Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2013 13:37 - Гуинет Полтроу отново е най-красивата...Камо отново е глупав, грозен и злобен
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1702 Коментари: 7 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Безспорно трагедията в Чернобил е събитие което няма и не бива да бъде забравяно. Както това и във Фокушима, а и няколко други по малки инциденти по света. Нито катастрофата в Украина, нито тази в Япония можем да причислим като резултат на идеология. И в двата случая човешкия фактор е водещ в мащаба на авариите. В Чернобил неадекватни действия на ръководството на централата, във Фукушима липса на подсигуряване/Няма резервен вариант за достъп до електличество и от там невъзможност за охлаждане на реакторите/ Тук социализъм или капитализъм са празни приказки. Съветския атом "свети"/по израза на специалиста по всичко/ точно така както и този на японците.
Понеже в постинга си "легендата " на блога вади пред скоби "мълчанието" на Висшия елит на НРБ относно мащабите на катастрофата то скромно ще напомня, че и японското правителство скри истинските мащаби и макар, че японския министър председател подаде оставка зарад случилото се , същият при отеглянето си заяви, че няма рецепта за действие в подобни случаи. Дали ще се сподели цялата информация или ще се спести част от нея за да се избегне разрушителна паника е въпрос на лично решение. Тоест дали да се "нахранят" журналистите/а от там и хората с безполезна информация която ги стресира допълнително, а и отключи различни страдания в някои/ или санира стреса в хората е въпрос на избор и управленско решение.
В България брадясва  тезата, че Ръководния елит се е спасил поединично хапвайки "чисти" продукти, пиейки чиста водица, дищайки чист въздух и носещи оловни дрешки:)
Теза колкото лъжлива, толкова и смешна с глупоста си. 
Елементарните познания на всеки "фазан" в областта на пораженията след ядрен взрив са достатъчни за да знае, че можеш да се избегне ударна вълна и топлинно излъчване ако си укрит или достатъчно далеч, но от радиацията практически няма спасение. Да има бомбоубежища, снабдени с кислород, храни, вода за ръководния персонал/предимно военен/, но капацитетът на най уредения/ Този в Бояна/Да не се бърка с резиденцията/ ГКП може да подслони 100ина човека за не повече от месец. А след това?
Политбюро не отменили първомайската манифестация!? Добре които дефилираха минаха за час, два... "Политбюрци" стояха обаче с часове на трибуната. Как така са се пазели.
И я да помислим как можем да се предпазим от радиация и възможно ли е?  Първо въздухът- Той е първия който разнася активираните дребни частици на стотици и хиляди километри. Как да се предпазим от тези заразени частици??? След това водата. Тези частици падат на земята, просмукват се в почвата и поестествения кръговрат заразяват наново въздух, почва, водни басеини.
Храни-Консерви , сухо мляко-до кога? Нали все едно млякото след месец, два , година ще бъде отново от заразените животни. Месото също. Зеленчуците ще растът на заразена почва, ще бъдат напоявани от заразена вода. Какво щеше да се постигне различно от това ако по радио, телевизия бяха съобщили мащабите на катастрофата освен спекулациите със здравето на хората да бъдат по силни. Нали си спомняте как ни съветваха някои "всезнайковци" да пием йод /който сам по себе си е радиоактивен/ за защита.
И макар да бъда отново обвинен в биографични данни  ще кажа:
В къщи още тогава имахме семен скандал. След Чернобил  Джуров издава заповед армията да проведе радиоактивна защита и профилактика. Тоест измива се с резервоарна вода техниката, вади се запасния порцион/на практика подменят се консервите/  и войската излиза на позиции,  а ръководството във военовременните командни пунктове.
След това майка ми вдигна скандал, че поне в нас не сме уведомени, на което баща ми се засмя и и я попита. Би ли издържала подобно на него да се къпе с два литра на ден резервоарна вода и да живее в мазето например. Скандалът с това приключи, но мама за разлика от други е мислещ човек.
И друго. В района където живея по това време съседи ми бяха няколко члена на Политбюро, поне 80% от Генералния щаб и два блока за специалисти в  АЕЦ "Козлодуй"
Е уверявам Ви, че потомците на съседите ходеха по кръчми и замезваха с кръчмарски "шопски", пиеха бира със заразена вода, ритаха по заразените терени на "Погребите", правеха любов в заразената "Борисова градина" ...:)
Дъвката "засакретения Чернобил" беше едно от най-гадните политически инсинуации на прехода. Целта беше да се удари Григор Стоичков, а с другото дело за ЖСК кооперацията на фронтоваците да се удапи Георги Атанасов. Двамат за разлика от Луканов, Младенов и Лилов бяха хора обичани  и с авторитет в партията. Те първо скочиха срещу преименуването на БСП, а второ се отдръпнаха от ставащото. Естествено на време.  Луканов предвиждайки какво ще стане им спретна дела и ги вкара в затвора./ Чест прави на Желев , че ги извади/ и овладя БСП /Едни придума, други уплаши/ Впрочем с братовчед си Татарчев си поиграха малко на "стражари и апаши/  Луканов арестант и публицист същевременно/всеки ден от ареста излизаше статия. Просто да му завиди "Топлото" с едничкото си писъмце:)/ Така Луканов попадна сред мъчениците, а на практика иззе всякаква инициатива от опзицията си в БСП. Тоест двама знаещи, смели и можещи мъже седяха в затвора докато се подготвяше обира на страната.
И за това най вече помогнаха "всезнайковците-лайнометки" които са готови да живот да носят "гащи втора употреба"/това е метафора за не знаещите за какво служат кавичките/
стига да имат върху кого и какво да се изхрачат.
За по младите на които името Григор Стоичков не говори нищо:
-Бивш министър на строежите, земеделието, зам председател на МС. Мъжкар до мозъка на костите. За тримесечие например при негово ръководство се извършваше обем строителни работи колкото Борисов за цял мандат. Бил и е министър на строежите , но не съм го видял/може и да е някъде/ лента да реже или да каже построих Ви! Много цигани, турци, виетнемци /а и други/ работеха в подчиненото му ведомство-Никога не се оплака от Матреяла. И накрая парадокс---10 ти ноември го завари без собствен апартамент. Не си купи по подобие на много "демократи" държавното жилище.  Преди няколко години го поитах защо бе човек? отговори-
Като работех не се прибирах в къщи, после се погрижиха да живея малко на пълен държавен пансион. Сега съм дърт и за какво ми е повече от вилчето което имам.Подчертавам, че това е човек който беше около 30 години във върховете на властта. Поне "едната България"/от двете за които говореше Живков/ е построена в момент когато е бил начело на строежите.  Оказа се накрая, че и апартамент не си построил за себе си. Как да не го вкараш в затвора-лош пример. Други пък още оплакват дюкянчето в Прилеп на дядо си/ с най добри мисли към дядото/Гласувай:
3
1


