Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 01:43 - Руска рулетка
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 6563 Коментари: 42 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Просто не е истина! Днес , след трагедията в с Бисер и района, премиерът Борисов вместо да  наведе глава и да помълчи било  от срам, било зарад загиналите, пак захапа предшестващите. Този път, че поръчаните хеликоптери били рискови в условие на виелици и снежни вихрушки.  Не съм специалист, а и не е нужно да бъда за да кажа, че Борисов отново прехвърля лична отговорност на предшественика си. Какво значение имат тук въртолетите, че стотици водни басеини в страната са оставени на произвола на съдбата. Тоест оставани са на съдбата хиляди хора. Да оцелееш в България вече е равнозначно да играеш на "Руска рулетка". "Руска рулетка" е да си родилка, да се  събудиш жив-не обран, изнасилен и не убит от цигани, не сгазен от микробус, не засегнат от взрив на военен цех, слязъл читав от автобус, не удавен от язовир. Сигурно е само едно...По всяко време пуснеш ли кой и да е тв канал  ще видиш Борисов който или обяснява как строи магистрали или как му подлели вода "Тройната коалиция"  Въпросът обаче е не кой "подля вода" на Борисов, а защо водата заля и издави хората, унищожи домове, скот, реколта...Преди няколко години /когато Борисов бе гл секретар при "царя"/ отново безхаберие потопи едно селце. Пораженията бяхя далеч по малки,имаше само една жертва, но беше сигнал, че някой не си върши работата. Сега пораженията са далеч по сериозни. Телевизионерите макар и "прислужни" не можаха да скрият безхаберието на институциите отговарящи за водното стопанство на страната. Министри, кметове, областни започнаха да си прехвърлят топката един на друг. Оказа се, че не малка част от  близо 2500те язовири в страната са с неустановена собственост...тоест оставени са на самотек , а хората живеещи в районите около басеините под угрозата да бъдат потопени. Чух мнения,че навсякъде по света стават природни бедствия. Случаят днес обаче не е природно бедствие, а такова в резултат на човешко бездействие. Няма държава в Европа която да плаща толкова скъпо сметосъбиране, толкова скъпо управление/сметосъбирането и управлението съвсем случайно попаднаха едно да друго , но затова пък намясто/ като процент в разходната част, а дойде ли пролет, есен почваме да се давиме зарад непочистени корита, шахти, неподържани диги...Плащаме от оскъдицата си охолството на сабозабравили се чиновници и политици за да ни кажат, че сме с повреден чип в главата,  че сме кофти материал ...Впрочем може и да са прави. Едва ли има народ който толкова дълго търпи с опрян наган в главата... Барабанът се връти...Вчера Мирослава от Перник,днес нещастниците от село Бисер,утре...

"УТРЕ  МОЖЕ  ДА СИ   ТИ"
Гласувай:
10
3


Вълнообразно


1. vmir - Така ще е, докато левичарите продължавате тактиката "кой ми ... в гащите".
07.02.2012 02:41
Борисов ти виновен, за скъсването на язовирната дига в Разградско, защото бил гл. секретар на МВР. Борисов ти виновен, че 2500 язовири от десетилетия са с неустановена собственост, сякаш под комунизма са имали собственик (дано да знаеш колко вида собственост има у нас и как се променя неустановен статут на собственост). Разбирам защо се опитваш да натрапваш презумпцията си колко "хубаво" било под комунистическо, но точно тази гнусна лъжа, служеща за прикритие на факта, че България беше превърната в окръг на СССР, който се управляваше дистанционно от идейните ти сподвижници без нуждата от официализиране статута ни на страна с квази институции с квази закони, които служеха да подчинят всичко на ликвидацията на всеки опит за самостоятелно и независимо съществуване.

