Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07 07:38 - Как краставите магарета/ и милиционерските запартъци/ се подушват веднага
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1181 Коментари: 16 Гласове:
12

Последна промяна: 15.07 07:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ами ДА, Пръдльо, ще го повторя: ДАНИЕЛА ДОКОВСКА Е ТОЧНО НИКОЙ!

Хайде познайте от три пъти кой дава тази оценка за госпожа Доковска?

Бе казано по повод нейно становище за случилото се в канцеларията  на президента-нахлуване на маскирани и тежковъоръжени представители на 
полиция  и жандармерия.
Веднага ще кажа , че има различни становища на наши юристи-за съжаление 
различието в становищата  на повечето са плод не толкова на  юридически доводи, а на политически или личностни пристрастия. Даниела Доковска е възможно да не прави изключение. Казвам ВЪЗМОЖНО. Тоест приемам и възможността личните И симпатии да са изиграли роля за нейния прочит на ситуацията.

Да напишеше , че Доковска е никой е не само невярно/ всеки е някой/, но и 
не познаване кой , кой е в  кординатната система.  И понеже в случая се противопоставят становището на " никоята" Доковска с действието на "корифея " Гешев / още и Каренин/ да сравним биографичните сведения които четем в Уйкипедията.

-Иван Гешев е роден в Софийско, завършил е СПТУ
 по електротехника, след това школата на МВР в Симеоново. Работи последователно като следовател в МВР, прокурор
в районната и градската прокуратура, оглавява Специализираната прокуратура/ която за три години от създаването си , няма спечелено дело и влязла осъдителна присъда/ Избран е за главен прокурор с гласовете на следователите и прокурорите във ВСС , като против са били представителите на съдиите. . Баща катаджия, майка медицинска сестра
Няма данни за публикации и  преподавателска дейност. А и не е имал правото на такива 
до промените , защото  шнолата в Симеоново  подготвяше курсанти , които в последствие имаха правата на юридическа дейност , само като следователи в предварителните производства.  Тоест имаха и имат признато висше образование като юристи.

Даниела Доковска. произхожда от семейство на юристи. Средно образование -музикално училище, специалност цигулка. Концертира със сестра си , която е пианистка. Травма  я принуждава да остави профисионално цигулката . Кандидатства право в СУ, което завършва. Разпределена е като съдия в СГС. Това е абсолютно признание  впрочем.
Не остава съдия, а кандидатства в адвокатската колегия, където от раз е приета. Също признание. Спечелва си името на специалист в наказателното производство. Преподава и в Университета наказателно право.  Знае се че  лекциите и по наказателно право са едни от най- посещаемите . При пледоариите и в съда  групата на студенти и стажанти също е внушителна. Зам председател е на адвокатския съюз, завежда правна секция в БАН. Автор е на  учебници, публикации и монографии по криминалистика и наказателно право

Е стествено за равенство потърсих в Уйкипедия и  данни за " оценителя И , който се произнесе  за нея като за "НИКОЙ"
Имаше препратка към " Пинокио" и " Барон Мюнхаузен" :)Гласувай:
12
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Сега прочетох отговор на германския посланик у нас по темата
15.07 08:11
На въпрос на "Дойче веле" дали ситуацията в България в канцеларията на президента
е възможна в Германиу отговорът е:

-Немислимо е! -По натам го отдава на несъвършенства на конституцията ни. Не мисля, че е прав относно конституцията. Просто на няколко пъти Борисов промени закона за специалните служби и с изключение на НСО всички други го подчини на себе си, което е неправилно според някои юристи, защото се обезмисля ролята на президента като главнокомандващ, какъвто е по Конституция. Сега виждаме, че Борисов прекроява и НСО...
И веднага се сещам за един виц.

