Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2021 14:57 - Ех Гоче, Гоче...и като на програмист да обяснявам, не врубаеш братан-не врубаеш
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 788 Коментари: 20 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псувай си, по ти се отдава , а и ти отива... 

Как да ти обясни човек, че народопсихологията , моралните ценности, етиката не са синоними на законността, на идеологията, на религията...Нещо повече, много пъти 
законотворчеството не е в "такт" с народопсихологията, правилника И, етиката, и дори 
"настъпва" тези категории. Народопсихологията , често се сблъсква челно с редица закони. Например за българите съвсем неприемлив е законът за защита на нацията-расистки закон, който обслужва в известна степен елита/ограбват евреите/,  но среща сериозна съпротива в голямата част от обществото.  Самото оцеляване на българите като народ е свързано с геноцид на религиозна почва. Знаем как с огън и меч/и това не е метафора/ е наложено християнството. Закони в които нямат нищо етично, различни от народопсихологията , но наложили се и оставили страната на картата много векове до днес. Законодателства с инструментариум клада, гилотина, уреди за изтезания до каква степен кореспондират с народопсихология и етика? 
В главата ти става каша Гоче, когато излезеш и почнеш да разсъждаваш извън Гугъл
Хайде обясни , по какъв начен съм  неетичен, когато купя цветя на съпругата си от
някой на улицата, или дам пари на нуждаещ се на същата улица човек. Да, дамата отгледала  цветя в двора си и ги изнесла нерегламентирано за продан  е законо непослушна. Усърден данъчен , вероятно ще и бутне сергийката, ще и конфискува цветята, ще и "арестува " парите и всичко това ще бъде по закон. Аз купувайки цветя от тази дама, ще поощрявам закононепослушанието,  но на чия страна е  етиката, как се "произнася" по същество народопсихологията-във всеки случай не поощрява в този случай закона. 
С нерегламентирания курс нещата стоят по същия начин. Нерегламентиран е , защото го правеха в и  работно време, което е сериозно нарушение и опасно. Тоест от предвидените трима спасители единият обучаваше курсист а другите двама пазеха и неговия район.
Тоест длъжностната характеристика е погазена, но моралът на групата не. Никой от почиващите в станцията не реагира отрицателно. Ти  или техните деца се учеха и приемаха риска.

Гоче,  разбирам , че понякога ти се иска да излежеш от обувките на хама, на грубияна...
Похвално е и разбираемо. Ами потруди се човече. За морал, етика, народопсихологиа е писано много -хиляди автори са го правили,  десетки течения са се групирали. Ами почети, бе човече.  Един е конграчулейшъна на почит у нас-втори и трети и става пандемия

И последен пример за законно и неетично

Да влезеш в постинга на някого и да коментираш е законно и етично.
Да пренесеш темата в собствен постинг и да се заяждаш  е законно , но не особено етично. Да цензурираш отговорите на опонента си по темата, при това опонента ти се е държал възпитано, правилиника ти дава право/законно/, но в никакъв случай не е етично.

И завършвам:
Фелацио-съществително от среден род.
Значение-сексуална практика  в която се поставя мъжки полов член в устата на партньор. Така пише в речника.  Ти отричаш да е така и аз те разбирам. В твоя подкрепа гласува и Сената /или само долната камара/ на САЩ. Черно на бяло записаха  че фелациото,  не е нито сексуален, нито полов акт, понеже не се зачевало. И след това решение Бил Клинтън  бе оправдан , че е излъгал прокурора, тоест че тежко е нарушил Конституцията. Импийчмънтът бе отхвърлен, е с цената на война в бивша Югославия
Ето един законов акт, на който народопсихологията не само че казва, а крещи:
Ще си послужа и аз с метафора като теб:)
-Да го д---ш!
Гласувай:
71. blackpredator - не е метафора
18.12.2021 15:52
първите седем не се засаждат, те само се надграждат
имаш ли такава дупка, оставаш си метафора..
цитирай
2. starforlife - Ех, Балалайко-Балалайкооо, и като на икономист да ти обяснявам - пак не вдяваш и не вдяваш.
18.12.2021 17:58
Балалайкай си - това ти се отдава. А и ти отива.
Но как да ти обясня, че ти или наистина не проумяваш кога какво визирам... Или се правиш на трепана лисица. И двете неща са допустими, защото:
- По първото си доказал, че не блестиш с особен интелект...
а
- По второто си доказал, че си лицемер та си се извърнал.
Затова с няколко примера да покажа на кого е каша в главата дори и с Гугъл и кой как извърта нещата, за да премени морала си в национална носия, м?

