Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2021 23:25 - Да , ще напиша контра пост, защото ти" Гоче " за разлика от
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1957 Коментари: 11 Гласове:
5

Последна промяна: 18.10.2021 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 оригиналът Пинокио, който е "добродушко " ти си озлобен и лош човек. Лош си, защото си несъстоятелен, а си несъстоятелен защото си лош.
Операцията на мама  е на втори май 1981 година/ написал съм 79та , което е единствената грешка/в Пирогов вечерта и  е направена първа пластика у нас на аксиларна артерия, като е взет материал от бедрената вена на десния крак.  Хората , на които мама дължи живота са  австрийски съдов хирург, за жалост нямам под ръка списанието, нач-клиниката по ортопедия и травматология  в Пирогов тогава-проф Икономов, анастезиолог доцент Мичев, а шеф на Пирогов беше тогава професор Ванев. Името на майка ми е Първолета. Тоест имаш дата на операция/тогава е и датата на катастрофата/ и на водещите хора извършили операцията. По късно втора операция, но за раздвижване на ръката прави проф Матев в института по ортопедия в Горна Баня.
И това за блог бг не е новина. Споделял съм , как се опитах да се отблагодаря на нач клиниката , професор Икономов с определена сума пари и как ме направи на "бъз и коприва" с думите " как си позволяваш аспиранте , на професор пари да предлагаш. Прибери си парите, като ти разрешавам единствено , да дадеш 10-20 лв на санитарката"
която е неотлъчно до майка ти.
Тоест имаш всички необходими данни да докажеш неистиност в думите ми.
А сега чуй ме вербално амбициозни ми господине./ Казвам вербално, защото жизнения ми опит ме е научил , че  зад словесното перчене обикновено стои плужек с лош бит , катастрофални междуличностни отношения  и сексуална несъстоятелност
За мен майката, съпругата, дъщерята /на всеки / са свети неща. Тоест няма защо да спекулирам, още повече с травма, предшестваща от ПТП в която вината не е в отсрещната страна. Единственото което казах с коментара си бе , че днес Пирогов , а и Спешната помощ са далеч от от нивото /изоставане/ преди 40 години И това е така и е публично известно състоянието днес на общинските и дъпжавни болници. Операция в Пирогов е правил държавният глава  тогава, а днес тази престижна болница някога  е н постоянно текучество и недостиг на персонал. Това бе внушението на коментара ми, а останалото е лесно проверимо, още повече, че имаш лекар приятел в блога.Имената ги имаш, датата на опреацията, водещите в екипа , а и в рехабилитацията  . Не съм написал, че майка ми е правила операция, а , че е била пациент, каквито са били десетки хиляди досега. А травмата е типична за челен удар-кормилото в гърдите, чупене на кост и вътрешни разкъсвания-в случая артерията захранваща лявата ръка. 
И защо казвам , че си лош човек. За теб няма свято нещо освен измисления ти образ.
Ти мразиш всичко и всички, които не са съгласни с теб. Ти пишеш с неприязън за собствената си майка и поради това не можеш да разбереш, че хората в повечето случаи имат чудесни отношения с родителите си. Мама живя сравнително дълго и състоятелно. Ти си заключвал храната от майка си, аз в края на живота и съм я хранил собственоръчно, съпругата ми, дъщеря ми също. Правели сме и  итоалета  и не защото сме били в затруднение да наемем човек/за пазар, за хигиена на дома, готвене да, но не и за нея/, а да не изпитва неудобство, да знае , че сме с нея. И това е задължението на всеки син, дъщеря, внуци....Тоест , няма как да се случи почтен човек/какъвто съм аз и какъвто ти не си/ да се срещнем в разбиранията ни за смисъла и стойностните неща в живота.
Няма как да ми е съдник, човек, който с първата си заплата  е купил хладилник, сложил е катинар и е заключил съдържанието в него от майка си. Каквато и да е била тази жена, тя е рискувала живота си да те има на този свят. Изоставени деца с години търсят родителите си, а ти с претенциите на велик ум, мощно тяло и възвисен дух
злословиш по отношение на починалата си майка.
Ти разсъждаваш за другите/и няма как да е другояче/, по степента на своята несъстоятелност Ти воюваш с всеки в блога, който не е съгласен с теб. При това воюваш просташки и подло. Докрадваш, заплашнаш, триеш постинги...Модерираш, но неканен влизаш и слухтиш в блога. Ти не се интересуваш  кой си, а за кого те имат. 
Обвиняваш всеки в лъжа, я лъжата ти е като въздуха. При това и не умееш да лъжеш.
Забравяш какво си говорил. Един път показваш стая с ламинатов под, с диван заемащ половината място, с ПДЧ бюрце и с евтин ром и "пластмасова" кола. Разпускаше с цаца , бира и пържени картофи , с които хранеше и кучето си-извесно е че кучетата не усвояват картофите!? После се оказа , че си бос в софтуерна фирма в Холандия и менюто ти е от цитруси , ядки, еленско и т н. стайчето си заменил с Тризонет и непрекъснато си в задокеански дестинации...Няма Ковид мерки, няма криза-толкова си ценен, че ти плащат голЕми пари , само и само от време на време, когато слезеш от самолета да ти зърнат лика-лик на модел на обществените тоалетни А и къде да се снима, човек като теб, ако не в тоалетна

