Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 15:18 - От държавния монопол, по лош е само частният...
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 12384 Коментари: 32 Гласове:
10

Последна промяна: 17.02.2015 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През 85 или 86та по време на редакцията на бъдещия указ 56:през 87ма/ и настоящ Търговски закон 91ва/ казах на един от създателите му/ Ал Томов/, че е рисков документ -обтекаем , с възможност за тълкуване, а от там и с опит за злоупотреби. Безбройните лицензионни режими , някои лишени от логика пък дават възможност на санкциониращите органи да диктуват икономическата политика на всяка структура.
Отговори ми, с питане. Да съм му посочел някой който е получил ефективна присъда без да се е "облажил". Не беше съвсем прав-имаше единични случаи на погрешно санкционирани  и осъдени хора които обаче ако бяха упорити в доказване на невинноста си обикновено биваха оправдани и реабилитирани. Истината беше друга. Живков се наложи за документ който отваряше страната ни към пазарни отношения, но изпълнителите/мислейки за себе си/ заложиха множество капани в указа.
По указ 56, макар и трансвормиран с хилядите поправки към него  работим и днес-Търговския закон. Прокоба ли бе моята реплика тогава не знам, но Сашо днес е подсъдим точно поради неясноти в Търговския закон и даването възможност за различни тълкувания на един и същи казус.
Днес съм пред угрозата и аз да бъда съден за присвояване и лихварство!?
Ето как стоят нещата. Преди година реших да прекратя дейноста на дружеството си и формално да излезна в пенсия.Причините бяха няколко , включително и емоционални.Както си му е редът бе извършен одит . " РевизорО" изведнъж откри че съм лихвар, прекъсна одита и е дал сигнал по случая. Преди дни разбрах, че има и производство.
В какво се състои "престъплението"
Преди доста години колегите във фирмата си бяха създали нещо като ВСК, като внасяха ежемесечно всички известна сума пари и  всеки месец един от тях  взимаше събраното.  Разбира се , сумите които се събираха не надвишаваха две, три заплати. Тогава им предложих да направят истинска ВСК , със по сериозен уставен капитал. Помогнах им като отделих фирмени пари/ след облагането/ с които подпомогнах начинанието. Колегите също вложиха средства и така се получи прилична сума която депозирахме. От тук нататък аз не съм контролирал на практика парите./формално да, защото съм разписвал текущите сметки на фирмата,в т ч и депозита, разписал съм и устава на касата/ защото си имаха назначен управител и касиер. Нито съм теглил, нито съм внасял лични средства, ако не се смята сумата в уставния фонд някога, която на практика можех да си сложа в джоба, да я пропия, да я профукам по жени...Нямаше да съм в грешка, нямаше да имам укоримо поведение понеже както написах по горе бе "вкарана" след облагане. Първото престъпление е , че не съм документално усвоил парите като дивидент например
и второто , че в устава е записано, че кредитът се връща с обявената от държавата годишна лихва. То това е обяснимо защото в годините инфлацията би "изяла" уставния капитал.
Попитах проверяващото вещо лице/ проверка на прокуратурата/ защо тогава аз съм само обследван след като пари "под лихва " са дали и колегите, при това двама са с юридическо образование? И от кого са взимали лихва колегите-от себе си на практика. Всеки е теглил, но всеки е и внасял. Само аз не съм теглил, макар и моята вноска да е в доста пъти по голяма от тези на другите.
Отговори ми, че е само вещо лице и има зададен план по който да работи. Това е истина, както обаче ще бъде истина и това което ще напише. А то ще е, че при прекратяване на дейността , е останал уставен капитал/ в по голямата част мой и далеч над 50мин заплати което е тежко криминално престъпление/ по номинал значително превишаващ първоначално внесения тъй като е събирана неправомерно лихва.
Тоест наличе са два състава
-Присвояване-сам от себе си
-Лихварство-сами на себе си
Колкото и абсурдно да е това съдия на когото съм му противен може да ме осъди ефективно , а съдия на когото съм му симпатичен да ме оправдае. Тоест завися от настроението на съда и преди това от настроението на прокуратурата. 
Надявам се , че до съд няма да се стигне, то от самолет се вижда, че тук престъпление няма. 
Пиша го този постинг зарад абсурдите в които хората сами се вкарват и примките които сами си слагат.
Ето моят приятел "икономист" работи с "нашите пари"и има право да Ви даде кредит с лихва каквато му е кеф, но ще бъде сериозно "нагоре" от годишната инфлация. За себе си може да уреди пак от "нашите пари" префернциален кредит "надолу" от инфлацията. Аз и вие обаче нямаме право да дадем кредит на себе си от от собствените си пари!?
Ето защо когато "крайцерът Аврора" тръгне от гръцко пристанище насам , аз  ще бъда на Фара

