Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2022 12:44 - За Екатеринослав, като за Днепр опетровск
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 7126 Коментари: 38 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Уважаеми съблогъри, бях предупреден от администраторите на блог бг, че сред блогърите има някои с нежни души и , че трябва да внимавам да не ги засягам на 
липса на интелигентност, право да се чувстват като пол, какъвто си изберат, да имат
право да живеят в собствен свят. Ако съм се чувствал засегнат от деликатния сленг на 
определени съблогър/свиня, мизерник, споменаване на роднини и т н/ то да съм докладвал на администраторите с линк  Не съм го правил, няма да го направя. 
Ще спазя обаче препоръката на администратора и към нежните души  няма да имам претнции за правдивост, интелигентност, пол. Доколкото съм объркан ще се  ползвам 
То , та да не се засягат и не ме доладват учтивите и деликатни съблогъри.
Та То  е написало пореден постинг с полуистини и внушения. След като свърши с храмовете, то ни запознава с друг раздел от енциклопедичните си знания-тежка промишлиност и въгледобив
Става въпрос за Донбас, Днепропетровск, като сърцето на украинската икономика-
бих казал за някогашното сърце , защото отдавна Украйна е територия на разграбване и разграждане. В това ТО е право. Право е , че и Донбас и Днепетровският регион са далеч преди СССР. ТО обаче не споменава , че  Днепропетровск/името е на именит болшевик/  е с започнат градеж за бъдеща столица на Южна Русия, или както се води в имперските , географски тефтери-Нова Русия. Първото име на града е Екатеринослав/Екатерина втора/ Отговорен за строежа е премиерът и-небезисвестния княз Потьомкин.
Интересно е тук да се отбележи, че при застрояването на града, както и други градове в Донбас Потьомкин е набирал работна ръка от цяла Русия-Сибир, Урал, Степите, но не и от близките области заселени предимно с малоруси/днес украинци/ Обяснението му е било, че украинците са селски народ инямат дисциплината за строителство и за работници в завод. В степите едва ли са били по годни за промишленост, а по скоро истината е , че още е близко времето на предателството на украинците  по време на Северната война , които минават на страната на шведите/Мазепа/  и Потьомкин губи предки в тази война. Същата истори я се повтаря и в други градове които той строи , или по-точно разпорежда градежа им.
Тоест истина е , че Донбас, Днепропетровск, а и повечето големи градове в СССР са преди образуването на Съюза, но това което ТО не може да посочи, е град над 100000 души в Украйна , който да не е построен от шведи, поляци, литовци и най-вече руснаци.
Това , което бе обещано-денацификация и демилитаризация е истина и върви-по трудно в началото и "стахановски"в момента.  Това , което ТО пропуска е и обещаната декомунизация- лично от президента на РФ. Тоест да бъде помогнато от" бремето " с  което бе натоварена УССР от болшевиките-Нова Русия.
А тя бе "натоварена" защото Украйна не можеше да сформира държава, особено след загубата на територия след Бресткия мир-цяла Западна Украйна отива към Полша.
Пред НАРКОМа Ленин цитира именно Потьомкин за предимно селската ориентираност на украинците, като подкрепя фаворита на Екатерина втора и идеологически.
"Трябва да се помогне на украинските другари , да пролетаризират страната"-и я пролетаризират , отдавайки териториите на Нова Русия. Забравил е бил за Мазепа Ленин. Е сега самите украински властници припомниха за хетмана , а и го копират.
Затуй и Изтокът и Югът на Украйна се деболшевизират-връщат се към Империята -от която са създадени и в която са били от векове Гласувай:
41. vacsine - Възлюбеният ти Потьомкин е нари...
28.06.2022 13:06
Възлюбеният ти Потьомкин е нарицателно за корупция и фалш. Защо ли?
цитирай
2. blackpredator - То
28.06.2022 13:24
и хисарската падежна грешка, както и делиорманския страдателен залог,
колкото и да пишат как англосаксите и ЕС мачкат кремълския таралеж,
требе да знаят, че на таралежа не му пука дали някой седи на него..
цитирай
3. librarian - ХАЙДЕ ПАК ЛЪЖИ И ТРОЛЕНЕ!
28.06.2022 13:28
Опитвате се да объркате, тоест ДА ВМЕНИТЕ на читателите как руSSия стои в основите на украински градове, НО ТОВА НЕ Е ВЯРНО, защото селище там, където ЛЪЖЕТЕ, че е започнало създаването от Екатерина Втора има още през 11-ти век, а през 13-ти се обезлюдява заради нашествията на номадите, за да се възроди 2 века по-късно, НО И ДВА ВЕКА ПРЕДИ ЕКАТЕРИНА ВТОРА!!!

ТА ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ, ТРОЛЕ!
Ни най-малко Украина НЕ Е създадена от руSSия и самосъзнанието украинско е съществувало повече от ТРИ ВЕКА, преди да се появи самосъзнанието руSSко!
В случая и градът, за който ТРОЛИТЕ, повтарям, че съществува като селище още през 11-ти век, цели 3 века преди моSSква например да се зароди като блатисто село!

Достатъчно е дори само да върна читателите към това, че ПРЕДИ Вашите ЛЪЖИ, въпросното селище например се казва Александър Слобода и това е преди времето на Екатерина!