.
Гласувай:
61. getmans1 - Ще си рискувам „ФЕРЕДЖЕТО„ но ще ...
19.10.2021 10:30
Ще си рискувам „ФЕРЕДЖЕТО„ но ще попитам, коя майка е свята авторе;

- Твоята?
- Неговта?
- Чуждата или въобще?
- А най-вероятно може би ПАРТИЯТА - МАЙКА КЪРМИЛНИЦА И ЗАКРИЛНИЦА ?

... АЗ КАТО СВИДЕТЕЛ НА ЕСКАЛАЦИЯТА РОДИЛА ТОЗИ ТВОЙ „ШЕДЬОВЪР„ МИСЛЯ,

ЧЕ ПЪРВОПРИЧИНАТА Е В ОБРАТНИЯ РЕД В КОЙТО СЪМ ГИ ИЗРЕДИЛ И НЕПОНЯТНИЯ ЗА

МНОЗИНА ТВОЙ НАВИК ЗА ДОВОДИ ДА ИЗПОЛЗВАШ Случките за Всеки Случай.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Гетьо,
19.10.2021 12:21
Фереджето ти е пожизнено....пашите само се сменят
А, че майките за нормалните хора са на пиедестал е публично известно.
Какво коментара ми е учудващо, та чак и диагноза ми се поставя ? Типичен челен удар, с лед който най честата за шофьора травма е гръдната.
След това коментирах бързата реакция на спешната помощ и професионалната на екипа оперирал майка ми. Имена, дата , диагноза, последващо лечение, всичко съм описал. Една дама , която Жоро твърди, че не му е профил е представена като лекар, при това водещ. Аз твърдя, че е първата пластика на аксиларна артерия у нас, имаше и статия в медицинско списание у нас, със снимката на мама и интервю на австрийския хирург. И пак повтарям, аз това съм го разказвал , но в друг контекст.
Внушението, което направих е публична истина. Здравеопазването ни е недофинансирано,а е такова защото нямаме дългосрочна стратегия, а ценообразуването се прави на коляно. Тоест има завишени пътеки, има и подценени, а има и страдания , за които Здравната каса е глуха. Другото внушение беше, че има сериозен недостиг от лекарски персонал, и критичен на милосърдни сестри , фелдшери и т н. Спешната помощ често не е спешна и сградния фонд е морално и материално амортизиран. Къде са амортизационните отчисления през последните три десетилетия? Не отчисляват и не мислят да го правят . Ти от Русе идваш на операция в София и в не българска клиника ? Защо? А Русе е град с история, с име, някога най Европейския ни град? А как е обхванато здравеопазването в малките градове, селата, далеч от голям град? И ти искаш това да не се говори, защото сравнението би било в полза на соц миналото ни. Ами то е очевидно бе Гетьо? Три зъба да облечеш юти трябва половингодишна пенсия и не малка пенсия. Профилактика почти нулева. Партията която ти вади очите , когато бе на власт , макар и ,,нарушавайки ,,правата ти правеше профилактика посъвместно. Получавах по всяко време от лекаря ни по месторабота списък с неявилите се на преглед работници и служители и по този списък нареждах на касиера , заплата, или аванс ,само след необходимия преглед, или ваксина. Казвам ваксина, защото много от инженерният персонал пътуваха в Африка. Ако тази партия бе днес на власт, ваксинирани щяхме да бъдем всички, които нямат противопоказания. В това съмняваш ли се? Ами нарушавали се права? Ще ти повторя това, което коментирах при теб по друг повод
Моите права свършват в момента, в който аз почвам да нарушавам твоите-в случая , представлявам риск за теб. А хората не се ваксинират заради различното говорене и защото не вярват на никого.

