Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2020 15:01 - Вирусът като алиби за проваления либерален модел
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 2832 Коментари: 59 Гласове:
16

Последна промяна: 21.03.2020 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През 89та година голяма част от българите бяха по площадите-едните искаха капитализъм, но не знаеха какво искат, другите не искаха капитализъм, но не знаеха 
че последният е неизбежен  И двете групи по площадите-искащи и не искащи не знаеха , че са предадени и са "пушечно месо " за предалите ги. Предалите  , или по точно  голямата част от тях също не знаеха, че капитализмът , който предстои няма да има нищо общо с блягополучието  на все още  кенсианска Западна Европа. Че до това благополучие се преминава през все по широко разтваряща се ножица на неравенството, че ще ни се наложи, или по точно ще ни наложат да минем през времената на Дикенс и Зола, ще бъдем персонажи на романтика Юго , но  няма да има нищо романтично в житието ни.
Нямахме като колектив никакъв избор-една малка, много малка част от нас щеше да е от "благополучната" страна на ножицата, другата ще зависи от капризите на времето, цената на петрола, акцизите които ще ни наложи ЕС и главно от "търкане на билетчета"
Друго не се предлага. На несъгласилите се-етнически проблеми и бомби с обеднен уран в името на демокрацията и либерализма.  За да нямат съмнения бъдещите "водачи"
на онези по площадите, показно  , със съд или не бяха  убити и унижени лидери-
предварително анатемосани като диктатори и престъпници срещу човечеството. 
Площадите ще "цвилят" от възторг без да усещат, че през това време ще ги пребъркат до стотинка.  След това  ще ги потупат по рамото и ще посочат разрушените държави, милионите бежанци и ще им кажат , че за разлика от последните са приети в "златния" милиард, без много , много да обясняват, защо дори клатниците , които ни показват гледат да ни заобиколят, или да минат транзит през нас.
И ние свикнахме, удобно ни стана да ни лъжат, а и ние да се самозалъгваме.  Намериха ни външен враг,  намериха ни и 5та колона. Всичко ни намериха  и не ни се налага да си 
раздвижваме мозъка. Ето тук в блога  Колев 38 не можейки да скрие радост и пророческа дарба ни сподели как цената на петрола се сринала и доларът ръгнал към "Космоса"
Това драгият забелязал, но не и , че Централната ни банка нареди капитализация на дивидентите, нареди да бъдат изтеглени провизиите зад граница. На практика разпореди да оцеляваме доколкото можем. Ако някой си мисли,  че това се случва само с нас и , че се дължи най-вече на комунистите во главе с Нинова, ще го успокоя, че не само ние сме 
прелъстени, ограбени и изоставени. Ако преди болките на човечеството бяха "решавани "
с убийствата  на Саадам, Кадафи, Милошевич, днес ще е виновен коронавирусът.
Не либералния модел, който ни принуждава да живеем на заем, а  някакъв вирус.
И да се върнем към времето когато излезохме на площадите. Светът бе пак в криза.
Една част от света бе в криза от свърхпроизводство, друга от дефицит. При първите фалити, спиране на производства, огромна безработица и задлъжнялост на населението.
/ Свърхпроизводството се храни от задлъжнялостта/ Другата от липса на качествена продукция, морално остарели основни средства за производство, дементни управленци.

В единия случай пълни магазини и ниска покупателна възможност/не можеш да реализираш произведеното/, в другия случай известна покупателна способност, но липса на стока на "сергията" Като , че ли отговорът "бодеше очите", но капиталът не искаше да дели с никого. Нишата която се беше отворила  даваше шанс за още време
и бяха необходими само "полезните идиоти". Те се намериха-двама. Единият глупав и подкупен, другият вечно пиян. Намериха се и "обесиха " страната си , а и тези в орбитата и.  Нямаше и много дърпане-обещани бяха "мъниста" и дестинации най-прекрасни. После за едни мъниста, за единици мъни. Дестинации също най-прекрасни,
но главно като обслужващ  и "ободряващ"персонал. Започнахме да учим и "непознати думи"-кредит , ипотека, несъстоятелност, изпълнителен лист, извеждане от имот, инфлация, дефлация, трайна безработиза за определени райони и етноси...
Затрихме производства, станахме и в дома си обслужващ персонал. И така 30ина години.Кризи имаше, но не за нас. Това които другите наричаха криза, за нас беше 
статукво от години. И така до днес. Капиталът запълни до дупка и свободните ниши. 
Либералната икономика се провали, тотално. Светът се задръсти със стока, свободни ниши няма, а няма и собственост. Всичко което мислим , че притежаваме е на банки .
И домовете, и колите, и летните ни спомени дори. Капиталът обаче трябва да се пази.
Едрият капитал разбира се. Дребният , кучета го яли- нищо , че пълни хазната. Петролът паднал казва Колев-по евтино гориво ли зарежда?  И не само той-Курт също зарежда скъп бензин. Да ,производителят може да бъде ударен, но магазинерът никога.
Това е и политиката на либералния модел. Търговецът , тъй като няма как да влезе в Рая / по скоро камила през иглени уши.../ да си вземе своето тук на земята. Храмът ли...? Не се интересува от него. Защо му е, като прави маска със себестойпост 5 ст , а я продава за 5 и повече лева.. В предишен постинг постнах  статистически данни. За памучни платове пишеше 37 млн м2 платове на година сме произвеждали. От тях само двадесет процента сме изнасяли-другото обработвали тук. Колко маски можем да направим от 1 м? плат-20, 30 ,50...
Сега ще внасяме хинин, или ще  организираме производство!? Защо, та ние произвеждахме , а и произвеждаме за износ аналгин-хинин неголеми количества. Да , но не бил сертефициран в ЕС и не можем да го ползваме тук!? Тук трябва само скъпи и западни да са лекарствата или лицензите им. Сега ще спираме износа и ще искаме разрешение да произвеждаме, нещо което сме произвеждали десетилетия, и нещо което е вършело работа. Окзва се , че и още върши, само дето го нямаме в достатъчни количества за голяма част от нуждаещите се. То е като погребаните малки реактори на Козлодуй. Извиха ни ръцете, а днес плащаме за Топлоцентралите на въглища и други боклуци.  Също голяма глупост. Каква полза от забрана на въглища в малка Европа, като страни по голями от нея горят каквото си искат.?
Ние повярвахме пак ще повторя , на социална Европа, на Кейнс и Адам Смит,

но тази Европа отдавна е в миналото. Европа е курирана от 100тина фамилии , повечето задокеански , за които Кейнс е мръсна дума. Как така , копелето ще пише и говори за обезпеченост на парите. Кой го е грижа за тази обезпеченост-имаш ли самолети и бомби, имаш ли послушни правителства по цял свят , печаташ пари , колкото искаш. Бил отказал да продава Китай срещу долари-отказва защото са комунисти, диктатор е начело им. Да си взимат Кейнс и в мавзолея при Мао.
Преборили набързо вируса, а питат ли как  Тръмп пребори вируса Хилъри. ?
Соца загина, социалната държава също! Времето когато периферията живееш по добре от метрополията отдавна отмина. Гласувай:
17
11. starforlife - Многоуважавани от мен Другарю Венци,
21.03.2020 15:33
много те бива по патетизма, но ако започнем с оборващите въпроси - ти или ще продължиш точно със същото, или ще млъкнеш както винаги, когато няма как да се противопоставиш на фактологията, правеща на пух и прах същия този твой празнословен патетизъм.

Да пробваме ли с всеки един от ВАС, който е съгласен с ТЕЗИ НАПРИМЕР твои думи:
В постинга, многоуважаваният от мен Другар Венци написа:
В единия случай пълни магазини и ниска покупателна възможност/не можеш да реализираш произведеното/, в другия случай известна покупателна способност, но липса на стока на "сергията" Като , че ли отговорът "бодеше очите", но капиталът не искаше да дели с никого. Нишата която се беше отворила даваше шанс за още време
и бяха необходими само "полезните идиоти". Те се намериха-двама. Единият глупав и подкупен, другият вечно пиян.

А ето ги и двата мои НАЧАЛНИ въпроса спрямо тези, които са съгласни НАПРИМЕР с по-горния цитиран текст от постинга:
Въпрос първи: Кои са тези двама "полезни идиоти" - "единият глупав и подкупен, другият вечно пиян"?
Въпрос втори: Всеки, който е съгласен с патетизма на Другаря Венци, би ли бил така добър да ни покаже по две перспективни снимки на банята си?
Да, точно така - на банята си. Просто аз като "тъп миндил" (май така ме беше нарекъл свръх умният и многоуважаван от мен ЧеренМъжкар) тъпомисловно си мисля, че по забавен, но в същото време не подлежащ на оспорване начин, дори с едната ви баня мога да покажа празнодумието ви. Въпрос на "тъпоминдилско" боравене с фактите, а не прознадумие като при вашите ментални напъни.

Да потанцуваме, м?
цитирай
2. krumbelosvet - Това не е естествен процес
21.03.2020 15:39
Една клика етнически банкстери си играят на богове. Изкуствените им интелекти кроят многоходови каскади от събития с невероятни последствия. Либерастията НЕ Е ЦЕЛ, а средство за световното господство на Кликата. Те вече са решили кой ще живее и кой ще умре. Уви, по всичко личи, че ние сме от вторите, да не дава Господ.
цитирай
3. krumbelosvet - Леле, не бех забелезал
21.03.2020 15:44
Не бех забелезал, дека старфорлайф е тук. И има "фактология". Сигурно ще ни отвори очите за технологичното и икономическо превъзходство на възлюбления Запад. То мисли горкото, че ние не знаем.
Знаем.
Но знаем и нещо,
дека се он не сеща
цитирай
4. fun1001 - жоро, не ти завиждам, брат..
21.03.2020 16:07

но,мисля, че моят Пост, и коментариите,са мн по умни, и навременни..
освен това, е кратък,даже и по-красив..)
моля, заповядайте, да не пренасяме..коменти..като луди)

извинявай,батеВенцо, не е нарочно )

пп
а за "двамата полезни идиоти" - Горбачов, и Елцин, Съгласна съм,така е..
нека,ДА добавя и ПУтя, имам дузина постинги+ видеа..
амаа, ти държиш на графоманията, и ЕГО то си, Другарю КомуниЗ!!
цитирай
5. vencivaleri1951 - На първият въпрос Юлка ти е отговорила
21.03.2020 16:26
Вторият не разбирам.

И ти пиша , за да повторя, че не искам да те виждам в блога си . Не те мразя, не ти завиждам, но както казват от "щаба"-да спазваме лична хигиена

starforlife написа:
много те бива по патетизма, но ако започнем с оборващите въпроси - ти или ще продължиш точно със същото, или ще млъкнеш както винаги, когато няма как да се противопоставиш на фактологията, правеща на пух и прах същия този твой празнословен патетизъм.

Да пробваме ли с всеки един от ВАС, който е съгласен с ТЕЗИ НАПРИМЕР твои думи:
В постинга, многоуважаваният от мен Другар Венци написа:
В единия случай пълни магазини и ниска покупателна възможност/не можеш да реализираш произведеното/, в другия случай известна покупателна способност, но липса на стока на "сергията" Като , че ли отговорът "бодеше очите", но капиталът не искаше да дели с никого. Нишата която се беше отворила даваше шанс за още време
и бяха необходими само "полезните идиоти". Те се намериха-двама. Единият глупав и подкупен, другият вечно пиян.

А ето ги и двата мои НАЧАЛНИ въпроса спрямо тези, които са съгласни НАПРИМЕР с по-горния цитиран текст от постинга:
Въпрос първи: Кои са тези двама "полезни идиоти" - "единият глупав и подкупен, другият вечно пиян"?
Въпрос втори: Всеки, който е съгласен с патетизма на Другаря Венци, би ли бил така добър да ни покаже по две перспективни снимки на банята си?
Да, точно така - на банята си. Просто аз като "тъп миндил" (май така ме беше нарекъл свръх умният и многоуважаван от мен ЧеренМъжкар) тъпомисловно си мисля, че по забавен, но в същото време не подлежащ на оспорване начин, дори с едната ви баня мога да покажа празнодумието ви. Въпрос на "тъпоминдилско" боравене с фактите, а не прознадумие като при вашите ментални напъни.

