Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 12:26 - A какво става с правото на първа брачна нощ...
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 2789 Коментари: 9 Гласове:
1Покрай тезисите на БСП за развитието на страната до 2020г./"те не ги пуската в селото , те за къщото на кмета питат" /се разгоряха отново спорове за отмяната или не на пропорционалния данък. Не знам защо го наричат плосък, та той си е съвсем ръбат за хората с ниски доходи.т.с разделението става още по голямо. За пръв път се прави опит да бъде въведен от Кромуел/ тогава е ляв данък, тъй като аристократите не  са  плащали данъци/, но го отсвирват в горната камара. Въвеждат го французите, но те не правят грешката на англетата и предварително резват главиците на част от аристокрацията и представителите на същата в горната камара на Френското събрание гласуват с готовност всичко поднесено им. По нататък в годините данъкът се превръща определено в десен данък тъй като "разтваря все по широко" ножицата между бедни и богати. Няма социална/а и въобще са малко държавите/ където да е въведен подобен данък. Напротив в най  "симпатичните" икономики/Скандинавските, Канада, Англия../рамото на подоходният данък е доста стръмно.  Сигурно се питате защо е това заглавие. Ще обясня пак с малко история. Пак по времето на Кромуел е махнато чрез закон  правото на феодала на първа брачна нощ в неговия си феод. Това вече аристократите гласуват мислейки повече за тази глава на раменете им да си остане там, отколкото за правото на другата да шари тук и там. Във Франция е нямало такова право тъй като  се знае там понятието първа брачна нощ е изтеглено далеч по напред във времето. Все пак нас ни интересува България. Хубаво, изгласуваха ни пропорционален данък...Направиха богатите по богати, аристократите по аристократи...Защо не махнат правото на тази прослойка и на първа брачна нощ? Впрочем каква първа, "оправят" ни катадневно , когато и за каквото им скимне.  Ето за това "право" на нашите аристократи си мислех някъде около 9ти и 23ти септември.


Тагове:   НОЩ,   Какво,


Гласувай:
3
2


Вълнообразно


1. boristodorov56 - Енигма или дилема?
27.09.2010 12:34
Кой ли въведе ръбатия плосък данък у нас?
цитирай
2. анонимен - Въведе го
27.09.2010 13:13
през 2008 г. правителството на Серж. Сега е един от червеите, които разяждат "единството" в партията Му......................:)))))))))))
цитирай
3. vencivaleri1951 - Нито ми е загадъчно, нито имам колебание по въпроса...
27.09.2010 13:44
boristodorov56 написа:
Кой ли въведе ръбатия плосък данък у нас?

Ако си чел внимателно изразил съм си мнението за тези които въведоха този данък и не само зарад него. Казал съм ти го, че за мен от момента на влизането във власта всички управници стават те. В случая този палав рокер и близкото му обкържение макар и опозиция също са те. С написаното просто се опитах да обясная на аудиторията кога за пръв път е направен опит да се въведе този данък, как е въведен и от кого за пръв път. Как се е трансвормирал и защо от "ляв" на "десен" данък. И понеже стана в месец с култови дати/9 ти и 23тисептември/ нямаше начин да не си спомня и онова право за първа....:))))
цитирай
4. boristodorov56 - 3. vencivaleri1951
27.09.2010 14:59
Ако правилно съм те разбрал - държиш да напомняш кой ни еба майката?
цитирай
5. vencivaleri1951 - Пропорционалния данък е само част от любовната игра Борисе и ти това го знаеш
27.09.2010 16:13
Иначе тя/играта/ е доста по дълга като времетраене/а и не само като времетраене/ и доста по разнообразна откъм похвати. Като се почне от псевдопревата на Луканов, през Кръглата маса, мине през реституциите и приватизациите на сините момчета и момичета, през цареугодния завой, през подменения /зарад заменки/ вот и се стигне до "бухалковата" икономика. Имаше един отчаян и два пъти по некадърен опит да се спре това нещо при твоя съгражданин и мой съселянин/Виденов/, но "е.ачите"/взаимствам от теб/ му, а и ни е.аха както казваш майката. През цялото това време аз съм бил наясно какво става, казвал съм си мнението /включително на най високи парт. форуми/, не съм чакал и не чакам нищо добро. Ти обаче драги имам чувството , че си чакал и всичко това си простил. Чакал си да падне на Дока /от Литекс/ фамилията та да замезиш. Тоест чакал си великия погром и завирането в миша дупка на комунетата и Русия ако не два метра под земята, то поне на колене. Не сбылось и не будет! Другое будет...И не напразно тези мисли за такованите майки, а и не само майки ми се завъртяха през септември който някога/не знам кога/ ще стане май... И да знаеш това не е онова очакване /да падне фамилията на Дока/:))))
цитирай
6. boristodorov56 - Тоя Дока канибал ли е?
28.09.2010 08:21
"Жан Виденов е роден в Пловдив и учи в Пловдивската английска гимназия. През 1985 завършва "Международни икономически отношения" в МГИМО, Москва. От 1986 до 1989 работи в номенклатурата на Димитровския комунистически младежки съюз. Член на Българската комунистическа партия от 1983, след нейното преименуване той влиза в ръководството на БСП. Секретен сътрудник на Държавна сигурност от 1988 до 1990 с агентурно име "Дунав", в качество на Съдържател на явочна квартира.[1] През 1991 е избран за председател на БСП с подкрепата на своя предшественик Александър Лилов."

Това го пействах от Уикипедията.