Вълнообразно


1. tutankhamon661 - vencivaleri1951
26.04.2013 14:01
Като стана дума за апартаменти и Григор Стоичков, да спомена, че по онова време - втората половина на 80-те, т.е. 4-5-6 клас - седях на един чин със сина на шофьора на Григор Стоичков. Понеже му ходех на гости, благодарение на това разбрах, че съществува такова нещо като мезонет. Помня как се шашнах като видях апартамент на два етажа.

Добре са си поживeли другарите и приближените им. Pазбираемо е защо искат пак да се върне онова време. Но дума да не става за репресираните!
цитирай
2. eien - Не дочетох съжденията Ви
26.04.2013 14:16
Не Ви ли е неудобно да бъркате имена на държава и да пишете "Украина", а информацията за Фукушима продължава от 11 март 2011 г. до ден днешен... За Вас обаче е "Фокушима"....
цитирай
3. miuenski - ГОРКИТЕ ХОРИЦА ОТ ПОЛИТБЮРО!
26.04.2013 14:20
ГОРКИТЕ ХОРИЦА ОТ ПОЛИТБЮРО!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Толкова ли е важно
26.04.2013 19:49
eien написа:
Не Ви ли е неудобно да бъркате имена на държава и да пишете "Украина", а информацията за Фукушима продължава от 11 март 2011 г. до ден днешен... За Вас обаче е "Фокушима"....

У краина /в края/, На украински също е без й . Така, че "просим милостю" за неволната ни грешка на български. Колкото до Фукушима вероягно имаге право, но от медия съм прочел така наименованието. Простете , че наруших спокойствието Ви:)))
цитирай
5. vencivaleri1951 - Фапаоне не съжалявай, че нямаш мезонет.
26.04.2013 20:05
tutankhamon661 написа:
Като стана дума за апартаменти и Григор Стоичков, да спомена, че по онова време - втората половина на 80-те, т.е. 4-5-6 клас - седях на един чин със сина на шофьора на Григор Стоичков. Понеже му ходех на гости, благодарение на това разбрах, че съществува такова нещо като мезонет. Помня как се шашнах като видях апартамент на два етажа.

Добре са си поживeли другарите и приближените им. Pазбираемо е защо искат пак да се върне онова време. Но дума да не става за репресираните!


Това е скъпо , енергоемко и главоболно жилище, особено ако е на последен етаж. Естествено , че шофьорът на министъра на строежите ще се уреди с каквото си жилище иска, но в случая говоря за министъра. Взимат ме на подбив, но факт е, че Стоичков не си построи и купи градско жилище. Факт е, че си изключи и парното/газта на вилата/ понеже е горд човек и не иска да тежи на внуци и снаха.
Казвам го не от това да събудя съжаление...Стоичков в никакъв случай не е е за съжаление. Цял живот е ходил изправен, дал е много на страната ни, а е известен и с фразата си " Тодоре тази няма да стане"
Правя аналогия с днешния подсъден министър на земеделието и от това което излезе в медиите и ми се повръща. Ще ти кажа случай при предаването на "Централната гара" Живков отива на откриването, министърът го няма. Пита къде е Стоичков, никой не знае. Звънят му в къщи, а съпругата отговаря че бай Григор спи. Спи повечеот 12 часа.... Това е разликата драги от министри като Превнелиев, Павлова/ впрочем дядото на Павлова беше сериозен човек и добър министър/ и Стоичков. Лично аз съм горд че го познавам, а още повече, че не ме е забравил
цитирай
6. podvodni - Подводни
26.04.2013 23:28
Като пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша?
Няма значение липсата на логика или несъвместимост и противоречие на "данните" от мантрата. Щом е казано от CNN, значи е така и точка.
Що да абът когато "Тефал мисли за всичко"?
цитирай
7. vencivaleri1951 - Харесвам чувството Ви за хумор!
27.04.2013 00:38
podvodni написа:
Като пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша?
Няма значение липсата на логика или несъвместимост и противоречие на "данните" от мантрата. Щом е казано от CNN, значи е така и точка.
Що да абът когато "Тефал мисли за всичко"?


Обикновено е и на място
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2725061
Постинги: 685
Коментари: 11642
Гласове: 4053
Архив
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31