пс Абсурд е и определението за тежко престъпление надхвърляне размера на 50 мин заплати. Писан е съставът когато "ножицата" на доходите бе с различно рамо и ъгъл.
Днес 15хиляди получават доста квалифицирани специалисти. Тоест ако преджобиш програмист ще е тежко престъпление, но ако преджобиш говорител в радио "Хоризонт"
те порицават за неприлично поведение защото говорителите носели заплатата в пазвата:)Гласувай:
11
1


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Аз си знаех, че си думбазин,
17.02.2015 15:31
чорбаджия, изедник и реститут. Ето до къде стигна на стари години- до пандиза. А много скоро могат да те съдят и за държавна измяна, вредителство и шпионаж. А сега да видим, Путин ще ти помогне ли?!...
цитирай
2. vencivaleri1951 - Постоле, благодаря!
17.02.2015 15:52
apostapostoloff написа:
чорбаджия, изедник и реститут. Ето до къде стигна на стари години- до пандиза. А много скоро могат да те съдят и за държавна измяна, вредителство и шпионаж. А сега да видим, Путин ще ти помогне ли?!...


Знаеш ли това е идея. Владимир Владимирович е юрист, при това доктор на юридическите науки. Ако все пак се стигне до дело мога да го поканя като адвокат като наема и заклет преводач. Може и да не откаже. Все пак почти набори сме, един и същ университет сме завършили. Даже в два потока сме слушали заедно лекции , при това най важните-История на КПСС и Философия/марксистко-ленинска/Та идва Путин за заседанията със самолета си , придлужен от две ескадрили истребители и бомбардировач /това е охраната му/ с пълно въоръжение и заседаваме:)))
цитирай
3. blackpredator - Венци, Венци,
17.02.2015 16:02
тия, дето ще ти смелят постинга, от две-три години ги няма. :(

Земи напиши нещо за Ким Кардашиян и колко кардаши ке имаш в блога... :)
цитирай
4. bgman13 - 1. Частната собственост над дър...
17.02.2015 16:11
1. Частната собственост над държавната власт съществува, поради това, че няма правилна обратна йерархическа система, която да бъда обратното на разделението на труда, от което произтича и по-голямото влияние на частната собственост над държавната власт спрямо намаляващото влияние на обществената собственост над държавната власт. Това означава, че както през комунизма, така и през капитализма имаме един и същ монопол - над държавната власт, а не над нещо друго.
2. Казваш че ще бъдеш на фара, да посрещаш Аурора Бореалис. А какво означава това конкретно? Ако нямаш представа, значи не си на фара.
3. Обаче, аз ти предлагам да захапеш моята логика и теория, която е желязна - както фундаментално, така и с предложения конкретен механизъм. Чрез това което аз предлагам, можеш да им дадеш сериозен шах. Нещо повече - направо ще ги матираш и ще помогнеш за идването на власт на системата, която и без друго ще дойде. Когато въпросната система дойде на власт, ще има амнистия за такива като тебе - дори и да имаш малко по-тежки прегрешения от това, което обявяваш.

Та каква е по същество тезата ми за действие и аргументация в твоя защита, пред сега действащата държавна власт? Казваш им директно, категорично и в писмен вид, че според сега действащата конституция на България те са незаконни, да те съдят. Едновременно с това им подаваш начинът според който държавната власт ще бъде законна, т.е. подаваш им избирателната система, която аз предлагам. Подаваш им го в писмен вид, в два екземпляра и входящ номер. След това обявяваш, в блога, какво си направил. След това чакаме отговор от държавната власт. Държавната власт когато действа, тя трябва да докаже че произтича от закона. Един вид, ще чакаме, да видим, какво ще отговорят, и дали изобщо могат нещо да отговорят, което поне бегло да прилича на аргумент. Имай предвид, че много от държавните служители, искат промяна на тоя тренд на забатачване на България и ще им хареса.
Каквото и да отговорят, публикуваш го тука. Пък ще видим по-подир
цитирай
5. jelev03 - Ей фатмааааак, фатмак
17.02.2015 16:15
Те и вашите са на свършване. Ти си за притеснение, а иначе слагай шапката и памуклийката и бегом към фара. Белким свети! И между другото, вземи почини малко, не ставай навит като пружина сутрин да не те тресне лоша болест! Лоша биспричинна бодрост те е налегнала напоследък!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Не подценявай колегите блогъри " Блеки"
17.02.2015 16:27
blackpredator написа:
тия, дето ще ти смелят постинга, от две-три години ги няма. :(