Та пак ще повторя: ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТРОЛИТЕ ХОРАТА И СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ОТСТРАНИ ТОЧНО ВИЕ, ЧЕ "ЗНАНИЯТА" ВИ В ТОЗИ ЛЪЖЛИВ ПОСТИНГ СЕ ГРАДЯТ НА БАЗАТА НА УКИПЕДИЯТА!
Та не иронизирайте другите в това, защото е смешно и жалко!
Защото само това ще кажа, че Екатерина Втора е императрица от 1762-ра година, а градът е Александър Слобода още тогава, когато Иван Грозни е свързан с него!
А това са СТОЛЕТИЯ ПРЕДИ Екатерина Втора!
СТОЛЕТИЯ!
ПРЕДИ!
ТРОЛЕ!
цитирай
4. librarian - ПС:
28.06.2022 13:42
А ТРОЛЕНЕТО Ви е подло дори само с това, че ЛЪЖИТЕ от постинга Ви и разискваното и от мен в коментари НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СЪБИТИЯТА В МОМЕНТА и Вие се опитвате да отклоните вниманието от същественото!
Защото дори да приемем, че тези райони, за които КРАТКО писах тук https://librarian.blog.bg/izkustvo/2022/06/28/denacifikaciia-li-da-pomislim-bez-strasti-samo-logicheski.1824109 и ВСИЧКО НАПИСАНО Е ИСТИНА, са въздигнати от руSSия, тогава СССР. А това повтарям НЕ Е ВЯРНО!

То ДНЕС те са УКРАИНСКИ, а мародерска руSSия се опитва чрез ВОЙНА да ги отнеме от законовите им собственици и да ги впише в така и толкова смешно наричаната от Вас "възраждаща се руSSка империя"!
Това е въпросът! Това, че руSSия цели отнемане на изключително богати на природни ресурси, НАЙ-БОГАТИТЕ В СВЕТА, от законните им собственици, а дори няма куража да признае, че води ВОЙНА за това, а не за някаква си измислена "денацификация"!
Защото и това казах! Това, че след като властта на Украина, ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНАТА ОТ ЦЕЛИЯ УКРАИНСКИ НАРОД (Зеленски е избран за президент с 73% от гласоподавателите! СЕДЕМДЕСЕТ И ТРИ ПРОЦЕНТА!), са нацисти. А властта е в Киев! ТО ЗАЩО руSSия не напредва към Киев (бил огромен град и културен център ВЕКОВЕ преди моSSква да се пръкне като махала!), за да "денацифицира", а цели отнемане на апетитните въпросни райони?
Освобождава желязна руда, въглища, манган от "нацистите" украински??!!
Хайде малко срам, ммммм?
цитирай
5. vencivaleri1951 - И прелюбодеец,
28.06.2022 13:48
но ккаво общо има това с темата?

vacsine написа:
Възлюбеният ти Потьомкин е нарицателно за корупция и фалш. Защо ли?

цитирай
6. vencivaleri1951 - Уважаемо ТО
28.06.2022 14:14
Не казвам, че сте незнаещо, за да не ме докладвате, но кое не е вярно, че Екатеринослав е замислен като южна столица на Русия, че е в прослава на Екатерина Втора, че се изгражда под патронажа на Потьомкин, че цяла Нова Русия през 1921 година е придадена под администрацията на УСССР с решение на НАРКОМа , като вносител на решението е Ленин? Посочете уважаемо То нещо от току що написаното , което да не е вярно и аз няма да се появя в блога повече-за радост на деликатните ви снага и духовност.
А иначе, уйкито вероятно е пропуснало, че в Днепропетровск бе развито силно и ракетостроенето, а в недрата на Донбас се намира едно от най-голямите находища на литий-бъдещите въглища и въглеводороди
Всичко това е важно за момента уважаемо ТО, доколкото основната част от населението на тези райони е рускоговорящо и се припознава като руски етнос. Право , за което бе направен опит да бъде отнето и считащите се за руснаци въстанаха и вече 8ма година гинат за този си "грях" Очевадно е и към каква принадлежност чувстват , че принадлежат , са милионите поискани руски паспорти , вкл и от новите територии под контрол на солдатите.
А "разискването" има значение за внушението Ви , че СССР няма нищо общо с Днепропетровск и Донбас . Има един път с предаването на районите под администрирането на УССР, второ , че УССр е съюзна република в СССР, трето , че от бюджетът на СССР бяха отделени колосални финасови средства за развите на промишреността за която говорите, както и ИТР ресурс от други промишлени райони и научен персонал от приложни институти. Никак не се радвам на това което се завихри от 2014та година , но лично аз се съмнявам, че тези райони ще бъзат занапред в състава на Украйна. Това което ме безпокои, а би трябвало и теб уважаемо ТО, е дали ще има повече Украйна

librarian написа:
А ТРОЛЕНЕТО Ви е подло дори само с това, че разискването НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СЪБИТИЯТА В МОМЕНТА!

