Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10 22:15 - Когато четеш, каквото ти отърва, а не виждаш елементарното
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 2267 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 22.10 22:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес виден геополитик , битуващ на яхтата си в Женевското езеро прогнозира как 
Китай ще погълне Русия, или по точно "Русийката" , както се изразяваше един друг геополитикт битуващ на яхтата си някъде  близо до града на Ангелите , или Флорида.
Как и защо, не се обяснява, но се цитира някакъв господин , който убеждава, че Видите ли Китай ще "загърби" Русия за да не развали "дослука" си с янките. Хем ще загърби, хем ще поглъща!?-такива разсъждения може само на яхта да те споходят. Не знам кога е писал господина прогнозите си, но днес те звучат несериозно-приемаш исканото за действително. Защо така мисля?
-Дни преди конгреса на ККП предшественика на Си , другарят Ху излезе с призив за нормализиране на отношенията между Китай и САЩ /което е добре за света/, но за сметка на тези с Русия. В разпространения материал се призовава Китай да излезе от всички съюзи в които е Русия-БРИКС, Шанхайското споразумение и да се прекратят 
всякакви съвместни  действия във военната област. Тоест бившият генерален секретар на ККП и ръководител на страната лобира открито за янките и се прави на ястреб  срещу 
Русия. Дали е плод на старческо его , или се опитва да прилича на Байдън в деменцията му е без значение. С Ху се случи прецедент в историята на ККП-охраната го изведе от залата където се провеждаше Конгреса , по точно от Президиума, където той имаше място по неписано правило-бил е Председател на партията, а го извеждат като гратисчия от трамвай-видите ли , не бил делегат!?
-Русия участва активно със специалисти и ракетни комплекси в доизграждането на ПВО системата на Китай.  ПВО е "светая светих" в националната сигурност на всяка държава.
Да те допуснат, значи ти имат доверие на 100% Всички виждате какво се случва с ПВО системата в Украйна, която е създавана под контрола на Москва-не работи, както "млъкна " ПВО системата над Багдат -"Патриот" не реагира на самолети и ракети на НАТО и градът бе сринат, десетки хиляди мирни граждани загинаха, без нито един ответен изстрел от "Патриот" Саадам се бе предоверил на янките, бе награждаван в Кем Дейвид и когато стана неудобен , го унищожиха в едно с държавата му
-Руснаци и китайци играят заедно сухопътни, морски и въздушни учения, като /поне на думи/ не крият "новинките" в тази област Или както казва Си-доверието помежду ни е по силно от всякакъв съюз
-НАТО/разбирай САЩ/ обяви Китай като първи враг, Русия като втори-така ги подреди в изказването си Столтенберг-възможно е според мястото в алфавита-той си знае
-САЩ обаче открито заплаши Китай, че ще реагира с военна сила , ако китайците влязат в Тайван . Преди това Пелоси унижи Китай с посещението си в Тайпе.
-И най важното. Ничия друга икономика не е заплаха за САЩ, освен китайската. Вярно е и обратното. САЩ е лидер като номинален брутен продукт, Китай е лидер на същия превъртян през покупателната способност , а и сериозен държател на американски дълг.
-Тоест дружески отношения между двете страни са изключени, още повече за сметка на Русия, която е негласен гарант за сигурността на Китай, защото въпреки мощната си икономика, Поднебесната империя е много назад като военен потенциал от САЩ, от Русия.
Последната за сега е много "малка" като икономика да застраши която и да е от двете страни. Те с нея проблем нямат-имат по между си.
Гласувай:
91. kvg55 - vencivaleri1951,
22.10 22:28
В смутни времена като днешното се явяват всякакви лъжепророци.
цитирай
2. vencivaleri1951 - То и от тогава е болката на Ху
22.10 22:56
Млад партиен кадър е в същия район. Днес русаците имат подобна система, но с далеч
по обширен обхват-"Буратино" Не я използват защото не признава военен -цивилен
Един от украинските пропагандатори , казва че руснаците насилствено изселват хората от Херсон, за да удавят или изпарят с "Буратино" ВСУшниците
цитирай
3. vencivaleri1951 - Човешкият мозък е сякаш пригоден/ може би да оцелее някога си/ да забелязва първо лошото
22.10 23:04
порочното , ужасното. Повечето Оскари са раздавани на артисти изиграли злодеи, Няма либрето , сценарий за вярна съпруга, домакиня, всеотдайна майка.
Така и сега. Приковали сме поглед във войната, все едно е мач и всеки вика според предпочитанита си:-Хайде нашите. А "нашите " са на триста км от България и никак не са "наши"

kvg55 написа:
В смутни времена като днешното се явяват всякакви лъжепророци.

