Постинг
25.06.2020 23:00 -
Торта за годишнина от сватба
Може би съм споменавала преди, че съм фен на сладкишите. Обожавам сладкиши - торти, пастички, суфлета, мъфини и всякакви други такива вкусотийки!
Днес ще си представя тортата, която направих за годишнината от сватбата на едни от най-скъпите хора в моя живот - моите родители!
Необходими продукти
За големия блат (първият етаж на тортата - направих 2 големи блата):
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 100 мл. прясно мляко
- 230 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За малките блатове (вторият етаж на тортата - направих 1 и го разрязах да се получат 2 малки блата):
- 2 яйца
- 100 гр. захар
- 70 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л. вода
- 300 гр. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Всеки голям блат за първия етаж се приготвя поотделно и се пече поотделно. Разбийте яйцата и захарта добре. Добавете прясното мляко и продължете да разбивате. Постепенно добавете брашното, което е пресято, заедно с бакплувера и ванилията. Всички продукти трябва да бъдат разбити хубаво.
Блатовете се печат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Всяка фурна е различна, затова наблюдавайте внимателно блатовете да не изгорят. За да сте сигурни, че са готови, използвайте клечка за зъби или дървено шишче и ако излезе сухо - блатът е готов.
Оставете блатовете да изстинат добре преди да ги напоите, както и да разрежете блатът за блатове за втория етаж - всички трябва да бъдат изстинали.
Сиропът за тортата трябва да се приготви на слаб огън. Добавете водата, захарта и ванилията заедно. Разбърквайте, докато захарта се разтопи. Не позволявайте сиропът да започне да ври. Оставете го да изстине напълно преди да напоите блатовете.
Блатовете и сиропът трябва да бъдат напълно изстинали преди да започнете да ги напоявате. След това, изчакайте 20-30 минути и започнете да сглобявате тортата.
Аз използвах от кремовете за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия. Използвах 2 пакета. Те са на прах; аз добавям 250 мл. прясно мляко и 25 гр. пудра захар за всеки пакет, и разбивам. Слагам в хладилника да стегне за 20 минути.
Използвах 600 гр. фондан (захарно тесто) и топчета декорация за торти. Залепих топчетата със сладкарско лепило.
Направете двете торти поотделно и накрая сложете малката тортичка върху по-голямата торта.
Дървеното сърце е купувано готово.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Днес ще си представя тортата, която направих за годишнината от сватбата на едни от най-скъпите хора в моя живот - моите родители!
Необходими продукти
За големия блат (първият етаж на тортата - направих 2 големи блата):
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 100 мл. прясно мляко
- 230 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За малките блатове (вторият етаж на тортата - направих 1 и го разрязах да се получат 2 малки блата):
- 2 яйца
- 100 гр. захар
- 70 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л. вода
- 300 гр. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Всеки голям блат за първия етаж се приготвя поотделно и се пече поотделно. Разбийте яйцата и захарта добре. Добавете прясното мляко и продължете да разбивате. Постепенно добавете брашното, което е пресято, заедно с бакплувера и ванилията. Всички продукти трябва да бъдат разбити хубаво.
Блатовете се печат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Всяка фурна е различна, затова наблюдавайте внимателно блатовете да не изгорят. За да сте сигурни, че са готови, използвайте клечка за зъби или дървено шишче и ако излезе сухо - блатът е готов.
Оставете блатовете да изстинат добре преди да ги напоите, както и да разрежете блатът за блатове за втория етаж - всички трябва да бъдат изстинали.
Сиропът за тортата трябва да се приготви на слаб огън. Добавете водата, захарта и ванилията заедно. Разбърквайте, докато захарта се разтопи. Не позволявайте сиропът да започне да ври. Оставете го да изстине напълно преди да напоите блатовете.
Блатовете и сиропът трябва да бъдат напълно изстинали преди да започнете да ги напоявате. След това, изчакайте 20-30 минути и започнете да сглобявате тортата.
Аз използвах от кремовете за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия. Използвах 2 пакета. Те са на прах; аз добавям 250 мл. прясно мляко и 25 гр. пудра захар за всеки пакет, и разбивам. Слагам в хладилника да стегне за 20 минути.
Използвах 600 гр. фондан (захарно тесто) и топчета декорация за торти. Залепих топчетата със сладкарско лепило.
Направете двете торти поотделно и накрая сложете малката тортичка върху по-голямата торта.
Дървеното сърце е купувано готово.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Преди минути излязох от съда. Уморен, но...
Пълно слънчево затъмнение 08.04.2024 (li...
ГРЕШИ ЛИ АЛИАНСА НА НАТО КАТО ЗАСТАВА СР...
Пълно слънчево затъмнение 08.04.2024 (li...
ГРЕШИ ЛИ АЛИАНСА НА НАТО КАТО ЗАСТАВА СР...
Следващ постинг
Предишен постинг
Още 100 години заедно пожелаеам на родителите ти!
На теб успех в кулинарията! И по-специално в сладкарството!
Умееш го и ти харесва.
Хубав ден и нови сладости!
цитирайНа теб успех в кулинарията! И по-специално в сладкарството!
Умееш го и ти харесва.
Хубав ден и нови сладости!
Хубав ден и на теб!
цитирайEха, ама тази разкошна торта Вие ли я направихте? Поздравления! Бъдете здрави и много щастливи цялото семейство!
цитирайАз направих тортата. Благодаря ви! Бъдете живи и здрави!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261