Земи напиши нещо за Ким Кардашиян и колко кардаши ке имаш в блога... :)


То и Путин го подценяваха. Аз правичката да си кажа, въобще нямам памет за него макар както съм писал в два потока съм имал лекции с " адвокатите". Чак преди години колега от нашия курс-чеченец, който сега живее във Варна ми показа фото от "ленински съботник" където Владимир Владимирович товари колички/аз бях с количка/ Тоест работил е за мен бъдещия президент. Мислил съм не един път какво нещо е съдбата. Гледаш го на снимката, ситен, със "скороходски" кецове, прогизнал потник и 40 кила мокър. Днес този човек прави показно на света, а аз си плямпам с бай Постол. Нямаш си представа как познати българи от университета се издокарват на приказка дружки с него. Остава да ни припомнят онзи мит който разправяха за Ленин...Как счупил линийката и си признал...:))))
цитирай
7. blackpredator - хехе, желев
17.02.2015 16:30
jelev03 написа:
Те и вашите са на свършване. Ти си за притеснение, а иначе слагай шапката и памуклийката и бегом към фара. Белким свети! И между другото, вземи почини малко, не ставай навит като пружина сутрин да не те тресне лоша болест! Лоша биспричинна бодрост те е налегнала напоследък!

турям ти бИс на причините!
и на навущата!

деба илитератите, като пичи въшки в блога...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ама ти Желев,
17.02.2015 16:38
jelev03 написа:
Те и вашите са на свършване. Ти си за притеснение, а иначе слагай шапката и памуклийката и бегом към фара. Белким свети! И между другото, вземи почини малко, не ставай навит като пружина сутрин да не те тресне лоша болест! Лоша биспричинна бодрост те е налегнала напоследък!

какво си се заял с "Фатмаците". Да не е злоупотребил с теб някой, че обида чак лъха от теб.
Аз лично си спомням с добри чувства годината в която се подвизавах като фелтфебел-школник. Приди това малко" гонка " в школата, но после лайф.
Заплата дават, родителипарички пращат, баби, дядовци, братовчеди, приятели също.
И ако знаеш какви задушевни филибейски вечери и нощи като фелтфебел съм изкарвал...
Ех Желев, къде са ми фатмашките годинки. Пък и престани да се жалваш човече- Тарикат мъж не писка:)
цитирай
9. vencivaleri1951 - Ти сега затрудни "Желевия"
17.02.2015 16:46
blackpredator написа:
jelev03 написа:
Те и вашите са на свършване. Ти си за притеснение, а иначе слагай шапката и памуклийката и бегом към фара. Белким свети! И между другото, вземи почини малко, не ставай навит като пружина сутрин да не те тресне лоша болест! Лоша биспричинна бодрост те е налегнала напоследък!

турям ти бИс на причините!
и на навущата!

деба илитератите, като пичи въшки в блога...


Има да търси в тълковния речник що е това илитерат.

Онзи ден един от "карето " казва:
Да е.а тази демокрация аз. 20 години ни ЦСКА, ни карти ми вървят. Единствения кяр дето пичите въшки намаляха-да се бричат почнаха дамите.
А сега ти казваш, че блога са налазили:)
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Казусът е показателен за това как комунисти
17.02.2015 16:59
правят закони за "внедряване" на пазарни механизми. Понеже такива и до днес строят капитализма, няма нищо странно, че докараха нещата дотук. Написал си - рядък случай - приличен текст, но ето, не можеш без Путин, поне в коментарите. И всичко отива по дяволите.
цитирай
11. jelev03 - Направо съм затруднен
17.02.2015 17:02
Пък и много сложни думи употребявате.Браоо! Но, за съжаление мозък наливен не се продава както се пее в една песен. Тъй, че битието ви отдавна е предопределено!!!!
цитирай
12. theeconomist - Кореш, благодаря,че ме поставяш в ролята на банка, но аз кредити не давам...:-)))
17.02.2015 18:30
Не съм стигнал нивото на кредитна институция! Аз доверително управлявам средства. И нямам право по закон да правя същото със свои. Просто разяснение.
Що се отнася до казуса, ако си се отчел към фиска и няма писмени оплаквания срещу разпределението на средствата, действията дсе оправдават с формулировката:
"мениджърско решение"!

Още няма такъв закон, който да признае за неправомерно мениджърско решение, което не е нанесло вреда на фиска, не е забранено със закон или срещу него няма правомерен протест от физически или юридически лица!

И това ще мине, като идиотите упражняващи мануалното си скудоумие в блога ти!