Дори да приемем, че тези райони, за които КРАТКО писах тук https://librarian/izkustvo/2022/06/28/denacifikaciia-li-da-pomislim-bez-strasti-samo-logicheski.1824109 и ВСИЧКО НАПИСАНО Е ИСТИНА, са въздигнати от руSSия, тогава СССР. А това повтарям НЕ Е ВЯРНО! То ДНЕС те са УКРАИНСКИ!
А мародерска руSSия се опитва чрез ВОЙНА да ги отнеме от законовите им собственици и да ги впише в така и толкова смешно наричаната от Вас "възраждаща се руSSка империя"!

цитирай
7. librarian - 6. vencivaleri1951
28.06.2022 14:22
"Уважаеми" ЛЪЖЕЦО и ПОДЛЕЦО, аз НЕ СЪМ ОТРЕКЛА написаното от Вас! То е истина!
Но въпросът е, че е ИЗКРИВЕНО представяне на истината!
В смисъл, че Вие се опитвате да вмените на читателите, че въпросния град не е съществувал преди руSSите и по-точно Екатерина Втора да го създаде, а ТОВА НЕ Е ВЯРНО И АЗ КАЗВАМ, ЧЕ ТОЙ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ВЕКОВЕ ПРЕДИ ВЪОБЩЕ руSSия КАТО ТАКАВА ДА СЪЩЕСТВУВА!

Защото то и през 1924-та година градът е преименуван на СТАЛИН, но какво от това??
ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА??!!
АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

Та ето това е въпроса! А не локумите Ви!
Бил Вие ТО или просто руSSко ЛАЙНО!
цитирай
8. librarian - ПП:
28.06.2022 14:23
Хайде сега с цялата си почтеност и безпристрастност забърборете как тук вися да Ви репликирам минути след коментара Ви!
СМЕШНО НИЩОЖЕСТВО!

А РУСКИЯ ЕТНОС В УКРАИНА ГО ВИДЯХМЕ!
ВИДЯХМЕ И "ЦВЕТЯТА", С КОИТО ПОСРЕЩА "ОСВОБОДИТЕЛИТЕ"!

Мръсник сте Вие, Тодоров!
МРЪСНИК И ТРОЛ!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Уважаемо То
28.06.2022 14:48
Нарочно ли ме предизвиквате да коментирам познанията Ви, за да ме клеветите?
Екатеринослав никога не е носил името на Сталин По време на украинската независима република-1918-1919 е преименуван на Славчиск или нещо подобно , до смъртта на петровски -мисля , че е 25-27 година. Впрочем уважаемо То , понеже казвате, че сте наполовина украинско ТО, и заради симпатията ми към Вас ще подскажа:
-В момента няма град с наименованието Днепропетровск. Има гр Днипро. Това във връзка с декомунизацията която Киев започна , та след 14та година преименуваха града-как така мама не Ви е казала? Доколкото декомунизацията продължава двустранно, то очаквайте ново/старо име на града Лично аз съм 50/50 между Екатеринослав и Днепропетровск.


librarian написа:
"Уважаеми" ЛЪЖЕЦО и ПОДЛЕЦО, аз НЕ СЪМ ОТРЕКЛА написаното от Вас! То е истина!
Но въпросът е, че е ИЗКРИВЕНО представяне на истината!
В смисъл, че Вие се опитвате да вмените на читателите, че въпросния град не е съществувал преди руSSите и по-точно Екатерина Втора да го създаде, а ТОВА НЕ Е ВЯРНО И АЗ КАЗВАМ, ЧЕ ТОЙ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ВЕКОВЕ ПРЕДИ ВЪОБЩЕ руSSия КАТО ТАКАВА ДА СЪЩЕСТВУВА!

Защото то и през 1924-та година градът е преименуван на СТАЛИН, но какво от това??
ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА??!!
АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

Та ето това е въпроса! А не локумите Ви!
Бил Вие ТО или просто руSSко ЛАЙНО!

цитирай
10. librarian - Хайде, злобейте, че си пия фреша във "Фъни пъб" и Ви репликирам минути след поредната Ви ЛЪЖА!
28.06.2022 14:53
vencivaleri1951 написа:
Екатеринослав никога не е носил името на Сталин
vencivaleri1951 написа:
В момента няма град с наименованието Днепропетровск. Има гр Днипро.

Напротив! Не само от 1924-та се казва СТАЛИН, а мога да Ви цитирам и кой е най-големият му жилищен район по онова време: "Стандарт". След това през 1938-ма се появяват и кварталите "Киров" и "Петровски"!

И дори само това идва да покаже що за идиоти са руSSнаците: да наименуват градове и квартали на неисторически, а свързани с партията и прочее идиотия личности!
Спокойно, ще кръстим някой КЕНЕФ на Ваше име, Тодоров! За да сте щастлив, че оставяте нещо след себе си!Аз отново питам:
ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА??!!
АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

