната и обезпечението е иманно активи на тази пивоварна.
цитирай
21. анонимен - Икономист
19.01.2011 08:08
Добро утро Венци.Гледам по горе, някой се разпознал в нещо,че и в твоя блог ми пратил писмо "че ще се възползва".Нямам против.Аз от такива съм се възползувал, възползувам се и ще се възползувам / в прочем за тези с произхода: "възползувам" е непреходен глагол, несвършен вид /, което обяснява и предишните ми думи.А ти пак обясняваш на малкия човечец, какво е професионална реализация и ангажимент.Точно на него ли бе?Че той, човека ако ги разбираше тези работи,щеше да се реализира професионално,а нямаше да подсмърча из форума.Виждаш ли как описва ежедневието като врачка:Маджунов убил детето с партийна подкрепа".Баси смешниците.Па и се засягат.
Банката е известна и парите човека взе,предприятието е в несъстоятелност, колите им се продават от лизингодателя,жената си продаде дела в нея и ...живота е хубав.А иначе по телефончето "виж там щото съм поел ангажимент" не било конфликт на интереси?
Айде лек ден.Отивам да бачкам,а на всички останали ...лека и доходна пред компютъра в блога.
цитирай
22. анонимен - и сега, за двама ви
19.01.2011 10:51
Аз съм си аз и съм горд с това, което съм. Не мога да се "похваля" със смяна на идеи, идеологии в интерес на джоба си. Не мога и да се похваля с учене в СССР и партийни протекции. Баси смешниците, не баси смешниците, това е положението. И сега, Венци. Пак ще ти припомна нещо. Обсъждате "кой", а не "какво". Какъв бил Инджев. Абе, човече, защо не пледираш за изграждане на паметник та турската армея? И тя е дошле по нечия молба. И тя е ""помагала".
нещо ми писна да ви чета за професионалната ми реализация. Мисля, че вие сте единствените професионално реализирани тук. Нали така? Останалите бродим по улиците и събираме вторични суровини, за да си платим нета. Единствено с цел да ви създадем база да си се хвалите. Да не са ви умрели циганките, та сте се захванали със самохвалба? Запомнете нещо простичко. Професионална реализация и пазарна реализация на база партийна протекция, не е истинска. Само не започвайте да виете, че не сте ползвали. Не ви вярвам.
цитирай
23. анонимен - Икономист по обед
19.01.2011 12:55
Добър ден Венци.Ще си позволя да перефразирам леко един любим поет"Какво ще ни дадеш .....граматико.... от пожълтелите си страници?"ПолзУвали сме,каквото сме можели: акъл,образование,езици,натрупан опит и контакти,не сме "ползвали",каквото не сме можели:протекции на "новите демократи",РМД та.Има хора,които не са ползували и това което са можели.А не са ползували,не защото не са искали, а поради липса на капацитет.Що да правиш?
Добе,че успях да се реализирам наужким,щото ако се се бях реализирал наистина,сега щях да имам блог в сайта.Завиждам ти.
цитирай
24. vencivaleri1951 - Катана никога не съм обсъждал професионалната ти компетентност, още
19.01.2011 13:10
повече, че самият аз толкова съм се обезличил в тази насока. Въртя елементарна фирмичка от нясолко дами за счетоводни услуги а имам кандидатска по анализи и прогнози. В поста си говоря за хигиена в отношенията помежду ни. Именно за това Инджев и Ко са ми противни.Колкото до могила на турските войници загубили живота си у нас не виждам нищо нередно да има. Нито на американците паднали над София. Казвал съм, не един път, че войникът няма вина и има право на могила. Колкото до паметника на СА имам собствено мнение и то е като на повечето българи. Ето и в блога анкетата показва че болшинството са против демонтиране или събаряне или смятат че не това са ни проблемите. Пишештите тук далеч на са симпатизанти на БСП дори напротив. Привържениците на идеята за събарянето са в категорично малцинство. Общо взето това е и мнението на народа ни за Русия