Поздрави!
цитирай
13. bgman13 - Казусът е показателен за това как ...
17.02.2015 19:19
slavimirgenchev1953 написа:
Казусът е показателен за това как комунисти правят закони за "внедряване" на пазарни механизми. Понеже такива и до днес строят капитализма, няма нищо странно, че докараха нещата дотук.


За кои по-точно става въпрос? Да не би за тия, които вкараха света в световна криза, спасяваха банки с пари на данъкоплатеца и сега според същите пазарни механизми, са се разбеснели та налагат демокрация накъдето се обърнат; или заплашват, че ще я наложат, ако някой мръдне от техните "пазарни механизми"?
цитирай
14. vencivaleri1951 - Хайде погледни кой почва в коментарите с Путин
17.02.2015 19:23
slavimirgenchev1953 написа:
правят закони за "внедряване" на пазарни механизми. Понеже такива и до днес строят капитализма, ня. И всичко отива по дяволите.


Аз отговорих. После тръгна и" жалба за младост" та се върнах и към студентските години. Как да не се похваля, че съм дишал един и същ въздух с руския президент, в едни и същи град, аудитории...Знае ли човек, може на едно и също гадже да сме носили тетрадките:)

Иначе за документооборота не си прав въобще, а и не ти е работа да знаеш. При соца документите са елементарни и по принцип не се тълкуват. Точно в западната бюрокрация са нюансите, лобитата и врътките в правилата.
При соца съм се явявал спокойно без юрист на сериозни арбитражи сега за елементарни неща не съм сигурен че мога да се справя. Това ми е втора издънка по търговския закон.
По времето на Беров май беше, на редовна ревизия ремизорът почна да ми търси решение на управителния съвет за мойта заплата. Бях включил съпругата си с някакви мижави проценти да нямам пред името Е. ЕАД, ЕОД бяха предимно държавните дружества. Казах му, че на практика съм еднолично дружество, но
онзи обаче продължава да ме "работи" за парички в пликче и продължава да търси решение на управителен съвет. Бях рязък с него и добре, че точно в този момент мина към мен приятел и успокои нещата. Оказа се че ревизорът беше абсолютно прав. Без този абсурден документ аз незаконно съм получавал доста време заплатата си и" горях" със съдебен състав. Впрочем ако се интересуваш от футбол и знаеш кой е Порточанов знай и че него го осъдиха ефективно на първа и втора инстанция само за това, че си е определил едноично заплата на 80% негово дружество. На запад също е така, но западняците без адвокат не ходят и в тоалетната. Тук пусни адвокат плътно във фирмата и ще ти я продаде или източи. Нищо няма да му се случи. За това трябва да се оправяш сам, а не може всичко да прочетеш и действаш интуитивно и по логика, и бъркаш от време на време. От грешките ти живеят данъчните:)
цитирай
15. vencivaleri1951 - Знам,
17.02.2015 19:33
theeconomist написа:
Не съм стигнал нивото на кредитна институция! Аз доверително управлявам средства. И нямам право по закон да правя същото със свои. Просто разяснение.
Що се отнася до казуса, ако си се отчел към фиска и няма писмени оплаквания срещу разпределението на средствата, действията дсе оправдават с формулировката:
"мениджърско решение"!

Още няма такъв закон, който да признае за неправомерно мениджърско решение, което не е нанесло вреда на фиска, не е забранено със закон или срещу него няма правомерен протест от физически или юридически лица!

И това ще мине, като идиотите упражняващи мануалното си скудоумие в блога ти!

Поздрави!


бъзикам те просто. Ще мине разбира се. Просто говоря за абсурдите по ТЗ.
Не вярвам да ми образуват дело, но реши ли някой да ме гони нарочно ще си имам неприятности. Мога да профукам всички фирмени активи по Канарските острови и да оправдая тези разходи, но няма как да оправдая /още повече с мениджърско решение/ пари под лихва ако се заядът.
цитирай
16. born - Казусът ти е доста сложен и оплетен и ...
17.02.2015 21:44
Казусът ти е доста сложен и оплетен и само екип от компетентни специалисти съдебни заседатели може да го разплете. Като такива можеш да поканиш за съвет Постол, Славончогенчев, Джелев и Лелята /която вероятно вече ти е отказала/. Те са специалисти по всички въпроси и на всяка манджа мерудия. Да не забравя и останалите, които обожават такива като тебе. И се чудя защо нямаш минуси, след като си бил такъв мошеник, путинофил,държавен престъпник и народен изедник. Какъв пропуск !
цитирай
17. usandthem - Венко, не знам какква "Аврора" ще тръгне от гърция
17.02.2015 21:44
ама знам по време на югоембаргото какъв тласкач -"Хан Аспарух" мина покрай нашите митничари и спря в Сърбия. Знам и колко нафта имаше на него и кой му беше на фара. Батко ти сашо -апашо е за доживотен затвор. То само той да беше....
цитирай
18. getmans1 - Венци, ми то като гледам той и сега ти товари количката ...
18.02.2015 00:58
vencivaleri1951 написа:
blackpredator написа:
тия, дето ще ти смелят постинга, от две-три години ги няма. :(

