Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 12:08 - България с газов или гЪзов хъб?
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 7214 Коментари: 16 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разбираме, че утре в София ще се проведе среща  на подминатите /и подмити / страни от газопреносната система на Газпром. Ще се коментрира бъдещата енергийна политика на тези страни в газопотреблението и газопренасянето, ще се коментира деверсификацията на енергийните зависимости, ще се коментира Газпром наистина ли е спрял "Южен поток" или наужким. Въобще проявява се забележителна активност в тази материя на страните от Югоизточна Европа и Европейската комисия след спирането на "неприоритетния"  за  Европейския съюз проект -"Южен поток"/който дори не бил спрян независимо , че вече турци и руснаци договориха и трасето на "Турски Поток"който по всичко личи , че ще се превърне в приоритетен за Югоизточна Европа. Българският премиер веднага видя възможност в променения маршрут на "тръбата" да превърне страната ни в газоразпределител/ какъвто при реализирането на "Южен Поток" тя щеше неминуемо да стане/ за страните от Югоизточно Европа.     Предложи на турска територия в близост до България да се изгради газов хъб  от където да се изгради минаваща през България газопреносна система , която да захрани с газ нуждаещите се от "синьо" гориво потребители. Нещо повече, обеща да захранва тази газопреносна система с газ / който всеки момент ще "извадим" и който ще бъде в огромни количества"/родно производство./ Питам се защо ни е хъб като сами можем да "греем" Европата"?/                                                                           Хайде сега да преговорим какви проекти в енергийния сектор бяха договорени до идването на първото правителство на Борисов:
-Атомна централа с два "хилядника" на площадката в Белене
-Проект за газопровод стигащ до редица европейски страни, и в който проект ние бяхме главен транзитьор.
-Нефтопровод до Гърция.              

Тоест амбициозна програма която попътно ни вкарваше в групата развитите страни по следните причини:                    -Създаване на хиляди работни места с различен профил от тези на сервитьори, касиери,портокалоберачи...                 - Създаване на съпътстващи кооперирани производства      - Енергийна подсигуреност.    
-Създаване на респектиращ инвестиционен климат            Всичко това/с желание или не  е без значение/ бе проиграно и спряно от двата кабинета на Борисов. Справедливо ще бъде  да признаем, че това стана и със сериозната помощ на " най- европейската и пронатовска партия" у нас ДПС/ определението бе дадено от лидера и/ и лидера на ПЕС-Сергей Станишев. Като включим към тази компания и президента Плевнелиев виждаме, че в този погром над бъдещето на страната ни са причастни повечето големи играчи в управлението на страната ни и ухажващите властта медии и отделни журналисти и блогъри.
От тях чухме, че по този начин България диверсифицирала енергетиката си, борела корупцията, и играела по европейските правила, че в момента България плаща скъпо газта.
Ще се спра на последното-цената на газта.
Пак да преговорим: Как така България от страна плащаща ефтино газа до 97ма се превърна в страна потребяваща скъп газ.  Нали си спомняте , че тогава бе построен "Син поток"    и че "вина " за построяването му има България.
Нали си спомняте, че имаше един премиер Иван Костов който спря изграждането на втора тръба по суша , минаваща през нас за Турция. Опита се да извива ръцете на Русия, пусна коридор на НАТО да бомбардира Западните ни съседи.  Нали си спомняте, че и тогава ни говореха за впечатляващи залежи от газ, че как сме щели да минем на мазут...Разбира се "изплашихме гаргите". България е незначителен клиент за Русия още повече след сгромолясването на родното производство/пак с голям дял за това от същия Иван Костов/, България е и незначителен фактор като тежест в международните отношения/освен че сме малка страна , сме и страна с изключително корумпирани  и без визия управници/ и руснаците ни плеснаха с опакото на ръката и си пуснаха тръбата по дъното на Ч море за Турция. Лишихме се от сериозни постъпления от транзит и се "обзаведохме" със скъп газ. Ако си спомняте с какви фанфари го получихме...
Сега "настъпваме мотиката" отново. Отказваме се от печеливши за страната ни проекти, изграждаме оперативен военен център в София в кампания срещу Русия.
И когато Ви говорят , че правиме умни и правилни ходове не вярвайте. Това са ходове на държавници и политици ангажирани/ не зная и не смея да мисля как и защо/ в антирусийска кампания и правещи тези действия в ущръб на България. Ще си послужа със следния пример.  Турция е сериозен партньор в НАТО. Тя има втората по численост армия в Алианса. Има изключително негативни исторически натрупвания спрямо Русия, в спор е с Федерацията за политиката и в Северен Кавказ и сега наблюдава внимателно на отношение към татарите в Крим.     Въпреки   това  тя направи подобни проекти с Русия/дорие положи сериозни усилия да ги получи/ от каквито ние с лека ръка се отказахме. Днес ние сме пред дилемата да изграждаме ли газопровод до Средиземно море /многократно по скъп от Южен поток/ откъдето да получим "турски газ" - още по скъпаот днешната цена или да останем без газ.  Днес ние най-вероятно сме пред необходимостта да купуваме електричество от Турция която строи няколко руски реактори от каквито ние се отказахме след визитата на Хилари Клинтън.
Понеже чувам тук и там за това как се "набутват" с тези проекти турците и колко били глупави ще припомня:
В 90те Турция е със сериозни икономически проблеми, жестока безработица и кръвопролитни сблъсъци с вътрешните кюрди. Днес Турция е 15 тата икономика и спокойна и ефективна туристическа дестинация. Питам -
ние умните, хитрите докъде я докарахме за този четвърт век в развитието си? Каква е визията ни, какво е отношението на останалия свят към нас.....?  