като близка страна. Който е подценил народа си обикновено много е съжалявал. Когато сме били против Русия жестоко сме страдали и това е факт който не можеш да отречеш , както не можеш да отречеш че когато бяхме в съюз със СССР България бе известна в света с култура, спорт, красиво и приветливо място за отдих. Сега сме извесно с корупция, проституция, организирана престъпност . Преди бяхме семпла като икономика и стандарт държава, сега сме мизерни и противни на общността около нас. Имал съм късмет и възможност да ходя в чужбина и в двата периода. Отношението към нас е толкова различно в тези периоди, че сега избягвам да споменавам ако не се налага, че съм българин.
цитирай
25. анонимен - Икономист
19.01.2011 16:29
Честито Венци!Сега в колата чух,че правителството обявило 1 февруари за ден на жертвите на комунизма!Комунистите обявиха ден за жертвите на комунизма по искане на комуниста.Ега си льохманите.А 2 февруари за ден на жертвите на демокрацията. Та догодина на 1 февруари ще им раздават ваучерите, а на 9 ти май, май сме щели да им ги изплащаме... в преводни рубли.
Дали пък на някой ще му дойде сърце на място?Щото и негов празник, и той жертва!
цитирай
26. vencivaleri1951 - Нищо лошо в това. Трябва да има подобна "Задушница", но да всички жертви.
19.01.2011 18:43
Сега това обаче това е едно намигане към Синята коалиция за вота. Това е половинчата работа и разделя хората. Повечето страни са минали през това и са намерили сили да си простят. Само на Балканите "люто се мразим" и копаме дъното
цитирай
27. анонимен - Икономист
20.01.2011 08:02
Добро утро Венци.Снощи си хортувахме с едни господа на тема"Що става в България"?Част от тях бяха иноземци.Не извънземни а от Германия и Австрия.Хората са в потрес!!!Властта според тях си е отворила толкоз фронтове и вместо конструктивни икономически действия,води война с бизнеса и инвеститорите,а се дуе,че работели с Европа.Да ама според хората работи не с бизнеса на европа,а с европейките чиновници.Мислят,че действията на управляващите са непредвидими и хаотични,а там където го има това, няма частни инвестиции.
Колкото до новия празник,халал да им е.Един папагал в темата на катана,беше писал:"винаги има точно и ясно ПРОТИВОНАСОЧЕНО действие..основен закон"..та той недоучилия идиот,понеже не знае третият закон на Нютон/същия мизерник не правеше разлика между ПРОВЕРКА и КОНТРОЛ/цитира нещо,но дори с идиотския си цитат не знае колко е прав.Сега ще се повдигне въпроса за"ден на жертвите на фашизма"и т.н. до безкрай
Щастливи ще са десетината лумпени,който ще крачат на панахидата след някой брадат божи служител и ще слагат в един кюп жертвите на комунизма с убийците и кръволоците избивали деца.
Аз обаче нямам време да се занимавам вече с това.Решил съм да работя до 60 г. и да спирам.Няма да блъскам цял живот и да плащам данъци,за да може да плащам осигуровките на държавни чиновници и социалите на лузърите.Така че основното което ме интересува да има благоприятен климат за бизнеса и инвестициите,а това с мразенето и разделението ми напомня един филм от нашето юношество-"Тигъра на седемте морета".Там Сюркуф като се срещна с английска фрегата,преди битката си говори с лорда-капитан на английският кораб.Той го пита:"Пирати,вие за какво се борите?"Сюркуф казва:"За пари".Лорда високомерно/нали е с произход/контрира:"Нещастници,ние се борим за чест и слава".Отговора на Сюркуф беше:"Всеки се бори за това което няма!".
Осъзнаването какво искаш от този живот е 50%очовечаване.Ако па и разберат с какво,как и кога ще го постигнат могат да си купят и огледа и да видят образа си
цитирай
28. boristodorov56 - 27. vencivaleri1951
21.01.2011 20:21
За да си простят взаимно хората - трабва да се покаят за греховете си.

