Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2012 15:53 - "...А ний, ний сме идиоти..."
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1257 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес пазарувах на "Римската стена". Пазарувах храна за кучето си и срещнах бивш колега който пазаруваше в същия павилион...но за себе си. Дълго избира фенер от патица и дреболии ... избра, плати и си тръгна. Не ме видя/и добре, че стана така/, но от коментара на двете женици пред мен разбрах че той , а и те купуват от зоопродуктите за себе си. За двете жени не знам, но когато азбях разпределен след университета в един строителен комбинат колегата беше шеф на арматурния двор. Мисля че длъжноста му беше директор ІV или ІІІкатегория. Тоест пенсията му е при всички положения над средната./ Съименник е на онзи със 7те апартамента, но надявам се да има поне един макар и да е изграждал хиляди./  През целия път на връщане до дома се питах как така се докарахме до там, че да се храним от трапезата на кучетата?  Как така се оставихме да ни "яхнат" подлеци и дегенерати, и как загубихме през тези години достойнство и характер. Как загубихме инстинкта си за самосъхранение и доброволно станахме "леш". Чух по новините снощи как един самозабравил се кандидат за властник/зам министър на финансите Владислав Горанов/ отговори за спестяванията на хората за "Черни дни" -На онзи свят пари не трябват-каза плазмодия  възхищавайки се собственото си "остроумие". Веднага се сещам за двама министри от предишния кабинет които оприличиха преговорите за "залъка" на учителите на седянка. До там е стигнало безчувствието на властимеющите , че са отвратителни дори тогава когато защитават вярни тези. Да се подиграваш с народа си който мизерства и от мизерията отделя да ти е добре е уродство далеч по голямо от онова което са показвали преди време по цирковете. За да не изглеждам голословен ще дам и малко цифри взети от побликуван в "Преса" материал на проф Проданов.
Бедни в  България:

1989та под2%, 2005-18%, 2012-22,4%
Изследването е на Аугус Медисън"Световна икономика"
Застрашени от обедняване и социално изключване са 55% от българите. За сведение този процент в Чехия е 14.
От 60та до 80та година/две деситилетия / половината от българите са имали възможност да си купят или построят дом./ 80% от жилищния фонд е построен през соц периода б а/ сега процентът на можещите да си позволят покупката на дом е 8,4%. Покупателната възможност на средната работна заплата в момента е 52% от тази през 80те, а на средната пенсия43,7%. Най ниско е паднал реалния доход на човек от домакинство...на 34,7 от този през 80те. Адекватно на тези цифри е и потреблението средно на човек. Месо -78кг срещу31; Мляко от 190литра на 20!? почти десет пъти. Яйца от 84 на 44.  Консумацията на риба е паднала над 20 пъти и на практика е недостъпна като цена за голяма част от населението. Над 30 % от българите са изключени от здравното и пенсионното осигуряване./в работоспособна възраст/
Заглавия от пресата:
"Брат и сестра умряха от глад и пневмония"
"Бебе умря от глад и мизерия"
"Безработен глава на семейство се обеси"
"Мъж си извади зъб сам от немотия"
"Дете в дом умря от глад"
"Разбит канал за продажба на бъбреци"
И още, и още...
Досещам се за дежурната реплика, че виновни са за всичко това комунистите.
ДА ...АМА НЕ...
През соца  имаше и пропуски, и нарушения, и престъпления, но такова упорито затриване на народ и държава нямаше. Нямаше подобна въпиюща мизерия, нямаше клошари, нямаше дрога, ортаницирана проституция. Нямаше мафия. Горните цифри говорят сами по себе си за стандарта ни тогава и сега.
Ще завърша със следното. По време на соца , а и години след това съм спорел с кого ли не , че народния съд е бил нелегитимен и несправедлив. Бил е и жесток. Сега се питам дали същото бих казал ако изправят на банката на подсъдимите властимеющите през последните две десетилетия/без разлика на цвят/ Мизерията също е несправедлива и нелигитимна. От къде накъде когато дойде нейния час да правораздава/а часът неминуемо ще дойде-винаги е идвал/ осъжданията които ще направи да бъдат легитимни и справедливи???Гласувай:
9
2


Вълнообразно


1. theeconomist - Привет кореш!
14.11.2012 16:09
но пък имаме демокрация!