Утре ще има среща за енергетиката на Югоизточна Европа, където ще се коментира бъдещата газова политика на тази част от света. Ще се коментират и газови хъбове. Не съм оптимист за страната си, не съм оптимист за газовите хъбове докато властват на "жълтите павета" гЪзови такива.                                          


Гласувай:
26
5


Вълнообразно


1. merlin68 - Цитирам по памет Б. Борисов от пр...
09.02.2015 17:00
Цитирам по памет Б. Борисов от предишния му мандат: " На мен истинските ми оценки идват от Брюксел и Вашингтон" - това той го повтаряше всеки ден по няколко пъти докато някой от пиарите му не му обясни, че сам си вкарва по този начин автогол. Но и другите ни управници, без да го признават и да се хвалят пред камерите също с трепет очакваха наставленията и оценките на Вашингтон, а не на избирателите си.
Та как да очакваме, че управниците ни ще защитят националния интерес, след като по същество те са губернатори.
цитирай
2. avekuku - Българските властници - президенти и премиери са проводници на чуждите икономически интереси и са основните виновници за българското ПАДАНЕ В ЯМАТА НА МИЗЕРИЯТА
09.02.2015 17:18
Българските властници - президенти и премиери са проводници на чуждите икономически интереси и са основните виновници за българското ПАДАНЕ В ЯМАТА НА МИЗЕРИЯТА, в коЯто вече 25 години се дави българския народ!
цитирай
3. ok3223 - Кво да се прави
09.02.2015 17:35
Гъзари и гъзолици наши и чужди, ще решават газовите проблеми на България и Южна Европа. Сънуват гъзари и гъзолизци заедно с боко тиквата и разни бъгове, откъдето сме щели да продаваме на се бе си и другите евтина газ„
Газта, която отиде при турците, или газта, която ще извадим някога някой бъдещ век от дъното на Черно море, по прогнозата на ТИКВАТА„
ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА ...
цитирай
4. apostapostoloff - А бе, най- важното в случая е това, че
09.02.2015 18:15
социализъм в България вече НИКОГА няма да има. Чуесно е и това, че прекъснахме всички връзки с тази мошеническа, разбойническа и изостанала държава Русия.
цитирай
5. theeconomist - Кореш, хъб ще има.....
09.02.2015 18:39
....ма газ няма. Та верно ще е гъзов хъб!
цитирай
6. chara - Хъб я има, я няма ...
09.02.2015 19:28
Ама на кого му пука?!!