цитирай
4. blackpredator - https://www.youtube.com/watch?v=miv_F4UhfQs&feature=emb_logo
22.10 23:49
хаха :)))
тов. Ху покинул Дом народных собраний в Пекине, потому что плохо себя почувствовал.
«Сейчас ему уже намного лучше», - отмечает агентство Синьхуа.

цитирай
5. vencivaleri1951 - На кадрите се дърпаше
23.10 00:42
Аз от първи канал го гледах-казаха , че не бил делегат е причината

blackpredator написа:
хаха :)))
тов. Ху покинул Дом народных собраний в Пекине, потому что плохо себя почувствовал.
«Сейчас ему уже намного лучше», - отмечает агентство Синьхуа.


цитирай
6. notfun - още, по Големи..лакардии/ думи, думи, празни думи..
23.10 09:58
аз, ти говоря от 100г за ИГРАТА, невидимата Игра
ДУХОВНАТА ...
ти,ми разпъваш масали, кой ,какво клазал по
некоя,турбо ТВ @)))

аз гледам Небето, и пророкувам!!
защото, имам Дарба, заради моето Смирение
Вярност, и Любов, я имам!!

така, работят Божиите Закони...

потъваш, в безмислено скудуумие, и напуста..
човешка суета, друже..
послушай ме. Избягвай Човешкото..
трупай ,за онзи Свят..Невидимия..
''убий'' своята суета, гордост, и честолюбие.пречат ти, да ''виждаш'', надалече..

до кога, ще те уча, нямаш Времеее..._)
цитирай
7. vencivaleri1951 - Не е лошо да си говориш с "Небето"
23.10 10:35
Лошо е когато то /Небето/ почне да ти отговаря
Разбира се има феномени и ако ти си от тях млъквам А иначе не е лошо обща фракция между КПР и КПК:)


notfun написа:
аз, ти говоря от 100г за ИГРАТА, невидимата Игра
ДУХОВНАТА ...
ти,ми разпъваш масали, кой ,какво клазал по
некоя,турбо ТВ @)))

аз гледам Небето, и пророкувам!!
защото, имам Дарба, заради моето Смирение
Вярност, и Любов, я имам!!

така, работят Божиите Закони...

потъваш, в безмислено скудуумие, и напуста..
човешка суета, друже..
послушай ме. Избягвай Човешкото..
трупай ,за онзи Свят..Невидимия..
''убий'' своята суета, гордост, и честолюбие.пречат ти, да ''виждаш'', надалече..

до кога, ще те уча, нямаш Времеее..._)

цитирай
8. morskipesni - Докато сопата е у русите, няма страшно
23.10 11:02
Нито за китай, нито за нас. Други ще хапнат дървото.
А пък кенефното бабче е изяло на мам'рикан фъшкията, пЪрдон "ваксината"-
резултатът е заместване на астроцитната мозъчна мрежа с дебелочревна.
цитирай
9. get - До 3. vencivaleri1951 - Е така и не разбрах - кои според теб са ... ?
23.10 22:51
vencivaleri1951 написа:
Човешкият мозък е сякаш пригоден/ може би да оцелее някога си/ да забелязва първо лошото порочното , ужасното. Повечето Оскари са раздавани на артисти изиграли злодеи, Няма либрето , сценарий за вярна съпруга, домакиня, всеотдайна майка.
Така и сега. Приковали сме поглед във войната, все едно е мач и всеки вика според предпочитанита си:-Хайде нашите. А "нашите " са на триста км от България и никак не са "наши"

kvg55 написа:
В смутни времена като днешното се явяват всякакви лъжепророци.... "нашите" ?

- Както и не разбрах - защо му трябваше да на другаря Дзинпин да прави изявление в което да уверява президента Токаев - Цитат?

"Китайското правителство придава голямо значение на отношения с Казахастан. Независимо какви промени настъпват в международната обстановка, Китай винаги ще подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Казахстан, и предприетите от президента Токаев мерки за поддържане на стабилността и развитието на държавата.
Китай се противопоставя на намесата във вътрешните работи на Казахстан от която и да е чужда сила.
Китай винаги ще е надежден приятел и партньор на Казахстан." - край на цитата и ВЪПРОС?