Но това е трябвало да стане почти по времето на лапането на мезетата през 90-те години, а това беше недопустимо за комунистическата номенклатура и червените гестаповци - щаха да се капичнат завинаги и трябваше да изживяват катарзис.
Затова и днес не се чувстват виновни и пред тях не стоят екзестенциални въпроси, а пред повервалите им - стои въпроса ще живеят като животни или ще мрат като животни. С това и едните и другите доказаха, че кой каквото прави - за себе си го прави.
Можеш да се обзаложиш, че Паметника на Червената армия и Альошките ще бъдат премахнати.
Разбирам откъде идва увериността ти за обратното, но няма да я бъде.
Има време - ще сме живи да го отпразнуваме заедно.
По ирония на съдбата може да се наложи на комунистите да го направят.

Това е едно четиво като за теб
и заизясняване на некои нещица н теоретичен план:

КОМУНИСТИТЕ, НА КОИТО ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ БЕШЕ ИНСТРУМЕНТ...
Автор: gerbsenior Кат

21.01-2011 г.
петък

В началото комунистите са гениални, макар и фундаментално заблудени мъже, които създават комунистическото учение. Към техните родоначалници някои може причисляват дори античният гръцки великан Платон, защото говори за общност на определена част от жените и възпитанието на децата, раждани от тях.
Но за световно влиятелното комунистическо учение заслугата е, то се знае, на Карл Маркс, а после на Ленин. Към Маркс ние можем да имаме само теоретически критични бележки. Нищо повече. Той никого не е могъл да накара да повярва в неговото учение. Който е искал, повярвал е по своя воля.

При Ленин работата е съвършено друга. Той е първият държавен комунист в точния, ясен и категоричен смисъл на понятието. Сталин е негов верен ученик и продължител; няма никаква принципна разлика между ленинизма и сталинизма, разликата е в конкретиката на условията.
Ще приведа няколко цитата от Ленин: “ Държавата е продукт и проява на НЕПРИМИРИМОСТТА на класовите противоречия... Държавата е орган на класово ГОСПОДСТВО, орган за ПОТИСКАНЕ на една класа от друга . На пролетариата е необходима държавна власт, централизирана организация на силата, ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАСИЛИЕТО за смазване съпротивата на експлоататорите. Същността на учението на Маркс за държавата е усвоена само от оня, който е разбрал, че ДИКТАТУРАТА НА ЕДНА КЛАСА Е НЕОБХОДИМА ЗА ЦЕЛИЯ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРИОД, КОЙТО ОТДЕЛЯ КАПИТАЛИЗМА ОТ КОМУНИЗМА... Демокрация за огромното мнозинство на народа И СЛОМЯВАНЕ СЪС СИЛА, т.е. ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ... ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА ПРАВИ РЕД ОГРАНИЧНИЯ НА СВОБОДАТА по отношение на потисниците, експлоататорите, капиталистите. ТЯХ НИЕ ТРЯБВА ДА СМАЖЕМ, ТЯХНАТА СЪПРОТИВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЛОМЕНА СЪС СИЛА.” /Ленин. За социалистическата държава. АПН, Москва, 1977, с. 54-72/

Каква разлика със сталинизма може да се търси тук? Ленин е написал библията на държавно-комунистическия тероризъм. Невъзможно е да се търси нормален, демократичен път за съгласуване на интересите в обществото. Следователно – за нашите противници няма място в това комунистическо общество. Но даже за нормалната интелигенция също не е отредено място под слънцето. Ето какво заявява Ленин на руските интелигенти: “ ВЪВ ВАШАТА ХИЛАВОСТ НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ СЕ СЪМНЯВАЛИ. НО ЧЕ СТЕ НИ НУЖНИ, ТОВА НИЕ НЕ ОТРИЧАМЕ, ЗАЩОТО ВИЕ БЯХТЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КУЛТУРЕН ЕЛЕМЕНТ.” Цитираните думи навяват спонтанен ужас и човек неволно си спомня фантазиите и кошмарите на М. Булгаков. Така че Ленин превръща Марксовата теория в ужасяваща диктатура.

Според най-оптимистични преценки комунистическата партия на 9 септември 1944 г. е наброявала около 8.000 /осем хиляди/ членове. Но като става господствуваща партия, партия на безконтролната власт, тя, разбира се, привлича първо десетки хиляди, а после и стотици хиляди членове. Но тези следреволюционни членове на БКП са вече друг вид комунисти. В своето грамадно мнозинство те са оръдия, средства, инструменти на властта, но реално нямат никакво отношение към самата власт. ВЛАСТТА ПРИНАДЛЕЖИ, СЪСРЕДОТОЧЕНА Е В РЪЦЕТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА, НА НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КОМУНИСТИ.

За член на партийното бюро на една първична организация можеше да бъде избран всеки, за когото организацията гласува. Включително и непредвидено предложените.
И ДОТУК БЕЗ НАМЕСАТА НА НОМЕНКЛАТУРАТА.
Защото партийният секретар даже на една първична партийна организация ПО НИКАКЪВ НАЧИН не можеше да се окаже човек, неодобрен от по-висш партиен комитет. Партийният секретар беше вече номенклатурен кадър. Ето защо цялата номенклатурна структура на комунистическата партия е изцяло преобърната в своето реално функциониране – по устав тя се избира отдолу нагоре, а на практика се осъществява по безотказен механизъм отгоре надолу.