Да потанцуваме, м?

цитирай
6. vencivaleri1951 - Благодаря, че намина
21.03.2020 16:31
и два пъти повече , че прибра неканения гостенин-хуже татарина
Тоест, да се съберете умните, богатите и красивите...

fun1001 написа:

но,мисля, че моят Пост, и коментариите,са мн по умни, и навременни..
освен това, е кратък,даже и по-красив..)
моля, заповядайте, да не пренасяме..коменти..като луди)

извинявай,батеВенцо, не е нарочно )

пп
а за "двамата полезни идиоти" - Горбачов, и Елцин, Съгласна съм,така е..
нека,ДА добавя и ПУтя, имам дузина постинги+ видеа..
амаа, ти държиш на графоманията, и ЕГО то си, Другарю КомуниЗ!!

цитирай
7. vencivaleri1951 - Не мисля, че Западът превъзхожда вече Изтока, освен по наглост
21.03.2020 16:40
Веднага да поясня, че под Западът нямам предвид народите на Запада. Те са същите жертви като нас-заразени с потребителска ценностно система и " търкащи билетчета"
Под Западът имам предвид върхушката на тези народи, която все още робува на желанието си за еднополюсен свят и пълен контрол над него


krumbelosvet написа:
Не бех забелезал, дека старфорлайф е тук. И има "фактология". Сигурно ще ни отвори очите за технологичното и икономическо превъзходство на възлюбления Запад. То мисли горкото, че ние не знаем.
Знаем.
Но знаем и нещо,
дека се он не сеща

цитирай
8. vencivaleri1951 - Добре, оставям ти гениалния коментар и се махай
21.03.2020 17:14
starforlife написа:
А за мразенето ++
Това е чувство, присъщо все пак на силните емоционално.
Ти НЕ си от тях.
Ти просто не можеш да мразиш, защото ти липсва ХАРАКТЕР за това.
Ти си от тези по подигравките - слабите духом.
Доказваш го и с това, че когато подигравателно стоваряше "тоягите" на "фината си ирония" в/у мен или други - всичко го смяташе за ОК.
Но когато ВУЛГАРНО намесих твои близки Дами, както ти не си се свенил да правиш спрямо опонентите си - "не искам да те виждам".
ПЪЛЕН ТАШАК СИ, ДРУГАРЮ!
Тоест, ПРАЗЕН!

И да повторя: Изтри мой коментар, който правеше на пух и прах идиотията ти за соц-платовете и същевременно съдържаше ИСТИНИ за соц-бибероните, соц-вестниците, соц-скриването на Истини като аварията в Чернобил и прочие.
ЗАЩОТО НА ТЕБ ИСТИНАТА НЕ ТИ ИЗНАСЯ! ТИ СИ ПО ПАТЕТИЧНОТО ПРАЗНОГОВОРЕНЕ!


Та все пак да преразкажа думите си:
Другарю Празнодумец1951, ако хей така от платове се шиеха предпазни маски, то да вдигнем просто яките на дрехата си и готово, м?
Това мисля, че е достатъчно за глупостта по отношение на това как видите ли от соц-платовете шиеш веднага маски.
То някога соца правеше и биберони НАПРИМЕР. Само където на втория ден ставаха на каша и затова скришом купувахте "Чико" от "Кореком". Западният "Чико". За левова равностойност спрямо мижавите стотинки за соц-бибероните, но издържащ не дори месеци, а години.
То по времето на соца тоалетната хартия беше кът дори в София, а в тоалетните ни - вестници и списания. От онези, за които ПРИНУДИТЕЛНО ни караха да се абонираме.
То тогава и дамските превръзки бяха нещо нормално на Запад, а при соца - супер лукс.
Сега поне гластност има, защото то по времето на соца гръмна и Чернобил, но своевременно разбраха само по-"равните" изм/у "равните".
И прочие, и прочие, и прочие.

Ама ти тук за неща, свързани с хигиената и вирусите се опитваш да патетираш...
И си готов да шиеш маски от потури.

Бе~ба това лицемерие, де~ба...

цитирай
9. vencivaleri1951 - Шкембо, не си желан!
21.03.2020 20:26
Ще те трия !
цитирай
10. vencivaleri1951 - Шкембо, не си желан!
21.03.2020 20:59
Бегай от тук
цитирай
11. blackpredator - перфето Венци!
21.03.2020 21:18
и несмилаемо за празния кратун
ако разполагаше с толкова празен кратун,
капитан Райчо щеше да преплува не Дунава,
а Пасифика..
цитирай
12. анонимен - Венци,
21.03.2020 21:29
заприличваш на "черниЯТ".триеш селективно коментари,които вече са прочетени.резултатът винаги е един..
виж какво "гробище" е блогът на черньо.няма жива душа.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Трия гнусен и дебел гамен
21.03.2020 21:34
По добре блог без гости, отколкото с пълен с простаци

анонимен написа:
заприличваш на "черниЯТ".триеш селективно коментари,които вече са прочетени.резултатът винаги е един..
виж какво "гробище" е блогът на черньо.няма жива душа.

цитирай
14. vencivaleri1951 - Не е празен кратун,
21.03.2020 21:36
а мешка с фекалии.
Иначе благодаря, винаги съм ценил мнението ти

blackpredator написа:
и несмилаемо за празния кратун
ако разполагаше с толкова празен кратун,
капитан Райчо щеше да преплува не Дунава,
а Пасифика..

цитирай
15. анонимен - имаш теза.просто я сподели.виж различни мнения..
21.03.2020 21:39
нима се нуждаеш от одобрението на другите или си склонен да манипулираш коментари,за да я докажеш?
ЗАЩО?тя е твое Право!
цитирай
16. radostinalassa - Аз не съм...
21.03.2020 21:59
дебела.
цитирай
17. get - До 15. vencivaleri1951 - Венци ПОДВЕЖДАЙКИ СЕ ОТ ВИСОКО-ЛИТЕРАТУРНИЯ ТИ СТИЛ - Да те питам по СРЪБСКИ ?
21.03.2020 22:15
Абе, брачо зАщо се правиш на ебан у главу ?

vencivaleri1951 написа:

Не е празен кратун,
а мешка с фекалии.
Иначе благодаря, винаги съм ценил мнението ти

blackpredator написа:
и несмилаемо за празния кратун
ако разполагаше с толкова празен кратун,
капитан Райчо щеше да преплува не Дунава,
а Пасифика..Та ми тиражираш ГЛУПОСТИ от вида "либерална икономика" ОТ КОЯТО ГЛАВАТА ТИ ЯВНО НИЩО НЕ ОТБИРА?

Или ВТОРОТО? Ако отбираШ - ТО ТОГАВА СИ ВЪОБРАЗЯВАШ, че типично по иезуитски, ЩЕ ВЪРЖЕШ НА ПСЕВДО-НАУЧНИТЕ СИ БРЪТВЕЖИ - ЧЕТЯЩАТА ЧАСТ ОТ ПУБЛИКАТА ?

Мъ тъй ще е ? След като ПРИЕМАШ ЗА ЕТАЛОННА ЕДИНИЦА=УМНОСТ, доказаният интелуктуален пигмей blackpredator :))) ?

П.П. - Да те питам?
С този свой извод-обоБщение СЕБЕ СИ ЛИ ВИЗИРАШ?
vencivaleri1951 написа:

... липса на качествена продукция, морално остарели основни средства за производство, дементни управленци.

- Ако е тъй - че на такава млада възраст ТЕ ЕХВАНАЛА ДЕМЕНЦИЯТА - простени да са ти СЕГАШНИТЕ ЛЪЖИ - ЧРЕЗ КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРИКРИЕШ И ЛИЧНО УЧАСТИЕ-ВИНА при криминалния ДЕМОНТАЖ НА СОЦИАЛИЗМА И ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ - По заповед от Белокаменна Москва?!
цитирай
18. vencivaleri1951 - Не се правя на нищо подполковник
21.03.2020 23:28
Ти си имал желанието да си милиционер, аз строител. При теб се е получило , при мен не до там. Може да имам грехове, кой ли няма, но пагони не съм ти слягал, препоръка за БКП не съм ти давал. През юни ме приеха в партията в ППОто на полка, в средата на юни се явих пред бюрото на корпуса, на първи юли излезе неочаквана заповед за уволнение на приетите студенти. Хайде питай ме дали съм се интересувал
от партийната книжка. Видях я за първи път през ваканцията-бяха я донесли на баща ми. Питай ме как съм търсил усилено поръчители от сой- първият беше ЗКПЧто , който ми нареди да пиша молба и автобиография, вторият , фатмачка планшетистка, с която учехме усилено устава през почивните смени на нощните дежурства...
Никога не съм имал твоите илюзии, че пагонът и членството в партията ще ме направят щастлив.
Никакви илюзии не съм си правил и през 90та Знаех какво ни чака, предизвиках уволнението си/ заради обезщетение/ и се хванах да уча тъпото счетоводство. Направих го, защото за "разбойник" както ти позна нямах данни, а останех ли държавен служител като теб трябваше да СЛУЖА, на кой ли не "разбойник" и да ме подритват от тук от там. Иначе, кое не е вярно от написаното?

get написа:
Абе, брачо зАщо се правиш на ебан у главу ?

vencivaleri1951 написа:

Не е празен кратун,
а мешка с фекалии.
Иначе благодаря, винаги съм ценил мнението ти

blackpredator написа:
и несмилаемо за празния кратун
ако разполагаше с толкова празен кратун,
капитан Райчо щеше да преплува не Дунава,
а Пасифика..Та ми тиражираш ГЛУПОСТИ от вида "либерална икономика" ОТ КОЯТО ГЛАВАТА ТИ ЯВНО НИЩО НЕ ОТБИРА?

Или ВТОРОТО? Ако отбираШ - ТО ТОГАВА СИ ВЪОБРАЗЯВАШ, че типично по иезуитски, ЩЕ ВЪРЖЕШ НА ПСЕВДО-НАУЧНИТЕ СИ БРЪТВЕЖИ - ЧЕТЯЩАТА ЧАСТ ОТ ПУБЛИКАТА ?

Мъ тъй ще е ? След като ПРИЕМАШ ЗА ЕТАЛОННА ЕДИНИЦА=УМНОСТ, доказаният интелуктуален пигмей blackpredator :))) ?

П.П. - Да те питам?
С този свой извод-обоБщение СЕБЕ СИ ЛИ ВИЗИРАШ?
vencivaleri1951 написа:

... липса на качествена продукция, морално остарели основни средства за производство, дементни управленци.

- Ако е тъй - че на такава млада възраст ТЕ ЕХВАНАЛА ДЕМЕНЦИЯТА - простени да са ти СЕГАШНИТЕ ЛЪЖИ - ЧРЕЗ КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРИКРИЕШ И ЛИЧНО УЧАСТИЕ-ВИНА при криминалния ДЕМОНТАЖ НА СОЦИАЛИЗМА И ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ - По заповед от Белокаменна Москва?!

цитирай
19. get - До 19. vencivaleri1951 - Венци, що ме караш да повтарям КВАЛИФИЦИРАЩАТА КАТО ... сръбска ругатня?
21.03.2020 23:42
vencivaleri1951 написа:

Ти си имал желанието да си милиционер, аз строител. При теб се е получило , при мен не до там. Може да имам грехове, кой ли няма, но пагони не съм ти слягал, препоръка за БКП не съм ти давал. През юни ме приеха в партията в ППОто на полка, в средата на юни се явих пред бюрото на корпуса, на първи юли излезе неочаквана заповед за уволнение на приетите студенти. Хайде питай ме дали съм се интересувал
от партийната книжка.


Защото?
Питах те КОГАТО ПИШЕШ АВТОРИТЕТНО ЗА НЕЩА - ЗА КОИТО НЕ НЕ ЗНАЕШ или ако ЗНАЕШ ЛЪЖЕШ - как направи ВРЪЗКАТА МЕЖДУ приемането Ти НА ПРИВЕЛИГИРОВАН СИНКОВЕЦ НА ВИСШ ПАРТЕИН НОМЕНКЛАТУРЧИК с ПОНЯТИЯ: "двуполюсен модел", "либерализъм", "ножица на доходите" и ред още ПРОПАГАНДНИ ПУСТОСЛОВИЯ В ПОСТА ТИ ?

