Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 14:54 - Някои мисли за ценностите... По Катана
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 1672 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 17.02.2012 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Моят съблогър и приятел/надявам се/ Катана има  интересна скала на ценостите. На кота нула са комунистите и идеите им ,а всичко останало е отгоре. Едва ли кръстоносците са били по яростни по светите земи отколкото  сен-сеят към левичарството. Близки до него разправят, ходел с кръстосани крака и не от гроздовата, а за да няма ляв крак. Всяка сутрин и вечер бичувал лявата си страна и очаквал Здравната каса да включи в списъка на платените процедури преместване сърцето отдясно и смята, че именно по време на тройната коалиция един от най-гласовитите депутати на левицата/-д-р Божинов май се казваше/ се е възползвал под прикритието на партиен чадър от такава услуга. Няма как да е иначе...Съдбата не би била толкова некоректна та да ощастливи това комуне със сърце от дясно, а него стожера на Прилепския консерватизъм/и аристократизъм/ с баналнно ляво разположение на сърдечния мускул.
За сметка на това един друг мускул Катана винаги го държи от дясно и той/мускулът/ понеже му е много пъргав щом види дама по левия тротуар например веднага се обръща на там та сен-сеят е принуден за да не се получават такива волности да държи ръка винаги в джоба...Разбира се в десния. Той левият е зашит с рибарски конец за щуки и есетрови риби.
Най обича обаче Катана да удря десни крушета. То понеже дясната му ръка е както обяснихме вечно заета , десните крушета Катана удря с лявата ръка. Прави го майсторски, елегантно...не като онова комуне Балуев който макар и с дясна силна ръка удря леви крушета. При сен сеят такива ереси от правата вяра няма. Той се обръща заднишком, излагайки да риск дори честта си/ -има неща и над честта -казва/, но удря от дясно. Въобще където е възможно всичко ляво е отстранил. Ляв тестис, бъбрек, сливица отдавна са в екерисажа. Лявото око стои, но е по рождение с перде и макар тук Здравната каса да плаща операцията Катана е твърд. Ляво око му не трябва. В последно време се е замисли как да махне лявото полукълбо, но се натъкна на ужасна конспирация от комунетата. Оказало се , че лявото полукълбо ръководи десните крайници . Ето ти истината. Ето защо десницата в България се стопи до един файтон хора, ето защо е и световната криза...Защото лявото ръководело дясното. На репликата, че дясното кълбо ръководи лявата страна Катава отговоря, че това си е в реда на нещата.  И замисля Катана един план/впрочем план е млъсна дума/ Та замисля една програма Катана в която поетапно на хората да се направи лоботомия от ляво като предварително левите крайници бъдат приучени да действат като десни. Които не се научат да се ампутират. Дасе въведе правилникът за движение по пътищата като задължителен за матура предмет и като държавен изпит -защото десностоящият винаги има предимство. Британците да се извадят от ЕС, а Канада и Нова Зеландия от ООН докато не си променят закона за движение , ако не НАТО да се намеси с цялата си демосратична мощ. Накрая левите завои, левите тротуари да бъдат изключени от движението като върху тях бъдат изложени на показ и спонтанно осъждение претендиращите за произведения на изкуствата  творби, на претендиращата за интелегенция лява сган. Луков марш да бъде не само на 18ти февруари а всеки 18ти , след това във всеки седми ден на седмицата, та се стигне до всеки ден.
Ако си мислите, че това са някакви болестни съжсетия на отделен индивид ще Ви кажа , че не сте прави. Въжделенията на сен-сеят отдавна са в действителност. Социалисти се хвалят с ниски данъци, с това , че вкарали Б-я в НАТО, бивши комсомолски работници се покланят и посипват главата със пепел пред могилата на регенти, Отхвърлени от апарата на Държавна сигурност лустрират неотхвърлени такива. Секретари на БКП се обиждат един друг на комунист. Ха попитайте спикера на НС дали има ляв яйченик и вижте какво ще Ви отговори...Гласувай:
8
0


Вълнообразно


1. анонимен - Икономист
17.02.2012 18:13
Привет венци!Мисля,че бъркаш и много ни надценяваш.В строителната пирамида на катана ние сме на минусовите коти.Кота 0 е начало.Там се намира Бойко и антуража му,защото те имат потенциалната възможност от комунисти да израснат до анти комунисти.Какъв по-добър атестат.Едни маймуни с труд станали човеци.Що да отричеме възможността за еволюция на други маймуни.Що се отнася до лявото и катана,като човек поучил се от темата му за езикознанието, искам да отбележа,че между "левак" и "левичар" има съществена разлика.А пък той е и инжинер при това практик и знае с мечика и флашката как се навива "лява резба".