Но пък да попитам и нещо друго, крайно маловажно, защото и от това бягате като отговор:
ВИЕ НАСРОЧВАХТЕ И ОПРЕДЕЛЯХТЕ КАКВИ ЛИ НЕ УСЛОВИЯ ЗА СРЕЩА С МЕН!
ВИЕ, НЕ АЗ!
ХАЙДЕ СЕГА МИ КАЖЕТЕ НЕ САМО, ЧЕ НЕ СЕ ЯВИХТЕ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ТРОЛИТЕ С ТОВА "ТО", ПРОДЪЛЖАВАЙКИ С ЖАЛКАТА ПОДЛОСТ, ЧЕ СЪМ СТАР, А МИ КАЖЕТЕ КОЛКО ЖЕНИ ПОЗНАВАТЕ, КОИТО НЕ САМО ДА СА ГОТОВИ ДА СЕ ЯВЯТ НА СРЕЩА ЗАРАДИ НЯКОГО, КАКТО СЕ ОПИТАХТЕ И ТОВА ДА ВМЕНИТЕ, ЧЕ СТАР МОЖЕЛ ДА НАКАРА НЯКОЯ, А И ТЕЗИ ЖЕНИ ДА МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ДОСТОВЕРНОСТТА НА ИМЕТО СИ С ЛИЧНА КАРТА, ТРУДОВА КНИЖКА И КУП ДРУГИ ДОКУМЕНТИ, НАЛИЧНИ В МОМЕНТА В ЧАНТАТА Й СЪС СЛУЖЕБНИ ДОКУМЕНТИ?

Колко?
Колко жени го могат това?
Тоест, колко Гочета според Вас, ПОДЛЕЦО?
цитирай
11. vencivaleri1951 - Най голямата ми лъжа!?
28.06.2022 15:10
-от 1776 до 1918 г Екатеринослав
-от 1918г до 1919 г Сичеслав
-от 1919 до 1926 отново Екатеринослав
-от 1926 да 2016 г Днепропетровск
-от 2016 г /ще видим до кога/ Днипро
И нещо от мен уважаемо ТО извън темата
Сталин през 24 та година е един от двадесетината видни политически деятели. След смърта на Ленин , на конгреса , дори не печели лидерското място на КПСС-печели го Киров, който се отказва с мотива че не е подготвен да ръководи държава. Втори по гласове е Сталин и застава начело-съдбата си знае работата
Сега допийте си фреша, похладете се в морето и почетете чичко Гугъл

librarian написа:
vencivaleri1951 написа:
Екатеринослав никога не е носил името на Сталин
vencivaleri1951 написа:
В момента няма град с наименованието Днепропетровск. Има гр Днипро.

Напротив! Не само от 1924-та се казва СТАЛИН, а мога да Ви цитирам и кой е най-големият му жилищен район по онова време: "Стандарт". След това през 1938-ма се появяват и кварталите "Киров" и "Петровски"!
ПП
Съгласих , че не сте "Звезда", не мога обаче да се съглася, че сте жената от корицата на стихосбирката.
И понеже съм компромисен човек ще се обръщам към Вас с То.
Колкото до "кенефите"/ама наистина мястото Ви е в раздел изкуство/ защо на мен. Имаме си съблогър , който обича да прави фотосесии там
Написах Ви преди време. "Фалцетът не прави белканто" или да ви е по ясно "фальцет не робить бельканто"
А преводът на метафората е:
"Крещенето и обидите не Ви правят убедителен"

И дори само това идва да покаже що за идиоти са руSSнаците: да наименуват градове и квартали на неисторически, а свързани с партията и прочее идиотия личности!
Спокойно, ще кръстим някой КЕНЕФ на Ваше име, Тодоров! За да сте щастлив, че оставяте нещо след себе си!Аз отново питам:
ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА??!!
АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

цитирай
12. librarian - 11. vencivaleri1951
28.06.2022 15:22
ХАЙДЕ ПАК:

Дори да сте прав! А ВИЕ НЕ СТЕ!
Важното в случая е:

ДНЕС градовете и областите, за които говорим са УКРАИНСКИ!

ДА ПОВТОРИМ: УКРАИНСКИ! НЕ руSSки!
А мародерска руSSия се опитва чрез ВОЙНА да ги отнеме от законовите им собственици и да ги впише в така и толкова смешно наричаната от Вас "възраждаща се руSSка империя"!
Това е въпросът! Това, че руSSия цели отнемане на изключително богати на природни ресурси, НАЙ-БОГАТИТЕ В СВЕТА, от законните им собственици, а дори няма куража да признае, че води ВОЙНА за това, а не за някаква си измислена "денацификация"!
Защото и това казах! Това, че след като властта на Украина, ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНАТА ОТ ЦЕЛИЯ УКРАИНСКИ НАРОД (Зеленски е избран за президент с 73% от гласоподавателите! СЕДЕМДЕСЕТ И ТРИ ПРОЦЕНТА!), са нацисти. А властта е в Киев! ТО ЗАЩО руSSия не напредва към Киев (бил огромен град и културен център ВЕКОВЕ преди моSSква да се пръкне като махала!), за да "денацифицира", а цели отнемане на апетитните въпросни райони?
Освобождава желязна руда, въглища, манган от "нацистите" украински??!!

И питам отново и другото:
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ПРЕЗ ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ИСТОРИЯТА НИ МНОГО БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО ВАС, АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ И ДОВОЛЕН И ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ?

Та ето това е важното, ПОДЛЕЦО Тодоров!
А не аз Гочево "то" ли съм или не! И не Вие руSSко ЛАЙНО ли сте или ДА!