Къде видя ВРЪЗКАТА - МЕЖДУ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ В ПОСТА - моите ОПРОВЕРЖЕНИЯ И ИЗОБЛИЧЕНИЕ В ДВУЛИЧИЕ с ... получаване ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ?

Чудех се народа в каква връзка употребява: Где го чукаш - где се пука? - след "смисленият ти отговор" вече разбрах :))
цитирай
20. vencivaleri1951 - Слушай заптие...когато ще говориш за баща ми, с ръце по шевовете
21.03.2020 23:57
Всичко друго може да е бил, но не и номенклатура по смисъла който има публичност. Ти си служил до тате и мама, а той от поручик до генерал минавайки през Сърбия, Унгария, Австрия, , Ханой...
Ти кой си , каква несгода си видял през живота бе посерко нещастен. Стрелялили са по тебе, вдигал ли си рота, полк в бой като комисар. Вдигал ли си се във въздуха, чакал ли си всички от ятото, ескадрилата, полка да кацнат . Колко пъти като командир си отивал да съобщиш на семейство , че синът, съпругът, бащата ...няма да се върне. Ти това ли намираш номенклатура биячо на цигани и дребни мошеници. Къщата му джандари като теб са палили, афиш с награда за главата му е имало-това ли е номенклатура . Знаеш ли на колко години става майор и комисар на полк. На 19 ненавършени. комисар на взвод, убиват ротния политкомисар, замества го, после убиват батальонния , замества го. Издигат комисаря на полка, замества и него. Всичко за година, по биологични причини. Ти това наричаш номенклатура. Ти си търкал гащи две десетилетия да станеш старши офицер и от там ти идва злобата към способните офицери. Като курсант е бил 72 кг, пенсионира се на 74 при ръст 181.
Колко отличия имаш за боеви заслуги, а родата ти?get написа:
анонимен написа:

Ти си имал желанието да си милиционер, аз строител. При теб се е получило , при мен не до там. Може да имам грехове, кой ли няма, но пагони не съм ти слягал, препоръка за БКП не съм ти давал. През юни ме приеха в партията в ППОто на полка, в средата на юни се явих пред бюрото на корпуса, на първи юли излезе неочаквана заповед за уволнение на приетите студенти. Хайде питай ме дали съм се интересувал
от партийната книжка.


Защото?
Питах те КОГАТО ПИШЕШ АВТОРИТЕТНО ЗА НЕЩА - ЗА КОИТО НЕ НЕ ЗНАЕШ или ако ЗНАЕШ ЛЪЖЕШ - как направи ВРЪЗКАТА МЕЖДУ приемането Ти НА ПРИВЕЛИГИРОВАН СИНКОВЕЦ НА ВИСШ ПАРТЕИН НОМЕНКЛАТУРЧИК с ПОНЯТИЯ: "двуполюсен модел", "либерализъм", "ножица на доходите" и ред още ПРОПАГАНДНИ ПУСТОСЛОВИЯ В ПОСТА ТИ ?

Къде видя ВРЪЗКАТА - МЕЖДУ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ В ПОСТА - моите ОПРОВЕРЖЕНИЯ И ИЗОБЛИЧЕНИЕ В ДВУЛИЧИЕ с ... получаване ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ?

Чудех се народа в каква връзка употребява: Где го чукаш - где се пука? - след "смисленият ти отговор" вече разбрах :))

цитирай
21. 1997 - на мен постинга ми харесва
22.03.2020 10:23
имаше и една много приятна правописна грешка "клатници". Тя ме разсмя с двусмислието си. Помислих си "явно клатниците са изклатени". Еднакво лошо с "недоклатници", каквито и в този форум се намират.
цитирай
22. 1997 - Напоследък не се споменава за кризата с тоалетна хартия при социализма
22.03.2020 10:36
starforlife написа:
Изтри мой коментар, който правеше на пух и прах идиотията ти за соц-платовете и същевременно съдържаше ИСТИНИ за соц-бибероните, соц-вестниците, соц-скриването на Истини като аварията в Чернобил и прочие.
ЗАЩОТО НА ТЕБ ИСТИНАТА НЕ ТИ ИЗНАСЯ! ТИ СИ ПО ПАТЕТИЧНОТО ПРАЗНОГОВОРЕНЕ!

Напоследък не се споменава за кризата с тоалетна хартия при социализма след снимките от западни маркети... Видя се, кой мисли най- вече за задника си. Остана украинския Чернобил. ама по инерция. Ще спрат и за него да пишат. Ще бъде забравена в срам и фалшификацията с "танковете" на Младенов, когато войската влезе да бори вируси с автомати.
Капитализмът тежи при криза. Тогава народът олевява или става крайно десен. Сега се полагат усилия за второто.
цитирай
23. get - До 21. vencivaleri1951 - Слушай МИТРОФАНЕ (?) - докога ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ КРИЕШ ЗАД ГЪРБА НА БАЩА СИ ?
22.03.2020 10:53
vencivaleri1951 написа:

Всичко друго може да е бил, но не и номенклатура по смисъла който има публичност.
Ти кой си , каква несгода си видял през живота бе посерко нещастен. Стрелялили са по тебе ...


- Ще дойде ли ДЕН КОГАТО ТИ САМ - на база ТИ КАКЪВ СИ И КАКВО НАПРАВИЛ - почнеш да отстояваш думи и дела ... не само на УБЕДЕН, а и на ТЕОРИТИЧНО ПОДГОТВЕН ДА ОТСТОЯВАШ ПОЗИЦИЯ - комунист?

Ти пичлемето от ТЕЖЪК ПАРТИЙНО-АРИСТОКРАТИЧЕН СОЙ ПОЛУЧИЛО ПОРАДИ "ЗАСЛУГИТЕ" НА БАЩА МУ - на ОСЕМНАЙСЕ, партиен билен ... ?
- Или както самоизразявайки се, ЦИНИЧНО ПОЯСНЯВАШ ?
vencivaleri1951 написа:

1.
Хайде питай ме дали съм се интересувал от партийната книжка.
2.
Видях я за първи път през ваканцията-бяха я донесли на баща ми. ...
3.
Никога не съм имал твоите илюзии ...
4.
Никакви илюзии не съм си правил и през 90та Знаех какво ни чака, предизвиках уволнението си/ заради обезщетение/...


Бе ти МОРАЛНИЯ ОПОРТЮНИСТ ... КОЙТО САМ ОБЯСНЯВАШ "ХИЧ НЕ МЕ Е БИЛО ЕНЯ, ЧЕ МЕ ПРИЕМАТ ЗА КОМУНИСТ"!
- Сега ми СЕ КЪЛНЕШ, ЧЕ СИ "КОМУНИСТ" ... докога с тази СОФИСТИКА и ФАРИСЕЙЩИНА - ЩЕ ОПИТВАШ ДА ПРИКРИЕШ - ДЕФИЦИТИТЕ СИ НА МОРАЛ дори не като "комунист" - а като на обикновен ЧОВЕК?
цитирай
24. get - До 23. 1997 - Посредствеността с опростачено-конфекционно мислене вследствие редовно ПОЛЗВАНЕ на ... !
22.03.2020 11:16
1997 написа:
starforlife написа:
Изтри мой коментар, който правеше на пух и прах идиотията ти за соц-платовете и същевременно съдържаше ИСТИНИ за соц-бибероните, соц-вестниците, соц-скриването на Истини като аварията в Чернобил и прочие.
ЗАЩОТО НА ТЕБ ИСТИНАТА НЕ ТИ ИЗНАСЯ! ТИ СИ ПО ПАТЕТИЧНОТО ПРАЗНОГОВОРЕНЕ!

Напоследък не се споменава за кризата с тоалетна хартия при социализма след снимките от западни маркети... Видя се, кой мисли най- вече за задника си. Остана украинския Чернобил. ама по инерция. Ще спрат и за него да пишат. Ще бъде забравена в срам и фалшификацията с "танковете" на Младенов, когато войската влезе да бори вируси с автомати.
Капитализмът тежи при криза. Тогава народът олевява или става крайно десен. Сега се полагат усилия за второто.


... на печатните Партийни Органи?

Не знам НА КОЛКО СТЕ ГОДИНИ - поради това припомняйки уточнявам?

За разлика от "осрания капитализъм" на Запад, където ползваха с хигиенна цел тоалетна хартия?
В БЪЛГАРИЯ през епохата на военния-комунизъм - настъпил СЛЕД ОКУПАЦИЯТА НИ от 1944 год. до 1990год. всеки един КЛАСОВО ОСЪЗНАТ пролетарий-КОМУНИСТ, ползваше ЗА СЪЩАТА ЦЕЛ ... печатния орган на Партията Хегемон - с име "Работническо дело" - в момента негов наследник се явява в-к "Дума"?

Предлагам "комунистите" ДА възродите ОТНОВО, ТОЗИ ЦЕНЕН ОПИТ - от "светлото ни и незабравимо" социалистическо минало?!
цитирай
25. vencivaleri1951 - Довечера ще се опитам да ти обясня постинга си
22.03.2020 14:01
Изтрих не теб а присъствието на онзи Хам е коментара ти.
Не ревнувам взаимните ви симпатии, но си говорете другаде, а не на мой терен.
Тук само ще вметна, че в станалата модерна за Блога Нидерландия ,няма начин да отвориш аптека например , ако в в района има друга и статистически да дошли до извода, че две аптеки са много за дадения район. С това анонсирам коментара си довечера
quote=get]
vencivaleri1951 написа:

Всичко друго може да е бил, но не и номенклатура по смисъла който има публичност.
Ти кой си , каква несгода си видял през живота бе посерко нещастен. Стрелялили са по тебе ...


- Ще дойде ли ДЕН КОГАТО ТИ САМ - на база ТИ КАКЪВ СИ И КАКВО НАПРАВИЛ - почнеш да отстояваш думи и дела ... не само на УБЕДЕН, а и на ТЕОРИТИЧНО ПОДГОТВЕН ДА ОТСТОЯВАШ ПОЗИЦИЯ - комунист?

Ти пичлемето от ТЕЖЪК ПАРТИЙНО-АРИСТОКРАТИЧЕН СОЙ ПОЛУЧИЛО ПОРАДИ "ЗАСЛУГИТЕ" НА БАЩА МУ - на ОСЕМНАЙСЕ, партиен билен ... ?
- Или както самоизразявайки се, ЦИНИЧНО ПОЯСНЯВАШ ?
vencivaleri1951 написа:

1.
Хайде питай ме дали съм се интересувал от партийната книжка.
2.
Видях я за първи път през ваканцията-бяха я донесли на баща ми. ...
3.
Никога не съм имал твоите илюзии ...
4.
Никакви илюзии не съм си правил и през 90та Знаех какво ни чака, предизвиках уволнението си/ заради обезщетение/...


Бе ти МОРАЛНИЯ ОПОРТЮНИСТ ... КОЙТО САМ ОБЯСНЯВАШ "ХИЧ НЕ МЕ Е БИЛО ЕНЯ, ЧЕ МЕ ПРИЕМАТ ЗА КОМУНИСТ"!
- Сега ми СЕ КЪЛНЕШ, ЧЕ СИ "КОМУНИСТ" ... докога с тази СОФИСТИКА и ФАРИСЕЙЩИНА - ЩЕ ОПИТВАШ ДА ПРИКРИЕШ - ДЕФИЦИТИТЕ СИ НА МОРАЛ дори не като "комунист" - а като на обикновен ЧОВЕК?[/quote]
цитирай
26. get - До 29. vencivaleri1951 - Не се хаби Венци с второ име Митрофан "П" - ДА СЕ ПРАВИШ НА "ФАРМАЦЕВТ" ?
22.03.2020 14:51
vencivaleri1951 написа:

Изтрих не теб а присъствието на онзи Хам е коментара ти.
Не ревнувам взаимните ви симпатии, но си говорете другаде, а не на мой терен.
Тук само ще вметна, че в станалата модерна за Блога Нидерландия ,няма начин да отвориш аптека например , ако в в района има друга и статистически да дошли до извода, че две аптеки са много за дадения район.- Със системното ТРИЕНЕ НА КОМЕНТАРИТЕ МИ ... за мен демонстрираш ДЕФИЦИТ В:

- знания в области по които "компетентно" спориш;
- от което проявяваш политически обагрена пристрастност - с което необективност;
- трето СТРАХЛИВО МАЛОДУШИЕ - поставям го на последно място - но за съжаление, ТОВА Е ОСНОВНОТО ПРИ ТЕБ?!