Та: Аз да спомена в коментар, че на база трудовото ми възнаграждение за две години тук, в Амстердам, се събира сума, достатъчна за закупуването на повече от приличен апартамент... А ти в изричен постинг да тролиш хората с това, което ти е поднесъл Гугъл... Е не само неморално, а и граничещо с "престъпление", защото така объркваш хората, които слушайки мен получават достоверна информация от първо лице, а евентуално слушайки теб - получават комплексираните "лъжи" на един балалайко.
И още по-неморално става когато това показва гугълеенето при теб, а ти и в момента се опитваш да го припишеш на мен.
И това е вече за колко неща, касаещи Нидерландия.
Това опитвайки се на всяка цена да ми бъдеш контра - да въвеждаш околните в заблуждение според теб е морално, м?
По тази нишка да вземем само още един пример: Балалайкането ти за нивата на заплатите тук, в Нидерландия.
Ти ли, фифи, повече знаеш на базата на Гугъл, или аз на базата на пряко наблюдение?
И с кои очи да повторя за гугълеене говориш?
И тогава, както сега за имотите... Показах колко си смешен.
Тогава с нидерландски сайт, показващ нивата на заплатите по сектори и позиции... А наскоро с една "нищо и никаква" си ФУНДА - най-използвания сайт за недвижими имоти тук.
Или да тези две конкретни неща КАТО ПРИМЕРИ, ще продължиш да държиш на своето балалайкане?И с кои очи ще говориш за гугълеене при мен, когато ти с Гугъл постоянно се осираш?
М?
И неморалното и за което аз говоря са не толкова балалайканията ти при тези случаи, а това, че когато неоспоримо съм показал, че балалайкаш - ти едно "ИЗВИНЯВАЙ" нямаш морала да продумаш!
Моралният човек се ИЗВИНЯВА и е факт, че аз поне 2-3 пъти съм ти се извинявал когато съм допускал макар и само дребни технически, а не принципни грешки.
Докато ти, претендиращият за морал, нито веднъж не каза "извинявай", а постоянно ОСЪЗНАТО повтаряш дори лъжи... Които ЗНАЕШ, че са лъжи... Ама за морал си седнал да се пънеш да учиш околните и в случая мен.
Пример за осъзнати лъжи ли?
- Ами идиотията ти за мицеларната вода да речем.
Нима не ти показах черно на бяло, че лъжеш, но това не ти пречи да продължаваш да го правиш от години?
Ти го смяташ за ирония. Но то си е неморалност, "драги".
Защото всяка група заклеймява лъжата като едно от най-негативните качества!
- Ами идиотията ти за това, че съпругата ми била все в банята.
Отново като дечко повтаряна в безсилието ти нещо реално вярно да намериш, с което да ме негативираш пред околните
- Десетки други. Това за тумбака ми например.
Има десетки мои снимки и на нито една от тях не може да се види "тумбак".
Има десетки блогъри, познаващи ме реално и нито един от тях не ще потвърди думите ти.
ДА ПОПИТАМЕ ОКОЛОГРАДСКИЯ ЛИЦЕМЕР, ЗАЩОТО НА ДРУГИТЕ НАЛИ СА ВСЕ НЕМОРАЛНИ - НЕ ВЯРВАТЕ.
М?
Мерки ли искаш, фифи? На талия, гръден кош, бицепс. Та да се комплексираш и после да започнеш да разнасяш като дечко и това, както правиш за лазмера на стъпалото ми или дори члена ми?
Ти нормален ли си въобще и излязъл ли си от първите седем, за които балалайка ПръцкА, та доводите ти са все детински?
Което заговаряне за физика ме присеща... То за каквото и да се заговорим - антиморалът ти все се появява... Та, ме присеща за това колко пъти лъга, че една от срещите ни на живо с теб, че да те видим ти какъв си хубавец като все другите са Квазимодо, не се е състояла, защото аз съм се намесил.
Говоря за играта на шах с Любо.
САМИЯТ ТОЙ ТИ КАЗА, ЧЕ ТОЙ Е ПОЖЕЛАЛ ДА ПРИСЪСТВАМ, НО ТОВА НЕ ТИ ПРЕЧЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА ...Л...Ъ...Ж...Е...Ш..., ЧЕ АЗ СЪМ СЕ НАТРЕСЪЛ.
И с цялото си дебелоочие, мръснико, продължаваш за морал да претендираш!
Ти?! ЛЪЖЕЦЪТ при всяко второ изречение и твърдение?!