ТОВА, ЧЕ руSSия Е ЕДИН АГРЕСОР, КОЙТО ЩЕ СИ ГОВОРИМ СЛЕД ГОДИНА-ДВЕ (АКО СТЕ ЖИВ!!!!!) ДАЛИ ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛ ИЛИ НЕ!
цитирай
13. анонимен - Онова дяволско изчадие в Кремъл не е ...
28.06.2022 15:27
Онова дяволско изчадие в Кремъл не е таралеж, а именно дяволско изчадие, което буди единствено погнуса. А всеки, който се възхищава на Путин, е урод.
Това е положението.
цитирай
14. анонимен - Днес официално Русия фалира, както ...
28.06.2022 15:30
Днес официално Русия фалира, както обяви Мудис. До това доведе тримесечният геноцид в Украйна.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Дори да съм прав, а аз съм
28.06.2022 15:38
вие уважаемо ТО не четете внимателно.
Войната/за мен също е война/ бе представена като "Специална операция за освобождаването на Донбас" Да си припомним какво бе предложението , на преговорите които Зеленски инициира и които от САЩ не му разрешиха да продължи
-Украйна извън блогов статус-Не в НАТО
-Денацификация-поставяне извън закона за националистическите подраделения
-Признаване независимостта на Донецката и Луганската република/не целия Донбас/
-Признаване на Крим за неотменна част от Русия
Това бяха условията и нищо повече
Слизането до Киев бе да се блокира достъп на Киевския гарнизон, както и провизи до основните фронтове /да ги наречем така, макар не е вярно/ в Донбас , където бе и е сърадоточена най сериозната част от ВСУ и националистите.
Така с много по малък числен състав, но разделили с артилерия украинските подразделения/ не смеят да си покажат носа извън градовете/ солдатите превземат селище след селище и апетитът им вече наистина не е само Донбас. Киев не им е цел Харков също, дори Одеса. Мисля, че след Славянск и Краматорск ще свърнат към Житомир и Чернигов, за да лишат Одеса и Харков от продоволствия Там някъде предполагам че войната/не специалната операция /ще свърши/

librarian написа:
ХАЙДЕ ПАК:

Дори да сте прав! А ВИЕ НЕ СТЕ!
Важното в случая е:

ДНЕС градовете и областите, за които говорим са УКРАИНСКИ!

ДА ПОВТОРИМ: УКРАИНСКИ! НЕ руSSки!
А мародерска руSSия се опитва чрез ВОЙНА да ги отнеме от законовите им собственици и да ги впише в така и толкова смешно наричаната от Вас "възраждаща се руSSка империя"!
Това е въпросът! Това, че руSSия цели отнемане на изключително богати на природни ресурси, НАЙ-БОГАТИТЕ В СВЕТА, от законните им собственици, а дори няма куража да признае, че води ВОЙНА за това, а не за някаква си измислена "денацификация"!
Защото и това казах! Това, че след като властта на Украина, ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНАТА ОТ ЦЕЛИЯ УКРАИНСКИ НАРОД (Зеленски е избран за президент с 73% от гласоподавателите! СЕДЕМДЕСЕТ И ТРИ ПРОЦЕНТА!), са нацисти. А властта е в Киев! ТО ЗАЩО руSSия не напредва към Киев (бил огромен град и културен център ВЕКОВЕ преди моSSква да се пръкне като махала!), за да "денацифицира", а цели отнемане на апетитните въпросни райони?
Освобождава желязна руда, въглища, манган от "нацистите" украински??!!

И питам отново и другото:
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ПРЕЗ ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ИСТОРИЯТА НИ МНОГО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕРИ КАТО ВАС, АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

цитирай
16. vencivaleri1951 - И какво следва
28.06.2022 16:00
Спиране на пенсии и заплати. Няма храна на трапезата,, бензин в резервоара, руснаците не са по курорти, броят си копейките за бензин, рискуват да са им студени домовете през зимата, инфлацията им не е нулева цял месец,цената на вътрешните кредити е скъп, посъвместна безработица?
Гореизброеното е характерно за фалирала държава
Западът /САЩ/ разиграват поредния си фарс. Не позволяват руснаците да си обслужат кредитите/било от запорите, било самата Русия да плати/ и обявяват фалит.
Каква е практиката при фалит. Да се удолетворяват кредиторите от запорирано имущество. Ами моля, то е по голямо от главницата на дълга-кредиторите да си взискат вземанията от банките държащи руските резерви/ Да ама трябва да мене такова вземане през съд, а да съдиш САЩ не всеки се осмелява...


blackgenderator написа:
Днес официално Русия фалира, както обяви Мудис. До това доведе тримесечният геноцид в Украйна.

