Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06 12:06 - Наша ли е войната в Украйна?
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1228 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тези дни холандският парламент отклони интересна  резолюзия.
Лидерът на една от фракциите/демокрация за нещо си беше/ Терри Боде предложи 
на останалите парламентарни групи да гласуват резолюция у че кралството не участва във войната , или по точно хормулировката беше , че "войната в Украйна не е наша" Парламентът отклони резолюцията, с което косвено потвърди , че холандците участват във войната.
Трофейните оръжия в ръцете на "солдатите" недвусмислено доказват , че НАТОвските държави участват във войната на страната на Украйна
Официалната пропаганда в европейските страни е подобна на зъбобола-едностранно 
издута.
Да се върнем обаче отново към холандската проекто-резолюция и в буквалния смисъл
попитаме  "Наша ли е тази война...На Европа ли е тази война" и ако отговорът е положителен, какво правим от тук натам?
След Донбас въпросът е не дали Украйна и НАТО ще победят в тази война, а ще я има ли Украйна и къде ще спре Русия? Нито едно от очакванията на европейските политици не се случи. Украйна катасстрофално върви към разграждане на държавата си, Русия определено изпитва трудности  поради липса на определен внос, но износът и дори нетно започва да достига предвоенните обечи, а в парично отношение се очаква Русия да инкасира над 250млрд долара излишък само от износа-почти сумата която Западът и блокира. Цял месец ще стане в който инфлацията е нула. Коя европейска страна няма ден без инфлация?И вместо да се върви към нормализация, към опити за дипломатично уреждане на проблемите, към спасяване на това което все още е възможно от Украйна, се върви към нови конфронтации. Спря се полет първо на Лавров до Сърбия, сега се спира транзит от Литва за Калининград, под предлог, че се спазват санкциите за преминаване на някои стоки за Русия през ЕС Да , но Калининград е Русия и стоките са от руски региони за руски регион. При това  , при признаването независимостта на Литва, коридорът до Калининград е едно от условията. Русия има адекватни отговори-фериботни доставки, задушаване  и изолиране на Литва на Изток, силово решение
И какво се прави, ако се избере силово решение. чл5 от устава на НАТО Вярва ли някой , че това ще се случи? Кипърският въпрос решен ли е? НАТО ще го реши ли?
Не, нито е решен, нито ще се реши в обозримо бъдеще и  подтисканото от години напрежение в един момент може да бъде използвано , до избухване на военен конфликт,
ако Турция продължи да бъде неподчиняема на Вашингтон, или недай се Боже, реши да напусне Алианса, каквито намеци има. В Преднустровието се бърза също с конфликт, който след време би бил невъзможен , след като виждаме , че отбранителните позиции на украинците падат като домино и не е далеч момента , когато солдатите и съюзниците им ще стигнат до Приднестровието.
И отново:
Наша ли е тази война, на Европа ли е? Дори на Украйна ли е???
Как и защо започна ожесточеното противопоставяне в Украйна? С държавен преврат, силово и с изкуствено пролята кръв, която да ожесточи последиците от преврата, да стресне противниците му и да окървави ръцете на превратаджиите, за да няма връщане назад. Снайперисти избиха демостранти, с цел да бъдат обвинени службите за сигурност в Украйна и президента и.В печално известния Мариупол националистите избиха централното полицейско управление под претекст, че не били достатъчно активни да се противопоставят на законните права на гражданите на града да организират референдум за икономическа децентрализация на района-децаентрализация каквато имат право всяка община в България и в "белия" свят.
В Одеса  активистите на този референдум  бяха живи изгорени, в т ч изгорен бе и българският председател на просветното дружество в Одеса-инж Минев
Злед това зверство Крим се отдели, Луганск и Донецк въстанаха. Тяхното престъпление е , че не дочакаха джелатите да ги избиват като добитък. Те джелатите не закъсняха и нападнаха въстаниците и...и бяха разбити, обградени, пленени. Западът се уплаши, че нещата могат да се обърнат и още тогава да се получи днешната ситуация. Заговори се за мир, подписа се споразумение в Минск, като гаранти за това споразумение бяха Германия , Франция, Русия...След подписването му джелатите бяха пуснати...да се размножат, да се обучат Да се създаде обучена  и нахъсана срещу руското пространство армия и атаките срещу донецк и Луганск не закъсняха. А гаранциите?
Гаранция, както се казва-Франция. Добромераността и умерената пасивност бе разпозната като слаблост, атаките продължаваха и се стигна , до това което имаме в момента. А имаме безсмислена война между два руски народа, имаме риск да изчезне една държава, имаме безпрецедентно влошена икономика в Европа , а и САЩ имаме опасност конфликтът да се разшири извън пределите на Украйна.  Който си мисли, че България не е застрашена е сляп-тя е почти в "окото на бурята" Както писах по горе, най вероятно/ако не стане чудо и дипломатите почнат да си говорят/ Русия и съюзниците и ще стигнат скоро до Приднестровието, а това ни е комшолук. Косово,Сърбия, Чурна гора е барутен погреб, който за секунди може да бъде взривен и тези секунди могат да бъдат "отброени" както в Москва, така и във Вашингтон. И кой е най прекият път ? За Лавров ни питаха, за това няма да ни питат , или питането ще бъде проформа.
Както няма как Калининград да бъде блокиран за Русия, така и няма как единственият съюзник на руснаците  в Европа да бъде блокиран за Русия. Нито е коректно, нито Русия ще го позволи.   Това , че Русия е колос на глинени крака, че армията и е небоеспособна са приказки за евтината пропаганда. Русия за сега печели и двете войни -тази на терен в Украйна и икономическата война обявена и от Запада Руската икономика не е сред най-силните като капитализация, но руската икономика притежава 
много важни и незаобиколими за останалия свят ресурси-топлина и храна, както и втората по сила армия в света, която е и лидер в ракетостроенето и ПВО комплексите.
Има, ако не съюзници, то добри партньори, с които ги свързва силно общото несъгласие да са подвластни на Вашингтон. Китай увеличи на 38% доставките си на руски петрол, увеличава до колкото е възможно доставката на газ Индия увеличи също доставкап на газ и петрол, а и в сериозен процент продукция за отбраната и. 
Тоест когато първата и третата икономика в света са ти не лоши партньори, то всякакви санкции са безполезни като цяло. Затрудняват, но далеч по затруднени са в момента санкциониращите. Или както се казва 
-Наша петерочка/БРИКС/  взяла ваша семерочка/Г 7/
Не е наша тази война, не е и на Украйна, не е и на Европа
Трябва да внимаваме когато чичи САМ се бъзика с мечката и дърпа дракона за опашката , да не плачем накрая ние, защото изгледи за такъв плач, рев дори ИМА!
Гласувай:
61. vencivaleri1951 - ЕС дадоха заден с Калининград
24.06 15:29
Трябвало да се спазват санкциите в ЕС, но същевременно да се зачитат интересите
на Русия за връзка на регионите и по между си.
Очаква се реакцията на Литва-ще проличи , дали става въпрос за спазване санкциите на ЕС или директива зад Океана.
Възможностите на Русия за реакция са ясни
цитирай
2. radostinalassa - Тази спецоперация доведе до война...
24.06 15:48
между НАТО и Русия. Западът иска енергийните и други ресурси на Русия без пари и се тръшка, че не са негови. Доколкото той ограбва и нас, ние би трябвало да сме срещу него, но политиците ни се избират с фалшификации и му слугуват за пари.
цитирай
3. notfun - /изгледи за такъв плач, рев дори ИМА!
24.06 16:02
само, това ,е верно, в тази логорея..
по добре Вземай Библията..
ама, нали си..КомУниз ??