Без с НИТО ЕДНА ГРУБИЯНСКА РЕПЛИКА ДА СЪМ ОБИДИЛ - ВЕЧЕ НА ДВА ПЪТИ ТРИЕШ КОМЕНТАРИТЕ МИ ... Как да ТЕ разбирам - ако не единствено С НЕЖЕЛАНИЕТО ТИ ДА КОМЕНТИРАМ!

Така че НЕ СЕ ХАБИ - да МИ СЕ ОБЯСНЯВАШ! ... и ще си спестя ОБИДНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ КОИТО ЗАСЛУЖАВАШ С ТОВА СИ ПОВЕДЕНИЕ НА ... ? Поради НЕЖЕЛАНИЕТО МИ - ДА ПАДАМ ДО ТВОЕТО "НИВО" ... не на "река дунав" - а на морал и нравственост?!
цитирай
27. blackpredator - аз пък Венци,
22.03.2020 14:57
си падам малко етатист
та покрай дефицит на "Чико" и дамските превръзки, покрай консуматорството и потреблението, си спомням за безплатното здравеопазване и образование, за субсидираните от държавата цени на тока, водата, парното, горивата, лекарствата, на масовите стоки и храни, на детските храни и облекла, на учебници, транспорт и тъй нататък..

тогава професията охранител, се свързваше със санепидстанция..
и секи Ушев естествено, много консумативно потребяваше
цитирай
28. vencivaleri1951 - Не съм те трил теб
22.03.2020 18:03

обясних кого съм трил, но щом искаш да си му подържаща роля давай, няма проблем

Мернах нещо за рабфак че обясняваш на гуруто ви. В Рабфага няма нищо лошо, и в Университета ни основан от Петър първи имаше във всеки курс такъв поток, в доста от факултетите. Между работниците драги ми подполковник имаше много орденоносци, герои на труда, а имаше и двама герои на СССР-единият твой колега , в правния факултет. Идваше с патерици. Впрочем не един и двама бяха рабфаковците в този факултет от системата ви. Получили травми, рани или разболели се. С две думи не можещи да носят пагон, но имащи дух да се развиват, а не да стоят в къщи на инвалидна пенсия. Там се числяха и спортистите-не малка част от Сборная. Не бъркай Рабфак с Цецка Цачева и ли колегата ти който я замести като министър.
Колкото до малодушието ми, аз съм с физономията и името си тук. Ти си с скрит .
Ти можеш да разказваш всичко което си искаш, може да си професионален трол и прочие. При мен малко трудно, защото ме четат и познати. Просто няма как да позволя на някаква мешка да пише гнусотии. С теб може да съм се карал, бил по рязък-прав или не , но е между нас. Да съм намесил баща, деца, съпруга. Имах "наглостта" да кажа , че от системата Ви взимат и ти бе готов подсъден да ме направиш. сега защо го трия приятеля ти. Ами трия го защото е простак. Ще трия и твои коментари , когато той е вътре. Ако искаш ще коментираме по същество постинга ми, ако не чао

ПП Изтрил съм и коментари на 1997 и в които присъства холандецът. Тоест не е селективно. Може да е позакъсняло, но аз не мога и не искам по цял ден да съм над клавиатурата

get написа:
vencivaleri1951 написа:

Изтрих не теб а присъствието на онз- Със системното ТРИЕНЕ НА КОМЕНТАРИТЕ МИ ... за мен демонстрираш ДЕФИЦИТ В:

- знания в области по които "компетентно" спориш;
- от което про

Без с НИТО ЕДНА ГРУБИЯНСКА РЕПЛИКА ДА СЪМ ОБИДИЛ - ВЕЧЕ НА ДВА ПЪТИ ТРИЕШ КОМЕНТ

Така че НЕ СЕ ХАБИ - да МИ СЕ ОБЯСНЯВАШ! ... и ще си спестя?!

цитирай
29. vencivaleri1951 - Как бе написан този пост
22.03.2020 18:43
Прочетох статията на Колев 38 където той потриваше ръце ,"Ке Русия ке падне", защото цената на нефта паднала, а доларът се дигнал. На Русия би и било по трудно , ако и доларът бе паднал заедно с петролът , но нейсе. В същото време на сайта на БНБ можеше да се прочете , че ЦБ нарежда да се капитализират дивидентите и да се приберат провизиите от чужбина. Като прибавим към това и шикалкавенето относно резрва ни и от това , че за месец от милиард и половина излишък , вървим към 2 млрд дефицит. Първото което ми дойде на ум беше Сбогом "Чакалньо" сбогом еврозона. Щото да си изтеглиш провизиите от чужбина/а повечето ни банки са филиали на такива от ЕС/ и да искаш да влизаш в Еврозоната е като да ходиш на "гол купон" , но оставиш приятелка или съпруга в къщи-просто няма да ти мине номера. С две думи, това са движения на оцеляването. И наистина е странно господин Колев да се интересува толкова от петрола руски, който прави рутинно и периодично тези движения нагоре надолу. Неприятно е , но не е фатално-себестойността на руския нефт е достатъчно ниска-не като на арабите, но достатъчно ниска, а и Русия и нефтените компании имат не малки резерви. Пък и какво толкова ни интересува, след като цените на дребно не мърдат почти. По резонен въпросът е как като акцизите са константа , цената на борсата се е сринала, то цените на дребно не мърдат. И идваме до Кейнс, който смята , че държавата трябва да регулира подобни аномалии. Не чрез декрети , а както се изразява" като похарчи малко "чужди" пари. Тоест чрез фиска да принуди силно и спекулативно печелившите да понапълнят хазната и от там да се раздадът пари на хората от широко разтворената част на ножицата. Високи цени над себейстоността , но и съответно стръмна и висока скала на облагането. Тоест при Кейнс пазарът е стимул, но не и панацея. Или както казва пак той-договорът между гладния и сития се нуждае от арбитър и този арбитър може да бъде държавата със своя фискален инструментариум
Кейнс за парите
Категорично против необезпечените с активи пари.
Той дори не е могъл да си помисли, че висшият менижмънт на банкофия, застрахователния и прочие бизнеси , може единствено заради бонуси и комисионни да отпусне необезпечени кредити в недопустими за капитала на банка или друга институция кредити с което да застраши ликвидността и. А когато това е норма и става въпрос за поредица от банки, някои сред водещите вече говорим за обир. Тук отново държавата плати "чужди " пари, но от разтворената част на ножицата масрафа на мошениците . Стаблизира чрез частична национализация на банките, а и щедри компенсации на менижмънта да напусне. Вместо в затвора, те си тръгнаха от " плюсканицата" с новите си яхти и самолети , купени от данъкоплатеца, който с по две, три ипотеки и риск да остане на улицата попълва фиска , от който ще се плати на олигархията. Наемникът, дребният и средният предприемач не притежават вече нищо на практика. Всичко е на кредит-домът, колата, образованието на децата, предстоящата животоспасяваща операция...Предполага се , че е невъзможно създаването на перпето мобиле, защото противоречи на познатите и приети за такива закони на физика, химия, математика и прочие науки. Тоест произвеждайки нещо си, ти можеш да възстановиш енергията си/възпроизводство на работната сила/ получавайки същото количество енергия под формата на храна, квалификация, почивка, дрехи, развитие на интелекта, социално общуване. Тоест отдавайки енергия, трябва да се възстановиш със същото количество. По малко ще те изчерпи. Тоест трудът ти трябва да бъде заплатен точно с толкова , колкото си вложил енергия. Да но ти се отнема част от него под формата на принаден продукт Когато е в рамките на собственото възпроизводство-/умения над средните/ то възстановяването е възможно. Така е при простото стоково производство. Днес нещата са далеч по слажни и по свирепи за наемника. Ако преди в седмичната му надница е влизало и възпроизводството на семейството, то днес има норми или договорености според правото на по силния-сития. Договорът винаги е в негова полза и отнемането на принаден труд е все по осезаемо-независимо дали се касае за фрезист или ИТР специалист. Всеки има своите нужди. Ако работникът на конвейр при Форд е могъл сам да издържа съпруга и да образова децата си, да построи дом, днес същият този работник не може без заплатата и на съпругата и крадит за дом и образование. Тоест недоплатеният принаден продукт застрашава възпроизводството на работника и да попълни необходимата енергия той мзима кредит, ипотекира . О т кого взима кредит-от банката в която акционер е неговия работодател. Купува си нужни неща работникът-от кого, от веригата в която е съдружрик неговия работодател. От всички тези движения работодателят печели от своя работник-първо от присвоения принаден продукт, после от лихвата по кредита, от търговската надценка във веригата...Обобщено всичко това обяснява защо задлъжнялостта във водещи икономики достига до 200 и повече процента от брутния продукт. Когато сумираш задлъжнялости, няма как да общият сбор да не бъде задлъжнялост. За да не се случи това пак припомняме за Кейнс, когато държавата харчи чежди пари да помогне за възпроизводството на трудовия ресурс на страната. И така до средата на 70 те , когато модни станаха и Кейнс отрекога бандата от Чикаго , начело с Фридмън, пред когото далеч по известният му съгражданин Ал Капоне е безобиден скаут. Тези момчета уволниха и скопиха държавата. Обявиха Кейнс и кенсианството за комунизъм и го "забраниха" За да си нямат неприятности с профсъюзи и тук тама останали след макартизма активисти изнесоха производството от повечето страни на Запада. Форд не е американска компания, а Ролс Ройс е индийски. Тате и мама станаха съответно Номер първи и втори, а аз ще се омъжа за пора на съседа...Няма това връзка с икономиката? Има и още каква-нали кредитът не ми стигна за обучение в "Бръшляновата лига", а завърших университет спонсориран от преподобния Мун или негов там събрат!?
цитирай
30. 1997 - Някой да не е разбрал по езика им
22.03.2020 19:14
кои са простаците в блога/страната ни?
цитирай
31. get - До 29. vencivaleri1951 - Венци, ако не бе толкова жалък в импровизираните си лъжи - щеше да ме разсмиваш САМО - амъ ?
22.03.2020 21:48
vencivaleri1951 написа:

- Не съм те трил теб
обясних кого съм трил, но щом искаш да си му подържаща роля давай, няма проблем- Не си ме трил МЕН ами СТОИМЕНОВ - защото съм коментирал КАКТО НЕГО така и ВАША ИКОНОМИЧЕСКА ПОСРЕДСТВЕНОСТ - завършила СЪВЕТСКИ РАБ-ФАК с ниво соц-бухгальтер :))

Тази лъжа явно ти бе недостатъчна ТА ЗАПОЧНА И досущ, един "дон Базилио" в последващ коментар №30 да се дообясняваш - КАКВО МЕ МОТИВИРА ДА СЕ ДЪРЖА ТАКА?
- Чети САМ СЕБЕ СИ - аз няма да правя анализ на №30?
vencivaleri1951 написа:

Как бе написан този пост
Прочетох статията на Колев 38 където той потриваше ръце ,"Ке Русия ке падне", защото цената на нефта паднала, а доларът се дигнал.


- Тук вече ще коментирам ПИТАЙКИ ТЕ?
Венци, СЛЕД КАТО НЕ СИ СЪГЛАСЕН С НАПИСАНОТО ОТ потребителя "Колев 38" - защо НЯМА НИКАКЪВ КОМЕНТАР В БЛОГА МУ ПО ТЕМАТА?
ВТОРО: Защо НЯМА ПОЯСНЕНИЕ И В ОСНОВНОТО ТЯЛО:ТЕМА на ТВОЯ ПОСТ със заглавие: "Вирусът като алиби за проваления либерален модел" - ъм?

Венци-и-и СЧЕТОВОДИТЕЛЮ правещ се на ИКОНОМИСТ(до което не си дорасъл) ?
Докога ПУДРЕЙКИ СЕ ЗА ИКОНОМИСТ ... ще продължаваш, както казва Остап Бендер - ТУГО ДА РАЗСЪЖДАВАШ ? Защото НЯМАШ НЕОБОДИМОТО, КАТО ОБЩА КУЛТУРА ИЛИ ПОДГОТВЕНОСТ НА ИКОНОМИСТ - ДА се ПРАВИШ на ИКОНОМИСТ употребявайки едни ТЕРМИНОЛОГИЧНО-НАПУДРЕНИ ИЗВОДИ :)))) ?