Но както казах - да оставя тези примери и да се върна на ЛИЦЕМЕРНИЯ ти "мОРАЛ" В МОМЕНТА.
Никъде аз не съм казал, че е неморално да купуваш цветя (магданоз и прочее) от бабата на тротоара по времето на соца. Напротив!
Въпросът е, че такива като теб определяхте това като неморално и то крайно лицемерно, защото когато ви изнася е нормално, но когато не...
... ГО ПРЕСЛЕДВАХТЕ!
Същественото тук е думата "лицемерно".
Защото бабата с цветята и магданоза не я преследвахте... Понеже не може да застраши мизерния ви строй и власт... Тоест, не може да направи капитал, да поведе маси зад себе си с примера си, с успехите си.
Докато ПРИНЦИПА да продава човек по същата логика Мерцедеси примерно по времето на соца - би му косвала живота.
Факт!
А както бабата се е трудила за магданоза в градината си и е излязла на улицата да го продаде, за да изкара някой лев...
Същото КАТО ПРИНЦИП е и това някой да създаде организацията да внася Мерцедеси и да ги продава.
Не краде!
Не лъже!
Не върши никакво престъпление!
НИТО НЕЩО НЕМОРАЛНО!
НО УВИ - за вас това беше престъпно, защото би застрашило властта ви.
ТОЕСТ, ПРИ ТЕБ, КОМУНЯГО, НЕМОРАЛНОСТТА Е СОЦИАЛНО-ПАРТИЙНО ОБУСЛОВЕНА ПО НАЧАЛО!
...
И точно ти си този, който чете (тук-там) написаното от мен, но не вниква в него поради липсата на капацитет. Защото фразата ми, самоцитирам се: моралът, започва с равното начало и „свършва“ с индивидуалните различия - изчерпва именно този пример с бабата и цветята, за които ти в момента патетираш.
РАВНОТО НАЧАЛО НА МЕН КАТО ПО-ОСЕФЕРЕН ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ДА ЗАПОЧНА ВНОС НА ЕКЗОТИЧНИ ЦВЕТЯ - следвам примера ти - НО ПОРАДИ ИНДИВИДУАЛНИТЕ РАЗЛИЧИЯ С БАБАТА, ДА ВНАСЯМ ИМЕННО ЕКЗОТИЧНИ И СКЪПИ ЦВЕТЯ С РАЗМАХ И ДА НЕ ИЗКАРВАМ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, А ДА ГЕНЕРИРАМ СЕРИОЗНИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ.
Ти лично това би ли го позволил по времето на соца?
М?
И ПОНЕЖЕ ОТГОВОРЪТ БЕЗ ДА ПРАВЯ ОПИТ ЗА ВМЕНЯВАНЕ, А ЗА ВСЕКИ Е НАПЪЛНО ЯСЕН, ЧЕ Е ТВЪРДО НЕ, ТО НЕ Е ЛИ ЛИЦЕМЕРЕН МОРАЛЪТ ТИ?
Лицемерен с това нито да поставяш равно начало при "бабата" и "мен"... Нито да даваш шанс на индивидуалните ни различия.


Тоест, фифи, много, ама много буквално си приел всичко онова, което метафорично или като принцип (а не конкретика) писах и продължавам да пиша не само за морала. Ама казваш аз съм бил първичен, м?

...

Аз не те упреквам дори за "черноборсаджийството" ти по отношение на курса по сърф... Казвам само, че това е ЛИЦЕМЕРИЕ, защото ДРУГ за подобно нещо ще осъдиш. И СИ ГО ПРАВИЛ!
Например: Колко неморален е този "Гоче" да купува и хапва еленско.
Ах, колко е неморален!
В същото време е много морално партийните величия някога да ходят по резерватите (не само в България) и да отстрелват какъвто дивеч решат!
Само не казвай, че не е вярно, защото за вас беше морално да застрелвате в гръб сънародници, тръгнали да бягат от "морала" ви в аморалния Запад, та що остана за фазани, сърни и прочее.
И въпросът е, че за неща като курса ти на черно такива като мен някога ще ги осъдиш не само морално, а дори реално. Защото лагерите по времето на "социалния" ви социализъм бяха пълни с хора, които са били заловени при такива схеми, но теб дори да те хванеха в подготвяна от милицията тогава акция по черноморието да речем - генералската сол-ташаковщина и на базата на нея при все неграмотността ти професионална (и социална) позиция, ще те направи неравен с останалите и те ще отнесат глоба, някои и в лагер може да отидат, а ти само ще бъдеш смъмрен от началството ти. "Морално" ще бъдеш смъмрен.
Морално ли казах? ЛИЦЕМЕРНО!
Или говоря фантасмагории като теб?
М?
цитирай
3. vencivaleri1951 - Ето виждаш ли, така ти отива
18.12.2021 18:14
А ти Еразъм, Епикур и т н Не става!