Друго ще измислят.
цитирай
7. podvodni - Няколко дни след като Путин заяви, ...
09.02.2015 21:22
Няколко дни след като Путин заяви, че "ЮП" вече е история, Плевнелиев и Борисов, панически предложиха газов хъб да се изгради във Варна. Предполагам, че хъб е другото наименование на разпределителна станция, но ако е по-модерно да се зове хъб - нанайси проблем. Сега се предлага този хъб да се премести на Турско-Българската граница. Това предложение е много странно, с оглед на гръмките заявки, че газопровод ще се строи само при спазване на правилата на ЕС и трети енерго-пакет. Т.е имаме отстъпление от позициите, което говори за нанесен удар от противната страна. Реално не ни казват истината до края, но по всичко личи, че САЩ и Великобритания са в нарастваща паника от процесите в момента.
Русия внаги се е стремяла за свободен и безпрепятства излаз в топлите океани, като за целтта е правила опити за овладяване на Босфора и Дарданелите и Средиземно Море (или поне част от него)До преди известно време не успяваше и реши да промени стратегията си. Ако не ги контролира, е по-добре да има верни съюзници които да я защитават защитавайки си своят интерес и не и пречат в излаза. Турция постепенно се превръща в такъв партньор като се обвързва с енергийни проекти и внос на селскостопанска продукция вместо тази на ЕС. Гърция с избора си в лицето на Ципарас и дълговата криза в която се намира я тласка в обятията на Русия. Изграждането на газов хъб на Турско-Гръцката реално ще направи Гърция газов разпределителен център за източна и югоизточна Европа като същевремнно облекчи икономиското и положение и даде тласък на икономиката и. Наскоро и Кипър покани Русия да строи военно-морска база на нейна територия. А до съвместно разработване на Кипърските газови находища усилието е само една крачка.
От 2012 г. правлата на играта коренно се промениха, а и играта мина на по-високо ниво.
Запада се оказа неподготвен за тази промяна.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Със сигурност не е газов!
09.02.2015 22:01
Не е възможно, изключено е да е газов
Какъв, дупеблизците са специалисти в тази област, те могат да дадат много точна информация!
Ако получат разрешение От когото трябва
Може и от султана да е, техен човек е!
цитирай
9. bojinkata - Милер вече говори за газов хъб в Г...
09.02.2015 22:33
Милер вече говори за газов хъб в Гърция. Явно са се договорили с новото много по-разумно от нащето правителство!
цитирай
10. born - Какъв газов хъб във Варна ? Един з...
09.02.2015 22:57
Какъв газов хъб във Варна ? Един завод за преработка на боклука на София вече 10 години не можаха да построят, та хъб ли ?! Хб...
цитирай
11. dimat - Уважаеми коментиращи.
10.02.2015 12:42
Всички,без,(за мен,недоразумението аpostapostoloff,защото не може да проповядваш,че най-важното е да няма социализъм в България,при положение,че то вече и "народ" няма,ликвидиран от капитализма,на който се кланя),правилно сте отбелязали ,причината за състоянието на страната ни,в лицето на продажната политико-олигархична банда.Аз,обаче,ще изкажа едно малко по-различно мнение,което вероятно никак няма да ви хареса и то е:ПЪРВОПРИЧИНАТА ЗА НЕЗАВИДНОТО НИ ПОЛОЖЕНИЕ,СМЕ САМИТЕ НИЕ,ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "НАРОД".

Извинявайте,но да се влачиш като малоумен по пропагандните хватки на едни и същи(по същност) политически манипулатори и икономически убийци,да си ги избираш и преизбираш,вечно да хленчиш от собствения си избор,да се примиряваш като овца и чакаш някакъв "месия",който да те оправи...това говори за някаква генетична увреденост.За някаква повсеместна болест.За разкапващ се организъм.И целият този "организъм" е изграден от такива природни недоразумения,като всички нас.Всички ,г-да.Без изключения,макар,че много от вас си мислят,че не попадат в това число.Напротив,попадат,щом са 'слепи" да видят очевадното .
цитирай
12. vencivaleri1951 - Драги гости
10.02.2015 12:52
Благодаря ви за посещенията и съжалявам, че не коментирах заедно с Вас, но нали все пак трябва да изкарам някоя паричка за интернет та да си кореспондирам с Вас.
Блатодарско за тостуването Ви!
цитирай
13. vencivaleri1951 - Ето това е вече рекорд. Да цитираш по ПАМЕТ Борисов:))))
10.02.2015 12:54
merlin68 написа:
Цитирам по памет Б. Борисов от предишния му мандат: " На мен истинските ми оценки идват от Брюксел и Вашингтон" - това той го повтаряше всеки ден по няколко пъти докато някой от пиарите му не му обясни, че сам си вкарва по този начин автогол. Но и другите ни управници, без да го признават и да се хвалят пред камерите също с трепет очакваха наставленията и оценките на Вашингтон, а не на избирателите си.
Та как да очакваме, че управниците ни ще защитят националния интерес, след като по същество те са губернатори.