Матей 24
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

Второто пришествие на Исус Христос
36 А за онзи ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.

37 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

38 Защото както и в онези дни преди потопа ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня, когато Ной влезе в ковчега,

39 и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.

40 Тогава двама ще бъдат на нивата; единият ще бъде взет, а другият ще бъде оставен.

41 Две жени ще мелят на мелницата; едната ще бъде взета, а другата ще бъде оставена.
цитирай
4. radostinalassa - Този път Потопът ще дойде от север...
24.06 17:00
и първо ще залее нашата Функа. До нас няма да стигне, ние имаме много планини.
Библията е историята на евреите и не ни засяга .
цитирай
5. 1997 - НЕ на подкрепа с оръжие на който и да е от братята във войната
24.06 17:03
ДА на помощта на двата братски народа след денацификацията на Украйна
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ами схванала си главното
24.06 19:41
Не е наша тази война и да не се бъркаме, че ...
В моята "логорея" кое по точно не е вярно
-че Украйна е в риск от загуба на държава
-че Сащ ще воюват до последния украинец в тази война
-че Европа влиза в рестрикция, която не помни от ВСВ
-че санкционната политика далеч по жестоко удари санкциониращите от санкционираните
-че БРИКС през паритета на покупателната способност доближават брутния продакт
на Г7 , при това с далеч по малко книжна икономика, а повече реална-производство
Моля за конкретика, а не езотерика и твое си тълкуване на Светото писание
А иначе , смятат Христов за първия осъзнат социалист
По популярен обаче е друг социалист-Джон Ленън:)


notfun написа:
само, това ,е верно, в тази логорея..
по добре Вземай Библията..
ама, нали си..КомУниз ??

Матей 24
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

Второто пришествие на Исус Христос
36 А за онзи ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.

37 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

38 Защото както и в онези дни преди потопа ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня, когато Ной влезе в ковчега,

39 и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.

40 Тогава двама ще бъдат на нивата; единият ще бъде взет, а другият ще бъде оставен.

41 Две жени ще мелят на мелницата; едната ще бъде взета, а другата ще бъде оставена.

цитирай
7. notfun - ..ком 2 и 4...Ра4ее...55 хх ти казах..
25.06 13:05

опитваш се да разсъждаваш..логично..
оби1аш да четеш, разни и многоо неща..
нема лошо...затова, сме
се, струпали тук..като мухи на ..йно@)))

Войантаа...?

ТЕЗИ ''хора'',
ТЕ не действат..логично..
ТЕ СА ДИАЛЕКТИЦИ..АРХИТЕКТИ на МИСЪЛТА
.ЗА ТЯХ, ВСИЧКО ,Е ЕДНО...
и ВСИ1ЧКО е нужно и полезно..
виж и ПРИТЧИ СОЛОМОНОВИ..
Еклисиаста..

амии, никаква Езотерика, Философия и логика, няма у теб..
прощавай, аз не пиша ,защото..нямам пари, като теб...
а защото, имам.мила,, имам ..и Време..мое, лично..
има ГОЛЯМА разлика, нали..
често, който има Пари е умен, и Бог, го благоСлавя, да е Духовно, напред..

затова, ви давам Пример с Библията...
инак, Нета е безкраен..Глупостта, тоже..
кака ти Джулс...
цитирай
8. radostinalassa - Пак ще те попитам....
25.06 19:11
койю е този, койято ми плаща? Само за пари мислиш. На твоята възраст това е съмнително. Явно ги искаш за потомците си.
Колко пъти да ти повтарям, че интуицията ни подсказва кое от това, което четем е вярно. Ти си на друго евол. ниво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3619313
Постинги: 998
Коментари: 16311
Гласове: 4956
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31