При държавния комунизъм всички прокламирани принципи са стопроцентова демагогия. СТОПРОЦЕНТОВА! Твърди се, че управляват работническата класа и бедните селяни от името на целия народ. А НИКАКВА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА И НИКАКВИ СЕЛЯНИ НЕ УПРАВЛЯВАТ. Управлява комунистическата партия ОТ ИМЕТО на пролетариата и селяните-кооператори. НО И САМАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ПАРТИЯ НЕ УПРАВЛЯВА. Управляват общинските, районните, градските и окръжните комитети на БКП по места. САМО ЧЕ И ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Първият секретар на общински, районен, градски, да не говоря за окръжен комитет на БКП, задължително е номенклатура на Централния комитет на партията, по-точно на Секретариата на ЦК или директно на Политбюро. Кой да стане член на Централния комитет се решава от Политбюро, а кой да влезе в Политбюро решава Тодор Живков. ЛИЧНО ЗАД ТОДОР ЖИВКОВ СТОИ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И АРМИЯТА в лицето на несменяемия член на Политбюро Добри Джуров.

ТОВА Е РЕАЛНАТА ВЛАСТОВА СТРУКТУРА НА ДЪРЖАВНИЯ КОМУНИЗЪМ.. Всичко е имагинерно, нищо не е това, за което се представя. Опозиция не се допуска нито отвън, нито извътре. При най-малкия признак за натежаване на нечие влияние извън допустимата от Живков норма, сработва тезата на самия Тодор Живков, но излизаща от устата на Милко Балев: “ВНИМАНИЕ, ВЪЗНИКВА ВТОРИ ЦЕНТЪР НА ВЛАСТТА – ДА СЕ ЛИКВИДИРА!” Моят академичен директор Васил Проданов, в качеството си на щатен съветник на Милко Балев, е набил в мозъка си тая фраза и, без дори да подозира, че магарешките уши на номенклатурчика стърчат на главата му, я употребява и в Института за философски изследвания в БАН, твърдейки, че аз съм човек, който създава втори център на властта. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, нерде Куклен, село големо, Василе Проданов.

След 10 ноември 1989 г. първото нещо, което исторически справедливо и задължително трябваше да се направи, беше радикално да бъде отстранена от властта висшата комунистическа номенклатура. Тя беше неспасяемо, неизкоренимо привикнала да съществува и да работи с краката нагоре и главата надолу още от времето, когато Маркс теоретически преобръщаше Хегел. Тази номенклатура дефинитивно не подлежеше на никаква промяна. Без значение за нацията бяха всякакви лични качества, защото членовете на номенклатурата гледаха света и го виждаха в извратена, фундаментално неадекватна форма. Дори на слепец, прогледнал след успешна операция, му трябва време и опит, за да свикне със своята способност да възприема зрително света.