Живков извикал Милко Балев и му поръчал да намери служба на Борисов , която би задоволила напористия му охранител.
След време повикал пак Болев и го попитал дали е намерил служба на Бойко.
-Да -казал Балев. Да го направим папа.
-Как папа, защо папа
-Ами характерът на Борисов е такъв, че ще е спокоен през деня, като всяка сутрин вижда над леглото началника си разпънат на кръст. Пък и Цветанов ще му уреди избора от кардиналите
цитирай
2. planinitenabulgaria - Промили са Ви мозъка и не можете да мислите.
15.07 08:28
Излишно е да Ви казвам, че никога няма да бъдете свободен човек. Самочувствието Ви иддва само по една линия, защото природно сте много надарен в една област, която няма да цитирам, знаят я всички дами...
цитирай
3. vencivaleri1951 - Ако говорим за втренчването ти в една определена област
15.07 08:41
то знай, че комплексираните търсят признанието на всички/много/ дами, а свободният, без комплексите се интересува предимно от една дама.
Не разбирайки това , не разбираш и какво е да си свободен човек.

planinitenabulgaria написа:
Излишно е да Ви казвам, че никога няма да бъдете свободен човек. Самочувствието Ви иддва само по една линия, защото природно сте много надарен в една област, която няма да цитирам, знаят я всички дами...

цитирай
4. getmans1 - Съвсем правилно казано че е „ник...
15.07 09:18
Съвсем правилно казано че е „никоя„ ... както и мнениято на няколкото бивши конституционни съдии ... от 5 такива, едно мнение за президента, едно меко казано „неутрално измъкване„ и три които не виждат нарушение в действията на Гешев.

ПОСОЧИ ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО МНЕНИЯТА НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ Е ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ ... и подписите им стоят под закони,укази, постановления и други нормативни актове.

Гледам, че пак си се изкушил да ползваш лапсусите за доводи ... знам, знам „гледал като теле в железница„ но явно истината е, че сте си присвоили правото на лапсуси само за ваша привилегия ... нали обичаш да казваш „НЕГОДНИК ДА, АМА НАШ НЕГОДНИК„ ... много любим твой цитат-довод
цитирай
5. vencivaleri1951 - И там е трагедията Гетьо.
15.07 10:15
Научната общност няма думата. Думата на един с признато право на юридическа практика е по важна от мнението на един уважаван и хабилитиран юрист. Премиерът ни с това полуобразовани е, министърът на правосъдието също с признато право на юридическа практика,.и кой знае още колко подобни ерудити. Платон си е представял върхът на пирамидата на държавата от философи, тоест учени.
В нас тези ,, философи,, публично бяха наречени от министър на Борисов феодални старци. За това спокойно може да наричаш журналистите тулупи и мисирки, първия депутат проста Еди каква си и от Еди къде си.
Никъде не казвам, че Гешев е нарушил закон. Въпроси обаче има. Защо след законния му набег в канцеларията на президента излязоха хиляди на улицата и още са там, и дълго ще стоят. Христо Иванов направи умно и смело до някъде политическо движение, но го направи с цел партията му да не се забрави, да разшири електората си,
за следващите избори. Президентът го подкрепи уволнявайки началника на НСО и това бе правилно решение, въпреки , че загуби подкрепата от ДПС. Последва набегът, който има вероятност да уволни самия Гешев. Законно или не прочитът на множеството на площада е че Гешев посегна пресилено и без никакъв повод на избрания от тях президент.
Живков нямаше и признато образование, но имаше самочувствие и не се страхуваше да сложи до себе си учени. Аз не помня главен прокурор, който да не бе професор. Комплексирани в човек избира по ,,ниски,, от себе си. Резултатът е Гешев.
Впрочем комплексите съпътстват властниците. Ето да не кажеш, че ми се ,,издува само едната буза,, Да вземем Путин. Той има комплекси от ръста си и носи високи токове. Това добре, но и кадрово му влияе. И двамата му премиери до днес са по ниски от него. Фотографите на Кремъл треперят да не го снимат с по висок човек от него и правят всевъзможни разстановки и колажи. Ето виж на фотографиите как е по висок от президентската ни двойка, а и двамата са значително по високи от него


quote=getmans1]Съвсем правилно казано че е „никоя„ ... както и мнениято на няколкото бивши конституционни съдии ... от 5 такива, едно мнение за президента, едно меко казано „неутрално измъкване„ и три които не виждат нарушение в действията на Гешев.