И нещо лично към теб. Дал съм всички сламки за проверка . Ще се опитам да намеря и списанието с интервюто на австриеца и снимката на мама. Ако намеря, ще постна снимка. След това, ти ще свалиш ли фереджето, и което е по важно, менталните капаци на очите? Щото тези капаци ти пречат да видиш, че българският етнос е изчезващ.

uote=getmans1]Ще си рискувам „ФЕРЕДЖЕТО„ но ще попитам, коя майка е свята авторе;

- Твоята?
- Неговта?
- Чуждата или въобще?
- А най-вероятно може би ПАРТИЯТА - МАЙКА КЪРМИЛНИЦА И ЗАКРИЛНИЦА ?

... АЗ КАТО СВИДЕТЕЛ НА ЕСКАЛАЦИЯТА РОДИЛА ТОЗИ ТВОЙ „ШЕДЬОВЪР„ МИСЛЯ,

ЧЕ ПЪРВОПРИЧИНАТА Е В ОБРАТНИЯ РЕД В КОЙТО СЪМ ГИ ИЗРЕДИЛ И НЕПОНЯТНИЯ ЗА

МНОЗИНА ТВОЙ НАВИК ЗА ДОВОДИ ДА ИЗПОЛЗВАШ Случките за Всеки Случай.
[/quote]
цитирай
3. getmans1 - Откакто съм в блога все едни идеи си ...
19.10.2021 14:19
Откакто съм в блога все едни идеи си защитавам а вчера ЧеПърдалото ти метна поредното фередже при мен ... ти това погледни, поредно

ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПРИ МЕН ПОДХВАНА ТЕМАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРИ МЕН ...

В ПОСТИНГ ПОВЕЧЕ МАЙТАПЧИЙСКИ, ПРЕНЕСЕ ГО ПРИ ЖОРО - НЕЗНАМ ЗАЩО ...

ПОДКРЕПИ ГО С ЧАСТЕН СЛУЧАЙ ... Е, НЕ Е ЛИ РЕДНО ОКОЛНИТЕ ДА ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗА НЕАДЕКВАТЕН

... МИНАЛАТА ГОДИНА ОРЕВА БЛОГА ЗА СЛУЧАЙ КОЙТО СЕ ПОВТОРИ СЕГА ... НО „УВАЖЕНИЕТО„ КЪМ ПАРТИЯТА - МАЙКА ТИ ЗАПУШВА УСТАТА И СЪВЕСТА ... ОСОБЕНО СЪВЕСТА ...
цитирай
4. blackpredator - ко стаа бе Венци?
19.10.2021 15:38
у целия си коментар, опитваш се да гудиш, што годе здравен кръгозор,
за обитателя на делиорманския ментално обрязан резерват
фсуе бе Венци!
на убитателите Му и диоптри требе да монтираш...

за панагюрския чесън
срамно е Гетю и Юла да те фалят, ала майселф
а ако някой те похвали, провери дали е вярно...
Гоче, ама си толкоз Тъп, че само Добродана мое да повярва..

и Гоче, говорейки с умни, не употребявай много думи
иСпъква мъдото на простотията ти
цитирай
5. getmans1 - . . . ТЕ, ОВА Е ФЕРЕДЖЕ, ФИНО И ЛЕКО. . .
19.10.2021 17:09
... ТЕ, ОВА Е ФЕРЕДЖЕ, ФИНО И ЛЕКО ...

blackpredator написа:
у целия си коментар, опитваш се да гудиш, што годе здравен кръгозор,
за обитателя на делиорманския ментално обрязан резерват
фсуе бе Венци!
на убитателите Му и диоптри требе да монтираш...