Какво общо с темата имат колекцията ти от недвижимост. И да не би програмист в България да не може да купи жилище с две-три годишни заплати?
И зарзаватчия с две три маси на пазара го прави
Не го правя аз , защото съм дърт и ти, защото много шпрехаш, малко арбайташ
Темата ми с теб бе моралът като обществен феномен -правилник и етичния подход към нея на отделните индивиди-тоест народопсихологията
Ти казваш, че народопсихологията зависи от режима на власт, аз казвам , че по скоро е валидно обратното.
Ти отъждествяваш законопослушанието с моралните ценности на групата, а аз казвам , че не винаги е така. Ти свързваш народопсихологията с идеологията, а те нямат нищо общо докато тази идеология не е господствала поне век. Ето българите завиждат на норвежците например, мечтаят си за трилион сребърен фонд , но ако българските пощи пуснат реклама с Дядо Мраз , като норвежките, където Санта Клаус тази година е хомосексуален, българите ще свалят правителството на другия ден. Същото би станало, ако в България съдът узакони "партия на педофилите" каквато има в Нидерландия например.
Тоест българинът независимо дали под иго, дали свободен, дали богат, дали беден има морален капитал, какъвто тези наистина много успешни и социални държави нямат. Точно тази "жила"-златна бих я нарекъл бе една от причините дъщеря ми да си събере багажа набързо от Холандия и да се прибере в нас с детето си, а след месец емигрира и съпругът и.
Днес , както сам казва , само със сериозен конвой може да бъде заселен отново там. Тоест , дали животът ти ще е смислен и интересен зависи единствено от личното ти отношение към него.
Да отидеш в западна столица , да се чучнеш на" чужда трапеза" и да се смяташ за гражданин на света е голяма заблуда-всеки домашен любимец го може.
Моженето е да изградиш живота си и този на любимия човек вкъщи, по начина който искаш и разбираш.
Такива хора са жалоните на народопсихологията , а не
пълначи на червото си. Последните защото не харесват живота си , си измислят друг-и там какво ял, какво срал е водещото[quote=starforlife]Балалайкай си - това ти се отдава. А и ти отива.
Но как да ти обясня, че ти или наистина не проумяваш кога какво визирам... Или се правиш на трепана лисица. И двете неща са допустими, защото:
- По първото си доказал, че не блестиш с особен интелект...
а
- По второто си доказал, че си лицемер та си се извърнал.
Затова с няколко примера да покажа на кого е каша в главата дори и с Гугъл и кой как извърта нещата, за да премени морала си в национална носия, м?

Та: Аз да спомена в коментар, че на база трудовото ми възнаграждение за две години тук, в Амстердам, се събира сума, достатъчна за закупуването на повече от приличен апартамент... А ти в изричен постинг да тролиш хората с това, което ти е поднесъл Гугъл... Е не само неморално, а и граничещо с "престъпление", защото така объркваш хората, които слушайки мен получават достоверна информация от първо лице, а евентуално слушайки теб - получават комплексираните "лъжи" на един балалайко.
И още по-неморално става когато това показва гугълеенето при теб, а ти и в момента се опитваш да го припишеш на мен.
И това е вече за колко неща, касаещи Нидерландия.
Това опитвайки се на всяка цена да ми бъдеш контра - да въвеждаш околните в заблуждение според теб е морално, м?
По тази нишка да вземем само още един пример: Балалайкането ти за нивата на заплатите тук, в Нидерландия.
Ти ли, фифи, повече знаеш на базата на Гугъл, или аз на базата на пряко наблюдение?
И с кои очи да повторя за гугълеене говориш?
И тогава, както сега за имотите... Показах колко си смешен.
Тогава с нидерландски сайт, показващ нивата на заплатите по сектори и позиции... А наскоро с една "нищо и никаква" си ФУНДА - най-използвания сайт за недвижими имоти тук.
Или да тези две конкретни неща КАТО ПРИМЕРИ, ще продължиш да държиш на своето балалайкане?И с кои очи ще говориш за гугълеене при мен, когато ти с Гугъл постоянно се осираш?
М?
И неморалното и за което аз говоря са не толкова балалайканията ти при тези случаи, а това, че когато неоспоримо
цитирай
4. planinitenabulgaria - Привет и от Мен с една скромна покана:
18.12.2021 18:47
https://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2021/12/18/ruskiiat-sindrom-dostigna-i-do-nas.1794323

Аз мога да Ви раздвижа Вас, гълъбчета мили, в интеректуална посока. От настоящия си гуро няма какво да научите.
Съвсем извън темата и една забалежка - Вие сте по-умни от него..
/Все едно нищо не съм Ви казал!/
цитирай
5. planinitenabulgaria - Най-голямата грешка на Венци и на Радостина е, че са избрали Вас за гуро.
18.12.2021 18:51
blackpredator написа:
първите седем не се засаждат, те само се надграждат
имаш ли такава дупка, оставаш си метафора..