Властовото ликвидиране на комунистическата номенклатура обаче можеше да стане по един единствен начин – ЧРЕЗ ЗАКОНОВО РАЗТУРЯНЕ – любим термин на комунистите спрямо БЗНС – Никола Петков - НА ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И НЕЙНАТА НОВА ЮРИДИЧЕСКА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ. В своя тогавашен вид БКП нямаше право на легитимизация посредством простото мимикриращо преименуване в БСП. Необходимо, исторически справедливо беше новата партия БСП ДА СЕ ИЗГРАДИ ДЕЙСТВИТЕЛНО НАНОВО. Главният конституционен мотив за “РАЗТУРЯНЕТО” на БКП можеше да се намери и трябваше да се намери в дотогавашното съществуване на член 1 от Живковската конституция. Този член 1 не можеше да действува за една нормална конституционна партия и затова партията, възползвала се от него, не можеше повече да съществува, а трябваше да мине в историята заедно с член 1.
цитирай
29. vencivaleri1951 - За Борис Тодоров
22.01.2011 01:27
Аз се обзалагамБоре защото съм прагматик в повечето случаи. Видя анкетата и в блог бг и на една от социологическите агенции, че зад демантажа на паметника на СА стоят под 15%. За болшинството хора у нас този паметник не е на окупационна армия, не е символ на режима преди 90те/и правилно смятат/, а на армията с главна заслуга за смазване на фашизма, и в тази армия са воювали внуците на тези които ни освободиха от турците. Русия е близка за над 80% от българите според иследване поръчано от един от департаментите на САЩ. Никой, ама никой политик при тази нагласа не би дръзнал да направи реални стъпки към такова действие. Отгоре на това ще срещне и яростна съпротива от протестиращи хора . Другия момент е, че Русия би приела такъв акт много лично. Впрочем това е и целта на "Инджев и Ко"-разрив с Русия. За тях е разбираемо. Те отдавна са начело на институтите на Сорос, но ти представяш ли си какво би станало с икономиката ни при едно оттегляне на инвестиции на Русия и прекратяване на стокооборота ни. Ще ти напомня само няколко руски структури. Нефтохим и Петрол. Могат профилактично без никакъв ущръб за икономиката си да ги замразят за неопределено време. Ние обаче загиваме прави. Стотици хиляди безработа и поне две години парализа докато канализираме нещата. Козлодуй работи с руско гориво, връщаме отработеното там. Газта е на сто процента от там. Туристи и инвестиции в недвижимости руснаците са водещи в нас. За какво да дразнищ такъв партньор, и кой премиер ще го направи. След това и нещо друго. Направих си труда и отидох да видя протестиращите пред паметника. Да този път се бяха събрали двеста, триста човека. Това обаче не са хора които биха довели протест до край. Това са заведени хора в болшинството доста възрастни. Бъди сигурен, че паметника ще бъде защитаван от съвсем друга порода/като мотивация и рещителност/ протестиращи. Впрочем вие в Пловдив нали правихте опит за Альошата и срещнахте солиден отпор. NO PASSARAH !
цитирай
30. boristodorov56 - 30. vencivaleri1951
22.01.2011 12:44
За Пловдив - никой не е правил опит, за защита тоже.

Понеже ми сочиш русия и структорите и тук - ще го кажа ясно и точно - да си ебат майката всичките - нали от тук ще минават тръботе им за Европа и ние можем да им слагаме тапи.


Звучи просташко, но е от сърце!
цитирай
31. vencivaleri1951 - Прав си, просташко е, ама много просташко...
22.01.2011 16:37
boristodorov56 написа:
За Пловдив - никой не е правил опит, за защита тоже.

Понеже ми сочиш русия и структорите и тук - ще го кажа ясно и точно - да си ебат майката всичките - нали от тук ще минават тръботе им за Европа и ние можем да им слагаме тапи.

За добро или лошо в простотията не си сам. Преди две години случайно срещнах Костов на Витоша. Повървяхме известно време заедно/ Ходи като коза и е невъзожно дори за човек с добра крачка ако не е спортист да върви с него./ Стана въпрос за Бургас Александропулус и го питам защо скачате срещу буя/подвижния терминал/ като той с нищо не е по опасен от този на брега. Напротив танкерите ще зареждат далеко от брега/по малка вероятностза инциденти и по големи могат да идват/- Да казва Костов ама ако е на брега ще е наша собственост и винаги ще можем да ги СПИРАМЕ. Нещо което е в проект и я стане или не/по скоро не, пък и не ни е на зор/ ние обаче мислим как да пречиме. Първо нямаме право да спираме транзит. Второ винаги могат да ни заобиколят. Заобиколиха Прибалти ка, Полша от Север, Украина от юг. Знаещ ли какви километри са това? Трето как виждаш да затапиш Европа и Русия. Ще ни сгазят като луда крава телето. Иначе в Пловдив не си прав. Може би си бил в чужбина. Балдъзата, а и два дни жена ми ограждаха Бунарджика. Б-та беше пред развод. Баджанака /преподаветел е в Пловдивския Университет/ е тъмно син/беше/. Беше съветник при Гърневски, а аз съм ти казвал, че прадядото на моята бе основател на Карловската партийна организация, брата на баба и /ген Стоянов/ бе командир на средногорския отряд. Бяха едни семейни битки, не ти е работа. На средваките идбори баджо не се кандидатира. Такъв беше ултиматума. Да се смееш ли да плачеш ли...

Звучи просташко, но е от сърце!

цитирай
32. boristodorov56 - 32. vencivaleri1951
22.01.2011 20:51
Как виждам да се затапят проводите на Русия ли?