цитирай
17. librarian - 15. vencivaleri1951
28.06.2022 16:40
Хайде пак:
vencivaleri1951 написа:
-Украйна извън блогов статус-Не в НАТО

..... Украина дали ще е в НАТО или не, е решение на самата нея! На никой друг!
Мизерна руSSия иска и Швеция и Финландия да не са в НАТО! И те ли да я слушат и тях ли иначе ще нападне?
Ако утре руSSия се разшири и стане граничеща с нас например, с България, и ние ли да се водим по идиотските й претенции, че трябва да напуснем НАТО?
Когато Украина предаде ядреното си оръжие на руSSия, няма точка в Минските споразумения Украина да не членува в НАТО! Има точка, че руSSия гарантира суверенитета на Украина, а това се видя колко се изпълнява от руSSия!
Същите гаранции дават САЩ и Европа!
Какво некоректно виждате тук след като руSSия има позицията да шантажира с ядрения си потенциал, САЩ и Европа да спазват поетите задължения като разумно не влизат във война с руSSия. Война, която ако се води без ядрено оръжие ще завърши с бързо и тотално нулиране на руSSките клоунски войски. А помагат със средства и оръжие!
Хайде само не се плюнчете с това, че руSSия е военна сила и бля-бля къде си е поила конете! Защото е смешно и само идиот не вижда, че руSSия е пропита от такива нива на некадърност и във военно отношение, че поне 10 са държавите, които сами ще я мелят на кайма при неядрена конфронтация, а що остана за НАТО като цяло!
Времето на конете и мъжкарите, тоест глупаци, готови да мрат на талази, отмина, Тодоров! Сега една жена зад високите технологии с дрон, за какъвто руSSия не може и да сънува, а не мечтае, може да попилее цяла танкова дивизия или нещо от сорта.
Та бърборенията за конете просто си ги запазвайте за мокрите сънища, не се котират отдавна и е показвано вече на руSSнаците десетки пъти!

vencivaleri1951 написа:
-Денацификация-поставяне извън закона за националистическите подраделения

..... Национално/националистическо за всяка една държава е това, което тя смята за такова! А не каквото руSSия!
Така, че руSSия няма място да се вре във вътрешните работи на суверенна държава и това, което прави руSSия в Украина се нарича геноцид!

vencivaleri1951 написа:
-Признаване независимостта на Донецката и Луганската република/не целия Донбас/

..... Цял свят не признава въпросните две самопровъзгласили се републики, кое е нищожеството путин, че да си мисли, че ще принуди някого да ги признае? путин е от днес за утре! Светът се ръководи по правила, които са от векове и за векове! И които не нищожеството путин не може да претендира дори да промени, а който и да е жалък диктатор като него!
И повтарям: Ако света се церемони с нищожеството путин, то е само и единствено заради ядрения потенциал! И то не от страх, че въпросния може да го използва в момент на отчаяние, не! ЗАЩОТО И НЕ МОЖЕ! А понеже хората са нормални, а не като кремльовSSките примати с ракети!

vencivaleri1951 написа:
-Признаване на Крим за неотменна част от Русия

..... Крим е УКРАИНСКИ! И отново не само не е признат за руSSки от света, а и никога не ще бъде признат! Както и рано или късно ще си бъде отново украински!

vencivaleri1951 написа:
Това бяха условията и нищо повече

..... НЯМА УСЛОВИЯ, КОИТО ЖАЛКА руSSия ДА МОЖЕ КОГАТО КАКТО ИСКА ДА ПОСТАВЯ! НЯМА, ПРОУМЕЙТЕ ГО С ПРАЗНАТА СИ КРАТУНА!
Има различни преговори и прочее на всички засегнати или касаещи ги! Има световни мнения по такива въпроси! Тези неща се решават с международни споразумения, а не с претенциите на някаква си руSSия!
Минските например! КОИТО руSSия ПОГАЗИ!
ПОЕ АНГАЖИМЕНТИ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, А ПОГАЗИ!


Знаете ли? Вие сте много елементарен човек!
Много пъти ни сте се плюнчил с познанията си в областта на правото, ама само с плюнченето си оставате и не показвате правна култура в разсъжденията си, тролските!
Един съсед не може да строи от оградата Ви на по-малко от 3 метра без Ваше съгласие! Но може да прави нататък в имота си каквото реши на базата на съгласуване само със Закона и без никакво Ваше участие и благоволение!
"Същото" е и с Украина в НАТО!
руSSия може евентуално да предяви претенция ПРЕД СВЕТА (все едно Закона в примера със съседството човешко) за разполагане или не на ядрено оръжие на НАТО под определено отстояние от границите й! НО НЕ И ДА СЕ ИЗЯВЯВА В САМОУПРАВСТВО!
Ако съседът Ви на село тръгне да строи сайвант, Вие грабвате брадвата и отивате да го колите, защото постройката ще засенчи доматите в градината Ви ли? Или действате по законовите начини и се съобразявате с решенията на Закона по въпроса?
ХАЙДЕ НЕ ИСКАЙТЕ ЖАЛКА руSSия ДА Е ЗАКОНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА СВЕТА, ММММ?

Ето затова и Вие с мен. И пръц-пръц със Стар. Се пръцкахте, пръцкахте за срещи, но не се явихте! Защото все си мислите, че някой ще Ви бие или иска нещо да научи за Вас!
Така сте свикнали да живеете: в сенките на страховете си! Но пък с неимоверните си претенции и пръцкане колко сте велики, ама само на думи и зад клавиатурата!
цитирай
18. radostinalassa - Такъв е значи рошавия Б.Джонсън, калеко....
28.06.2022 16:56
blackgenderator написа:
Онова дяволско изчадие в Кремъл не е таралеж, а именно дяволско изчадие, което буди единствено погнуса. А всеки, който се възхищава на Путин, е урод.
Това е положението.който искаше мускули като на Путин, искаше да гали мечка, да язди кон гол до кръста. За болен от рак е доста жизнен, а ?
цитирай
19. vacsine - но ккаво общо има това с темата? ...
28.06.2022 16:56
vencivaleri1951 написа:
но ккаво общо има това с темата?

vacsine написа:
Възлюбеният ти Потьомкин е нарицателно за корупция и фалш. Защо ли?


