Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2018 11:02 - Войната която бе посрещната с радост, цветя и всенародни веселия
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 6520 Коментари: 18 Гласове:
6

Последна промяна: 10.09.2018 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Когато някой почне да ми говори за "пета колона", за предателско русофилство и прочие , винаги го препращам към архивите на септември 44та година на миналия век. В тях се вижда как са посрещнати войсковите подразделения на окупационните части на съветската армия. Няма какво да търсим други думи-На България бе обявена война
и съветски подразделения окупираха страната-без един изстрел , но окупираха.  Бойците обаче бяха посрещнати с радост от по голяма част от жителите на градове и села  през които минаха. Впечатляващо е посрещането им в София-разрушената от безсмислени 
от тактическо естество бомбардировки извършени от британци и американци. Мечтата на Чърчил да види София като картофено поле/а тази мечта е продиктувана на тлъстия англичанин от факта, че именно българската войска го направи безработен през ПСВ/не се случва.
Не се случва единствено заради намесата на така омразните руснаци, които решително се намесват/ Разговор на Сталин с Рузвелт и Чърчил по въпроса/ и бомбардировките спират.
И днес от студия и редакции ни облъчват, колко несправедливо и лошо нещо се е случило с нас -СССР ни обявил война на 5 септември 1944г. А колко са куршумите изстреляни в тази война? Нула! Колко са преките жертви от тази война-пак нула! И защо хората с цветя и хора посрещат окупаторите. Щото били заблудени, защото комунистите ги манипулирали, щото кадрите били фалшифицирани, а и откровенното защото народът прост-лош матрЯл би казал един премиер.
Истинските приятели били тези които бомбардираха столицата, избиваха и осакатяваха 
жителите и. Истинските патриоти трябва да почитат тях, а народът петоколонник ДГД, няма интелекта да разбира от "висша политика"

Това разбира се е емоция и белетристика. Защо СССР наистина обяви война на България, а не прие например капитулация и веднага примирие след това?