Земи напиши нещо за Ким Кардашиян и колко кардаши ке имаш в блога... :)


То и Путин го подценяваха. Аз правичката да си кажа, въобще нямам памет за него макар както съм писал в два потока съм имал лекции с " адвокатите". Чак преди години колега от нашия курс-чеченец, който сега живее във Варна ми показа фото от "ленински съботник" където Владимир Владимирович товари колички/аз бях с количка/ Тоест работил е за мен бъдещия президент. Мислил съм не един път какво нещо е съдбата. Гледаш го на снимката, ситен, със "скороходски" кецове, прогизнал потник и 40 кила мокър. Днес този човек прави показно на света, а аз си плямпам с бай Постол. Нямаш си представа как познати българи от университета се издокарват на приказка дружки с него. Остава да ни припомнят онзи мит който разправяха за Ленин...Как счупил линийката и си признал...:))))


..... особено по двата потока, дет сте ги училЕ !!!

Само ЦСКА, а Сашо дет му викате „Апашо“ от, то на сетне ще му „духате супата“, щото се знае, кой даваше прякорите, единия КОЙ е от зад, и другия КОЙ, отпред!
цитирай
19. podvodni - Гусина Венци, имаш няколко съще...
18.02.2015 01:01
Гусина Венци, имаш няколко съществени грешки в твоето боржуазно поведение, живот и работа.
Първом - изявяваш се като открит комунист. Огромна грешка. По принцип требе да си открит девмокрантин, пък на чашка, в къщи, сам пред собствената си съвест (огледалото върши перфеткна работа) си сотвошсъщият. Важното е бушоните да са махнати от таблото на ел.инсталацията и да бъдат поне на 2 метра от него.
Друго - решил си да бъдеш честен (до колкото мога да разбера). Смъртен грях за съвременният средно и над средно-статистически работодател, чорбаджия и изедник.
Трето - бил си добронамерен и човечен. Бе, ти си направо за затвора бе!
Четвърто - което е следствие на първо, второ и трето взети заедно, решил си да работиш по закона. Направо си за лудницата.
Сметам, че разбираш добре, че законите не са да се урегулергат нещата , а да се вменява вина на тези които ги спазват.
Дано съдът биде малце снизходитилен и ти тресне некоя глоба, щото иначе си обществено и системно опасен тип.
Представи си твоят начин на работа да достигне масови размери - ужас ти казвам.
цитирай
20. vencivaleri1951 - Може би по добра опция е по изключение и смъртна присъда да получи Томов
18.02.2015 01:28
Хайде обаче и малко конкретика. Сажи в случая какво финансово нарушение е направил Томов и срещу чия собственост. Хайде да преговорим ситуацията. Томов с разрешение на принципала/Митал/ залага хвостохранилище и кредитът се превежда на друга фирма на Митал/ ЦСКА/ . Митал с нотариално заверено уверение довежда до знанието на съда , че двете действия са по негово разпореждане. Истината е , че на Митал откраднаха комбината и дигнаха шум за да тръгнат журнолята по "жълтата пушилка Даже ДАНС пратиха в ЦСКА което си е прецедент. Влиза Държавна сигурност във футболен отбор и арестува документацията по кредит за равностойността на 7 млн евро. На какво основание, с какво този вътрешен заем е застрашил националната сигурност. Всичко това въз основа единствено че държавата е минотарен съсобствиник/без блокираща квота/ в Кремиковци е смешно. Бъди сигурен , че Томов ще бъде оправдан. Доколкото го познавам зарад всички мъки които преживя през тези години в скалъпеното производство срещу него ще си потърси правата в европейските съдилища и ще ги намери. Лошото е, че ти и аз ще плащаме това беззаконие, а на Станишев и кадровата ми грешка Петър Димитров/Отпуснах моя бройка за варненския ни филиал да му пуснат конкурс за нс то после да ми говори , че инфлацията се получила от цената на доматите/ никой няма да потърси вина. Има и друг парадокс. Все пак този омбинат бе продаден за долар, а за незначителна част от него/хвостохранилището / се търсят милиони.