Венци, знам в твоите очи СЪМ ПОСРЕДСТВЕН ИНТЕЛЕКТ или както ме ласкаеш "заптие" - признавам прост съм си ... ама не! чак дотолкова, като счетоводител правещ се на икономист И РЪСЕЩ МИ ГЛУПОСТИ - ЗА АВТОРИТЕТ ПРЕД НАИВНАТА ПУБЛИКА - от вида на този?
vencivaleri1951 написа:

... да се приберат провизиите от чужбина.


- Това пак повтарям "прибиране провизии от чужбина" - Е ТАКАВА АРХИВЕЛИЧАЙША ГЛУПОСТ - та дори и аз "заптието" РАЗБИРАМ КОЛКО ТУГО СООБРАЖАЕТЕ - използвайки ТЕРМИНИ ЗА АфТОРИТЕТ - без да познавате ЗНАЧЕНИЕТО ИМ ? :)))

За останалите НЕДОУМЯВАЩО ЧЕТЯЩИ СПОРА НИ с авторитета-Венци, с мислене на ... млекопитаещо ДАВАМ ОПРЕДЕЛЕНИЕ-то за?

"БАНКОВСКАЯ ПРОВИЗИЯ - в западных странах вид комиссионного вознаграждения, получаемого банками за участие в размещении государственных займов. Выступая посредником-комиссионером, банк оказывает свои услуги за определенный процент от суммы займа."

Венци ВЕЧЕ ТЕБ "КОРИФЕЯ" ПИТАМ?
Как според теб ВЕНЦИ - можем да СИ ПРИБЕРЕМ ДЪЛЖИМИТЕ КЪМ БАНКАТА ЛИХВИ наричани още и ПРОВИЗИИ ?

Венци - ако не бе стигнал до такова арогантно поведение - и бе останал само на етап лъжейки ме - щеше да ми бъдеш забавен ... но сега ЕДИНСТВЕНО ПОСТИГАШ МОЯТА НЕПРИЯЗЪН - КОЯТО НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПРЕНЕСА В ОБЩУВАНЕТО НИ!
Предид ГОРНОТО - И ПОРАДИ ЛИПСАТА ТИ НА МОРАЛ НА МЪЖКАР - от което ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА ЛЪЖИТЕ РАЗПРОСТРАНЯВАНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЕН - СМЯТАМ ЗА БЕЗПРЕДМЕТНО ПО- НАТАТЪШНОТО ТИ РАЗОБЛИЧАВАНЕ като ЕДИН банален СЧЕТОВОДИТЕЛ-КОМУНИСТ правещ се НА ТОВА КОЕТО НЕ СИ - ИКОНОМИСТ !?

ЧАКАМ ИЗВИНЕНИЕ - ПОРАДИ СИСТЕМНИТЕ НАПАДКИ БИЛО КЪМ МЕН ... БИЛО КЪМ МОИТЕ МОРАЛ И ЧЕСТ НА БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР!
цитирай
32. vencivaleri1951 - Какви лъжи бе човек, това че не искам го този навлек при мен , каква лъжа е
22.03.2020 23:16
Най напред не се доверявай на гугъл във всичко
Банкова провизия , продукт е целия инструментариум на банката. Дебитната ти карат, кредитната , депозита, видът кредит който имаш...и т н , и т н...Всичко това е банков продукт. когато говорим за банкови продукти в други банки, в случая в чужбина се има впредвид условните пасиви или активи на банката. В зависимост къде се отчитат продуктите се начислява и съответната печалба.
Например закупили сме ценни книги в Германия, продали сме ги в австрия и сме купили злато , което сме оставили в Лондонска банка. Имаме три вида продукт -книжа, пари , злато. В нас филиалът ще отчете транзакциите , чак като финализирания продукт се "прибере" вкъщи. Тоест върху печалбата няма да има сбор до тогава. До тук впрочем нещата с преоргативите на счетоводството с което не знам защо , ти се мъчиш да ме унижиш. Както се опитваш да ме унижиш с Университета ми. Ами хайде сравни сградния фонд на университета с този на твоя, годината на създаването му с тази на твоя, възпитаниците на този унивестите и тези на твоя.
какъв през вековете е бил преподавателския състав , там, кой е преподавал в Симеоново...В края на краищата погледни къде в класациите са Московския и Петербургския университет. Преди две години Московският лидираше. Това че аз съм завършил и нямам необходимия потенциал да говоря с теб не е атестат за университета, защото възпитаник там е бил и Гогол, преподавал е Ломоносов, гостувал е Сахаров, гледал съм за първи път на живо Висоцки. Кой е идвал в Симеоново?
Днес например имах неприятна среща с твой колега и възпитаник вероятно на Симеоново. С няколко звезди на една линия син пагон. Вероятно инспектор някакъв. Като дисциплиниран пенсионер съпругата ми се е наредила на опашка през два, три метра растояние да вземем провизии за кучетата:) и хляб за нас . Аз паркирах колата и отивайки към опашката , гледам , че този инспектор, дърпа за ръка съпругата ми. Отивам да видя какво става, а то някаква дама му се оплакала , че жена ми се е наредила във времето за над 60 годишни-без месец и нещо е на 66.
Тя обяснила на колко е години, но невярвайки и и искат лична карта, каквато тя не носи. Онзи започва да я дърпа за ръката. Идвам и му подавам талона. И нейната и моята кола са на имената на двама ни, а постоянния ни адрес е различен-да можем да пракираме безплатно и в двата ни дома в момента -при децата и при нас. В талона ЕГНтата Няма извинявай, няма нищо-тръгна си. След две минути идва и ни пита защо сме на различни адреси. Отговорих му , че спим на различни места, но си правим срещи в автомобилите. В къщи жена ми откри синьо на ръката си и се закани утре да ходи в инспектората. Какъвто и рабфак да сме, такова чудо там не може да се роди.
За офицерството -офицер съм преди теб, макар вече да не съм вече военнообязан. Ако не ти се извиня ще се стреляме ли. Не ходи ли Вашата група пред Тетевен?
За комунизма.
Казал съм вече, че "купих фабрика на 10 ти септември" Организиран и в съзнанието си станах комунист след промените. Когато ставах член нито съм искал , нито ме е интерсувало. Досадни и загуба на време са ми били събранията, поръченията , рутинните ми избори-само профпредседател не съм бил. Активно и от сърце съм се занимавал като председател на Триадица. И сериозни средства съм давал и подсигурявал. Трябваше да се съсипе държавата, за да видим кадровите недоразумения на БКП. Партията на Благоев , Кирков, Димитров во главе днес със Станишев и Нинова.
И да се върнем към провизиите. Незнам как икъде след време ще сме-на години съм, вируси" бродят по Европа..." Сигурен съм в едно, че тези липса на провизии ще ги усетиш. Ше ги усетят всички.
Впрочем ти проблеми няма да имаш-приятел си на СТОИМЕНОВ. Той пари и рамо за приятели не жали.
Ще те уреди. Библиотекар ще те направи, ти се любиш с книгата


get написа:
[quote=vencivaleri1951]
- Не съм те трил теб
обясних кого съм трил, но щом искаш да си му подържаща роля давай, няма проблем- Не си ме трил МЕН ами СТОИМЕНОВ - защото съм коментирал КАКТО НЕГО така и ВАША ИКОНОМИЧЕСКА ПОСРЕДСТВЕНОСТ - завършила СЪВЕТСКИ РАБ-ФАК с ниво соц-бухгальтер :))

Тази лъжа явно ти бе недостатъчна ТА ЗАПОЧНА И досущ, един "дон Базилио" в последващ коментар №30 да се дообясняваш - КАКВО МЕ МОТИВИРА ДА СЕ ДЪРЖА ТАКА?
- Чети САМ СЕБЕ СИ - аз няма да правя анализ на №30?
vencivaleri1951 написа:

Как бе написан този пост
Прочетох статията на Колев 38 където той потриваше ръце ,"Ке Русия ке падне", защото цената на нефта паднала, а доларът се дигнал.


- Тук вече ще коментирам ПИТАЙКИ ТЕ?
Венци, СЛЕД КАТО НЕ СИ СЪГЛАСЕН С НАПИСАНОТО ОТ потребителя "Колев 38" - защо НЯМА НИКАКЪВ КОМЕНТАР В БЛОГА МУ ПО ТЕМАТА?
ВТОРО: Защо НЯМА ПОЯСНЕНИЕ И В ОСНОВНОТО ТЯЛО:ТЕМА на ТВОЯ ПОСТ със заглавие: "Вирусът като алиби за проваления либерален модел" - ъм?

Венци-и-и СЧЕТОВОДИТЕЛЮ правещ се на ИКОНОМИСТ(до което не си дорасъл) ?
Докога ПУДРЕЙКИ СЕ ЗА ИКОНОМИСТ ... ще продължаваш, както казва Остап Бендер - ТУГО ДА РАЗСЪЖДАВАШ ? Защото НЯМАШ НЕОБОДИМОТО, КАТО ОБЩА КУЛТУРА ИЛИ ПОДГОТВЕНОСТ НА ИКОНОМИСТ - ДА се ПРАВИШ на ИКОНОМИСТ употребявайки едни ТЕРМИНОЛОГИЧНО-НАПУДРЕНИ ИЗВОДИ :)))) ?

Венци, знам в твоите очи СЪМ ПОСРЕДСТВЕН ИНТЕЛЕКТ или както ме ласкаеш "заптие" - признавам прост съм си ... ама не! чак дотолкова, като счетоводител правещ се на икономист И РЪСЕЩ МИ ГЛУПОСТИ - ЗА АВТОРИТЕТ ПРЕД НАИВНАТА ПУБЛИКА - от вида на този?
vencivaleri1951 написа:

... да се приберат провизиите от чужбина.


- Това пак повтарям "прибиране провизии от чужбина" - Е ТАКАВА АРХИВЕЛИЧАЙША ГЛУПОСТ - та дори и аз "заптието" РАЗБИРАМ КОЛКО ТУГО СООБРАЖАЕТЕ - използвайки ТЕРМИНИ ЗА АфТОРИТЕТ - без да познавате ЗНАЧЕНИЕТО ИМ ? :)))

За останалите НЕДОУМЯВАЩО ЧЕТЯЩИ СПОРА НИ с авторитета-Венци, с мислене на ... млекопитаещо ДАВАМ ОПРЕДЕЛЕНИЕ-то з
цитирай
33. vencivaleri1951 - Чак сега прочетох за " млекопитаещото"
23.03.2020 06:45
Да от този вид съм-Вие под софийския Олимп-Симеоново , всички с нектар от амброзия сте закърмени: И да те питам "божествений" ти уверен ли си , че си се явявал на повече дела от мен-като страна, като вещо лице. Има и нещо друго. Човек не си избира милиционера -в квартала, в конвоя, в караулното, но счетоводителя си избира.
В много от случаите му поверява благополучието на семейството си И когато чуеш за счетоводител с успешен 30 годишен стаж, то превода е че този човек вече 30 години вдъхва доверие. В кантората /която впрочем освен със счетоводство се занимава и с арбитражни дела/ клиентите идват обикновено насочени от други клиенти, които са доволни или били доволни от теб. Тоест оправдал си доверието им. Първоначално по западен маниер ксерографирахме дипломите си и ги окачвахме по стените-счетоводители и юристи За да оцелееш ти трябват определен брой постоянни клиенти, а да можеш да водиш кучетата си да почиват в " Слънчев ден " например, далеч повече клиенти трябва да са си те доверили. Макар и да се гордех с дипломите си едната от един от най-престижните и стари "рабфакове "в Европа, другата от дисертация , която бе следствие на доразвит и защитен мой проект във филиала на друг световен рабфак. Не слагам в случая кавички защото специализациите са си параксаланс рабфагове-специализират работещи Никой обаче не поглеждаше към дипломите, а се интересуваше от цифрите които в края на краищата оценяваха труда му. Имаш ли представа колко са били тези клиенти през годините. Десетки постоянни и стотици по спешност или по определен проект. Знаеш ли колко пъти съм "съблазняван" от твои колеги по -нека го наречем образование защото не знам училището Ви как да го причисля. Съблазняван по време на арбитражни дела-било като вещо лице, било като страна на някого.Дори бивш твой министър го е правил Един такъв юначен, млад комунист някога, но бързо обърнал се по слънцето като теб след промените. Загуби арбитража
Та така дряги и ние недоучените знаем по нещо, въпреки , че не сме завършили престижните училища в пазарджик и Симеоново
цитирай
34. slavimirgenchev1953 - Венци,
23.03.2020 09:46
Толкова си изперкал, че няма и минус да ти сложа. Цоциализъм е всичко, което се изчерпва, както и ти си изчерпал.
цитирай
35. get - До 32. 33. vencivaleri1951 - Венци, ЩЕ МИ ПОЗВОЛИШ ЛИ ОТ ТВОЕ ИМЕ - да отсея "зърното" от ... ?
23.03.2020 11:08
... пропагандно-идеологическата ти логорейна плява?