- Коя ли ще да е тая "чужда сила" от която ще пази Казахстан, Китай ... вероятно, от афганските талибани :))) ! - А Венци, как мислиш ?

П.П.
Това изказване бе направено ден - преди срещата и разговора на Си Дзинпин с Путин в Астана! ... след което Путин трябваше, като виновен ученик да се извинява косвено на китаеца и на индиеца Моди.

П.П.П.
Да цитирам ли англоеизачната Синхуа и други източници - от които съм черпил информацията, сведена до знанието ви - на вас другарю "международник" ?!
цитирай
10. vencivaleri1951 - Никога не съм се смятал за международник, но и милиционер не съм
24.10 00:19
И защо реши, че Русия заплашва сувуренитета на казахите и че Си е имал впредвид
руснаците. Та точно Русия измъкна Казахтан от фекалиите, които Западът спретна на
Токаев и страната му. Не толкова заради него, а за да подпали и друг съсед на Русия-руснаците реагираха, както трябваше да реагират през 2014 година в Киев и днес да няма тези кървища. Токаев прави в момента това, което правеше преди време Лукашенко-развиваше в многопосочни вектори страната, докато не му подготвиха " дръвника" и Белорусия днес е това което е и което трябва да бъде. Колкото повече Китай в Казахстан и другите "стани", толкова по добре за Русия- по млако дертове и разходи, по малко емигранти, а от там и престъпност Русия няма териториални претенции към Казахстан и няма да има , докато се държат сносно с руската диаспора там
Казахите имат нужда от Рсия-около 1,5-2 млн работят в Русия и пращат пари в Казахстан След горивата, второто перо отвън са руските кинти. Впрочем и ние сме така. След траншовете и кредитите, другото перо важно валутно перо у нас са парите на емигрантите, които пращат на близки. Както Западът се явява спасение за много българи, така Русия е спасение бивите азиатски републики в СССР. И не само азиатски. Около милион грузинци работят в Русия, украинците преди войната го докарваха до 3 млн

get написа:
vencivaleri1951 написа:
Човешкият мозък е сякаш пригоден/ може би да оцелее някога си/ да забелязва първо лошото порочното , ужасното. Повечето Оскари са раздавани на артисти изиграли злодеи, Няма либрето , сценарий за вярна съпруга, домакиня, всеотдайна майка.
Така и сега. Приковали сме поглед във войната, все едно е мач и всеки вика според предпочитанита си:-Хайде нашите. А "нашите " са на триста км от България и никак не са "наши"

kvg55 написа:
В смутни времена като днешното се явяват всякакви лъжепророци.... "нашите" ?

- Както и не разбрах - защо му трябваше да на другаря Дзинпин да прави изявление в което да уверява президента Токаев - Цитат?

"Китайското правителство придава голямо значение на отношения с Казахастан. Независимо какви промени настъпват в международната обстановка, Китай винаги ще подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Казахстан, и предприетите от президента Токаев мерки за поддържане на стабилността и развитието на държавата.
Китай се противопоставя на намесата във вътрешните работи на Казахстан от която и да е чужда сила.
Китай винаги ще е надежден приятел и партньор на Казахстан." - край на цитата и ВЪПРОС?

- Коя ли ще да е тая "чужда сила" от която ще пази Казахстан, Китай ... вероятно, от афганските талибани :))) ! - А Венци, как мислиш ?

П.П.
Това изказване бе направено ден - преди срещата и разговора на Си Дзинпин с Путин в Астана! ... след което Путин трябваше, като виновен ученик да се извинява косвено на китаеца и на индиеца Моди.

П.П.П.
Да цитирам ли англоеизачната Синхуа и други източници - от които съм черпил информацията, сведена до знанието ви - на вас другарю "международник" ?!

цитирай
11. get - До vencivaleri1951 - Ти сам (го) казваш още в заглавието на поста си ... ?
24.10 09:49
vencivaleri1951 написа:

Когато четеш, каквото ти отърва, а не виждаш елементарното


- И после в "в международните си анализи" - се опровергаваш, коментирайки некоректно (тоест както ти отърва) фактите!

- Примери?
1-ви
vencivaleri1951 написа:

Защо реши, че Русия заплашва сувуренитета на казахите и че Си е имал впредвид
руснаците.

Зам. председателя на Съвета по безопасност на РФ - изявления?
а) «Казахстан — это искусственное государство»
б) "Медведев обвинил власти Казахстана в геноциде русских и заявил о воссоздании СССР."