Колкото до този на фара в случая с "Хан Аспарух" евала му за топките които носи. Да оставим на страна чия кауза бе справедлива в тази вийна. "Човекът от фара" бе заложил цялото си имущество за тази сделка. Наел влекач, шлеп, купил дизел и поставил на карта семейството си. Изменят се правилата в момента когато е вложил всичко и дори е на път. И какво , да остави семейството си да страда или да ги заточи в Мелник например. Стегна се, успя да убеди екипажа че няма да стрелят по тях и днес се радва на добър стандарт.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Впрочем сега гледам повторение на новините и
18.02.2015 01:30
vencivaleri1951 написа:
usandthem написа:
ама знам по време на югоембаргото какъв тласкач -"Хан Аспарух" мина покрай нашите митничари и спря в Сърбия. Знам и колко нафта имаше на него и кой му беше на фара. Батко ти сашо -апашо е за доживотен затвор. То само той да беше....виждам, че Томов е оправдан по всички обвинения. Нещо което никога в мен не е будело съмнение
цитирай
22. vencivaleri1951 - Не мисля, че до съд ще се стигне приятелю.
18.02.2015 01:36
podvodni написа:
Гусина Венци, имаш няколко съществени грешки в твоето боржуазно поведение, живот и работа.
Първом - изявяваш се като открит комунист. Огромна грешка. По принцип требе да си открит девмокрантин, пък на чашка, в къщи, сам пред собствената си съвест (огледалото върши перфеткна работа) си сотвошсъщият. Важното е бушоните да са махнати от таблото на ел.инсталацията и да бъдат поне на 2 метра от него.
Друго - решил си да бъдеш честен (до колкото мога да разбера). Смъртен грях за съвременният средно и над средно-статистически работодател, чорбаджия и изедник.
Трето - бил си добронамерен и човечен. Бе, ти си направо за затвора бе!
Четвърто - което е следствие на първо, второ и трето взети заедно, решил си да работиш по закона. Направо си за лудницата.
Сметам, че разбираш добре, че законите не са да се урегулергат нещата , а да се вменява вина на тези които ги спазват.
Дано съдът биде малце снизходитилен и ти тресне некоя глоба, щото иначе си обществено и системно опасен тип.
Представи си твоят начин на работа да достигне масови размери - ужас ти казвам.


Просто одиторът се престара и е подал сигнал. Прокурорите са длъжни да проверят сигнала.Най кофтито нещо което могат да направят е да решат да оставят производството да изтече по давност. До това време ще е блокиран и уставния капитал, а това не са малко парички.
цитирай
23. podvodni - В интерес на истината, не съм чел ...
18.02.2015 02:16
В интерес на истината, не съм чел Търговският закон, но както сам казваш номера не ев закона , а в неговото тълкуване. Твоето тълкуване - вземаш лихва сам от себе си, за теб може да е вярно, но....
Тук има един тънък момент - наличието на думичката лихва буди сериозно безпокойство. Поне според мен де!
Расъждавам логически - има на лице някакъв вид институция - ВСК, която раздава пари и след това и ги връщат със съответната лихва - печалба демек. Т.е. понамирисва на някакъв вид кредитна институция и като такава се навлиза в малко по-дълбоки води. Като някаква кредитна фирмичка (не иде реч за банка , а лхварничка тип "Бързи и малки кредити") която все пак генерира някакъв вид печалба под формата на лихва, то би следвало да се заплаща и съответният данък и да се разпределя дивидент което не е правено. Още повече, че не еработено по писаните и неписани закони за такива нароилисе днес лихварнички. Другото което не ев ред на нещата е факта, че сте го играли само на гола държавно установена лихва без съответните надбавки, либори, такси, комисионни, комисионни на таксите и такси на комисионните. Малко сте действали ала КТБ, което си е направо светотатство в банковите и кредитни среди.
Примерът е доста опасен ако стане повсевместен и заплашва сигурността на банковата ни система.
Както каза всичко е въпрос на тълкуване и пали свещ в някоя църква, да минеш между капките като дребна и незначителна риба. Но ако се паднеш на някой ултра антлантик и европеец, тогава - лошо.
Стискам палци да се размине и забрави.
цитирай
24. apostapostoloff - От твоя коментар съдя, че и
18.02.2015 05:43
ти като Путкин си голям глупендер. А и двамата за пандиз плачете...
цитирай
25. ramone - :)))
18.02.2015 10:40
Тук вече ме разсмя сериозно.
Имам предвид казуса "Сашо". Нещата стоят точно така както си ги описал в коментар 20 - Митал купува Кремика за 1 долар, след това залага хвостохранилището и превежда залога (неколко милиона впрочем) като кредит на Цесекато (пак негово), където парите потъват. Е тва ако не е класическо източване...
Или викате - тва е мениджърско решение.
С тея "мениджърски решения" беха опоскани всички предприятия от соца, за които толкова плачете тука. "Героите" се са едни и същи - разни сашовци и цесеката.
И само за сведение - единственото общо между Указ 56 и Търговския закон е Огнян Герджиков, който е един от експертите участвали в написването им.
Всъщност Указ 56 използва постановките по отношение на формата на търговците от стария Търговски закон действащ по царско време.
цитирай
26. bgman13 - Стискам палци да се размине и з...
18.02.2015 11:26
podvodni написа:

Стискам палци да се размине и забрави.