Гнусно и крайно вредно за всички ни е вие, които десетилетия наред правехте всичко по силите си да превърнете България в квазидържава без закони за вас самите, да продължавате и днес да всявате омраза и неприязън към усилията на останалите да се справят с последствията от десетилетните ви усилия да поставите държавата и населението й на колене пред шантажите ви. Огледай се каква част от собствеността у нас е придобита по прозрачен начин и не се прави, че това състояние няма нищо общо с това, което си правил и продължаваш да правиш къде явно, къде скришом и влачи на каквото си слагал ръка откакто се помниш, само спри да опяваш, че друг е виновен за резултата от миналите ти и настоящи действия и лъжи.
цитирай
2. анонимен - Откак сме окръг на САЩ цъфнахме и ...
07.02.2012 07:15
Откак сме окръг на САЩ цъфнахме и завързахме. Преди язовирите бяха държавни и няма нито един случай на скъсана стена, макар че зимите бяха много по-големи и наводненията напролет бяха редовни. Крайно време е Вмирчо, да проумеете тъпите седесари и гербаджии, че капитализма е боклук и заради пълния хаос който установява. Това е система, която е безпомощна при бедствени ситуации, защото от много началници, в крайна сметка всеки се скатава. Да ви сера на демокрацията и капитализма в комплект!!!
цитирай
3. анонимен - Икономист
07.02.2012 08:24
Добро утро,венци!Какво да го правиш пожарникаря? Единственото което може да прави е да се пъчи бравурно като..пожарникар и да диества по почина:търсене на виновни,наказване на невинни и награждаване на случайни лица.Не случайно най-отявлени фенове са му утайката на обществото,нискочелите многознайковци на държавна работа,които по цял де го славославят.Дървени философи с дървени ваканции и дърварски речници.
Ето,вчера героите в купом се изсипаха в пострадалото село.Въртолети,джипове,5 министри,охрана,шофьори,бензин,командировъчни,клакьори.За тези пари смешните по 325 лв.дето щяла да ги даде областната управа щяха да се утроят.Ма не!Мутро-докторската физиономия следва да се тиражира по медиите.Как бил отишъл,как се включил,как казал на реката на къде да тече и тя потекла.Ташак.Че няма ли съответни служби на пост? Където има специалисти,няма нужда хората да се самоорганизират за да се спасяват.Ако пичката-областно управителка,беше обърнала внимание на писмата и сигналите на кмета,това нямаше да се случи.Ма какъвто ръководителя-такива му и чиновниците.
Продажните журналисти в желанието си да го величаят го правят за смях.Заглавие от вчера:"Борисов и Хилари разговаряха на саме".На какъв език,бе?За това ли на пресконференцията,ръцете му бяха изтръпнали.От разговори.То не е лесно да се биеш с юмруци 20 мин. в гърдите и да повтаряш:"Булгар конкрачулейшън, ай ем биг френд ту ЮСА."
Той за това е хипер активен тук,защото на вън никой не му обръща внимание.Ходи самотен по международните срещи и като види камери тика се да се здрависва с някой и гледа дали Бойко Коцев - сина на генерал от ДС ситни след него да му превежда.
А на тия дето вият като латерни,колко е велик Б.Б. и присъдружената му група комуняги,трябва да им е ясно,че именно такива изполичари като тях са слугували,слугуват и ще продължаватт да слугуват на бившите членове на БКП и служителите на ДС.И дори на сън ще подскачат и ще се напикават.Мисля че ще им държи влага цял живот.
цитирай
4. vmir - Изродите, които правеха и правят всичко по силите си да наложат правилото:
07.02.2012 09:04
"Чуждото е общо, моето е мое", пак се разсмърдяха. Ами толкова си можете, бе пишман капиталисти, не съм ви бил с мокър чорап по главите да се правите на всезнайковци, викайте сега кой ви е с..л в гащите, народа отдавна е казал: "Лакомо дупе кръв с..е". Хайде напиняй сега анонимни неграмотнико, прави се на икономист дано някой си помисли, че не си прецакал работниците на предприятието дето "кадърно" си управлявал по байтошово, да им гепиш каквото можеш и да ги оставиш без работа, такива "капиталисти" като теб е обяснимо защо докрая на бялото черно ще викат давай, още повече лъжи и преструвки, че тези нещо недостигат.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Вмире, не вмирисвай и ти нещата. Достатъчно миришат...
07.02.2012 09:04
vmir написа:
Борисов ти виновен, за скъсването на язовирната дига в Разградско, защото бил гл. секретар на МВР. Борисов ти виновен, че 2500 язовири от десетилетия са с неустановена собственост, сякаш под комунизма са имали собственик (дано да знаеш колко вида собственост има у нас и как се променя неустановен статут на собственост). Разбирам защо се опитваш да натрапваш презумпцията си колко "хубаво" било под комунистическо, но точно тази гнусна лъжа, служеща за прикритие на факта, че България беше превърната в окръг на СССР, който се управляваше дистанционно от идейните ти сподвижници без нуждата от официализиране статута ни на страна с квази институции с квази закони, които служеха да подчинят всичко на ликвидацията на всеки опит за самостоятелно и независимо съществуване.

