Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 11:39 - Страха от кастрация в блог бт
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1149 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кастрационният страх е по принцип страх от нарушаване на целостта.  Най простото обяснение е , че се поражда от чувството за вина.  Класическият пример е:- ще ти отрежа/откъсна/ пишката ако те хвана пак да мастурбираш. Във виновното дете се насажда виновност която поражда страх от последващо "откъсване на пошката"-кастриране.
В момиченцата кастрационният страх се изразява через завист. Те завиждат в себе си на момчетата , че имат "пишка" и мечтаят да се сдобият с такава. Те са майки на куклите си. Къпят ги, пекуват, обличат, разкождат...Куклите са техните деца. Тоест родени от тях. При раждането или по точно при зачеването те се сдобиват с "мечтаната пишка" приемайки я в себе си.Не израстнали тези страхове момчетата могат да станат хомофоби, подчертани донжуани/по често на думи/, да заемат героични пози. Момичетата които не израстват страховете има опасност да станат фанатични феминистки, да имат много и безразборни връзки, да станат фригидни и от там досадни моралистки...
Разбира се това е класическия пример. Живота ни обаче не е бял или черен. Най малкото има нюанси, ако не е силно оцветен. Рядко има хора които напълно са израстнали кастрационните си страхове-това са мъдреците, пророците и наистина свободните хора. Рядко са и тези които на 100% са повярвали, че ще им откъснат пишката-това са хора със сериозни психически страдания.  Повечето от нас макар и израстнали тези страхове пазим спомен за тях. Тези които пазят памет от сънищата си, помняти в какви несъвместими с господстващата ценностна система сънища са персонажи. Помнят как се срамуват, как се притесняват от голота, желания, действия и как искат да излезат от ситуацията...тоест да се събудят. Тези сънища са нашите страхове.
Вероятно се питате какво общо има написаното до тук с блог бг. 
Има и то голямо. Блоговото пространство е общност-тоест  цялост. Заседиме ли се по дълго в това пространство ние ставаме част от него, тоест част от целостта. Стреми ме се да ни приемат другите, да ни харесат, да се изкажат ласкаво за нас Колкото и да отричаме, интересуваме се от мнението на другите за нас . Доволни сме когато ни примат и страдаме когато ни отхвърлят. Блогът е своеобразна сцена в която сме и сценаристи, и режисьори, и актьори, и публика, и критици...До момента в който не забравяме, че това е игра, че "театърът" е самодеен нещата са здрав дух, в "здрав блог" Примем ли се обаче на сериозно, забравиме ли , че сме самодейци нещата излизат от контрол и кастрационните страхове нахлуват в нас. Понеже изначално човек е беззащитен и слаб той се групира. Първата група е семейството, сле това полът, улицата, училището градът, държавата , расата....блогът. До тук добре, но в групите се образуват подгрупи които често воюват едни срещу други и водещото при тях е страхът от кастрация.  Да нарушат целостта с теб/изключвайки те от нея/ е силен страх . В опасност са животът, репродуктивната възможност, престижът...Точно този страх води до групиране и истласкване страхът от групата. За истласкването се използва морална норма, религия, идеология, конституция, ООН...Намира се и враг който е тъп,страхлив,коварен, вероломен, агресивен , нечестен... Той определено е асиметричен на групата и дори само зарад това не може да притежава всичките пороци за разлика от групата която има всичките достойнства. Такова заключение е нон сенс, но то битува в груповото противопоставяне и водещото е имено страхът от кастрация. Искаш позиция или се страхуваш да не я загубиш макар че може и в двата случая да не си достоен за нея. Няма значение, че може би си загубил интелект или въобще нямаш,загубил си мощ или въобще нямаш... Ти си имаш моралната норма, пенсията, платинената кредитна карта и си убеден , че си заслужаваш "женската" или "раждането" Този който иска да те лиши от това е тъп, подъл и тн...
В блоговото пространство е далеч по лесно да влезнеш в група отколкото на улицата например. Тук е важно да надговориш, а не да се пребориш. Тук изглежда далеч по безопасно, но сигурността е измамна ако основната ти реализация е главно тук. Тогава идват страховете и започва групирането. Групиране по престиж. Нашата група е тази с достойнствата , другата с пороците. Трябва да я надговорим , да я унижим. Те са лоши, тъпи и подли за разлика от нас....
Правим им списък, броим плюсове и минуси, подкрепяме се в групата да излезнем напред. Тоест пренасяме страховете си в "унищожението " на другите.
Ние сме престижни защото сме демократи, а не комунисти, мразим Русия и обичаме Запада, Привърженици сме на  неприкосновеноста на частната собственост, но тази на нашата група , а не на опонентите/ Азбучен пример за това бе излагането на показ резиденцията на Янукович например, без коректното обяснение , че в същата резиденция са били и предшестващите го президенти/нали са от нашата група/ и и вероятно ще бъдат и следващите/нали ще бъдат от нашата група/. Тоест огледалният ни образ е подъл защото е извън нашата групата!? Елините са го казали точно:  "Позволеното на Зевс е забранено на вола."  
Ние сме Зевс, те са вола!!!
Оковаването на Прометей е кастрационен страх. Огънят в ръцете на смъртните лишава Зевс от силата му,/ нали само той мята мълнии/. Загуби ли я/силата/ всеки може да "опъне" Хера. За това титанът е прикован на скалата на позора и орел кълве от сърцето му възстанало срещу правилата на Зевсовата група.