1-во ?
vencivaleri1951 написа:

За комунизма.

- Пишейки ЗА КОМУНИЗМА - КАТО ТАКЪВ и твоето място и РОЛЯ на РЕСТАВРАТОР-КОМУНИСТ ... С малкото условие "НА КАПИТАЛИЗМА"?

2-ро:
- ЛъжеШ! - поради което, прочети долното?
vencivaleri1951 написа:

Какви лъжи бе човек

- Се опитваш да правиш внушения у интелЕгентната си публика, че сте ... ДОСУЩ КАТО пролетарският поет ТВЪРДЯЩ ...?

"Но разкажи със думи прости
на тях – на бъдещите хора,
които ще поемат поста ни,
че ние храбро сме се борили."

3-то:
- Ами другарю СЕКРЕТАР на териториалната на БКП организация район-"Триадица" - отговарям КРАТКО И ЯСНО - по отношения ТВОЯТА НОВА ПОРЦИЯ ЛЪЖИ?

- Ти и твоите другари НИТО СЪМ ЧУВАЛ - НИТО ВИЖДАЛ ... да се борите като едни АКТИВНИ БОРЦИ срещу КАПИТАЛИЗМА?
- Напротив!

4-то:
Именно ВИЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НА ОНЕЗИ "СТАРИТЕ АКТИВНИ БОРЦИ" - в навечерието и след ДЕСЕТО-НОЕМВРИЙСКИЯТ ПРЕВРАТ(!!) ... се явявахте ОСНОВНАТА СИЛА - която движеше ДЕМОНТАЖА НА ДЪРЖАВАТА И СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СОБСТВЕНОСТ, и такова по характера си ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО!!!
5-то:
- Така че ... Вие "комуноидите" в същността си - СТЕ НАЦИОНАЛНИпредатели - ТОЕСТ БЯХТЕ ТЕЗИ ПЪРВОСТРОИТЕЛИ, казано още й РЕСТАВРАТОРИ НА КАПИТАЛИЗМА в БЪЛГАРИЯ!!!

- Тази капиталистическа-РЕСТАВРАЦИЯ, вие като ДИСЦИПЛИНИРАНИ СИНОВЕ НА "ПАРТИЯТА-МАЙКА" - извършихте ПО ЗАПОВЕД СПУСНАТА ВИ ОТ МОСКВА - а не от "вражеския", ВАШНГТОН (ДиСи) !

- А тези ти допълнителни обстоятелствени КЪДЕ И ПРИ КОГО - КАКВО СИ ПРОЧЕЛ ЛОГОРЕИ ... е прах в очите на НЕСВЕДУЩАТА ПО ВЪПРОСА ЧИТАТЕЛСКА ПУБЛИКА!
vencivaleri1951 написа:


Как бе написан този пост
Прочетох статията на Колев 38 където той потриваше ръце ,"Ке Русия ке падне", защото цената на нефта паднала, а доларът се дигнал.


6-то:
ИНАК, писаното от блогъра Колев-38?
В СЪЩНОСТТА СИ Е ВЯРНО И отговаря на истината ТЪЙ КАТО ТЯ Е?
Прочети - ЦИТАТ от съветско-руският - не счетоводител, а икономист, Г. Явлинский по ОТНОШЕНИЕ НА политическото-ченге С КЪСМЕТ И понастоящем, РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ - Чети?

„Россия как наркоман, у которого в одной руке труба с нефтью, в другой труба с газом, а в голове экономические галлюцинации о том, что всё хорошо. А цены упадут, начнется ломка."

+ ПОЯСНяващо ДОПЪЛНЕНИЕ от Вл. Войнович:
„Путин вообще умный человек, но не мудрый. Он опирается на самую безмозглую часть населения. Говорят, что хочет войти в историю, но теперь он уже хорошо туда не войдет. До сих пор он был удивительно везучий, ему все удавалось.
Когда он(Путин -п.м.) пришел к власти, цена барреля нефти была $7, а стала $150, полились нефтедоллары, можно было и воровать, и немножко народу оставлять ...“

Такива, ми ти работи ТУГО СООБРАЗЯЮЩИЙ БУХГАЛЬТЕРЕ ... Не различаващ, БАНКОВИТЕ ВЗЕМАНИЯ ... от БАНКОВИТЕ ПЛАЩАНИЯ :))) ?

Защо ми се обиждаш за "млеко-сосающото"? - нима ти е по- на сърце, за мен смислово по-лошото "пресмыкающую" ... Вай, вай - таварищ Венци "Сакалов" ? :))) !

цитирай
36. novitejivotni - Я да видим :
24.03.2020 04:27
"В края на краищата погледни къде в класациите са Московския и Петербургския университет. Преди две години Московският лидираше."

Пак лъжи и пъчене.
Преди 2 години Московския държавен университет"Ломоносов" е бил на незавидната 95-та позиция в света. Най-добре е бил през 2014, когато е заемал 48-ма позиция. Та, питаме се, кое е "лидиращото" за "автора".
И защо използва такива изрази като "лидира" или пък Апостола не го били обесили, а присъдата била с "летален изход" ?
За да звучи "сериозно" ?
Пред кого ?
цитирай
37. vencivaleri1951 - Да, прав сте, но не съвсем
24.03.2020 09:26
Неправилно съм се изказал. Според класация на Таймс Московския университет е сред трите университета показали най впечатляващо развитие през 18 та година, като пак е бил там и през 17 та. Грешката е моя и се дължи на слабото ми познаване на езика . Миналата година чух това по СНН и съм се заблудил. Проверих в Гугъл и намерих за какво иде реч. Все пак не мисля че руските университети за зле представени, защото става въпрос за хиляди учебни заведения, а и ,, важно е кой брои гласовете,, беше казал един спорен мъдрец


quote=novitejivotni]"В края на краищата погледни къде в класациите са Московския и Петербургския университет. Преди две години Московският лидираше."

Пак лъжи и пъчене.
Преди 2 години Московския държавен университет"Ломоносов" е бил на незавидната 95-та позиция в света. Най-добре е бил през 2014, когато е заемал 48-ма позиция. Та, питаме се, кое е "лидиращото" за "автора".
И защо използва такива изрази като "лидира" или пък Апостола не го били обесили, а присъдата била с "летален изход" ?
За да звучи "сериозно" ?
Пред кого ?[/quote]
цитирай
38. blackpredator - новитеживотни,
24.03.2020 15:25
Венци не пише за зоопарк, където явно си специалист, а за университет
там в първите 100 в света, е повече от престижно място
цитирай
39. vencivaleri1951 - Блеки, корекцията е вярна
24.03.2020 17:47
тонът на профил познат. Не бях сигурен все пак и се поправих. Класациите са донякъде и субективни. Получаваш точки например ако към теб прояви интерес и станеш степендиант на Бритиш газ , но не и Газпром например !? Получаваш точки за успехи в спорта Англосаксонските колежи и университети развиват спорт висша класа, докато европейската практика е друга и това идва от възрастовото различие . Точки получаваш и за битовото подсигуряване...Руснаците търпят справедлива критика. Все още има в общежитията стаи с по 4, 5 души, общи бани и тоалетни..липса на столово обслужване. Всъщност това им смъква и класациите. Нали знаеш вица?
-Какво е факултет по физика и математика е САЩ....? Верният отговор е:- Място в което съветски професори обучават китайци

quote=blackpredator]Венци не пише за зоопарк, където явно си специалист, а за университет
там в първите 100 в света, е повече от престижно място[/quote]
цитирай
40. vencivaleri1951 - Г-н подполковник, донасям до знанието Ви
24.03.2020 17:50
Днес с уплах прочетох изказване на гуверньора на БНБ, че се е разпоредил банките ни да върнат в страната депозирани провизии в банките майки. Тоест и г - н Радев без да е рабфакаджия като мен. Е не е завършил Академия, но УНСС си е марка в сравнение с руските ПУЦ пее ,само нарекли се университети през вековете.
Сега се сещам за Явлински. Той рабфаковеца ли е, защото е завършил ,,Плеханов,, мисля? И аспирснтурата му е там.


quote=get]... пропагандно-идеологическата ти логорейна плява?

1-во ?
vencivaleri1951 написа:

За комунизма.

- Пишейки ЗА КОМУНИЗМА - КАТО ТАКЪВ и твоето място и РОЛЯ на РЕСТАВРАТОР-КОМУНИСТ ... С малкото условие "НА КАПИТАЛИЗМА"?

2-ро:
- ЛъжеШ! - поради което, прочети долното?
vencivaleri1951 написа:

Какви лъжи бе човек

- Се опитваш да правиш внушения у интелЕгентната си публика, че сте ... ДОСУЩ КАТО пролетарският поет ТВЪРДЯЩ ...?

"Но разкажи със думи прости
на тях – на бъдещите хора,
които ще поемат поста ни,
че ние храбро сме се борили."

3-то:
- Ами другарю СЕКРЕТАР на териториалната на БКП организация район-"Триадица" - отговарям КРАТКО И ЯСНО - по отношения ТВОЯТА НОВА ПОРЦИЯ ЛЪЖИ?

- Ти и твоите другари НИТО СЪМ ЧУВАЛ - НИТО ВИЖДАЛ ... да се борите като едни АКТИВНИ БОРЦИ срещу КАПИТАЛИЗМА?
- Напротив!

4-то:
Именно ВИЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НА ОНЕЗИ "СТАРИТЕ АКТИВНИ БОРЦИ" - в навечерието и след ДЕСЕТО-НОЕМВРИЙСКИЯТ ПРЕВРАТ(!!) ... се явявахте ОСНОВНАТА СИЛА - която движеше ДЕМОНТАЖА НА ДЪРЖАВАТА И СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СОБСТВЕНОСТ, и такова по характера си ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО!!!
5-то:
- Така че ... Вие "комуноидите" в същността си - СТЕ НАЦИОНАЛНИпредатели - ТОЕСТ БЯХТЕ ТЕЗИ ПЪРВОСТРОИТЕЛИ, казано още й РЕСТАВРАТОРИ НА КАПИТАЛИЗМА в БЪЛГАРИЯ!!!

- Тази капиталистическа-РЕСТАВРАЦИЯ, вие като ДИСЦИПЛИНИРАНИ СИНОВЕ НА "ПАРТИЯТА-МАЙКА" - извършихте ПО ЗАПОВЕД СПУСНАТА ВИ ОТ МОСКВА - а не от "вражеския", ВАШНГТОН (ДиСи) !

- А тези ти допълнителни обстоятелствени КЪДЕ И ПРИ КОГО - КАКВО СИ ПРОЧЕЛ ЛОГОРЕИ ... е прах в очите на НЕСВЕДУЩАТА ПО ВЪПРОСА ЧИТАТЕЛСКА ПУБЛИКА!
vencivaleri1951 написа:


Как бе написан този пост
Прочетох статията на Колев 38 където той потриваше ръце ,"Ке Русия ке падне", защото цената на нефта паднала, а доларът се дигнал.


6-то:
ИНАК, писаното от блогъра Колев-38?
В СЪЩНОСТТА СИ Е ВЯРНО И отговаря на истината ТЪЙ КАТО ТЯ Е?
Прочети - ЦИТАТ от съветско-руският - не счетоводител, а икономист, Г. Явлинский по ОТНОШЕНИЕ НА политическото-ченге С КЪСМЕТ И понастоящем, РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ - Чети?

