Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 12:04 - Обещан постинг
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1834 Коментари: 11 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И аз да се похваля! Едни се хвалят с джипове, други със стихосбирки, трети с дестинации...а на мен колегата блогър Пискова ми посвети постинг. Наистина временен/за съжаление няма да се боря за "Пулицър" :(((/, но "когато няма риба и ракът е риба"  В постинга си колегата блогър се извинява на блоговата аудитория, че се е изказвала за мен като за почтен човек, но последните ми постинги и показали колко не е била права и че "каруцарският език" в тях би накарал да се изчервят дори каруцарите.
Прегледах въпросните постинги и там открих следните "каруцарщини" произнесени срещу персоната и.

Задник, конфузно, позор за професията

Оставам с убеждението, че колегата никога не е чувала как си говорят каруцари или пък каруцарите са развили доста изказа си от времето в което аз живеех между две каруцарски махали./ Обяснявам на по младите или по-новите софиянци, че на мястото на НДК беше "Топливо" със складовете си, а на мястото където сега са Правителствена болница и Американското посолство функционираше тухларна фабрика. И около Топливо и около тухларната имаше каруцарски махали. Едната бе известна като " Тула маала" Та аз съм израстнал и оцелял между тези две "маали" и съвсем отговорно мога да кажа, че тогавашните каруцари на "конфузно" или "позор за професията" биха ме погледнали неразбиращо/а това си беше опасно/
Що е "задник" биха се сетили, но след замисляне. Друга е каруцарскета думичка Ангелинке и ако искаш ще ти я кажа.:) Мога и други подобни думички да те науча...все пак имам и сръбски корени малко.
Лично аз се сещам за един по груб израз който съм ползвал в блога и той беше "фелацио" , и бе употребен в отговор срещу Катана който почна да вие като "полкова сирена" видяла чеченски бойци:)
От тогава разбрах, че псуващите "вседо" живо което е останало "вляво" всъщност са "нежни душици" и не бива да им се противоречи дори на латински, камо ли с "каруцарски" термини.
Все пак да се върнем към това което е обидило колегата Пискова.

-Задник: Вероятно таз , анус са по удачните еквиваленти-звучат по "учено":) / Така навярно говорят в китното балканско селеце от където колегата Пискова сподели, че са корените и:)/ Не знам, но признавам , че имам грях и той е, че макар и забранени от "Позитано" 20 аз попрочитам тайно американски автори, или хвърлям поглед на американски филми. А там: " докарай, донеси си задника"; " Ще ти наритам задника" ; " мръдни си задника"; " ще ти гръмна задника"...

И аз се подлъгах Ангелинке. Мислех си , че като ти го кажа по "американски" ще разбереш, че не най-важното в постинга ти трябва да бъде как те е докарал до еди къде си любезният "хохол", а ситуацията в Украйна където тинейджъри се избиват едни други, където бремени жени се погубват жестоко и за нищо. Исках да разбереш колко нелепо е да говориш, че на Майдана няма последователи на Бендера или били незначителна част. Видяхме първо лозунгите/ "Все москали и жиди на ножи" под портретите на Бендера, видяхме и избиението на протестиращи и милиционери от тези незначителни по влияние банди. Знаем и кои са силовите министри.
Цитирах ти също извадки от статии на твой английски колега -кавалер на много журналистически отличия/каквито надявам се на теб тепърва ти предстоят/. Всичко това той съпровожда и със снимки които са толкова ужасяващи и отблъскавщи, че не си позволих и тях да постна. Ти няма начин да не си видяла какво тече по видеобмена, но "почтено" не говориш за това, или подлагаш на съмнение когато те притиснат с факти в коментарите. Ето за това ми дойде на ум " американската "думичка за личност-задник!:)


-Конфузно

Тази думичка я използвах защото наистина изпадаш в подобни ситуации в статиите си. С цел да си по "Хард", по първа, не проверяваш нещата и изпадаш в конфузни ситуации.
Например:
-Хващаш някоя си "Кася" която говори врели некипели за " спокойна Източна Украйна" за едни "мили и добродушни" едва ли не момчета и момичета от Майдана ,а на другия ден горят хора в Одеса, разстрелват се войници от армията без съд и присъда защото отказали да стрелят срещу народа си. По същата причина се разстрелва цяло полицейско управление. Това ли е "Спокойна Източна Украйна" Подобно ли е виждането за "спокойствие" у един "международник" за какъвто претендираш

-Русия след присъединяването на Крим станала черноморска държава и ситуацията се променила!?
На Буш му е позволено да говори всякакви нелепости, гледам и пресаташето сега на правителството говори за "Белоруски води"...На тях им е позволено. Те са представители на най-мощната за момента икономика и военна сила. Могат да си говорят глупости. Един търсещ по сериозна позиция журналист обаче не може да си позволи да говори като ...Буш:)

-И пак там:
Каниш американски "Тежки кораби" /вероятно искаш да кажеш с голяма водоизместимост/ в българската екватория.
Разбирам ентусиазъма ти, но отново е конфузно изказването ти Ангелина.