Слагам го тук за да илюстрирам своята мисъл, че комунистите нито са българи, нито са нормални хора, дори и да се изказват на най-високите форуми на бандата си мародери и рубладжийчета.
Още повече, че познавам въпросната личност в качеството му на свой колега в едно стопанско обединение, което не е отбебязано в биографичните му данни - точно от периода, когато са го вербували в червеното гестапо. Лично аз считам, че този факт само е препотвърдил вричането му на КГБ, когато е учил с Москва.

Дьонме си е Виденов - жалък рубладжия.

В същото време достоен да бъде вписан в книгата на Гинес - глистосерникът, които изяде хляба на един народ! Това е недостижим подвиг!
Не се е случвало в историята на българския народ - да остане без хляб.
Ти как мислиш - имало ли е подобен абсурд?
Без дрън-дрън - а факти и документи. Белетристиката и сладкодумието си го упражнявай по партийните си форуми - блог.бг не е национална пратийна конференция на шайката ви.

Още нещо - по ирония на съдбата се запознах и с офицера му вербовчик за преторианската гвардия на канибалите.

Вие двамата сте лика прилика.
Защо ли?
Щото той и ти - казвате - "Кво съм виновен аз за миналите престъпления на партията, аз тогава не съв бил роден и не мога да нося вината и."
А се гордеете спрестъпното `и минало.
Осъждането на геноцида над българите ви изглежда като самоубийство.

И стига тези твои деди - ние също не сме самораслеци!

Тоя Дока - не е канбал.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Казах мой съселянин,
28.09.2010 11:43
защото е от Драгоил родът на баща му, а от там е едната ми баба. Впрочем Драгоил е махала на Драгоман, а от там пък е Костов. :) Виж какви съселяни имам:) Колкото до дедите ми. Аз когато давам пример предпочитам да бъде с нещо което познавам. Семейството ми по един странен /впрочем защо странен/ е вплело в себе си и двете страни. Едните жестоко репресирани преди девети, другите сериозно след тази дата. Нещо повече вуйчо ми е бил офицер /кадрови/ в експедиционния корпус в Сърбия, баща ми партизанин там. Два пъти са влизали един срещу друг в сражение. Излишно е да спорим кой е бил прав...всеки е имал своята истина. Нито единият се е гонил за рубли/бил е гимназист когато е излязъл/, нито другия за марки/биили са доста заможни , а става военен по патриотични подбуди/ Четейки пропагандата след 9ти вуйчо ми би трябвало да е фашист, да избива безащитни деца и старци, да пали къщи/имало го е това, случвало се е на другата ми рода/, акато чета теб то баща ми е необразован селяк, изнасилвач, и садист който е трепел безогледно/случвало се е и това/. Нито вуйчо е бил фашист, нито баща ми е бил необразован и садистичен селяк. Напротив и двамата са високо /за съжаление вуйчо беше/ образовани и бих казал меки като характер. По цели вечери са се карали, до бой са стигали /всеки с разбиранията си/, но бяха много близки. Не искам да ти говоря какво е преживял след 9 ти. Ще ти кажа само, че майка ми два пъти е била в Ямболско-един път като интернирана със женската част от фамилията, втори път с баща/командир на авиополка в Безмер/ Аз не съм изключение и затова не мога да се съглася, че ние трябва непрекъснато да враждуваме. Аз съм резултат именно на невъзможното според теб. Да, но аз съществувам. Имало ли е геноцид-определено. Едностранен ли е бил-в никакъв случай. Осъждам еднакво и 9ти юни и 23ти септември. Ти обаче Борисе, си като зъбобола-издуваш се само от едната страна. Жертвите/на рода ти възприемаш като трагедия, на час от моя род като възмездие и определеносъм несъгласен стова
цитирай
8. boristodorov56 - Има жертви, които не са за жалене.
29.09.2010 18:37
Не може да се оправдава противодържавна дейност.
Без значение от партийната им съпричастност.
Това го празбери - веднъж и завинага.
Ти може да оправдаваш близките си, но това не променя същността на едно престъпление като родоотстъпничеството.
Цялата история на комунизма у нас е низ от подобна низост.
Няма оправдание за хората продали България и действувяли в оръжие в ръка против България в интерес на чужда държава - платени от нея.
Толкова.

Другото го разправяй по партийните сборища - дори можеш да се издуваш от всички страни и без зъбобол.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Родата ми няма нужда от оправдание Борисе.
29.09.2010 22:45
В по голямата си част е съставена от успешни и реализирали се хора. За чичо ми /Бог да го прости в момента книга пишат/, на баща ми още се обаждат офицери които е създал като летци и личности. Когато си на 85 никак не е малко такова признание. Боре мъжете от рода ми общо взето винаги са държали живота си в собствените си ръци. Грешен и ли не до там винаги е бил техен избор. Много е елементарно да го свързваш с това, че някой пари им давал. Пари на други даваха за главите им. В техните парите са били най последното нещо. Ще ти дам пример. Баща ми го свалят от студенската банка и го пращат да учи за военен. Медицинските изследвания и някакви изпити е трябвало да държи във военоморското във Варна. В същото време им плащат фронтовите и партизанските пари. Баща ми ги взима и отива във Варна. Пристигнал вечерта и си легнал в ...морската градина. Хващат го милиционери , а и като откриват в него пари за около половин апартамент го закопчават. Дежурния комендант/царски офицер/ му казва:-Господин капитан/така завършва войната/ , взехте властта, но след като спите с толкова пари в парка как смятате да я задържите. Ето отношението му към парите, такова е било на повечето като него. Впрочем комендантския се оказва пророк:(((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 3155610
Постинги: 811
Коментари: 13443
Гласове: 4458
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930