Нищо няма да се размине. Експроприацията експроприира в нарастваща степен. Войната се приближава и до България, а ние и без война загазихме вече доста. Вече има доста бивши фаворити, дето никой не е мислил, че ще загазят, които почти са започнали да ровят в кошчетата. Все пак са живи, защото много от тях не са. На тоя фон, все някой от тия дето е подочул за предложението ми, и който разбира че надеждите му, че ще му се размине са пропаднали, ще нанесе първия удар.
цитирай
27. bgman13 - Колкото до този на фара в случая с ...
18.02.2015 11:48
vencivaleri1951 написа:

Колкото до този на фара в случая с "Хан Аспарух" евала му за топките които носи. Да оставим на страна чия кауза бе справедлива в тази вийна. "Човекът от фара" бе заложил цялото си имущество за тази сделка. Наел влекач, шлеп, купил дизел и поставил на карта семейството си. Изменят се правилата в момента когато е вложил всичко и дори е на път. И какво , да остави семейството си да страда или да ги заточи в Мелник например. Стегна се, успя да убеди екипажа че няма да стрелят по тях и днес се радва на добър стандарт.


Човекът от фара, да не е бил играч на рулетка? И спечелил, викаш, само че аз знам за такива дето при почти същите обстоятелства загубиха. В Берковица навремето имаше една милиардерка на прехода, която беше организирала едни момчета, да прекарват нафта през чукарите нелегално - нашите чукари са такива, че даже на връх Ком може да излезе камион. И тия веднъж (може и повече от веднъж да е било), минават покрай граничарите с камионите бързо и без да им спират на сигналите - малко като в екшън филм е било. Сигурно са си мислили, че няма да стрелят, ама едни граничар е стрелял и уби един комшия. Напълно го уби. А никой в Берковица не е предполагал, че тоя ще бъде застрелян. Всички мислеха, че ще мре от катастрофа, защото караше ненормално. В интерес на истината беше от тия шофьори, дето карат ненормално, защото наистина са добри. Един приятел дето се беше возил на стоп при него, ми разказа, как са стигнали до София през Петрохан за 40 минути. Тва си е средна скорост от над 130 км в час през Петрохан. Оня му рекъл "Не бой се, аз така си карам"
Та същата тая милиардерка по едно време беше взела пари от общината да докара цял танкер с нефт или нафта. Ама я прецакаха и парите на общината изгоряха.

цитирай
28. vencivaleri1951 - Рамоне и ти ме разсмя:)
18.02.2015 13:32
ramone написа:
Тук вече ме разсмя сериозно.
Имам предвид казуса "Сашо". Нещата стоят точно така както си ги описал в коментар 20 - Митал купува Кремика за 1 долар, след това залага хвостохранилището и превежда залога (неколко милиона впрочем) като кредит на Цесекато (пак негово), където парите потъват. Е тва ако не е класическо източване...
Или викате - тва е мениджърско решение.
С тея "мениджърски решения" беха опоскани всички предприятия от соца, за които толкова плачете тука. "Героите" се са едни и същи - разни сашовци и цесеката.
И само за сведение - единственото общо между Указ 56 и Търговския закон е Огнян Герджиков, който е един от експертите участвали в написването им.
Всъщност Указ 56 използва постановките по отношение на формата на търговците от стария Търговски закон действащ по царско време.