Въобще "лявото" е нещо супер: "леви пари",левашки контрол","ляв педал" и др.
Даже преди време с най-добри пожелания,катана ни писа "Айде у лево".
цитирай
2. анонимен - катана ни писа "Айде у лево".
17.02.2012 18:19
Ами да даваме мигач и ... напред. Няма какво да го чакаме с неговото пър-пър в дясната лента. Лявата лента е за тези, които имаме мощ, айде стига приказки, да даваме напред.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Ти може би също бъркаш с пластовете.
17.02.2012 19:00
анонимен написа:
Привет венци!Мисля,че бъркаш и много ни надценяваш.В строителната пирамида на катана ние сме на минусовите коти.Кота 0 е начало.Там се намира Бойко и антуража му,защото те имат потенциалната възможност от комунисти да израснат до анти комунисти.Какъв по-добър атестат.Едни маймуни с труд станали човеци.Що да отричеме възможността за еволюция на други маймуни.Що се отнася до лявото и катана,като човек поучил се от темата му за езикознанието, искам да отбележа,че между "левак" и "левичар" има съществена разлика.А пък той е и инжинер при това практик и знае с мечика и флашката как се навива "лява резба".
Въобще "лявото" е нещо супер: "леви пари",левашки контрол","ляв педал" и др.
Даже преди време с най-добри пожелания,катана ни писа "Айде у лево".


Боце е вЪрО на пирамидата. Той зарад него с майната56 се разлюби. Онзи се е разлютил на Вовата/Путин/ и праска пост след пост против него. Ей бръкна им в дупетата чекиста след изказването си на форума. Впрочем той говори нещо там близо и до нашия спор със теб. Питаше един нобелист как така примерно има активи за приблизително 60 трилиона , а на борсата има 600. Защо много вожд малко ивдианец...Тоест банки и финансисти бол, арбайтен моловато:)))
цитирай
4. анонимен - Икономист
18.02.2012 18:29
Привет венци!Ние с теб не спорим.Поне аз.Спор е когото при диалог с друг човек,на база на своята гледна точка и представените от теб аргументи се опитваш да обориш опонента си или да го убедиш в своята правота.А аз нито те убеждавам нито искам да оборя тезите ти.Просто сервирам своите познания и възгледи.И понеже в тази област съм професионалист и знам доста за банките,парите,оборота им,бременността им,раждането им и леталният им изход,се опитвам да ти разкажа нещо за това.
Що се отнася до лявото и тежненията на катана,БТ56 и подобните им,просто при тях сработва пост морталния тик на омразата.Генезиса и е в завистта и страха.Това са двата компонента,които я пораждат,модулират,поддържат и развиват.Тези момчета са стигнали до една точка,но от различни изходни позиции.
Катана например генно е закърмен с омраза към лявото,не защото лявата идея е лоша като идея,а защото преразпределението на благата извършено в нейно име и по неин модел,не го е включил в хранителната верига,както той си я представя.Той това е чувал.Специални магазини,специален транспорт,специални болници,специални почивни домове,специални привилегии и т.н.
Но и дясното му е изплезило език.Пак с по-горе посочените причини.И той милия е един объркан човек,нямащ политическа платформа,защото няма такава,която да го включва в икономическото преразпределение.Той е един десен пролетарий.По точно един потенциален десен комунист.Същото е и с прословутата му русофобия.За него Русия е СССР и нищо друго.Това го е засукал с биберона.Но преди то се е трупало мълчаливо в душата му,а сега може да го извика безстрашно.
Виж БТ 56 е обратната страна на медала.Той силно мрази,защото силно е обичал.Но и при него ни тогава някой,ни сега.Също истински десен пролетарий.