цитирай
14. vencivaleri1951 - Правси , хъб е главина, разпределителна станция...
10.02.2015 12:58
podvodni написа:
Няколко дни след като Путин заяви, че "ЮП" вече е история, Плевнелиев и Борисов, панически предложиха газов хъб да се изгради във Варна. Предполагам, че хъб е другото наименование на разпределителна станция, но ако е по-модерно да се зове хъб - нанайси проблем. Сега се предлага този хъб да се премести на Турско-Българската граница. Това предложение е много странно, с оглед на гръмките заявки, че газопровод ще се строи само при спазване на правилата на ЕС и трети енерго-пакет. Т.е имаме отстъпление от позициите, което говори за нанесен удар от противната страна. Реално не ни казват истината до края, но по всичко личи, че САЩ и Великобритания са в нарастваща паника от процесите в момента.
Русия внаги се е стремяла за свободен и безпрепятства излаз в топлите океани, като за целтта е правила опити за овладяване на Босфора и Дарданелите и Средиземно Море (или поне част от него)До преди известно време не успяваше и реши да промени стратегията си. Ако не ги контролира, е по-добре да има верни съюзници които да я защитават защитавайки си своят интерес и не и пречат в излаза. Турция постепенно се превръща в такъв партньор като се обвързва с енергийни проекти и внос на селскостопанска продукция вместо тази на ЕС. Гърция с избора си в лицето на Ципарас и дълговата криза в която се намира я тласка в обятията на Русия. Изграждането на газов хъб на Турско-Гръцката реално ще направи Гърция газов разпределителен център за източна и югоизточна Европа като същевремнно облекчи икономиското и положение и даде тласък на икономиката и. Наскоро и Кипър покани Русия да строи военно-морска база на нейна територия. А до съвместно разработване на Кипърските газови находища усилието е са.


Няма как да построят хъб на нашата граница или в Люле Бургаз откъдето влиза тръбата. Ние му оскъпихме тръбата, а и искаме бонус за това Ще се наложи, ако искаме газ да построим газопровод в пъти по скъп от нашата част в ЮП, и вместо да получаваме транцитни такси да плащаме такива
цитирай
15. vencivaleri1951 - Братан,
10.02.2015 13:25
theeconomist написа:
....ма газ няма. Та верно ще е гъзов хъб!завиждам ти на моженето единствено да се смеш на безвремието в което живеем и без да ти пука да махаш с ракетата и да си яздиш кончето. Битово мога да го правя и аз/и го правя/тенис не играя//, но емоционално се дразня и ми е кофти .
цитирай
16. vencivaleri1951 - Имаш ли идея колко си глупав????
11.02.2015 23:59
анонимен написа:
Какъв газа/гъз те тресе бре момко, та сега от къде получаваме газ? Пак от матушката ти Россия. А в този Южен Поток беше заложено над 4 милиарда държавни инвестиции, като при ачик ачик далавера - цената за строителство на българския участък беше 3 пъти (тройно!) завишена. Не че имам нещо против търговия с руснаците, но при изгодни условия за държавата ни, не за една шайка крадливи комунисти и апапите от Мултигруп първи свирки в далаверката, нещо не ти ли говори това?

Боко Рапоня го подписал споразумението и комунистическите кланове се бяха наточили да лапат комисионни, но ЕС им удари балтияат и то поради явната далавера. Че Русия да си прекарва газта откъдето иска, ако ще и през космоса, защо България ще инвестира за тръби и трасета, тази суровуина не е наша? Като е решил Вовка Путйин да си прави каквото ще с газта, за България бяха предвидени САМО разходи без никаква изгода за държавата от транзита. Понеже, обаче, защото... вече бяха почнали строежа и хоп, чичо Сам им удари камшика по гърба на руските тарикати и българските им мекерета като Рапоня. Ако не беше ЕС, Боко щеше да реже лентата с ножицата, а сега го бара "европеец" тъпото копеле!

Комунист-мутшките кланове източиха 5 миларда от КТБ и тъкмо потриваха ръце за още толкова от Южен Поток и хоп, мандалото лопна. Той затова се разтърча Боко Рапоня да прави хаб за руски газ защото България няма, за да може да си свърши работата за която от Позитано 20 (шефовете вече са във Виена) му дадоха втори мандат на този глупав простак, за да източи нови 5 милиарда за семействата им.

А ти за газа не се кахъри, гледай си твоя червен гъз, га винаги ще има за бългаската икономика и домакиснствата. Не му се сърди на Рапоня, той е дал клетва към СССР и КГБ, та твоя приятел Вовка Путкин му началника, те ще се оправят с държавните работи.

сурвакар007

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3115111
Постинги: 798
Коментари: 13150
Гласове: 4405
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031