ПОСОЧИ ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО МНЕНИЯТА НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ Е ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ ... и подписите им стоят под закони,укази, постановления и други нормативни актове.

Гледам, че пак си се изкушил да ползваш лапсусите за доводи ... знам, знам „гледал като теле в железница„ но явно истината е, че сте си присвоили правото на лапсуси само за ваша привилегия ... нали обичаш да казваш „НЕГОДНИК ДА, АМА НАШ НЕГОДНИК„ ... много любим твой цитат-довод[/quote]
цитирай
6. apostapostoloff - НЕ БОЙТЕ СЕ, ДЕЦА
15.07 10:28
Мустафата се е свързала с Държавния департаментна САЩ и е помолила за военна помощ. От отлично информиран източник, пожелал анонимност, узнах, че Пентагонът изпраща 300 000 морски пехотинци, които ще помогнат на нашите революционери да вземат властта.

Историята, пише Хегел, винаги се повтаря. През 1944 довтаса трети украински фронт на маршал Толбухин, а сега идва морската пехота на САЩ!

Хип, хип ура!
цитирай
7. getmans1 - . . . Както си свикнал пак яко „блъ...
15.07 11:09
... Както си свикнал пак яко „блъскаш външния жегъл„ и оставам с впечатление, че не знаеш какво е това, защото написанато в този ти коментар няма нищо общо с постинга ти ... а, Хр. Иванов и партията му са герои в моят постинг.


vencivaleri1951 написа:
...
Никъде не казвам, че Гешев е нарушил закон. Въпроси обаче има. Защо след законния му набег в канцеларията на президента излязоха хиляди на улицата и още са там, и дълго ще стоят.


... Никаде не е казвано, че Гешев е влизал в канцеларията на президента ... Друг е въпроса, че тези „бунтове„ ГИ ЧАКАТЕ ОТ РАДЕВ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ... ти го знаеш, аз го знам, всички го знаем...

САМО КАТО ЛЕКО ДОПЪЛНЕНИЕ, знаем ги и тях професори-прокурори ... лудниците бяха пълни с „луди„ ... то и затова нямаше клошари, а пък с хулигани храниха свинете.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Не си разбрал Постоле.
15.07 11:55
Ще идват пехотинците , не да помагат с оръжие, а да гласуват. Идеята е да компенсират 100% ният цигански вот отиваш в една посока.

apostapostoloff написа:
Мустафата се е свързала с Държавния департаментна САЩ и е помолила за военна помощ. От отлично информиран източник, пожелал анонимност, узнах, че Пентагонът изпраща 300 000 морски пехотинци, които ще помогнат на нашите революционери да вземат властта.

Историята, пише Хегел, винаги се повтаря. През 1944 довтаса трети украински фронт на маршал Толбухин, а сега идва морската пехота на САЩ!

Хип, хип ура!

цитирай
9. blackpredator - то
15.07 12:56
има аналогия с кратунковското "Доковска е никой!"
"Павлов е никой!", разлаяли се лабораторните му псета..

лично на мен, панагюрския law-доцент и делиорманския му гл. асистент,
са ми като герои от хита на Хичкок "Дроновете"

тъжно е, няколко цървула в блога да тълкуват, че чопът от четината им,
е арматурата и архитектурата у правната мазилка у БГ..

бий простака!
цитирай
10. vencivaleri1951 - Мисля, че разликата между Хетмана и гчето е огромна
15.07 13:53
[
Гетьо не пълен отличник, не е началник на света, не вкарва в пасата си голямата част от женското съсловие, не колекционира, а си зида къщичката и си копае градинката.
Тоест може и да МУ е почитател, но не и последовател в мегаломанията на фантазията му. Хетманът силно люби и мрази, но е честен в емоциите си.


quote=blackpredator]има аналогия с кратунковското "Доковска е никой!"