Гнусно и крайно вредно за всички ни е вие, които десетилетия наред правехте всичко по силите си да превърнете България в квазидържава без закони за вас самите, да продължавате и днес да всявате омраза и неприязън към усилията на останалите да се справят с последствията от десетилетните ви усилия да поставите държавата и населението й на колене пред шантажите ви. .


Никъде не правя внушение , че Борисове виновен като гл секретар. В силата си на овластен обаче тогава той също бе сред хората които се разпореждаха тогава за излизане от бедственото положение. Така, че за него водната стихия/а и професионално би трябвало дазнае/ не е новина. Сега обаче като премиер той е отговорен за икономиката на страната и живота на населението и. Ако през времето което казваш сме били щат на СССР бяхме погледнали как се справят те с водоеми, дъжд, сняг, виелици едва ли щахме да се давиме щом дъжд и сняг ни наръси. Аз не помня в онази квази държава за която говориш да сме треперили от цигани, дъжд, сняг, вятър , наркомании, предтъпност, алчни и безхаберни чиновници.. Вярно е, че язовирите бяха построени тогава, но не мислехме, че повечето храна ще си внасяаме и затова като будали поливахме...
цитирай
6. vencivaleri1951 - Тук не бих се съгласил изцяло с теб
07.02.2012 09:10
kushel написа:
Откак сме окръг на САЩ цъфнахме и завързахме. Преди язовирите бяха държавни и няма нито един случай на скъсана стена, макар че зимите бяха много по-големи и наводненията напролет бяха редовни. Крайно време е Вмирчо, да проумеете тъпите седесари и гербаджии, че капитализма е боклук и заради пълния хаос който установява. Това е система, която е безпомощна при бедствени ситуации, защото от много началници, в крайна сметка всеки се скатава. Да ви сера на демокрацията и капитализма в комплект!!!

Не общектвения строй е виновен за безхаберието относно водната ни инфракструктура. Холандия е под вода, Амстердам на канали и си представи само за миг какво би станало с тях, ако се "грижеха" за водите си като нас? Ние сме една от най "Спокойните" по отношение на климат страни и страдаме през последните две деситилетия от природата главно поради бизхаберие.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Ако се бяха вложили парите които вчера похарчиха за посещението и охраната на тези
07.02.2012 09:19
[quote=анонимен]Добро утро,венци!Какво да го правиш пожарникаря? Единственото което може да прави е да се пъчи бравурно като..пожарникар и да диества по почина:търсене на виновни,наказване на невинни и награждаване на случайни лица.Не случайно най-отявлени фенове са му утайката на обществото,нискочелите многознайковци на държавна работа,които по цял де го славославят.Дървени философи с дървени ваканции и дърварски речници.
Ето,вчера героите в купом се изсипаха в пострадалото село.Въртолети,джипове,5 министри,охрана,шофьори,бензин,командировъчни,клакьори.За тези пари смешните по 325 лв.дето щяла да ги даде областната управа щяха да се утроят.Ма не!Мутро-докторската физиономия следва да се тиражира по медиите.Как бил отишъл,как се включил,как казал на реката на къде да тече и тя потекла.Ташак.Че няма ли съответни служби на пост? Където има специалисти,няма нужда хората да се самоорганизират за да се спасяват.Ако пичката-областно управителка,беше обърнала внимание на писмата и сигналите на кмета,това нямаше да се случи.Ма какъвто ръководителя-такива му и чиновниците.
Продажните журналисти в желанието си да го величаят го правят за смях.Заглавие от вчера:"Борисов и Хилари разговаряха на саме".На какъв език,бе?За това ли на пресконференцията,ръцете му бяха изтръпнали.От разговори.То не е лесно да се биеш с юмруци 20 мин. в гърдите и да повтаряш:"Булгар конкрачулейшън, ай ем биг френд ту ЮСА."