Прочетете си още ведаж Коментара и преценете дали съм прав. Те двамата не поотделно, но всеки оттях е по-умен от Вас.
Понял?
цитирай
6. анонимен - Баси дългия коментар, едва го изтрих
18.12.2021 19:01
starforlife написа:

Тогава с нидерландски сайт, показващ нивата на заплатите по сектори и позиции...

Абе, фундьо, ти все още ли мислиш, че някой ти вярва? Кой бе, брато, ще държи 50 годишен ел.техник някъде на работа, па и заплата ще му плаща? Смешник! Седи си в колониите, чети си книжките и чат пат ни снимай "мраморното" плотче
цитирай
7. vencivaleri1951 - Какви 7 години, какви 5 лева?
18.12.2021 19:01
Той не ги е пропуснал, още е в тях ментално
Свинкя с палци и пачка за прима се представя

blackpredator написа:
първите седем не се засаждат, те само се надграждат
имаш ли такава дупка, оставаш си метафора..

цитирай
8. vencivaleri1951 - Слушай "Мусала"/а може би Сталин/
18.12.2021 19:16
Аз те чета от време на време, но все по редко. И не защото не пишеш добре-особено пътеписите ти, а защото си цензор.
Ти си като онези гяволета, дето по чуждо обичат да ходят, а своята с девствен пояс
"обзавеждат" Да знаеш, не върши работа-такива спецове по сексуални практики има , че спасение няма-его Гочето например


planinitenabulgaria написа:
https://planinitenabulgaria/zabavlenie/2021/12/18/ruskiiat-sindrom-dostigna-i-do-nas.1794323

Аз мога да Ви раздвижа Вас, гълъбчета мили, в интеректуална посока. От настоящия си гуро няма какво да научите.
Съвсем извън темата и една забалежка - Вие сте по-умни от него..
/Все едно нищо не съм Ви казал!/

цитирай
9. starforlife - Ами ще те репликирам частично все пак, понеже е по темата и за кой ли път ще покаже очеизвадно "мОРАЛА" ти:
18.12.2021 19:24
vencivaleri1951 написа:
Какво общо с темата имат колекцията ти от недвижимост. И да не би програмист в България да не може да купи жилище с две-три годишни заплати?
И зарзаватчия с две три маси на пазара го прави
Аха.
Значи когато с ето това (и особено коментарите под него)
https://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2021/12/03/quot-gocheto-quot-quot-razvyrza-kesiia-quot-i-cenite-na-nedv.1791957
реши да громиш споменатото от мен, че с двугодишна (и половина) заплата съм купил първото си жилище в Амстердам - просто пърдеше?
Ама казваш сега няма нищо общо с морала, м?
Моралът да не тролиш и въвеждаш околните в заблуждение?
М?
Моралът сред като ти си гугълакът - да не лепиш такива етикети на другиго?
М?
Поне на базата на отговорите ми...
Тогава, при гугаляшката ти смешка, без напън да покажа колко си жалък, а онзи ден вече пояснявайки какво е фунда, което само тогава ти дадох за домашно, гугъляко...
Та, поне на тази база, разбра ли как вървят недвижимите имоти в Нидерландия и, че просто тогава се изпърдя?
М?
Или ще се правиш, че не си прочел това
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2021/12/03/znaete-li-shto-e-tova-quot-funda-quot-i-kakva-e-vryzkata-s-k.1792037
(ненапънът ми да показвам колко си жалък тогава)
И това
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2021/12/14/haide-pyrvo-da-vi-osvetlia-kakvo-e-tova-quot-funda-quot-a-sl.1793679
(вече показване, че ако ме напъваше като теб - още тогава, при идиотията ти, да бях показал кой е гугълякът)

vencivaleri1951 написа:
Не го правя аз , защото съм дърт и ти, защото много шпрехаш, малко арбайташ
За себе си говори, но е неморално да говориш за мен.
А е неморално не защото го правиш без да знаеш дали е истина, а защото не веднъж съм те канил да се разходим из недвижимостите ми в България и с очите си да провериш дали имаш мОРАЛА да продължаваш и сега да си НЕморален като просто комплексарски се опитваш да вмениш неистина на околните.

И понеже и gogi4 се изпърдя с неговата комплексарцина...
И, за да се види, че е истина, че за каквото и да се заговорим - все се вижда АМОРАЛНОСТТА ти, Венци...
Та да те попитам:
МОРАЛНО ЛИ Е ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТВЪРДИШ, ЧЕ ЧУЖДА КЪЩА, КОЯТО НЯКОЙ СИ gogi4 ТИ Е ВМЕНИЛ, ЧЕ Е МОЯ Е ТАКАВА?
М?
Това морално ли е?
защото по моите критерии не е морално дори когато не съм сигурен първоначално, а що остана до тогава, когато ми е казано, че твърдението не е истина.