Днес дъвката в блога е "Майдана". Престижно е да си с площада. Позорно е да си срещу него./обратното също е вярно/ Групите са ясно разграничени. Гласовете, че и на изток и на запад от "Майдана" живеят хора които искат да бъдат зачитани, да се хранят, да се любят, да живеят поносимо въпреки различията са гласове на които не се обръща внимание. Дори мнението на такъв титан във външната политика като Кисинджъп се репликира от най недоучили  ковачи на клинци/с които клинци е прикован Прометей/
Това , че Майданът е убивал, това че расистки лозунги го "красят" и до днес е без значение-ние сме от групата на Майдана/защото е престижна/.  Мразим Русия омразата ни прави престижни. Думите на една колега блогър измежду  лидерите на  групата симпатизираща на Майдана, че обичала Русия, в точност класиците и, а мразела само Путин е нон сенс. И не защото Путин категорично е избран от народа си. Просто защото повечето класици на тази велика страна са и неподправени патриоти. Не можеш да обичаш Толстой и да подкрепяш Наполеон. Той и последният наричаше Александър брат и му се възхищаваше. Каза му брат и го нападна, възхити му се, но от от остров Елена...Ако днес си мислим, че времето се различава по нещо от Наполеоновото значи сериозно се лъже. Западът както и тогава е обединен в едно и настъпва  натам. Както Наполеон, както шведите преди това, както германците по късно...Това е страх, изначален страх. Страх от кастрация. Малките докато са слаби/мъжките/ да бъдат стъпкани, убити защото пораснат ли , станат ли силни ще госпоствад в прайда и ще изгонят старите. Тоест ще ги кастрират. Така реагират и държавите  групирани в един или друг съюз. Така реагираме и ние в блог бг.
Страхуваме се да не загубим "престижа" си  и влизаме в група да подтиснем или пренесем страха си. Това ни се струва по лесно отколкото да надживеем страха и да станем свободни хора. Подтискайки  страха си има опасност наистина да се превърнем в кастрати.
То и понякога съзнателно правим този избор. Дали причината  на избора ни ще е прозаична-керемида над главата и храна на масата като  при евнусите или възвишена, като при някои тенори е без значение-свободният ни избор е на несвобода.

Дали кастрат или свободен човек всеки избира сам!Гласувай:
7
0


Вълнообразно


1. kostadin - Да ти говориш за обществото, което ...
10.03.2014 11:58
Да ти говориш за обществото ,което се опитва да мисли .
Има и една друга група ,която се групира на принципа на стадото водено от лидера си ,предвкусвайки облагите ,които ще се появат ,когато пробият бариерите поставяни от старата власт.
Това са лумпените ,които не могат нищо освен да следват хищното си желание да си оправят положението набързо и завинаги.Чистокръвни паразити ,като нашите евроориентирани безпартиини и партиини интерконтинентални национални патриоти -обсебени от възможността да се настанят на обществената трапеза.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Коста здравей и добре дошъл!
10.03.2014 12:56
Говоря и за себе си приятел! Не съм сред мъдреците, тем баче/ както казват украинците:)/ сред пророците. Аз написах/навярно ти е убягнало/ , че и обратното е вярно, и на всякъде казвах повечето от НАС. Тоест и на мен не ми е чужда груповщината и "хайката". Истината е обаче че се хващам в това и понякога ме е срам. Ири както казва "Блеки" "Робът иска да има роби", Несвободния иска да има безропотни последователи и това не зависи от системата която уж изповядаме, а от тжеславието и производната му алчността. Няма лоши религии и идеологии...има лоши практикуващи.
Човек не се интересува от логическата правота , а от фактическата. " Логически не съм прав, но фактически съм" Кант

И от там и примерът с Майдана-Води се от терористи, налага се через антикунституционен и въоръжен преврад. Извършва престъпления...Но фактическата власт е в него И ще държи на нея до смърт защото следва "кастрация" в противен случай. Огледален образ е Крим, донбас и проче...Конституционно не са прави/териториалната цялаост не може да е предмет на референдум/, но фактическата правота ще бъде на тяхна страна. Ще си изгласуват това което са решили, ще им се помогне и ще се отделят навярно. Ще бъдат фактически прави. Цялото говорене за и против е всуе защото ние гогато сме в група се интересуваме единствено от нашите си правила, защото иначе ни чака "кастрация" или се заблуждаваме в това.
Ето ние се делим тук на "За Майдана" и "Против Майдана", но сме единодушни за Македония защото сме в една група против македонския прочит на историята. Не съзнаваме обаче отношенията България-Македония са същите като тези между Русия и Украйна. Тоест логически сме неправи, но фактически сме:(
цитирай
3. анонимен - Великите затова са велики, защото ...
10.03.2014 17:16
Великите затова са велики, защото не им пука за мнението на Писковици, нито на натовци, нито на чичосамовци.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Здравей Куш.
10.03.2014 20:26
kushel написа:
Великите затова са велики, защото не им пука за мнението на Писковици, нито на натовци, нито на чичосамовци.


Така е, но не за това ми беше думата, а за нас. Какви сме ние в блога Куш е въпросът?
цитирай
5. tit - онова, което делим тук е свободно време.:)
11.03.2014 08:21
Всеки има страхове и начин на излагането им!:))
цитирай
6. vencivaleri1951 - Не е само свободно време Тит
11.03.2014 08:57
tit написа:
Всеки има страхове и начин на излагането им!:))


Лично аз бих предпочел да го проведа малко по по различен начин. Никога не съм се заседявал толкова време пред компютъра. Много ми е близка тази страна.Имал съм прекрасни изживявания и на Запад и на Изток. В трудни за мен години в началото на 90те близки приятели и колеги ми дадоха и "риба и въдица" за да не ходя "наведен". Навярно поради това всичко ставащо там го приемам толкона лично.
А иначе, постинга ми е за всички нас в блога. Апропо , страхът не винаги е лошо нещо.Той може да бъде и приятел, и съюзник. Всичко зависи от дозата:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2675842
Постинги: 672
Коментари: 11305
Гласове: 4003
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031