Тези които на времето ги предвождаха по митинги и площади и победиха с малко,но за малко,бързичко осребриха танталовите си демократични мъки и сега с 3% подкрепа от народа надменно показват среден пръст на всичките останали 97 % и им викат комунисти.Простичко.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Привет Икономист!
18.02.2012 19:10
Вероятно имам малко искривено отношение към финансовите институции и това е в резултат работата ми с тях. Тя общо взето е главно в къщи. Преди ми бяха подвластни/ от гледна точка на работното ми място . ДКП беше капо ди тути/ сега аз съм подвластен на тях...или по точно клиентите ми затънали до шия някои и няма измъкване. Разсъждавам не от точка на опита/той е малък/ а интуитивно и емоционално. Олеквам, но се чувствам жив. Лично за мен дилемата "човек или капитал на първо място" не стои. Лично не разбирам защо трябва да се гърчат народи, да гладуват, да се трепят и прочее че видите ли иначе някакъв индекс или борса щяла да се срине . Ето на Уолстрийт му пари под краката и са готови да подпалят света ...и го правят. Колкото до Катана той е консерватор колкото аз съм космонафт. Впрочем и мен ме е дразнело обслужването. Мой много добър приятел и съученик работеше в УБО. Впрочем внук на Магдалена Баръмова/сестрата на Димитров/ Та преди да завърши караше Баба Цола, после Велчев, а понякога и фолцфагена с манджата. Та един ден Папазови честваха нещо си, а Яно беше с микробуса. Щяхме да ходим някъде и аз се качих при него. Папазови живееха до нас на Баучър блока. Яно живееше в къщичката до водната кула сега където е блока на ЦК. Сестра му взе апартамент и му плати нещо..Нямаха пари за два апартамента/става въпрос за внука на Димитров/ Сдве думи познаваме се и двамата с Папазови. Аз му помогнах да разтовари и после да бягаме на купон. От тортите обаче липсваха няколко парчета. И жената на Начо ни вика : Вие сигурни ли сте , че не сте ги изяли. Обърнах тортите на пода в хола им и онази се разпища. Бай Начо изфърча и не знама как съм изглеждал, но той ми вика успокой се момче, остави я тази, не мога иначе да съм я махнал...Баба Цола луд го е правила. Въобще хич не са ми приятни, но това няма нищо общо с нещата в които вярвам. Лесно ми е да манифестирам стандарт, имот...дори реститутски на реститут Катана:), но не е там въпроса.
цитирай
6. анонимен - Икономист
18.02.2012 20:50
Абе,венци,като ви гледам снимките с катана,па се питам??????? Защо ти като номенклатурна издънка с толкоз привилегии,спец разпределени услуги,комунистически порциони и куфарчета с пари откраднати от дедо му на катана си толкоз слабичък и изпосталял,а репресирания,мачкан катана,работил за клисав хляб и отраснал в комунистическия дефицит е така приятно оформен??
Може би справедливостта е възтържествувала? Я го я и БТ 56 какви бузи е отпрал от комунистическия гнет!
Значи гладни не лягат.Не разбирам тогаз що само се оплакват?
А УБО има и сега,просто се казва иначе.Кой разхождаше пудела на мадам Соколова,да речем.И кой вози сина на Цецка на училище? А Правителствена болница,да не би да няма?А почивни станции на МС, а Еквсиноград?
По комунистическо време/не забравяй,че ние дори въоръжавахме УБО,лично аз съм им насил "Гюрзи","Берети",радиостанции-всичко беше в отдела на Жоро Мравов/ в първи гараж имаше словом и цифром 10 бр."Мерцедес" 280,бронираната 300 на Първия,мисля че един -два 240 и един кабриолет за пилотка.Всичко останало бяха чайки,волги и ладета.
А днес да не се возят на "Шкоди"?
цитирай
7. vencivaleri1951 - Привет!