Ще напиша друг цитат:

"... и ваще лица са сбърчени вече от плач.."
цитирай
2. blackpredator - И аз да добавя съчка Икономисте
14.11.2012 16:44
"...Растяха хора, една черна армия отмъстителка, която кълнеше бавно в браздите, за да израсне за жътвите..."
цитирай
3. vencivaleri1951 - Привет братва!
14.11.2012 18:18
Още не съм на себе си. Сутринта слушах как мънкаше единият от "предупредените" зам кметове на София, че не били виновни, че работата им била много напрегната и , в резултат на това кредитния рейтинг на столицата се вдигнал. Е сбъркали с два милиона но нейсе...От друга страна този човек на когото целият живот е минал в изграждане и съграждане. Сега когато е над 70 и справедливо би било да живее спокойно и защитено старините си се храни с храна за животни. Няма какво да вадим цитати и да се правим на умни и начетени. За нищо не ставаме освен да ни стрижат и щавят. После на опашка за шийки и фенери...
цитирай
4. анонимен - Поздрав за тъжните хора !:)) h...
14.11.2012 19:59
Поздрав за тъжните хора !:))
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GSLSwwkLRW0#!
цитирай
5. vyordanoff - Имам комшийка /възрастна жена/, ...
15.11.2012 12:59
Имам комшийка /възрастна жена/,която освен от парно,се е изключила частично и от канализацията.Жената просто е поставила леген под мивката,а мръсната вода ползва за тоалетната.Преди 3-4 години някакви крадци бяха сбъркали та разбили и нейния апартамент/и те грешат по някога/.Жената не е клошарка,горда е и не се дава.Та тази жена като "thеeconomist" може би се радва на демокрацията с пълни шепи.
Венци и аз не си обяснявам тези хора не примирими към комунизма,към Т.Ж.,как така добре се вписват в съвремието си със Софиянски,Л.Павлов,Сл.Христов, Костов,Бакърджиев,...Неудачите си в живота търсят в комунизма.
Дано не се повтарям,но много често цитирам един мой приятел италианец /тази година направи 70г./Та този човек го познавам от 1980г.,а той самият е тясно свързан с България от преди тази година/подръжка итал.оборудване във фирмата в която работех/.Та след 10.11.89г. думите му бяха/тук и аз се включвам с цитат/: "Не разбирам какво ви беше и какво искате?Знаеш ли,че в Лука/градът където живее/безработни са 70%"Та този човек,работил цял живот и до ден днешен няма собствено жилище и не разбираше,как така тук всеки има.
Тез дето не вярват,този човек е в профила ми във Фейсбук /Паренти/ сред приятелите ми,а и доста добре борави с българския - да пита.
Аз още не познавав някъде някоя бедна държава да е демократична!/Някой може да каже - Индия,ама не!Там са бедни хората,не държавата.Та,ако някой ми посочи такава,ще приема,че ние може да станем втората.На тез дето ще ме питат,защо той не е останал в България,аз питам защо днес ние бягаме от България.Не е вярно,че тогава не е можело - да трудно,но който е искал и най-важното,който му е стискало го е направил.
Е,макар и бавно/след мракобесния строй/, но се движим към корените си.Ти пишеш,че някой си извадил сам зъб.Ето преди комунистите да вземат власта,в селото от където е майка ми си е имало специалист-налбантина.Аз в момента правя зъб/един/-първи ден поставяне арсен-30лв.,втори отваряне канали лекарство-50лв,..а до коронката?
цитирай
6. vencivaleri1951 - Съгласен съм с това кото си написал напълно.
15.11.2012 18:16
[quote=vyordanoff]Имам комшийка /възрастна жена/,която освен от парно,се е изключила частично и от канализацията.Жената просто е поставила леген под мивката,а мръсната вода ползва за тоалетната.Преди 3-4 години някакви крадци бяха сбъркали та разбили и нейния апартамент/и те грешат по някога/.Жената не е клошарка,горда е и не се дава.Та тази жена като "thеeconomist" може би се радва на демокрацията с пълни шепи.
Венци и аз не си обяснявам тези хора не примирими към комунизма,към Т.Ж.,как така добре се вписват в съвремието си със Софиянски,Л.Павлов,Сл.Христов, Костов,Бакърджиев,...Неудачите си в живота търсят в комунизма.
Дано не се повтарям,но много често цитирам един мой приятел италианец /тази година направи 70г./Та този човек го познавам от 1980г.,а той самият е тясно свързан с България от преди тази година/подръжка итал.оборудване във фирмата в която работех/.Та след 10.11.89г. думите му бяха/тук и аз се включвам с цитат/: "Не разбирам какво ви беше и какво искате?Знаеш ли,че в Лука/градът където живее/безработни са 70%"Та този човек,работил цял живот и до ден днешен няма собствено жилище и не разбираше,как така тук всеки има.
Тез дето не вярват,този човек е в профила ми във Фейсбук /Паренти/ сред приятелите ми,а и доста добре борави с българския - да пита.
Аз още не познавав някъде някоя бедна държава да е демократична!/Някой може да каже - Индия,ама не!Там са бедни хората,не държавата.Та,ако някой ми посочи такава,ще приема,че ние може да станем втората.На тез дето ще ме питат,защо е стискало го е направил.

Просто ми беше гадно и се "изоках" в сайта:(
Чудя се как не са ме "подпукали" още "демократите"

Сега позволи ми да ти дам съвет.

Прави си зъбите в сръбско например. Ето го къде е. Става въпрос ако имаш повече за правене. Отдели си седмица и спести над 60% от разходите . Лекраства също. Ако искаш вярвай но български лекарства в техните аптеки са наполовина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2981901
Постинги: 764
Коментари: 12697
Гласове: 4266
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31