„Россия как наркоман, у которого в одной руке труба с нефтью, в другой труба с газом, а в голове экономические галлюцинации о том, что всё хорошо. А цены упадут, начнется ломка."

+ ПОЯСНяващо ДОПЪЛНЕНИЕ от Вл. Войнович:
„Путин вообще умный человек, но не мудрый. Он опирается на самую безмозглую часть населения. Говорят, что хочет войти в историю, но теперь он уже хорошо туда не войдет. До сих пор он был удивительно везучий, ему все удавалось.
Когда он(Путин -п.м.) пришел к власти, цена барреля нефти была $7, а стала $150, полились нефтедоллары, можно было и воровать, и немножко народу оставлять ...“

Такива, ми ти работи ТУГО СООБРАЗЯЮЩИЙ БУХГАЛЬТЕРЕ ... Не различаващ, БАНКОВИТЕ ВЗЕМАНИЯ ... от БАНКОВИТЕ ПЛАЩАНИЯ :))) ?

Защо ми се обиждаш за "млеко-сосающото"? - нима ти е по- на сърце, за мен смислово по-лошото "пресмыкающую" ... Вай, вай - таварищ Венци "Сакалов" ? :))) !

[/quote]
цитирай
41. get - До 40. vencivaleri1951 - Донасяш ли донасяш - агент "Соколов" ?
24.03.2020 21:43

- Амъ, ДОНАСЯЙКИ НА ДВА ПЪТИ - за едно и също нещо, твърдиш две различни неща? ... и двете в същността си мъгляво-НЕТОЧНИ ?

Донос №1
vencivaleri1951 написа:

Централната ни банка ... нареди да бъдат изтеглени провизиите зад граница.


В донос №2
vencivaleri1951 написа:

... банките ни да върнат в страната депозирани провизии в банките майки.


Я вземай отваряй И СИ УЯСНИ ОТ учебника с име "Банки и банково счетоводство" - белите петна в кОлтурата си на счетоводител ?! ... а ако го нямаш? Да ти услужа с моя УЧЕБНИК, явяващ се ПЪРВИЯТ ИЗДАДЕН ТАКЪВ В БЪЛГАРИЯ(след "девети) с посвещение от автора му доцента от ВИНС-Варна, Б. Тончев ? :)))

Айде ДАВАМ ТИ ПРАВО НА ОЩЕ ЕДИН ОПИТ - ДА ОБЯСНИШ, на публиката не на мен?
Що е туй банкова провизия? По какъв повод се създава това, своеобразно банково ОБЕЗПЕЧЕНИЕ? И как така - можем ЧУЖДИ БАНКОВИ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ, да изтегляме от ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ?

Е-ех, що ли ти трябваше "агент-Соколов" :))) да ходиш "зад полярния кръг" при белите мечки и нощи, ДА УЧИШ ЗА БУХГАЛЬТЕР ... като в родният ти град София - ТОКУ в полите на Витоша - имаме АКАДЕМИЯ :))) и то не една ?
цитирай
42. theeconomist - .
25.03.2020 12:47
ушев - клепар, за разлика от теб, Венци щеше да е в I факултет!:-)))))))))
цитирай
43. get - До 42. theeconomist - Отново лъжеш дърта-маркитантко, правеща се на непорочна "Дева" - Защото?
25.03.2020 13:59
theeconomist написа:

ушев - клепар, за разлика от теб, Венци щеше да е в I факултет!:-)))))))))


Защото ВЕНЦИ САМ НИ СЕ Е фАЛИЛ - за личното си познанство с агент-президента на Русия с нелегален-псевдоним "Окурок" ... докато (са се ?) обучавали в Краснознамённый институт имени Ю. В. Андропова при КГБ СССР :))) ?

Така че НЕ СВАЛЯЙ ЛЕТВАТА ... наш Венци му се полага единсТвено ... да е възпитаник в "Бръшляновата лига" на някое Съветско учебно заведение!!! ... а не на някакви си примитивни български филиали на съветските - ЕЛИТНИ :))) ?!
цитирай
44. theeconomist - .
25.03.2020 14:40
клепар, клепар, как ме чуваш - приемам? УКВ системата ти "Алтай" още работи?

п.п. много ги разбираш институтите, като се има предвид образованието ти в средното сержантско училище! Да не си кандидатствал ....... безуспешно?
цитирай
45. get - До 44. theeconomist - Знаете? Вый произошли не от обязьяны как всех остальных ... ?
25.03.2020 16:29
theeconomist написа:
клепар, клепар, как ме чуваш - приемам? УКВ системата ти "Алтай" още работи?

п.п. много ги разбираш институтите, като се има предвид образованието ти в средното сержантско училище! Да не си кандидатствал ....... безуспешно?


... туго соображаете ... государствены наркотрафиканте?

https://www.youtube.com/watch?v=w59aomMtCBE

Класика в жанра - СЪС СОВЕТСКИТЕ РАБФАКОВЦЫЙ :))) ?

П.П.
Не бъркай наименованието на популярна от съветското ни минало газирана напитка "Алтай" с име на УКВ станцията "Тантал" :))) - последното НЕ Е име на НАПИТКА - А е име вероятно на ... "сексот" ? :)))
цитирай
46. theeconomist - .
25.03.2020 18:08
Вярно си бил на ниско ниво, ушев! "Алтай АС - 3М" беше УКВ телефон с клавиши за избиране на номера, а не станция!И пишеше за такива като тебе "Внимание, врагът подслушва"
Танталови са твоите конформистки мъки на клепар / на вниманието на......доклад от / ДОР и ДОП!
цитирай
47. get - До 46. theeconomist - не усещаш ли ЪПсурдноста в неологизма(ти): "Внимание, врагът подслушва" ?
25.03.2020 18:39
theeconomist написа:
Вярно си бил на ниско ниво, ушев! "Алтай АС - 3М" беше УКВ телефон с клавиши за избиране на номера, а не станция!И пишеше за такива като тебе "Внимание, врагът подслушва"
Танталови са твоите конформистки мъки на клепар / на вниманието на......доклад от / ДОР и ДОП!


... след като АЗ НЕ СЪМ ИМАЛ "ДОПУСК" - до такива високо-технологични "благинки" ДОСТЪПНИ ЕДИНСТВЕНО за ВАС "номенклатурните-пролетарчета" ? :))) От което - аз ако съм "ушев" то ти си на "куб" - предвид УШЕВЩИНАТА ТИ, СЪИЗМЕРИМА С "клепарщината", като на АФРИКАНСКИте СЛОНове :))) !?
цитирай
48. vencivaleri1951 - Че си дребнав е всеизвестно
25.03.2020 19:32
И какво е различното в доносите.? В единият случай се казва , че прибират провизиите си от чужбина, във вторият че теглят депозираните си провизии , главно в ,,майките,, Впрочем имат продукти на депозит , вкл и ценни книги, метали и в други банки.
Смисълът на тази част от постинга ми беше, че се вайкаме и оплакваме рублата и котировките на петрола, че хвърлихме милиарди за хвърчила, които вече не е ясно кога и дали ще получим , а на практика сме се ,увътрили,, от всякъде. Ти сигурен ли си за пенсията си ?


quote=get]
- Амъ, ДОНАСЯЙКИ НА ДВА ПЪТИ - за едно и също нещо, твърдиш две различни неща? ... и двете в същността си мъгляво-НЕТОЧНИ ?

Донос №1
vencivaleri1951 написа:

Централната ни банка ... нареди да бъдат изтеглени провизиите зад граница.


В донос №2
vencivaleri1951 написа:

... банките ни да върнат в страната депозирани провизии в банките майки.


Я вземай отваряй И СИ УЯСНИ ОТ учебника с име "Банки и банково счетоводство" - белите петна в кОлтурата си на счетоводител ?! ... а ако го нямаш? Да ти услужа с моя УЧЕБНИК, явяващ се ПЪРВИЯТ ИЗДАДЕН ТАКЪВ В БЪЛГАРИЯ(след "девети) с посвещение от автора му доцента от ВИНС-Варна, Б. Тончев ? :)))

Айде ДАВАМ ТИ ПРАВО НА ОЩЕ ЕДИН ОПИТ - ДА ОБЯСНИШ, на публиката не на мен?
Що е туй банкова провизия? По какъв повод се създава това, своеобразно банково ОБЕЗПЕЧЕНИЕ? И как така - можем ЧУЖДИ БАНКОВИ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ, да изтегляме от ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ?

Е-ех, що ли ти трябваше "агент-Соколов" :))) да ходиш "зад полярния кръг" при белите мечки и нощи, ДА УЧИШ ЗА БУХГАЛЬТЕР ... като в родният ти град София - ТОКУ в полите на Витоша - имаме АКАДЕМИЯ :))) и то не една ?[/quote]
цитирай
49. theeconomist - .
25.03.2020 19:54
get написа:
[quote=theeconomist]Вярно си бил на ниско ниво, ушев! "Алтай АС - 3М" беше УКВ телефон с клавиши за избиране на номера, а не станция!И пишеше за такива като тебе "Внимание, врагът подслушва"
Танталови са твоите конформистки мъки на клепар / на вниманието на......доклад от / ДОР и ДОП!


абе,бюлюкбаши, такива смешни гъби, като тебе от четвърто главно пишеха доноси срещу мен, ма "кишка тонка"!
В НРБ аз внасях валута по второ направление за да ти плащат дебелата думбазка заплата за да си клатиш краката и да местиш папките в картотеките и да търкаш служебния брич на оядения милиционерски задник на стола в "дежурната".

На Варна - Запад, като вкарвах кокомска техника, един такъв като тебе ми се пенявеше, пък след половин час, пред "калмара", ми набиваше крак, с ръка до козирката "от два линейни дистанция" и с треперещ гласец питаше, " С какво мога да съм полезен"!:-)))


цитирай
50. vencivaleri1951 - Пак си се напушил от доказателства по следствия
25.03.2020 19:55
За разлика от теб, молба не съм подавал, а отказал,,предложение за което 99% от ,,пешаците ,,си мечтаете. И що съдби сте смачкали само и само да ви забележат. Прочетох какви ги ръсиш за Велислава. Хей мизерник, ти къде беше когато колегите я мъкнеха на ,,Хайдушка поляна,, Къде беше когато и сваляха пиесите, когато забраняваха сценариите? Знаеш ли колко лежерно можеше да протече живота и и преди промените и след тях,, при ,,ТАЛАНТИЩЕТО,, което има.
Вие ,стервятниците,, само чакате да дойде 19 февруари ,да почнете да се упражнявате върху Левски. Погледна ли как е подредила думите си за него. И говориш за покаяние...А прочете ли книгата и за Атентата в ,,Света Неделя,,
Къде ти...Вие в Академията само от Сенека нагоре четете...Ба си гочетата
А Венци драги , е бил слушател в школо равностойно на тези от ,,Бръшляновата лига,, Разбира се с ходотайството на Жорж Марше и Льо Пен заедно.

get написа:
theeconomist написа:

ушев - клепар, за разлика от теб, Венци щеше да е в I факултет!:-)))))))))


Защото ВЕНЦИ САМ НИ СЕ Е фАЛИЛ - за личното си познанство с агент-президента на Русия с нелегален-псевдоним "Окурок" ... докато (са се ?) обучавали в Краснознамённый институт имени Ю. В. Андропова при КГБ СССР :))) ?

Така че НЕ СВАЛЯЙ ЛЕТВАТА ... наш Венци му се полага единсТвено ... да е възпитаник в "Бръшляновата лига" на някое Съветско учебно заведение!!! ... а не на някакви си примитивни български филиали на съветските - ЕЛИТНИ :))) ?!

цитирай
51. get - До 48. vencivaleri1951 -
25.03.2020 20:00
vencivaleri1951 написа:

Че си дребнав е всеизвестно


А така-а! Значи вашият с корешът ти сарказъм е образец за тънък хумор ... а моя е простащина и заяждане на дребно ?