ТОЕСТ, ПОСТОЯННО ДА КРИВИШ ИСТИНАТА, ЗА ТЕБ НОРМАЛНО ЛИ Е?
ЗАЩОТО ИМЕННО С ТОВА ВСИЧКИ МОИ ПРИМЕРИ ИМАТ ОБЩО С МОРАЛА!
ОТ ТЯХ СЕ ВИЖДА, ЧЕ ТИ ПОСТОЯННО ЛЪЖЕШ!
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ти се смей, амо това с плотчето си е като на Астор с главата под мишница
18.12.2021 19:30
С Блеки си говорим за "Неотдавна" на генерал Трънски, говорим за наши роднини персонаж в книгата и Гочето на минутата с книгата на плотчето. Имахме и вероятно а имаме тази книга с послание от автора, от авторските бройки, но убий ме не знам къде е. Гочето я бацна на плота и то в Амстердам!? Най интересно е, че и плотчето в Амстердем от колониите занесъл:)


go4iito написа:
starforlife написа:

Тогава с нидерландски сайт, показващ нивата на заплатите по сектори и позиции...

Абе, фундьо, ти все още ли мислиш, че някой ти вярва? Кой бе, брато, ще държи 50 годишен ел.техник някъде на работа, па и заплата ще му плаща? Смешник! Седи си в колониите, чети си книжките и чат пат ни снимай "мраморното" плотче

цитирай
11. starforlife - И в случая ми кажи - морално ли е да ме свързваш с колониите, при положение, че нищо общо нямам с тях, освен, че се намират над "родния" ми град?
18.12.2021 19:44
Град, в който нито съм роден...
Нито съм живял повече от една четвърт от живота си.
Или на това - вменяването и от теб в случая, че имам връзка с Панагюрски колонии...
(за които давам жокер на въпроса при мен от преди "малко" на по-осеферените блогъри, че андроидът ти беше виновен да ги напишеш "колони")
... ти му казваш "фина ирония", а не безсилие и комплекси?
Защото за мен всяко такова действие на лъжа, пък била тя и безобидна да е, е неморално.

Ммм?

Сега проумяваш ли, че на всяка крачка си показваш комплексите и рогата, тоест аморала?
Спокойно, въпросът е риторечин: наглостта ВИ е пословична и ВИЕ никога няма да признаете Истина, която не ВИ изнася или показва що за стока сте.
цитирай
12. starforlife - И всъщност, за книгите и "плотчето" важи същото, "мОРАЛИСТЕ" от 10-ти коментар.
18.12.2021 20:08
Тоест, важи това, че бидейки говорено от мен как човек може изгодно да премести огромни багажи от България в Нидерландия - околните са получавали от мен някаква полезност, без значение дали на някого това ще потрябва и ще е от полза или ще е просто елементарно обогатяване на обща култура.
Както и всъщност инфото за имотите тук.
Докато ти такива неща постоянно затлачваше с троленето си и ето ти защо вече твои коментари при мен не виреят.
ЗАЩОТО ПОСТОЯННО И САМО ТРОЛИШ!

Та ето ти още един пример, пресен-пресен (визирам продължаващото ти комплексарско тролене от години в най-новия ти коментар), който показва част от амОРАЛА ти.
Това постоянно да лъжеш и преиначаваш.

ПС: Вече условията за тотално "багажиране" от България в Нидерландия (и не само) са други.
Тая корона много неща промени.
И, ако сега тръгваме - Библиотеката не бих я взел, а само техническата литература.
Виж "кухненското" плотче бих.
Защото е пояснявано част от какво се явява то (милиНкото ми), но "моралът" ти подминава такова инфо, за да може комплексарски да троли.
цитирай
13. blackpredator - хаха, Maitre Corbeau
18.12.2021 20:41
Et pour montrer sa belle voix,
Il ouvre un large bec, laisse tomber sa proie.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Престани да се излагаш, а научи значението на думите
18.12.2021 21:04
Черна борса е препродаването на дефицитна и в повечето случаи наблюдаема стока/например храна при купонна система/ на много по високи цени от закупуването.
За черна борса говорим обикновено при военно или бедствено положение. Примерно , ако днес се намери дефинитивно лекарство спрямо ковида и това лекарство се препродава на много по висока цена говорим за черна борса. Черната борса е обикновено инкриминирана в състави на специализирани съдилища където се стига и до най категорични осъждания
Написал съм пост преди време, да сме го коментирали тогава. ти влезе нахално в мой постинг днес, да говорим за него. А отклоняваш ли се от темата...."метафора":)


starforlife написа:
Тоест, важи това, че бидейки говорено от мен как човек може изгодно да премести огромни багажи от България в Нидерландия - околните са получавали от мен някаква полезност, бе значение дали на някого ще потрябва.
Докато ти и това си затлачвал с троленето си и ето ти защо вече твои коментари при мен не виреят.
ЗАЩОТО ПОСТОЯННО И САМО ТРОЛИШ!