19.02.2012 11:19
Абе не съмот най слабите. В зависимост от сезона се движа между 85 и 90 при 187. По скоро съм стреснат защото пробвах камерата. Иначе знам доста за УБО от приятелчето. Впрочем и от мижавия им парк що се отнася до запазни автомобили само 3, 4 бяха купувани. Имаше конфискувани, подарък и прочее. Впрочем изках да купя колата на Петър Танчев през 90те. Даваха я за 20000лв или тогава по курс около 3000 долара. Беше около 30000км. Какво и плащаш. Това , че гълтала бензин като камион пък се компенсираше от иската цена. Аз и не джиткам много. Жена ми се опищя, че го правя да дразня, което и ако имаше подсъзнателен момент не беше той водещия. Просто беше атрактивно и изгодно. Каквото и да казват Чайката си вози идеално. Не съм се качвал във Ролс или Макларън, но ...Много ме е яд, че не я купих. Сега щеше и да е антика. Тя си взе мазда за 15химяди в зелено и я откраднаха. Точно във Виденовата зима и получи три пъти по малко от застраховката. А Чайка можеш отключена да я държиш. Трябваше да държа и с отворени врати гаража. Да ти кажа това ме спря. Абе глупав човек
За днес не ми се говори. Хвани прегледай някой бюджет преди 10 ти и сега. Не е трудно да видиш какво се плаща/като отношение къмбрут продукт/ за управлени сего и тогава. Ето вчера се опитахме да поритаме в махалата и дойде един съсед който водеше едно БКС в един от районите. Ами него го возеше един раздрънкан москвич, а миеше всеки ден улиците/в Средец беше/ , подържаше сградния фонд и прочее. Кега тези пичове които го заместиха футболни отбори купуват, мърляво работят и прочее. Не знам дали знаеш какво получаваха преди депутатите. 20 лева над заплатата, командировъчни за сесията/ако са от провинцията/,безплатна карта за транспорт...и баня:))) Чичобеше по едно време . Ами то си беше лудница във тях. Това, че ходеше два дни в /нашя край го избираха и си го бяха разделили с Трънски/ дните за срещи едно на ръка. Висяха пред вратата му в къщи, на работата...Кой за работа, кой за жилище, на някоя мъжът и кръшкал, за помилване, за лечение... Ти виждаш ли очите сега на твоя човек, макар и той само това да работи?
цитирай
8. usandthem - венци - много ценни откровения за УБО -системата и то от първа ръка,
21.02.2012 01:52
обаче когато аз ти пращам документи за същата организация, ти ги отхвърляш като недостоверни. Но не заради това се включвам. Порази ме "тежестта" на един аргумент - "сегашното УБО е много по-разточително и прочее. Само че , не разбирам как факта че сега е така, оневинява изобретяването и използването на тази система в продължение на десетки години ?! Освен, че потвърждава мнението ми , че "сега" си е естествено продължение на "тогава". За причините някой да харесва дясното, или лявото. Очевидно е, че сте наясно с чуждата мотивация по-добре от собствената ви. Защо харесвате лявото ?! Заради равенството ?! И как, ти , другарю венци ще станеш равен с икономист , например. Като отново те назначат на пост, на който банките ще са ти подчинени ?! Да оставим явните ти признаци на неграмотност - разбрахме, че емоцията е причина да не признаваш граматиката за част от доброто образование- Но ти не само си нямаш хабер от банково дело, ти имаш абсолютна грешна представа за него, основана на пропагандни клишета. Щом на теб са били подчинени банките, както казваше един ваш министър, явно продължител на традицията "наш човек"- "бахти държавата щом аз съм и министър" . Естествено е и ти и въпросния министър да имате предпочитание към лявото-- предишното и сегашното, именно защото без лявото, в остро конкурентна среда ти не би имал шанса да попаднеш в банка дори като клиент, за пишман министъра да не говорим. Едва ли осъзнаваш какво голямо удоволствие доставяш на катана, като показваш явната си фиксация върху личността му, посвещавайки му пост след пост. Само че аргументи от типа "сърцето е от ляво" не стигат за да убедиш някого, че няма право да има разбирания различни от твоите. Всъщност аз не съм наясно напълно с твоите. Ти сега , на кое ляво си привърженик - на БСП ли !? На някое от БКП-тата ли?! Или ,както се казва в клипа с трамвайчето - и идеите са същите и байчото с каскета си е същия, та даже и имената на ватманите и те същите !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2675842
Постинги: 672
Коментари: 11305
Гласове: 4003
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031