Няма ли?!
цитирай
20. radostinalassa - ..... Крим е УКРАИНСКИ! И отново не само не е признат за руSSки от света, а и никога не ще бъде признат! Както и рано или късно ще си бъде отново украински!
28.06.2022 19:02
Това не е демокрация, а диктатура. Гражданите на Крим отсякоха , че искат да влязат в състава на РФ. Тези , които не приемат волята им не са демократи. Библиотекаршата например.
цитирай
21. radostinalassa - А това е особено глупаво съждение, нали?
28.06.2022 19:05
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ПРЕЗ ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ИСТОРИЯТА НИ МНОГО БЪЛГАРСКИ ГРАДА СА НОСЕЛИ РУСКИ ИМЕНА ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕРИ КАТО ВАС, АКО ПОРАДИ ТОВА МАРОДЕРСКА руSSия УТРЕ РЕШИ, ЧЕ ИМА ПРАВА НАД ТЯХ И ТРЪГНЕ ДА ДЕНАЦИФИЦИРА БЪЛГАРИЯ, ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВ, НАЛИ?

Тук, драга няма нацики, чужди наемници и пр. Дано не подготвят подобни в Македония, за да освободят най - после терена.
цитирай
22. radostinalassa - Само Гого Слаб. и Гетчо Примата са способни на...
28.06.2022 19:07
такива чаршафи. На мене не ми плащат от НПО - тата. А Русия няма нужда да плаща, българите са си русофили, защото иначе щяхме да говорим тюркски като Ковидко.
цитирай
23. radostinalassa - Имам пост по темата....
28.06.2022 19:17
защо Русия никога няма да се откаже от Крим, Калининград и Курилите.
Да не говорим за бълнуванията на Босия, че в Сибир имало 40 млн. китайци. В Сибир и около североизточната граница на Китай в РФ има много китайци, които работят земята там. Но руските селяни ест. не ги обичат и за смесване Босия може само да си мечтае.
цитирай
24. radostinalassa - Това е въпросът! Това, че руSSия цели отнемане на изключително богати на природни ресурси, НАЙ-БОГАТИТЕ В СВЕТА, от законните им собственици, а дори няма куража
28.06.2022 19:34
Смешно е . Русия е най - богатата страна на природни богатства и прясна вода. Там живее само 4% от световното население. Истината е , че май западняците искаха да добиват шистов газ в Донецк и Луганск и за целта щяха да започнат война. Даже пенсии не им даваха, за да се изнесат оттам.
Май точат лиги и в златна Добруджа да пробиват скалите и да вкарват радиоактивни отпадъци. Ей, тия хора нямат срама.
цитирай
25. marana69 - Рассее, това са ЛЪЖИ,има научни ИЗСЛЕДВАНИЯ,НЕ става дума..
28.06.2022 20:03
НЕ става дума за шистов газ, в Добруджа, а за конвенционален земен газ..

тънката, но мръсна..и коварна ,Рускоя пропаганда, е завладяла
наистина ок 80% ,от главите , на раЯта...
тъпо ее, жалко...
но, това е положението..ментален сакатлък..

24. radostinalassa - Това е въпросът!
Това, че руSSия цели отнемане на изключително ....
19:34
Смешно е . Русия е най - богатата страна на природни богатства и прясна вода. Там живее само 4% от световното население. Истината е , че май западняците искаха да добиват шистов газ в Донецк и Луганск и за целта щяха да започнат война.
Даже пенсии не им даваха, за да се изнесат оттам.
Май точат лиги и в златна Добруджа да пробиват скалите и да вкарват радиоактивни отпадъци. Ей, тия хора нямат срама.
цитирай
26. radostinalassa - Сега Функе, житото е по - ценно от газа...
28.06.2022 20:06
Да не говорим, че ако не вземат концесия янките ще ни спретнат някой Майдан. Много си наивна. Чети повече и стой далече при арабите.
цитирай
27. radostinalassa - Разбира се, че Русия няма да даде Беларус....
28.06.2022 20:08
Първо да вземем Беларус. Това е ясно за всички, че все още е диктатура, в която властта на Лукашенко се крепи на защитата му от войски на руSSия, които Путин изпрати при опитите за бунт в страната поради желанието Лукашенко да не бъде преизбран за президент на страната.....

Библиотекаршата може да познае от три пъти защо, но аз лично се съмнявам в наличие на такива знания. А ако ги има, ще ги скрие.
цитирай
28. marana69 - https://m.facebook.com/watch/?v=666231321152400&_rdr
28.06.2022 20:09
горе е Видеото за Добруджа..газ, нашият )


Енергиен експерт: Вестник 24 часа..
Потулиха доклад за газ, който може да добиваме у нас

В България има доказани залежи от общо 560 млрд. кубика природен газ предимно в Северозападна България. 480 млрд. кубика са залежи от шистов газ, а 80 милиарда – от конвенционален. Това съобщи Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум и енергиен експерт на партия „Има такъв народ“ в предаването на Би Ти Ви „120 минути“.