Има как да стане, ако не може - може да им станат златни - като поддържка.

За газенето малко ще им е зор, ако има нормални хора на точните места.

Танковете ли ще пратят или ще спрат нефтохима?
цитирай
33. vencivaleri1951 - Глупав разговор. Нещо като да се плашим с татко и батко.
22.01.2011 23:34
Напротив по всичко личи/ ако имаш интуиция/, че нещата с Русия ше вървят добре. Нито Бойко, нито Волен са хора които ше застанат напреко. Нъобще в парламента има една група само на която и се привиждат твоите сънища. Колкото до танковете откъде знаеш, че те си нямат танкове в Б.я които да се поотъркат в тези нормални хора")
цитирай
34. анонимен - Икономист
25.01.2011 07:43
Добро утро Венци.Въпреки,че не е добро.Има загинал българин в атентата на Домодедово.Как още до сега катана не те е подзравил с успешния атентат.
цитирай
35. vencivaleri1951 - Здравей!
25.01.2011 12:12
анонимен написа:
Добро утро Венци.Въпреки,че не е добро.Има загинал българин в атентата на Домодедово.Как още до сега катана не те е подзравил с успешния атентат.


Кофти са нещата. Доминото в Кавказ май "тръгна" за съжаление. Ако Чечня се "укроти" донякъде, то Дагестан, Кабардино-Болагария...Хвърлят се толкова пари , но всуе:( Може би не звучи демократично , но си мисля, че без да прочистят руските градове отхората без постоянна прописка няма как да се пооправят нещата. В Москва и Питер си е Вавилон от всякъде. Навсякъде можеш да видиш тумби от кавказци симулиращи някаква дейност, най вече куфарна търговия. Просто тез без постоянен адрес и работа трябва да ги гонят. Като Саркози с циканите. По триста долара , на самолет или кушет и кой от къде е. Медведев обаче/пък и Путин/ го раздават демократично и наливат пари в автономиите, а от там крадът парите и канят разни ходжи от Саутитска арабия, Йемен...Взимат пари за у-ща и градини , строят джамии....
цитирай
36. анонимен - Икономист
25.01.2011 14:26
Привет Венци.И аз и ти сме живели в Русия и знаем добре,че да даваш с едната ръка и да вземаш с другата е практика още от сталиново време.Но проблема на Русия с"люди кавказкой национальности",не може да се реши така както Сталин го е решавал след войната с литовци,латвийци и естонци.Поради етно-културни и религиозни антагонистични противоречия двете групи християни и мюсюлмани никога няма да стонат общ конгломерат.Силовите решения също няма да доведат до резултати.Единственният начин на вразумяване е икономическата принуда.Никакви пари за училища,градини и сороски глупости.Само срещу труд, трасета и произведен продукт.Около Чечня и Дагестан и Кабардино-Балкария от всякъде е Русия.Икономическо и финансово ембарго.Морков и тояга.
Това,че на времето не сравниха Грозни със земята,не го изгориха с напалм и не го минаха отгоре с валяци,сега им играе лоша шега.Демократичните лигавщини доведоха до втора чеченска война и хиляди загинали войничета и мирни жители.Дубровка,метрото,Бислан,Домодедово.Уроците от историята не трябва да се забравят,защото се повтарят по често като трагедия от колкото като фарс.
Помниш ли Афган.Там голите и прости молли с гъжвите и пушките "Ремингтон никога нямаше могат да се съпротивляват на руските войски.Но със стингерите на Америка,с китайските "Калаши",купени от Пакистан и със саудитските кинти,корани и наемници,накрая се писаха и победители.И понеже тази наглост не беше наказана подобаващо,днес американците и НАТО/без стотинка помощ от Русия,представяш ли си ако па помагаха на талибаните/ядат ежедневно хурката и затънаха и няма излизане.Там не може да има победа,но и не смеят да си тръгнат като насрани.Въобще за народи на които ценостната система градира така:Моллата,главата на рода,наркотата и пушката,да отиваш с училище,култура и помощи е като да духаш грах с носа си.
Същото е като с наглостта на катана.Поради тази причина спрях да пиша в неговия блог.Понеже не искам да бъда груб,предпочитам въобще да отминавам простотиите му с безразличие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3777962
Постинги: 1022
Коментари: 16555
Гласове: 5021
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031