Иван Костов продаде за един долар Кремиковци на Захариев. Митал купи завода после за над 300млн долара. Митал купи и ЦСКА за 12 млн от Божков.
Та кремиовци залага хвостохранилище срещу кредит който отива после в ЦСКА. На Митал режиха да му вземат комбината и ЦСКА беше в случая скандалът/ взеха и лиценза, вкараха Данс вЦСКА?, фенове разярени юрнаха с камъни Томов. Митал се дръпна, но Томов продължи да се бори за комбината и му спредтнаха дело. ЦСКА беше за шумотевица в случая. А за коментара ти за търговския закон, указ 56 и нормативи от царско време ще ти предложа да си караш мотора и да юркаш гъркините ако си свободен. Бъди здрав!
цитирай
29. ramone - Сега е мой ред да се смея :)
18.02.2015 23:31
Истината е, че Митал не даде дори една стотинка. Целата далавера с Кремиковци беше врътка на Сашо Томов, който е патологичен мошеник, но не ми се влиза в подробности.
Забавното е, че Сашо днес пробутва подобна схема с мистериозния милиардер Стивън Ло, който ще инвестира милиарди, правейки аква парк (или някаква подобна щуротия беше) в Елинпелинско. Смешното е, че там се юрнаха да променят статута на земеделските земи, които Ло аха-аха ще изкупи всеки момент. Не знам на какъв етап тая смешка в момента, но целата работа много прилича на мачът за световната титла между Ласкер и Капабланка във Васюки (сещаш се кво имам предвид).
Колкото до Указ 56 - аз, Венци всъщност съм магистър по право и по една случайност съм държал изпит и върху Указа (който тогава беше в Гражданското право) и няколко години по-късно върху Търговския закон (лекциите и по двете четеше познай кой). Освен тия двата, претендирам да познавам и Търговския закон от царско време, който имам в Бг с анализ от професор Константин Кацаров (което име, разбира се не ти говори нищо).
Поради това няма смисъл да споря с теб - аз съм специалист, а ти не си :)
цитирай
30. vencivaleri1951 - Рамоне, престани да говориш на изуст
19.02.2015 00:35
ramone написа:
Истината е, че Митал не даде дори една стотинка. Целата далавера с Кремиковци беше врътка на Сашо Томов, който е патологичен мошеник, но не ми се влиза в подробности.
Забавното е, че Сашо днес пробутва подобна схема с мистериозния милиардер Стивън Ло, който ще инвестира милиарди, правейки аква парк (или някаква подобна щуротия беше) в Елинпелинско. Смешното е, че там се юрнаха да променят статута на земеделските земи, които Ло аха-аха ще изкупи всеки момент. Не знам на какъв етап тая смешка в момента, но целата работа много прилича на мачът за световната титла между Ласкер и Капабланка във Васюки (сещаш се кво имам предвид).
Колкото до Указ 56 - аз, Венци всъщност съм магистър по право и по една случайност съм държал изпит и върху Указа (който тогава беше в Гражданското право) и няколко години по-късно върху Търговския закон (лекциите и по двете четеше познай кой). Освен тия двата, претендирам да познавам и Търговския закон от царско време, който имам в Бг с анализ от професор Константин Кацаров (което име, разбира се не ти говори нищо).
Поради това няма смисъл да споря с теб - аз съм специалист, а ти не си :)


Митал купи Кремиковци от частник/Иван Захариев/, а не от държавата. КЕШа си плати като поп иначе нямаше как да получи комбината. Сред Кредиторите Захариев не е. Мисля, че около 300млн беше кеша. Това което не плати по договора/а от там и държавата като кредитор/ бяха сборове към фиска , газ и ток. Заплати също. Той предложи план за плащане, но не му го приеха и фалираха комбината.

За търговския закон:
Когато имаш време изтегли указа и закона и сравнявай по същество като имаш предвид , че указът е действащ още при соца. От 93та /през 92ра ме уволниха/ се мъча с този закон, ти за магистратури ми говориш Бъди здрав!
цитирай
31. bgman13 - Това дето го бистрите не е казус - ...
19.02.2015 09:53
Това дето го бистрите не е казус - това е Гордиевия възел.
цитирай
32. bgman13 - Гусина Венци, имаш няколко съще...
19.02.2015 10:08
podvodni написа:
Гусина Венци, имаш няколко съществени грешки в твоето боржуазно поведение, живот и работа.

Четвърто - което е следствие на първо, второ и трето взети заедно, решил си да работиш по закона. Направо си за лудницата.
Сметам, че разбираш добре, че законите не са да се урегулергат нещата , а да се вменява вина на тези които ги спазват.
Дано съдът биде малце снизходитилен и ти тресне некоя глоба, щото иначе си обществено и системно опасен тип.
Представи си твоят начин на работа да достигне масови размери - ужас ти казвам.


Фаза, виж какъв казус, заплита подводни: Ако законите са с цел да вменяват вина, на тези, които ги спазват, и ако същевременно ти поради тая причина си системно опасен тип, тогава защо все още се опитваш да спазиш закончето, което хем е сложно и обемно, хем е в нарушение на върховния закон, когото нарушава?

Рамон да ти каже, понеже е с магистратура по право, дали ако един закон нарушва конституцията, той трябва да бъде спазван.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3115198
Постинги: 798
Коментари: 13150
Гласове: 4405
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031