Досущ си като другият московския-.рабфаковец обясняващ, че "Алтай АС - 3М" е преносима УКВ станция масово използвана в МО и МВР?
И когато му обясних ЗАЩО БЪРКА?
Взе да ми обяснява ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ "Алтая" е някакъв предобраз на МОБИФОН .. ама пак бърка, защото НА СЪЩИЯТ ГАБАРИТИТЕ И КИЛОГРАМИТЕ БЯХА ТАКИВА - та трябва да го е носил - КАТО РАНИЦА на гърба си?
цитирай
52. theeconomist - .
25.03.2020 20:13
ха, ха ха, алтая се монтираше в служебни автомобили и размерите му бяха горе долу 236 х90х;270 мм
Нали си учен - напиши в Гуглето "Алтай АС - 3М" и ще му видиш изображението, бе смешник! Каква раница, какви килограми. Ти вярно си бил ниска топка от конвойната служба!Ясно ти писах врътльо че е телефон с УКВ обхват. На служебните коли имаше УКВ антена за него, а не "куликовка".
Ма ти си и технически илитерат!
цитирай
53. vencivaleri1951 - Тук няма място за кудош
25.03.2020 20:47
Не разбираш ли че сме,, чао,, не разбираш ли че бяхме над водата заради кинтите от Брюксел. Не разбираш ли, че тези кинти заминаха ...ту..ту... пуф...паф ...няма ги.
Не разбираш ли че и малкото което правиме на ишлеме по линия на кооперирани доставки си отива. Язовир студена ще се напълни, но Стомана затваря-няма пазар. Авто детайлите които правим за различни фирми съкращават поръчките си а тенденцията е към зануляваме. Туризмът е чао . При загуба на 200000 работни места стават в риск пенсионното и Здравната каса. При 400-500 хиляди рухват. Дружествата от втория стълб сега потриват ръце- имат алиби за фалит. И там паричките ту..ту...
get написа:
vencivaleri1951 написа:

Че си дребнав е всеизвестно


А така-а! Значи вашият с корешът ти сарказъм е образец за тънък хумор ... а моя е простащина и заяждане на дребно ?

Досущ си като другият московския-.рабфаковец обясняващ, че "Алтай АС - 3М" е преносима УКВ станция масово използвана в МО и МВР?
И когато му обясних ЗАЩО БЪРКА?
Взе да ми обяснява ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ "Алтая" е някакъв предобраз на МОБИФОН .. ама пак бърка, защото НА СЪЩИЯТ ГАБАРИТИТЕ И КИЛОГРАМИТЕ БЯХА ТАКИВА - та трябва да го е носил - КАТО РАНИЦА на гърба си?

цитирай
54. get - До 52. theeconomist - :)))) ? СЕДЕМ КИЛОГРАМА - САМО :))) !
25.03.2020 20:55
theeconomist написа:
ха, ха ха, алтая се монтираше в служебни автомобили и размерите му бяха горе долу 236 х90х;270 мм
Нали си учен - напиши в Гуглето "Алтай АС - 3М" и ще му видиш изображението, бе смешник! Каква раница, какви килограми. Ти вярно си бил ниска топка от конвойната служба!Ясно ти писах врътльо че е телефон с УКВ обхват. На служебните коли имаше УКВ антена за него, а не "куликовка".
Ма ти си и технически илитерат!


И стационарен (тоест трайно монтиран) в СЛУЖЕБНИЯТ ГАЗ-24 :))) Що ГАЗ ли?
Ми според стъпалцето на номенклатурната СЛУЖБИЦА ... на малките ВАЗ ... за по-големите задници ГАЗ :))) !
А за НАЙ-ГОЛЕМИТЕ з...ци - ЗИЛ или ГАЗ-"Чайка"? ... що ли после ГИ обърнахте на "упадъчно-западни" Мерцедеси - не ми е дадено "да знам"?

Та според КОЛКО С ПО-ГОЛЕМИ БЯХА "ЗАСЛУЖИЛИТЕ ЗАДНИЦИ" им се даваха "Алтаите" - за ГОЛЯМ ЗАДНИК - ГОЛЯМ АЛТАЙ ... наместо нашите пти(казано на френски) "Тантал"-и :))) !
цитирай
55. theeconomist - .
25.03.2020 21:09
ех, службаш......
цял живот ще стоиш с нос залепин от външната страна на стъклото, през което се вижда моят осмислен живот.
Ти си бил, си и ще бъдеш никой дошъл от никъде и отиващ в нищото. Просто щтатна бройка с непълно служебно съответствие.

п.п. поне да можеше да четеш - седем кгр. е алтая с станцията транслатор. Тези в колите не бяха повече от половин кило!
Ще се натаковаш, но по гръб не падаш....защото вашего брата винаги се просва по лице......
цитирай
56. get - До 53. vencivaleri1951 - Добре де ... а защо започна още в заглавието, с "Вирусът като алиби за проваления либерален модел" - да ... ?
25.03.2020 21:13
theeconomist написа:

- Тук няма място за кудош


... да се кудошиш с ЧЕТЯЩИТЕ ТА?

От 1988 - 1990 г. КАКЪВ "ВИРУС" ТОГАВА НИ БЕ НАПАДНАЛ ?

После СИНЬО-ЧЕРВЕНИТЕ (излюпени) все от едно и също ЧЕРВЕНО КОТИЛО - Какво предлагахте?

1) Плавен и дълъг преход 2) Шокова терапия! ... пък я докарахте до: ШОК БЕЗКРАЙ!

Говорите ВЕДНО С Бриджит-Бардо от Банкя - едно и също: ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ... амъ - ОГЛАДНЯВАТЕ кат паднете от власт и ИСКАТЕ "вот на доверие" ли ... Ерунда какая :))) ? Като твоята за "Стомана"-Перник продадена ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ на аверчето ви БАРМАНЧЕТО и спонсор на корешите ти от АБВ ?

- Това ли според ВАС ГОСПОДИН-ДРУГАРЮ Е МОДЕЛ за "либерална икономика"? Икономика ПРИ КОЯТО >>п-а-з-а-р-а<<!> - а не както е при нас - >>политическата-партизанщина<<!> да Е ТАЗИ, КОЯТО ДИКТУВА ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА и създвава БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО ?
цитирай
57. get - До 55. theeconomist - Въздахна маркитанката изричайки: Е-ех, службаш... Е-е-ех, търгаш! - отвърна и пустотата :)))
25.03.2020 21:33
theeconomist написа:
ех, службаш......
цял живот ще стоиш с нос залепин от външната страна на стъклото, през което се вижда моят осмислен живот.
Ти си бил, си и ще бъдеш никой дошъл от никъде и отиващ в нищото.
...


"Если ты вдруг нашел смысл жизни, самое время проконсультироваться у психиатра."

- Кузьма Прудков
цитирай
58. vencivaleri1951 - Написах това заглавие защото е истина.
26.03.2020 00:23
Стана малко по напечено и комай всички са на Изхода след британците. С баща ми бяхме в спор някога. Той беше за НАТО но против ЕС-опасяваше се , че турция ще влезе. Аз бях за ЕС, но против НАТО-бях все още военнобязан и не се виждах като натовски офицер-никой не ме е питал, никого не питаха. Само в рамките на два месеца се видя , че Алиансът е лишен от съдържание. Турция първо поиска помощ
и то с право-отсвириха я. Сега с този вирус безхаберие и егоизъм на н-та степен.
Слава Богу , че Борисов се облегна този път на специалисти, а не на калинки и копирахме сравнително работещ модел. Но иначе , колко народ сме. Как за два и повече месеца не можахме да обезпечим дезифектанти -колко спиртоварни имаме само? Поне за спокойствие и груба преграда , да бяха ушили маски за хората.
Ами утре , ако има химическа атака? Сега в кооперацията в която живея има бомбоубежище за нас и още две кооперации. Направили хората някога. Видях го есента, когато съсед буташе колелото си там. Перални вътре, телевизори, печки, колела....каквото се сетиш. А има гражданска отбрана, където хора пари взимат. Какво контролират, за какво са

get написа:
theeconomist написа:

- Тук няма място за кудош


... да се кудошиш с ЧЕТЯЩИТЕ ТА?

От 1988 - 1990 г. КАКЪВ "ВИРУС" ТОГАВА НИ БЕ НАПАДНАЛ ?

После СИНЬО-ЧЕРВЕНИТЕ (излюпени) все от едно и също ЧЕРВЕНО КОТИЛО - Какво предлагахте?

1) Плавен и дълъг преход 2) Шокова терапия! ... пък я докарахте до: ШОК БЕЗКРАЙ!

Говорите ВЕДНО С Бриджит-Бардо от Банкя - едно и също: ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ... амъ - ОГЛАДНЯВАТЕ кат паднете от власт и ИСКАТЕ "вот на доверие" ли ... Ерунда какая :))) ? Като твоята за "Стомана"-Перник продадена ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ на аверчето ви БАРМАНЧЕТО и спонсор на корешите ти от АБВ ?

- Това ли според ВАС ГОСПОДИН-ДРУГАРЮ Е МОДЕЛ за "либерална икономика"? Икономика ПРИ КОЯТО >>п-а-з-а-р-а<<!> - а не както е при нас - >>политическата-партизанщина<<!> да Е ТАЗИ, КОЯТО ДИКТУВА ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА и създвава БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО ?

цитирай
59. get - До 58. vencivaleri1951 - Написах това заглавие защото е истина. ОТГОВОР: Скромно - "твърде скромно" :))) ?
26.03.2020 11:52

И да не изпадам В ИЗЛИШНА "СКРОМНОСТ"(както е при теб:)). Изказвам БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ ЗА МЕРОДАВНОСТ - НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ... моите виждания ПО ПОВДИГНАТИТЕ ОТ ТЕБ ВЪПРОСИ?

vencivaleri1951 написа:

Стана малко по напечено и комай всички са на Изхода след британците. С баща ми бяхме в спор някога. Той беше за НАТО но против ЕС-опасяваше се , че турция ще влезе. Аз бях за ЕС, но против НАТО-бях все още военнобязан и не се виждах като натовски офицер-никой не ме е питал, никого не питаха. Само в рамките на два месеца се видя , че Алиансът е лишен от съдържание.


По силата на ДВУСТРАННИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ТАЙНИ ДОГОВОРЕНОСТИ постигнати на о.Малта между Горби и Буш ... Русия, БЕ ПРИЗНАТА ЗА ПЪЛНОПРАВЕН ПАРТНЬОР В АЛИАНСА "НАТО"!!! ... от което последва и нашето НЕ БЕЗ УЧАСТИЕ НА ПОЛИТИЦИ ОТ "ЧЕРВЕНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕКТЪР" - Включване на България в НАТО!

vencivaleri1951 написа:

Сега с този вирус безхаберие и егоизъм на н-та степен.


Егоизъм употребяваш БЕЗ-АДРЕСНО?
Защото именно НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕГОИСТИ ... бяха ОВЛАСТЕНИТЕ ОТ ПРЕДИ "Десети Ноември" - политически и стопански кадри на ВИСШАТА И СРЕДНА ПАРТИЙНО-ДЪРЖАВНА НОМЕНКЛАТУРА! И именно поради СЪСРЕДОТОЧЕНАТА И ПРИСЪЩА ЗА ТЯХ СТОПАНСКО-ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ ... те РАЗРУШАВАХА а НЕ-СЪЗИЖДАХА по време на ТОЗИ "ПАЗАРЕН ПРЕХОД"?

За който криминално-ПАРТИЗАНСКИ ПРЕХОД - вече СЪМ УПОМЕНАЛ СЪЩЕСТВЕНОТО В коментара си, под №40-и и №56-ти, а и в други писани преди това ... в други твои постове ПО ТАЗИ ЗЛОБОДНЕВНА ТЕМА ?

И пак ще АКЦЕНТИРАМ ВЪРХУ СЪЩЕСТВЕНОТО?
В България прехода се проведе не СПОРЕД РЕЦЕПТАТА на "Ран-Ът" ... а според една друга - писана доста по-рано от съветско-руски икономически екипи начело на които стояха знаковите имена на Е. Гайдар и А. Чубайс ... вторият аспирант КУРИРАН ОТ КГБ по време на разработките му в РОДНИЯТ ТИ ЛЕНИНГРАДСКИ университет ?!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3156219
Постинги: 811
Коментари: 13445
Гласове: 4460
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930