за панагюрския чесън
срамно е Гетю и Юла да те фалят, ала майселф
а ако някой те похвали, провери дали е вярно...
Гоче, ама си толкоз Тъп, че само Добродана мое да повярва..

и Гоче, говорейки с умни, не употребявай много думи
иСпъква мъдото на простотията ти

цитирай
6. анонимен - При това на 50, а ако беше на 25...немам думи. :)))
19.10.2021 20:39
"толкова си ценен, че ти плащат голЕми пари , само и само от време на време, когато слезеш от самолета да ти зърнат лика"
цитирай
7. vencivaleri1951 - Ти къде видя Гочето да употребява мвого думи
19.10.2021 21:41
Направи си труда и прочети някой от чаршафите му и ще видиш колко беден е всъщност речникът му. А когато научи нова дума , става неудържим-пие я дори:)

blackpredator написа:
у целия си коментар, опитваш се да гудиш, што годе здравен кръгозор,
за обитателя на делиорманския ментално обрязан резерват
фсуе бе Венци!
на убитателите Му и диоптри требе да монтираш...

за панагюрския чесън
срамно е Гетю и Юла да те фалят, ала майселф
а ако някой те похвали, провери дали е вярно...
Гоче, ама си толкоз Тъп, че само Добродана мое да повярва..

и Гоче, говорейки с умни, не употребявай много думи
иСпъква мъдото на простотията ти

цитирай
8. vencivaleri1951 - На 25 не е работел за пари , а за националната сигурност
19.10.2021 21:43
go4iito написа:
"толкова си ценен, че ти плащат голЕми пари , само и само от време на време, когато слезеш от самолета да ти зърнат лика"

цитирай
9. vencivaleri1951 - Ти също използваш примери от живота си
19.10.2021 22:06
Ако аз ти бях заговорил например за Долни Дъбник, за нещата , които съм вършил там, за адаша ми Върбанов , когато беше кмет, а после и министър...щеше да кажеш пак, че такова "Животно няма" А истина е , че Дъбнишкият ми период беше доста успешен и като реализация и материално успешен. Лично аз не помня случка, в която да съм се хвалил-колко съм велик, колко съм търсен, колко съм богат...и въобще случките ми не са свързани обикновено със СЪМ Погледни десетина постинга назад вапример и ще видиш че местоимението АЗ отстъпва на другите такива. А случки бол
защото
-дърт съм
-живял съм в кампусите на два мегаполиса
-като дете съм живял в няколко града и не малко училища съм сменил
-Работил съм в комбинат с около 3000 души примерво средносписъчен състав, в
-Институт с няколко хиляди курсисти годишно, а и международната дейност бе към направлението ми-чести командировки
- Отговарял съм за област като държавен експерт...
След промените съм имал десетки клиенти/фирми/...
Това накратко, но достатъчно да сравниш с впечатленията на средностатистическия българин и дано съм бил ясен.
Ако бях споделил че внук ми е капитан на една от юношеските формации на Левски без снимка, щяхте да ме обвините непременно в лъжа и фукане.А какво да се фукам, като и аз съм ритал и знам, че един 50 от юношите се развиват на прилично ниво в големите отбори-виждаме юноши на топ отболи да ритат в нас!? Да си ме чул да говоря за футболен талант в мен?
Друга тема след футбола са жените
Да си ме чул да се хваля с жени и разбити от мен дамски сърца. Ако ти кажа , че две години и малко бяхме заедно с известна в Русия балерина, днес професор и народен артист. Какво щеше да кажеш-лъжец! Да , ама не-бяха споделени тези години.
И днес отново пишеш непроверени неща. Това с разпнатото дете.
То е факт, макар и сцена, провокация...
Потърси в Гугъл, навялно има за кръстовете в Галиция, на бендеровци, когато на пиките си са разпвали кърмачета-еврейчета и полячета. " Поляки и жиди на ножи, не е измислица на първи канал а реален девиз на Бандера и компания.
Та, бяха изиграли сцена, при това достатъчно натуралистично и за това стана скандал. Поляците отправиха нота, евреите също....
За останалите случаи не знам, за първи път чета , а аз наистина гледам руска/украинска също/ телевизия
Колкото до Донбас-дрон или не, но се стреля с артилерия по домове, училища, учреждения. Над 15000 са жертвите и края не му се вижда. Това не са нещастни случаи И жертвите от страна на сепаратистите са в голяма степен мирни жители.
И когато казвам че гледам и Москва и Киев, то е за да чуя и двете страни. Преди няколко дни слушах Зеленски например във връзка със закона за езика.
Ами той търси думите на украински. Където не може, минава на руски И от догодина пълно преминаване на украински език в обществения живот. И как да стане в университетите, училищата в руските райони-нито студенти, нито преподаватели в голямата си част не знаят украински на работно ниво? От сега обаче върви приказката, че Путин пречи на езиковата реформа Руснаците също преувеличават.
Бисмарк го е казал-На лов и война се лъже най- много