2-ро - Казваш:
vencivaleri1951 написа:

Казахите имат нужда от Рсия-около 1,5-2 млн работят в Русия и пращат пари в Казахстан След горивата, второто перо отвън са руските кинти.

- С други думи говориш за ИКОНОМИЧЕСКА ЕМИГРАЦИЯ - каквато имаше и от българи, гаст-арбайтери в Русия по време на социализма, като не си поставяш ВЪПРОСА?
а) Доколко бе изгодно на България и българите "дружбата със СССР" - Защото?
б) За една и съща категория труд - ЗАПЛАШАНЕТО БЕ В ПЪТИ ПО-ВИСОКО на територията на империята ... отколкото в доминионите й, в частност България!
в) Нали бяхме изградили ... уж, обща стопанска система - от което би следвало и РАВНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ВЛОЖЕНИЯ ТРУД в която и да е точка на СССР и васалният му социалистически лагер - част от този ЛАГЕР се явяваше и България!?

3-то - Казваш:
vencivaleri1951 написа:

Русия измъкна Казахтан от фекалиите, които Западът спретна на
Токаев и страната му.


а) Забравяйки, че безредиците НЯМА КАК ДА СА СПРЕТНАТИ ОТ "ДЪЛГАТА РЪКА НА ЗАПАДА" - а по причина?
б) Политиката на казаха и ПРОРУСКИ-КОМПРАДОР, той несменяема от 90-те години още РУСКА МАРИОНЕТКА в Казахстан - Нурсултан Назарбаев.
в) Който до такава степен се бе отдал на лично обогатяване - та голяма част от КАЗАХСКОТО НАСЕЛЕНИЕ БЕ ПОД ЧЕРТАТА ЗА БЕДНОСТ В АЗИЯ!
- Поради тези причини започнаха бунтовете в Казахстан ... а не поради някакъв мним "запад".

- Да не съм голословен ?
Цитат от СМИ:
А.
По британския Telegraf:
Най-малката дъщеря Алия на Нурсултан Назарбаев, е изтеглила повече от 300 милиона долара от "ЛИЧНАТА СИ" СМЕТКА в Казахстан.
Б.
в-к Труд:
"Роднини и сподвижници на бившия казахстански президент Нурсултан Назърбаев са сред най-богатите хора в Казахстан
Назърбаев (81 г.) се оттегли през 2019 г. след близо 30-годишно управление

Динара Кулибаева, втора дъщеря на Назърбаев, и съпругът й Тимур Кулибаев са мажоритарни акционери в Halyk Bank - най-големият кредитор в Казахстан.
Стойността на акциите им е около $2,8 млрд.

Най-голямата дъщеря на Назърбаев Дарига Назърбаева и синът й Нурали Алиев притежават имоти във Великобритания за $190 млн., ...
В// според в. „Таймс“, са закупили включително къщата на Шерлок Холмс на „Бейкър стрийт“

Г// Каират Боранбаев - тъст на покойния внук на Назърбаев - Айсултан, е в бизнеса с недвижими имоти и притежава франчайза на „Макдоналдс“ за Казахстан и Беларус

Булат Утемуратов - бивш сътрудник на Назърбаев, има акции в световния търговски гигант „Гленкор“"
- край на цитата и още един въпрос?

- Вероятно закупуване на елитно имущество и акции от Западни ... забележи западни а не руски компании и имоти - вероятно в това следва да търсим "намесата на запада в казахстан" ?

- Ако е така, по твоята логика ... то тогава ДЕВЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ НОВОБОГАТАШИ - и те ще да са "слуги на западния дявол" ... тъй като същите инвестират парите си в "гнилият запад" а не в "матушката" :)))) ??!
цитирай
12. krumbelosvet - Китай опита веднъж
25.10 22:15
Китай опита веднъж готовността на Русия (СССР) да воюва. Но не се върнаха аслани.
Не е ли проста сметката - Русия има огромна територия и дефицит на население. Китай не е така. Затова Китай НЯМА ИНТЕРЕС да става велика ракетно-ядрена сила - ако стане такава, ще привлече съответния американски удар с огромни жертви. Сега го пази Русия, и това не е постижение на политиката, а ПОДАРЪК от ИСТОРИЯТА и ГЕОГРАФИЯТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3778105
Постинги: 1022
Коментари: 16555
Гласове: 5021
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031