Павлов е никой!", разлаяли се лабораторните му псета..

лично на мен, панагюрския law-доцент и делиорманския му гл. асистент,
са ми като герои от хита на Хичкок "Дроновете"

тъжно е, няколко цървула в блога да тълкуват, че чопът от четината им,
е арматурата и архитектурата у правната мазилка у БГ..

бий простака![/quote]
цитирай
11. blackpredator - бе има такъв момент
15.07 14:41
отчитам хлорофила на реалната делиорманска бахча и пластмасата у панагюрските алеи

думата ми е за друго
и друг път съм го казвал
двамата определено куци във възпитанието и културата "начетени"
алпинисти, нахално се опитват да се представят за сър Хилари и Тенсинг в блога
айде нема нужда
то секи завършил прогимназия, мое да отличи техният ГугълЕверест,
от ниЗкото на Хималаите им..
базовият лагер на първите им седем, се още предстои..
цитирай
12. apostapostoloff - Пак почнаха дъртите комуняги
15.07 14:58
да разтягат локуми. Чунким някой го е еня за вашите тъпни...
цитирай
13. getmans1 - . . . хихихихихи. . . отличник съм си ...
15.07 15:11
... хихихихихи ... отличник съм си аз ... а ти те ми прави характеристики

„... Никъде не е казвано, че Гешев е влизал в канцеларията на президента ... Друг е въпроса, че тези „бунтове„ ГИ ЧАКАТЕ ОТ РАДЕВ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ... ти го знаеш, аз го знам, всички го знаем...

САМО КАТО ЛЕКО ДОПЪЛНЕНИЕ, знаем ги и тях професори-прокурори ... лудниците бяха пълни с „луди„ ... то и затова нямаше клошари, а пък с хулигани храниха свинете.„

vencivaleri1951 написа:
-Мисля, че разликата между Хетмана и гчето е огромна...
Гетьо не пълен отличник, не е началник на света, не вкарва в пасата си голямата част от женското съсловие, не колекционира, а си зида къщичката и си копае градинката.
Тоест може и да МУ е почитател, но не и последовател в мегаломанията на фантазията му. Хетманът силно люби и мрази, но е честен в емоциите си.


quote=blackpredator]има аналогия с кратунковското "Доковска е никой!"


Павлов е никой!", разлаяли се лабораторните му псета..

лично на мен, панагюрския law-доцент и делиорманския му гл. асистент,
са ми като герои от хита на Хичкок "Дроновете"

тъжно е, няколко цървула в блога да тълкуват, че чопът от четината им,
е арматурата и архитектурата у правната мазилка у БГ..

бий простака!

[/quote]
цитирай
14. radostinalassa - Кой казва, че Павлов е никой?
15.07 15:19
Това е най - голямата тъпотия.
цитирай
15. getmans1 - . . . . Имаше добра възможност да се ...
15.07 15:22
.... Имаше добра възможност да се запознаеш с хлорофила ми, но нейсе

виж 12 коментар тук;

http://blackpredator.blog.bg/politika/2020/07/12/a-sega-na-kyde.1718843


blackpredator написа:
отчитам хлорофила на реалната делиорманска бахча и пластмасата у панагюрските алеи

думата ми е за друго
и друг път съм го казвал
двамата определено куци във възпитанието и културата "начетени"
алпинисти, нахално се опитват да се представят за сър Хилари и Тенсинг в блога
айде нема нужда
то секи завършил прогимназия, мое да отличи техният ГугълЕверест,
от ниЗкото на Хималаите им..
базовият лагер на първите им седем, се още предстои..

цитирай
16. vaquero - vencivaleri1951,
16.07 01:02
Е, нищожеството приравнява талантливите до себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2766468
Постинги: 698
Коментари: 11768
Гласове: 4082
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930