getmans1 написа:
Откакто съм в блога все едни идеи си защитавам а вчера ЧеПърдалото ти метна поредното фередже при мен ... ти това погледни, поредно

ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПРИ МЕН ПОДХВАНА ТЕМАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРИ МЕН ...

В ПОСТИНГ ПОВЕЧЕ МАЙТАПЧИЙСКИ, ПРЕНЕСЕ ГО ПРИ ЖОРО - НЕЗНАМ ЗАЩО ...

ПОДКРЕПИ ГО С ЧАСТЕН СЛУЧАЙ ... Е, НЕ Е ЛИ РЕДНО ОКОЛНИТЕ ДА ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗА НЕАДЕКВАТЕН

... МИНАЛАТА ГОДИНА ОРЕВА БЛОГА ЗА СЛУЧАЙ КОЙТО СЕ ПОВТОРИ СЕГА ... НО „УВАЖЕНИЕТО„ КЪМ ПАРТИЯТА - МАЙКА ТИ ЗАПУШВА УСТАТА И СЪВЕСТА ... ОСОБЕНО СЪВЕСТА ...

цитирай
10. getmans1 - Ако аз ти бях заговорил например за ...
19.10.2021 23:09
... А, аз с какво съм ти натрапвал Д. Дъбник освен, че в разговор за шистовия газ си казах мнението, КОМПЕТЕНТНОТО ... според мен, ЗАЩОТО ТИ И СЕГА КАТО ЧУЕШ СОНДА И СОНДЬОР ОПИСВАШ НЕЩО БАЗИРАНО НА ЗИЛ ИЛИ ГАЗка с един работник и шофьор.

vencivaleri1951 написа:
Ако аз ти бях заговорил например за Долни Дъбник, за нещата , които съм вършил там, за адаша ми Върбанов , когато беше кмет, а после и министър...щеше да кажеш пак, че такова "Животно няма" А истина е , че Дъбнишкият ми период беше доста успешен и като реализация и материално успешен.


... ЗА ПЕРИОДА СЛЕД 90-та И АЗ МОГА ДА КАЖА ЗА НЯКОИ ДАЛАВЕРИ ОТ КОИТО ДОСТА ХОРА ИЗЛЯЗОХА „УСПЕШНИ„ ОТ „НЕФТ И ГАЗ„ ... НАЙ-ВЕЧЕ С ДАЛАВЕРИ ...

vencivaleri1951 написа:
Лично аз не помня случка, в която да съм се хвалил-колко съм велик, колко съм търсен, колко съм богат...и въобще случките ми не са свързани обикновено със СЪМ Погледни десетина постинга назад вапример и ще видиш че местоимението АЗ отстъпва на другите такива. А случки бол
защото
-дърт съм
-живял съм в кампусите на два мегаполиса
-като дете съм живял в няколко града и не малко училища съм сменил
-Работил съм в комбинат с около 3000 души примерво средносписъчен състав, в
-Институт с няколко хиляди курсисти годишно, а и международната дейност бе към направлението ми-чести командировки
- Отговарял съм за област като държавен експерт...
След промените съм имал десетки клиенти/фирми/...
Това накратко, но достатъчно да сравниш с впечатленията на средностатистическия българин и дано съм бил ясен.