Та ето ти още един пример, пресен-пресен (визирам продължаващото ти комплексарско тролене от години в най-новия ти коментар), който показва част от амОРАЛА ти.
Това постоянно да лъжеш и преиначаваш.

ПС: Вече условията за тотално "багажиране" от България в Нидерландия (и не само) са други.
Тая корона много неща промени.
И, ако сега тръгваме - Библиотеката не бих я взел, а само техническата литература.
Виж "кухненското" плотче бих.
Защото е пояснявано част от какво се явява то (милиНкото ми), но "моралът" ти подминава такова инфо, за да може комплексарски да троли.

цитирай
15. vencivaleri1951 - Хили се, хили се
18.12.2021 21:10


ама като видиш на плотчето Лафонтен ще престанеш да се хилиш
Интелектуал е това, фонтанелата му е още ципичка:)
blackpredator написа:
Et pour montrer sa belle voix,
Il ouvre un large bec, laisse tomber sa proie.

цитирай
16. starforlife - ~
18.12.2021 21:12
Че аз Лафонтен (като ебавка към около"градския" лицемер) съм го показвал на плотчето бе, Венке.
Дай поне веднъж нещо достоверно бе, джанъм.
(братански джанъм - ха ха ха ха)

Колкото до фУнтанелата ми - МЕНСА се е произнесла.
Хе хееее хе хе хееее
("смея се", но си е факт)


И всъщност, Венке, да те попитам.
Защото казах, че не съм с твоя "мОРАЛ" и когато не съм еднозначно сигурен в нещо, се опитвам да го изясня, а не като теб да рия като прасе в тикви:
Под постинга на Радо ти написа, че те е разкрил.
Отново.
Това признание, че си преувеличил грандомански обстоятелствата за "Велека" ли беше или поредната нескопосана ирония?
Защото, ако е признание (с половин уста), то ти ОТНОВО СЪЗНАТЕЛНО СИ ЛЪГАЛ, А ТОВА НИКАК НЕ Е МОРАЛНО.

ПС: И понеже прочетох плюнченето ти за черната борса, та да те попитам защо ни в клин ни в ръкав за този мой израз, КОЙТО Е ОБЩОПРИЕТ, се хвана и забалалайка, а толкова по-"важни" неща се правиш, че не съм писал или те попитал?
М?
Нещо като избирателния ти мОРАЛ?
цитирай
17. vencivaleri1951 - Аз съм и обяснил
18.12.2021 21:33
За разлика от теб дъщеря ми си няма плотче. В профила и всичко може да се види как изглежда, къде работи, снимки от дома и , от дестинациите , от протестите в Несебър, Рила, Росенец. Тоест гражданската и позиция
Впрочем тя не е преставала да работи от ученичка, нито да спортува. Има си и тя своите медали-и от училище и от подиума. Общо взето сте едно поколение, а като малката ти дъщеря може да мине-при това, красивата ти малка дъщеря. Е черноборсаджийка си пада малко, но може ли без порок-вяма да е интересна

starforlife написа:
Че аз Лафонтен (като ебавка към около"градския" лицемер) съм го показвал на плотчето бе, Венке.
Дай поне веднъж нещо достоверно бе, джанъм.
(братански джанъм - ха ха ха ха)

Колкото до фУнтанелата ми - МЕНСА се е произнесла.
Хе хееее хе хе хееее
("смея се", но си е факт)


И всъщност, Венке, да те попитам.
Защото казах, че не съм с твоя "мОРАЛ" и когато не съм еднозначно сигурен в нещо, се опитвам да го изясня, а не като теб да рия като прасе в тикви:
Под постинга на Радо ти написа, че те е разкрил.
Отново.
Това признание, че си преувеличил грандомански обстоятелствата за "Велека" ли беше или поредната нескопосана ирония?
Защото, ако е признание (с половин уста), то ти ОТНОВО СЪЗНАТЕЛНО СИ ЛЪГАЛ, А ТОВА НИКАК НЕ Е МОРАЛНО.

цитирай
18. starforlife - ~ 17. vencivaleri1951
19.12.2021 00:47
Хааааа ха ха ха ха
Аз какво те попитах...
А ти къде (и за какво) както винаги се отвя.

Фифи, мен нищо за дъщеря ти не ме интересува.
Ама абсолютно нищо.