Трябва да се върнем в края на 43та и началото на 44та година. В спомените си посланикът в Англия на СССР Майски  разказва за епизод в отношенията между съюзниците. Немски военни и политици след като виждат , че  Германия губи войната се опитват да облекчат следвоенното състояние на страната си. Започват да търсят контакти с американци и англичани в опит да се сключи примирие. Доколкото тези опити са реални или са движение в посока скарване на съюзниците  едва ли някой днес може да каже. Тези опити обаче стават достояние на съветското разузнаване и руснаците категорично протестират. Организира се среща в Москва между Молотов и Идън/англ външен министър/, присъства и американски висш чиновник-Нямам памет кой присъства отамериканска страна. На тази среща се подписва договор  в който основното е, че нито една от страните съюзници не може да сключва сепаративни примирия с участници в пакта. И това е може би единствената договореност която съюзниците спазват изцяло в течение на войната. То и за това англичаните не сключват мир с Багрянов в Цариград през август 44та.   Как месец след това руснаците да приемат капитулация/след която задължително следва примирие/ и след това да преминат през страната ни. Впрочем като какви да преминат-като международна колездачна обиколка ли?
Защо забравяме също, че през август докато преговаряме за мир с англичаните и предлагаме капитулация на руснаците пропускаме барабар с оръжието им отстъпващи от Източния фронт германски войскови подразделения, които по късно ще се прегрупират и ще се бият отново срещу руснаците, а и срещу българи. Това е логистична подкрепа от всякъде. Тоест от какъв зор руснаците заради нас да си създават проблеми със Запада, а и наистина ли би било по добре за България
да посрещне мирната конференция в Париж с депутати гласували влизането на страната ни в пакта, със съществуващия регентски съвет, областни и околийски началници, жандармерия и Военни разпоредили окупационните ни корпуси в Югославия и Гърция. По добре ли щеше да бъде  за България Съветите да бяха безразлични към страната ни. Та при явна подръжка на руснаците за нас Гърция иска като компенсация над 10000км2-целите Родопи. Подкрепена е в тези си искания от Запада. При това положение смятате ли , че и Югославия нямаше да поиска територия.
Без подкрепата на СССР България щеше да се окаже задължително без Родопския и Пиринския край още на конференцията в Париж-и това като минимум. Не се случи защото зад нас бе Съветския съюз -обявил ни тази "ужасна " война. Впрочем давате ли си сметка , че България е единствения участник в пакта , който не губи и сантиметър от територията си, а дори запасваме анекса си Южна Добруджа-случил се до голяма степен заради волята на фюрера. Тоест България излиза победена от войната, но с повече територия и общо взето не големи репарации/които в голяма част така и не плащаме/.
Да, България след 9ти септември няма да бъде напълно суверенна държава, но кога ли пък е била. България обаче 45 години след 9ти септември  има сигурен и благонадежден приятел който я закриля и като национална сигурност, и като икономика. Къде добре, къде не до там добре през тези 45 години се развивахме и растяхме като численост на населението. Днес ние сме изчезваща страна или поне променяща кардинално структурния си състав в сериозна вреда на българския, а и турския етнос. Не знам дали няма да е по добре отново руснаците да ни обявят война, но за съжаление ние направихме всичко възможно да сме им безразличниГласувай:
8
21. morskipesni - s rusite i zapadnite evropejci ni svyrzvat druzhba i interesi.
10.09.2018 11:53
Vinagi sme lavirali dobre mezdu iztok i zapad. Naposledyk Amerika dosta ni pre4i, no 6te otmine. Samo glupacite (i platenite NPO-mizernici) se pravqt na nerazbrali i prodylzhavat aktivnite meropriqtiq s novi lyzhi i indsinuacii- hibridni mam'rikanski govna. Sori za majmunicata, ot nemsko..
цитирай
2. radostinalassa - Радвам се, че този стил на изразяване се възприе
10.09.2018 17:33
Кръвта вода не става. Разбира се , че ще ги посрещат с хляб и сол. Без Русия нямаше да ни има. А и те без нас нямаше да си имат азбука.
цитирай
3. apostapostoloff - Така добре ни закриляха и подпомагаха
10.09.2018 18:30
мужиците, че най- накрая и ние, и те... фалирахме. Ама има дърти бунаци, които дори и сега не могат да проумеят това.
цитирай
4. vaquero - vencivaleri1951,
10.09.2018 18:52
Добре си го написал - обосновано и убедително. Но пропагандата не се интересува от истината.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Това е дълъг разговор
10.09.2018 19:21
radostinalassa написа:
Кръвта вода не става. Разбира се , че ще ги посрещат с хляб и сол. Без Русия нямаше да ни има. А и те без нас нямаше да си имат азбука.


С буквите и Бог им дадохме. Ако Владимир бе приел исляма и съюзил на основа на религията с Османската империя, то вероятно над Нотре Дам де Пари днес щеше да има минаре и полумесец. Зарат Божето, те ни казваха братушки-не ние на тях
цитирай
6. vencivaleri1951 - Нали за това пишем
10.09.2018 19:22
vaquero написа:
Добре си го написал - обосновано и убедително. Но пропагандата не се интересува от истината.


с теб. Да се прочете и помисли
цитирай
7. vencivaleri1951 - Фалитът е различен
10.09.2018 19:24
apostapostoloff написа:
мужиците, че най- накрая и ние, и те... фалирахме. Ама има дърти бунаци, които дори и сега не могат да проумеят това.


планетоброецо . Те все повече и повече застават там където им е мястото, ние закриваме държавата си
цитирай
8. vencivaleri1951 - След Освобождението, като изключим
10.09.2018 19:29
някои проблясъци, никога не сме могли пълно;енно да защитим интересите си. Винаги сме търсили " Големия брат" към когото да се присламчим и винаги сме наказвани.
Преди като кихнеха в Москва, тук ловехме двустранна бронхопневмония. Днес понеже се въртим като пумпали постоянно сме си в болестно състояние