... ЧОВЕК С ПРЕТЕНЦИИ НЕ ПОЛЗВА КАТО ДОВОДИ СЛУЧКИ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ... ДОРИ И СЕГА В ТОЗИ СИ КОМЕНТАР ГО ПРАВИШ

vencivaleri1951 написа:
Ако бях споделил че внук ми е капитан на една от юношеските формации на Левски без снимка, щяхте да ме обвините непременно в лъжа и фукане.А какво да се фукам, като и аз съм ритал и знам, че един 50 от юношите се развиват на прилично ниво в големите отбори-виждаме юноши на топ отболи да ритат в нас!? Да си ме чул да говоря за футболен талант в мен?


... ПО-ЛОШО НАПРАВИ, ОБВИНИ „ДЕЛИОРМАНСКИЯТ„ ЗА АРОГНТНОТО ДЪРЖАНИЕ НА ВНУК СИ НА ТЕРЕНА ЗАРАДИ КОЕТО СЕ НАЛОЖИЛИ ТОЧНО ТИ ДА СЕ ИЗВИНЯВАШ НА СЪДИЯ И ТРЕНЕРИ - ЕБА СИ И ИДИОТИЯТА ... И ЗА ТАКИВА СЛУЧКИ СТАВА ВЪПРОС... ИНАЧЕ СЛУЧАЯ Е ОТСКОРО ПРОВЕРИ И КАЖИ ДАЛИ АЗ КЪМ КОМЕНТИРАЛ ВНУКА ТИ ... НИТО БАЩА ТИ, НИТО МАЙКА ТИ, НИТО ЖЕНА И ДЪЩЕРЯ ... / в това отношение АЗ ПЪК МОГА да ти припомня /

vencivaleri1951 написа:
Друга тема след футбола са жените
Да си ме чул да се хваля с жени и разбити от мен дамски сърца. Ако ти кажа , че две години и малко бяхме заедно с известна в Русия балерина, днес професор и народен артист. Какво щеше да кажеш-лъжец! Да , ама не-бяха споделени тези години.


... О-ХООО, ХВАЛИЛ СИ СЕ, ... ДАЖЕ ЕДИН ЛЪТ ТЕ ИЗБЪЗИКАХ С МОЯ ВИЕТНАМСКА ИЗМИШЛЬОТИНА ... ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ ЯКО ЗАБРАВЯШ ЛЪЖИТЕ СИ ... явно не са достатъчно „отработени„

vencivaleri1951 написа:
И днес отново пишеш непроверени неща. Това с разпнатото дете.
То е факт, макар и сцена, провокация...
Потърси в Гугъл, навялно има за кръстовете в Галиция, на бендеровци, когато на пиките си са разпвали кърмачета-еврейчета и полячета. " Поляки и жиди на ножи,


... И ЗА КАВО ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВАМ В ГУГЪЛ, СЛЕД КАТО В ДНЕШНИЯТ МИ ПОСТНГ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДНЕШНО ВРЕМЕ ... СЕГАШНО ВРЕМЕ ...
СЪВСЕМ ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ „ТОЗИ ПОЗОР ФАКТ С ПИКИТЕ НА БАНДЕРОВЦИ„ ХИЧ НЕ ВИ БЕШЕ ПРОБЛЕМ ... СЕГА РАЗБИРАШ ЛИ МЕ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ, А...

Следва ПП;
цитирай
11. planinitenabulgaria - Вие не сте свикнал на критики, защото всичките дами като видят нещо написано от Вас
20.10.2021 23:12
пощуреват. Причината не е, че те харесват написаното, а това че Ви харесват като мъж и се размечтават по Вас. Знам една, която като прочете Ваш постниг цяла нощ с върти като бургия, пие Лексилиум и пак не може да спи.
Затова не приемате никакви критики. Аз също ще Ви разкритикувам веднаж заради гурото Ви, който е недоправен и втори път от позицията си на инфлуенсър высшего класса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5350470
Постинги: 1438
Коментари: 20038
Гласове: 5558
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031