Как така като "международник" не си разбрала, че цялата патардия за Крим и Севастопол е именно за тези "тежки кораби" :) които каниш настойчиво.  Таме е единствения залив в Ч море където могат да стоят на рейд подобни кораби. Войните за Крим са войни за този залив и който владее Крим владее Ч море.  Не напразно янките бяха разположили 6ти американски флот около Гърция откъдето контролираха Черноморската зона. Именно зарад флота в Севастопол. Просто корабите им биха били незащитени в Ч море, а и често заседнали. Впрочем и сега в учението един или два крайцера заседнаха около Турция. Така, че поканата ти към американската Марина може да сетълкува или като неразбиране на нещата или пък като влизане в персонажа на Иван Сусанин:)

-Защо позор за професията.
Ами просто е Ангелинке.
Ти си командирована там или като наблюдател от някое НПО или журналист на БНР.
В първия случай си по задължение арбитър, във втория случай нормалното е да отразяваш  обективно събитията. Ти откровено лъжеш загърбвайки зверствата които се извършват на Изток, а преди това и в Киев. Как да наречем тези "евроорентирани" граждани които подритваха по трамвайната линия като футболна топка глават на полицейски шеф в Лвов. Или за изгорените живи беркутци отказали да признаят злодеяния и да се покаят. или за бития публично и съблечен до голо кандидат за президент. Малтретирането пак публично на депутати от Радата...
Това са  публично известни и заснети факти. Въртят се във видеобмена. Ти ги отричаш. Първо е глупаво, второ непродуктивно. И Тутан и Вмир не вярват дори:)
Един журналист губи професията си когато започне да дели участниците в събитията на наши и чужди. Появи се термина "необходима журналистика" , появиха се и "необходимите" журналисти които на практика погубват журналистиката. За това написах че подобни писания са позор за тази професия.

И накрая искам да кажа , че каруцарският изказ макар и беден от към думи не може да бъде "непочтен". Напротив, той е директен и ясен.
Точно непочтеността е със съответните увъртания, съмнения, премълчавания, правилно построен словоред и т н.
Гласувай:
17


Вълнообразно


1. vdp - Венци,
06.06.2014 12:19
другарката радиоточка (така ще и викам вече на Пискова) направо те е разгромила във временния постинг. Твоят език каруцарски - направо паднах от коня.
Хубаво, каруцарски е, а това какво е:
(коментарче при axlaxl)
15. angpiskova - му чела постинга, защото имам усет ...
05.06 20:25
Не, кифло гранясала, просто давам точното описание на този, каквото си го заслужава. Както и на теб. Нещастници комплексирани!
и още едно:
24. angpiskova - Анджи, завиждам ти за образния е...
05.06 23:44
Покажи си твоята визия теб да те видим колко си хубава. Хайде де! Боклук нещастен!
Може би "кифла гранясала" и "боклук нещастен" са някакви кодови БНР-ейски фрази, които аз не разбирам...
цитирай
2. vdp - И още нещо:
06.06.2014 12:24
Непочтено е от твоя страна да наричаш другарката радиоточка "колегата". Тази уфсъ може да е колега само на Гьобелс или на служителите в "Министерството на истината" на Оруел.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Всеки говори кактоможе или според средата си
06.06.2014 12:37
vdp написа:
другарката радиоточка (така ще и викам вече на Пискова) направо те е разгромила във временния постинг. Твоят език каруцарски - направо паднах от коня.
Хубаво, каруцарски е, а това какво е:
(коментарче при axlaxl)
15. angpiskova - му чела постинга, защото имам усет ...
05.06 20:25
Не, кифло гранясала, просто давам точното описание на този, каквото си го заслужава. Както и на теб. Нещастници комплексирани!
и още едно:
24. angpiskova - Анджи, завиждам ти за образния е...
05.06 23:44
Покажи си твоята визия теб да те видим колко си хубава. Хайде де! Боклук нещастен!
Може би "кифла гранясала" и "боклук нещастен" са някакви кодови БНР-ейски фрази, които аз не разбирам...


Както написах по горе-общувал съм с каруцари или по точна с децата им. Имам и не дотам добри спомени , но и много хубави също. Не е важно как ковориш, а какво стои зад думите ти. Поздрави!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Няма качества :)
06.06.2014 12:40
vdp написа:
Непочтено е от твоя страна да наричаш другарката радиоточка "колегата". Тази уфсъ може да е колега само на Гьобелс или на служителите в "Министерството на истината" на Оруел.