ето, още...

Екоминистърът: От находище "Спасово" /
ще се добива газ по конвенционален метод
То ще се разработва в четири участъка - "Рогозина", "Рогозина-Изток", "Чернооково" и "Калина", на общо осем сондажни площадки.
Това е класическо газово находище, уточни министърът.

Съгласно изготвената оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) при добива ще се използват конвенционални средства, които няма да повлияят на количеството и качеството на подземни води във водоносния хоризонт. Не се предвижда да се използва технологията на хидроразрив, хидравличен удар, хидравлично разпукване, хидрофракинг и фракинг, които са характерни за добива на шистов газ.
цитирай
29. marana69 - ...Рассо, тъй като, ти си, 20г по млада от мен, АЗ съм чела 30х повече..от теб,а може и повече..
28.06.2022 20:13
[quote=radostinalassa]
Да не говорим, че ако не вземат концесия янките ще ни спретнат някой Майдан.
Много си наивна.
Чети повече и стой далече при арабите.


....айдее,не отваряй ,пак рассистки Теми, женоо, имаш псих.изкривявания...фрустрации, и обсесии..
и, това изгл..мн грозно.отстрани..
това е Социална платформа, а не Пазара, в с Газорево )

цитирай
30. vencivaleri1951 - Разбира се , че не е тема
28.06.2022 20:21
Потьомкин е много успешен премиер, в областта на градежа. Много е построено по негово време, много т нар обществени поръчки е възлагал и след всяка поръчка е имало един доволен и много недоволни. Светия да е, щяха да го обвиняват. Най вероятно е взимал , защого умножава многократно състоянието си, а и много дарения е получил от Екатерина-не само за уменията му като премиер:)
Лично аз предпочитам кадърен ръководител , па и да е по женската част , или да бърка в меда, пред аскет, но некадърен.
Стамболов е бил определено корумпиран, но е силен премиер и женкар.
Ако беше премиер на голяма държава щеше да има името на Потьомкин, Гарибалди, Дизарели...
И като написах за атглето се сетих , че докато в Европа пиратите висят по мачтите, като ги хванат, то Британската империя са ставали лордове, след като дарят короната с част от заграбеното...


vacsine написа:
vencivaleri1951 написа:
но ккаво общо има това с темата?

vacsine написа:
Възлюбеният ти Потьомкин е нарицателно за корупция и фалш. Защо ли?


Няма ли?!

цитирай
31. radostinalassa - много си наивна, Фуно
28.06.2022 20:22
Добре, че си мигрантка.Ако янките не те излъжат, кого тогава. Имаше мораториум върху добива на шистов газ, не помниш ли?
Колко млрд загубихме от добива на злато и ценни метали? Стой по - далече, не си за тая работа, имам предвид да мислиш за чистотата на водата ни.
цитирай
32. radostinalassa - Още помня изкуствените водоеми...
28.06.2022 20:37
оставащи след добива на злато, в които няма нищо живо, но е пълно с отрови.
поне да бяхме спечелили милиарди, нали? Но не спечелихме, останаха ни само отровите. Та така ще стане и с шистовия газ.
цитирай
33. radostinalassa - Защо Библиотекаршата мълчи, точто като автора?
28.06.2022 20:46
Защото е слабачка, а не швайне.
цитирай
34. notfun - ....Temata, e...hubava,
28.06.2022 22:26
ама, то, от Спам, не може, човек, нещо смислено да каже

Рассо, аз имам 3 имота в България...ти, нямаш, сигурноо...
а, дано да имаш...
Аз съм Българка, и милея за България..
а, мога да си живея,където, реша...нали, имам 3 карти..
искам, да се запази България, но..как, ще видим..
засега, Хервеите , ни държат за Врата, със ЗАЕМИ за 40 50 милиарда..
но, Чудо, може и да стане...аз, вярвам...
цитирай
35. notfun - ...не разбиарш, от Геополитика.нищоо../тук, никой, не разбира..затова им се смеяя..
28.06.2022 22:31
казах ти го 55 ххххх.Еверите ДЪРЖАТ и Русия, чрез
концесии, от 100г, поне..
камо ли една..малка България..
/ не четеш книги...
НЕ става, само с Интернет кл'юки, от тук от там..

Венци се скапа с тозз идиот, гошо...КОЙТО е полудял, тоталнооо от 120 150 дни
знам си го..наизуст ))
цитирай
36. radostinalassa - Това не ме интересува ,Функе
29.06.2022 13:53
Т.Но твоите разбирания са либерастски.
цитирай
37. kvg55 - vencivaleri1951,
02.07.2022 13:58
Това То да не би да е ГТБП?
цитирай
38. krumbelosvet - Завиждам на търпението ви, драги ВВ1951
25.01.2023 18:24
Не бих могъл да споря с един промит и истеричен мозък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5343737
Постинги: 1431
Коментари: 20005
Гласове: 5553
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031