Тоест, ще повторя питането си:
Под постинга на Радо ти написа, че те е разкрил. Отново.
Това признание, че си преувеличил грандомански обстоятелствата за "Велека" ли беше или поредната нескопосана ирония?
цитирай
19. vencivaleri1951 - Ще ти отговоря, но първо ще попитам и аз
19.12.2021 12:04
Ти какви очи имаш, та се " шириш" в блога ми, а в твоя ме лишаваш от достъп, макар че непрекъснато ме споменаваш в постингите си. При това аз се старая , да се държа възпитано в коментарите си. Не , че ми пречи, аз дори не знаех за съществуването ти , докато не нахлу с провинциална агресия на територията ми.
Понеже те чета по диагонала , или не чета то пропускам-пропуснал съм когато си показал Лафонтен например. Добре е че си държал негова книга, ама да беше и про
чел и осмисли басните му и тогава щеше да схванеш колко точен бе цитатът на Блеки
относно особата ти. Виждам, че пишеш и за еленското с внушението че ти завиждам.
Иронизирам е точната дума. Дадо и чичо буха запалени ловджии, баща ми ходеше по скоро да си "изчисти " главата, аз ходех , когато той ходеше за да бъда с него повече време-той беше зает човек. Тоест няма как дивеч да ми прави впечатление, а на днешния лов съм върл противник. Днес ловът не е състезание , а убийство-животното няма никакъв шанс-ни денем, ни нощем. Колкото до твоите "елени" от супера, те нямат нищо общо с дивеча. Ние сме това което ядем, а те са основно на фураж, антибиотици и хормони . След това промишленото производство на месо от елени не е новост за вкуса ми-а опит от преди половин век-и това беше най-евтиното червено месо в СССР По понятни причини издръжката на производството на говеждо в Севера е по скъпа от таза на еленското. Впрочем возил съм се на шейна теглена от елени, кучета-а в източните части съм се качвал на преход и с камила. Пробвал съм и камилско.
Да ни информираш постоянно за диетата си и парите си/било вярна информация, било фантазия/ е просташко - Аз съм специален защото "ми е пълен" и защото ям избрани храни. Като човек прочете за хладилника ти...разбира защо храната е толкова важна част от мисленето ти.
На въпроса ти

Гетьо се концентрира единствено в съобщението на дъщеря ми за окончателното решение на АС за Велека, а аз за цялостната дейност на групата пои отвоюване на територии в страната. За това и написах проявиха характер и интелект. Интелект проявиха при плажа. Бяха си решили да си имат свое място за сърф, гмуркане, водни ски и без да им налагта правилата на ползване разни примати. Явиха се на търг няколко души от групата с известна стъпка в офертите. Спечели търга предложението зад което стоеше формално адвокат , съдружник в семейна кантора, за когото финансовия резултат от плажа нямаше как да е важен. Нещо повече , не бе и добър и всички додаваха. Додаваха защото свободните зони бяха с по голяма площ и се заемаха от водния инструментариум
Плажът стана примамлив и известен. Опитаха да го вземат, като смениха правилата, но загубиха съдебната битка. Впрочем това е единственият плаж с концесионер софиянец За това казвам , че бе битка на интелект за плажа. За дюните в Несебър имаше истинско противопоставяне със заплахи, арести и доноси до работодателите. Дъщеря ми и още двама , трима се бутаха напред заради двойното си гражданство и напрактика с известна неприкосновеност. Сблъсък имаше и при рилските езера, а при Росенц, имаше пълно медияйно присъствие. Не казвам , че в противопоставянето е имало заряда като в Русия, Франция, Германия, Холандия...но в България против тях бяха мутри и примати, а не отговорна и знаеща какво прави полиция. За това ме бе и страх. Аз като фен съм прибиран от нашите милиционери, поотупвали са ме,
но са внимавали да не ни наранят-физически и ментално. Видяхме, че срещу протестърите у нас излязоха животни и това не е метафора. Такъв садизъм проявиха и той бе документиран, че трябваше веднага униформата с герба да бъде сменена с раирана одежда, което не стана защото герба български бе "сменен" от ГЕРБ

На въпросите ти

starforlife написа:
Хааааа ха ха ха ха
Аз какво те попитах...
А ти къде (и за какво) както винаги се отвя.

Фифи, мен нищо за дъщеря ти не ме интересува.
Ама абсолютно нищо.

Тоест, ще повторя питането си:
Под постинга на Радо ти написа, че те е разкрил. Отново.
Това признание, че си преувеличил грандомански обстоятелствата за "Велека" ли беше или поредната нескопосана ирония?

цитирай
20. kvg55 - vencivaleri1951,
29.12.2021 22:08
Землякът замества аргументите с изобилие от празнословия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3748506
Постинги: 1016
Коментари: 16472
Гласове: 5011
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930