quote=morskipesni]Vinagi sme lavirali dobre mezdu iztok i zapad. Naposledyk Amerika dosta ni pre4i, no 6te otmine. Samo glupacite (i platenite NPO-mizernici) se pravqt na nerazbrali i prodylzhavat aktivnite meropriqtiq s novi lyzhi i indsinuacii- hibridni mam'rikanski govna. Sori za majmunicata, ot nemsko..[/quote]
цитирай
9. radostinalassa - 5. vencivaleri1951 - Това е дълъг разговор
10.09.2018 19:32
Това не е вярно. Именно Кирил заменя буквата Боги с Буки и изчиства направо Бог от азбуката.И ние и те сме си имали Грамота от 147 букви, които са съкратени на 30. Просто цар Симеон създава десетки манастири, финансира много монаси да преписват книги и да ги разнасят по нашата държава, която е била много голяма.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Дадохме им Бог , в случая е метафора.
10.09.2018 21:01
Пред Владимир стои дилема - християнство или Ислам. Освен свещениците които пращаме голяма роля играе и първата му жена ,която е българка и Владимир приема Христа. Това имах предвид когато казах ,че сме им дали Божието. Книжнината е след това и та вече затвърждава избора.
radostinalassa написа:
Това не е вярно. Именно Кирил заменя буквата Боги с Буки и изчиства направо Бог от азбуката.И ние и те сме си имали Грамота от 147 букви, които са съкратени на 30. Просто цар Симеон създава десетки манастири, финансира много монаси да преписват книги и да ги разнасят по нашата държава, която е била много голяма.

цитирай
11. radostinalassa - Мисля, че дилемата е между християнството и езичничеството
10.09.2018 21:20
Само Казанските татари приемат исляма, защото са завладени. А не съм чувала хазарите да са били по - силни от Киевска Русия.Светослав ги е разбил. Но съм чувала, че Преслав е бил центърът на неговите земи. След това сме се скарали заради наследството му от неговата майка Олга.
цитирай
12. planinitenabulgaria - Бягаш й на Радостина, видно и за неспециалистите.
10.09.2018 23:46
От Центъра Ви предложихме за вклюючване в поредния Биг брадър. Защо могат да канят във форума проф. Пимпирев, който е в клас 35 и футболисът Джисъза, който е в глас 27, а да не канят мъжа, обладал толкова жени, колкото звезди има на небето? Последната звезда, на която бягаш е изправена пред реалната опастност от мераци да прегори...
цитирай
13. radostinalassa - Включи се и ти в темата
11.09.2018 14:42
Май нямаш данни за това. При нашата раса жените са равни на мъжете по способности. Не се вдетинявай с цинизмите си, не си още склерозирал, щом можеш да пишеш.
цитирай
14. didanov - венци не си прав за истинските подбуди за обявяването на войната
11.09.2018 19:55
това е гениален ход на Сталин, който му осигурява възможността не само да навлезе в България, а основната цел е да остане там, поне докато се закрепи комунистическата власт, За това е и преврата на звенарите главна роля, в която играе тогавашния министър на войната Маринов. Направи аналогия с Югославия на Тито - там съветските войски нямат повод да останат и влиянието на Сталин се ограничава само по партийната линия.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Ходовете са много Диданов
12.09.2018 15:07
През семтември 44та година е било вече ясно кои и колко държави ще влезат в орбитата на СССР.Тоест съдбата на България е била вече решена-за добро или зло.
Руснаците имат и формално право да обявят война-техните съюзници са във война с царство България, а и България оказва логистична подкрепа на отстъпващите от Източния фронт германци. Друго щеше да бъде , ако ги бяхме спрели на Дунава и пленили/имали сме пълна възможност за това/ или поне разоръжили.
Плюсът за грузинеца от тази "странна" война е по скоро от вътрешен характер. Победа и салюти никога не са излишни
Югославия е съвсем друга бира. Тя има мощна съпротива, която през есента на 44та и сама мачка немците. Там авторитет имат англичаните , които помагат съществено на тито с оръжие, инструктори , медикаменти , а и пари Как и по какво право СССР да обяви война или да окупира Югославия-би станал скандал със съюзниците. Пък и в Ялта за Югославяните е договорен съвсем различен статут от другите в Соц системата


didanov написа:
това е гениален ход на Сталин, който му осигурява възможността не само да навлезе в България, а основната цел е да остане там, поне докато се закрепи комунистическата власт, За това е и преврата на звенарите главна роля, в която играе тогавашния министър на войната Маринов. Направи аналогия с Югославия на Тито - там съветските войски нямат повод да останат и влиянието на Сталин се ограничава само по партийната линия.