Гьобелс е велик манипулатор. Колегата Пискова е много ниска топка сравнена с него.
цитирай
5. pravda - Ще познаеш човека по приоритетите му:
06.06.2014 13:41
"ще разбереш, че не най-важното в постинга ти трябва да бъде как те е докарал до еди къде си любезният "хохол", а ситуацията в Украйна където тинейджъри се избиват едни други, където бремени жени се погубват жестоко и за нищо"

Ще го разбере,ако има с какво да го разбере.Или филията на шията й пречи.
Г-жата дава приоритет на такситата в Киев;на имението на бившия президент на Украйна-все по-важни неща от смъртта на невинни.
На Иво/м/Инджев пък му е мъчно за разбития магазин на Метро в район в хуманитарна криза.
Морал ли е,етика ли е,да ги опишеш?!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ти ми напомни колко съм се смял
06.06.2014 14:12
pravda написа:
"ще разбереш, че не най-важното в постинга ти трябва да бъде как те е докарал до еди къде си любезният "хохол", а ситуацията в Украйна където тинейджъри се избиват едни други, където бремени жени се погубват жестоко и за нищо"

Ще го разбере,ако има с какво да го разбере.Или филията на шията й пречи.
Г-жата дава приоритет на такситата в Киев;на имението на бившия президент на Украйна-все по-важни неща от смъртта на невинни.
На Иво/м/Инджев пък му е мъчно за разбития магазин на Метро в район в хуманитарна криза.
Морал ли е,етика ли е,да ги опишеш?!


на Инджев и колегата пискова когато хванаха да разчепкват тоалетните в Сочи по време на Олимипиадата.

Ами зад...впрочем хайде не по "каруцарски":))) тазове ...за унитази/тоалетни чинии/ ще коментират:))))
цитирай
7. theeconomist - Много си назад кореш...
06.06.2014 14:59
На мен ми вика "изрод", "глупаааааак", "ограничен тъпанар"....

Що си губиш времето да и обясняваш на говорителката , между...народничката.
Той Минчо я е заковал..
http://min4o.blog.bg/lifestyle/2014/06/06/populiarnost-chrez-blog-bg.1271025

Тия дни и аз ще я дръпна за маймунската опашка! :-))) Само гРъч!
цитирай
8. blackpredator - Венци,
06.06.2014 16:38
като я чета вечер Ангелинка, се си припомням думите на Мартин Лутер:
„Тази нощ съм само негър...” :D
цитирай
9. vencivaleri1951 - Посредствеността братан
06.06.2014 22:57
theeconomist написа:
На мен ми вика "изрод", "глупаааааак", "ограничен тъпанар"....

Що си губиш времето да и обясняваш на говорителката , между...народничката.
Той Минчо я е заковал..
http://min4o.blog.bg/lifestyle/2014/06/06/populiarnost-chrez-blog-bg.1271025

Тия дни и аз ще я дръпна за маймунската опашка! :-))) Само гРъч!


в повечето случаи е амбициозна и агресивна
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ти да нямаш някакви
06.06.2014 22:58
blackpredator написа:
като я чета вечер Ангелинка, се си припомням думите на Мартин Лутер:
„Тази нощ съм само негър...” :D


"мокри сънища
"с нея
цитирай
11. novaposoka - novaposoka - Според мен ...
07.06.2014 21:13
Според мен употребата на споменатите по-горе каруцарски термини е свързано с изчерпване на интелектуалния потенциал на личността. Затова тя се принуждава да ги включи в словесния си арсенал.
През гимназиалните ваканции аз работех доста време с каруцари - като товарач на житни снопи, сено, дини, цвекло и още много неща, които произвеждахме в "тоталитарното" ТКЗС. Имам отлични впечатления от каруцарите, въпреки че техният език е далеч от този на Достоевски, Ботев, Вазов и др. Език груб, но не злобен, ограничен арсенал от думи, но без лъжа и лицемерие. Ако аз носех един домат, а каруцарят три, даваше един на мен и двамата изяждахме по два. Ако той носеше вода, оцет и малко захар, за да си направи "попара", а аз носех компот, давах му на него. Работехме здраво и бяхме доволни, че РАБОТЕХМЕ. Нито "каруцарският", нито "гимназиалният" език е вредил на нашите взаимоотношения.
В "каруцарския" език, който коментаторите употребяват, се забелязва злоба и безсилие пред истината за обстановката, по която те се произнасят. Най-добре това пролича при обсъждане на обстановката в Украйна. За добрите наблюдатели е напълно ясно, кой е "АГРЕСОРЪТ". Очевидно е, че това не е Русия. Агресори са турци, англичани и французи, воювали в миналото за завладяването на Крим. Агресори са Наполеон и Хитлер. А какви са тези, които влязоха в Ирак да търсят химическо оръжие? Какви са тези, които се опитаха да се настанят в Сирия и продължават да търсят повод да "демократизират" Иран? Какви са тези, които като разярен лъв обикалят около Русия и плащат милиарди на долни предатели, изкарали танковете срещу своите славянски братя? С лицемерие, лъжа и злоба, истината не може да се скрие. При това безсилие пред обективната реалност, платените говорители на истинския агресор, прибягват до помощта на така наречения "каруцарски" език. Използването на този език за помощ, говори за интелектуално изчерпване и абсолютна безпомощност.
Георги Крумов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3778186
Постинги: 1022
Коментари: 16555
Гласове: 5021
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031