цитирай
16. staler - Да посрещаш чужда армия с песни, ...
12.09.2018 17:44
Да посрещаш чужда армия с песни ,танци,всенародно веселие и прочие си е диагноза/при условие че имаш вече отново собственна независима държава /....и тя може да се опише кратко като "робски комплекс"....500 години стригане на всичко що е по будно няма как да не се отрази.Въобще подобни спорове за събития от новата ни история,през призмата на това кой ни бил убав и кой ни иебал мамата--руснаците ли,западняците ли,за мен са лишени от смисъл....след освобожденският ни "елит"тръгва да търси правител навън ,с което доказва сме загубили способността на се самоуправляваме и че свободата ни е подарена и незаслужена....тъй е и до днес. ....отново предлагам--да обявим война на Унгария и да се предадем немедленно.!цитирай
17. didanov - венци убягват ти няколко факта
13.09.2018 00:30
първо - България вече разполага с демократично правителство на Муравиев, макар и от няколко дни. Това правителство извършва всичко, което трябва и то преди братушките да ни обявят война -програмна декларация по радиото:

„1.разтуряне на 25тото Народното събрание

2.Пълен и безупречен неутралитет към всички, при затруднение от страна на Германия – скъсване на дипломатическите отношения

3.Обезсилване на Тристранния пакт

4.Прекратяване на войната с Англия и САЩ

5.Изтегляне на Окупационния корпус

6.Водене на открита, искрена, приятелска, изпълнена с доверие политика към братска Русия и правителството й до степен на най-пълно и постоянно приятелство, каквото подобава между освободител и освободени.

7.Възстановяване на конституционните права и свободи на всички български граждани и свободи без разлика на вяра и народност

8.Пълна и безусловна амнистия на всички провинени в борбата им срещу диктаторските режими и съпротивата им срещу сътрудничеството им с Германия.

9.Разтуряне на всички фашистки и профашистки организации.“
това става на 4 септември - братушките реагират веднага с декларация, че България трябва да обяви война на Германия..и тук е разковничето - още на 03.09. германската армия с измама залавя генералния щаб на три български дивизии и обезоръжава войниците ни в Сърбия, тоест има формален повод за война. Но министърът на войната скрива тази информация - при обсъждането на правителството дали да се обяви сега или по-късно война на Германия той смята, че трябва да се изчака с няколко дни т.к. се страхувал за българските войски в Сърбия - кабинетът решава да обяви война на Германия няколко дни по-късно. Маринов който е явен агент на Сталин го информира за това и СССР изпреварва България, като формалния повод, е че България не е обявила война, а само пълен неутралитет. А истинската причина е че СССР няма как да обяви война на някого- БЪлгария, който е обявил вече война на неговия враг *Германия. И така братушките са получили формален повод да ни окупират.
цитирай
18. didanov - Генерал Маринов - предател
13.09.2018 00:41
веднага след навлизането на братушките - арестуват всички министри на Муравиев освен генерал Маринов, който НАПЪЛНО СЛУЧАЙНО става главнокомандващ армията. Значи единствения който е бил против да се обяви веднага война на Германия и по-този начин караз СССР да ни обяви война, не само не е съден, а получава ордени и става командващ армията ни? А всичките министри, които правят гореспомената декларация са съдени от Народния съд и получават различни наказания (в това число и Буров). Какви са заслугите на Маринов ако не е бил агент на Сталин?

и още две неща - при навлизането на братушките, именно правителството на Муравиев издава заповед да не се стреля и да се оказва пълно съдействие на руснаците, което и е изпълнено. Руснаците обаче имат заповед да обезоръжават българските войници. Тази заповед е отменена едва когато един български офицер от Шумен отказва да предаде оръжието си и се застрелва.
второ - Буров и Муравиев издават нареждане до българската армия да плени и обезоръжи всички останали германски части на наша територия, които са били около 8-10 000 и още не са се изтеглили. Дали е изпълнено не се знае.
ПОздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2436778
Постинги: 623
Коментари: 9993
Гласове: 3782
Календар
«  Юни, 2019  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930