"засранци" в ремонт на стената на язовира това бедствие нямаше да се случи. Ген Коцев е кадър на армията, а привлечен по късно в МВР. Синът му мисля си е добро кадрово решение на Боце...или Бориславова може би:)
цитирай
8. vmir - 5. vencivaleri1951,
07.02.2012 09:33
vencivaleri1951 написа:


Никъде не правя внушение , че Борисове виновен като гл секретар. В силата си на овластен обаче тогава той също бе сред хората които се разпореждаха тогава за излизане от бедственото положение. Така, че за него водната стихия/а и професионално би трябвало дазнае/ не е новина. Сега обаче като премиер той е отговорен за икономиката на страната и живота на населението и. Ако през времето което казваш сме били щат на СССР бяхме погледнали как се справят те с водоеми, дъжд, сняг, виелици едва ли щахме да се давиме щом дъжд и сняг ни наръси. Аз не помня в онази квази държава за която говориш да сме треперили от цигани, дъжд, сняг, вятър , наркомании, предтъпност, алчни и безхаберни чиновници.. Вярно е, че язовирите бяха построени тогава, но не мислехме, че повечето храна ще си внасяаме и затова като будали ...


Разбира се, че не правиш внушение, а направо си лъжеш. Забравил си, че ЕмилЕтемката "ръководеше" цяло министерство по бездствията и авариите при скъсването на язовира над "Цар Калоян", а за трагедията и жертвите разбрахме дни по-късно. Как ще сме бедствали при комунизма, след като медиите бяха длъжни да дават приоритетно само щастливо усмихвани Кушеловци и тямподобни..., а за бедите или не чувахме, или чувахме късно само партийнолицеприятната им версия...

Кога любимата ти Етемка щеше да хвърчи с неподходящ хеликоптер да помага, ама нали доброто в България ти е трън в окото, нямаш достойнството да кажеш добра дума, да не би да засенчи и за миг любимата ти Русия, под чието ръководство България е превърната в мърляво подобие на държава.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Това, че Русия е една от любимите ми държави е факт.
07.02.2012 11:08
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:


...


Разбира се, че не правиш внушение, а направо си лъжеш. Забравил си, че ЕмилЕтемката "ръководеше" цяло министерство по бездствията и авариите при скъсването на язовира над "Цар Калоян", а за трагедията и жертвите разбрахме дни по-късно. Как ще сме бедствали при комунизма, след като медиите бяха длъжни да дават приоритетно само щастливо усмихвани Кушеловци и тямподобни..., а за бедите или не чувахме, или чувахме късно само партийнолицеприятната им версия...

Кога любимата ти Етемка щеше да хвърчи с неподходящ хеликоптер да помага, ама нали доброто в България ти е трън в окото, нямаш достойнството да кажеш добра дума, да не би да засенчи и за миг любимата ти Русия, под чието ръководство България е превърната в мърляво подобие на държава.


Виж "Бойкозащитнико" аз съм живял в Русия и то в град построен на блата и кръстосан от канали всеки от тях далечпо пълноводен от издавилата ни Марица. Освен че беше на канали беше и на Балтийско море и през него минаваше река далечпо пълноводна от Дунав. Валеше катадневно общо взето. Е за 5 години не си спомням нещо да е излязноло от коритата или да е съборило дигите.

У нас Владайската и Перловец ни дави,независимо дали Етем, Станишев или борисов са начело на държавата. Сега Борисов е премиер и той е отговорен. Не да помага е длъжен след трагедията , а да възмездява , защото във всяка бяла страна обезщетенията биха възлизали на много милиони и виновните чиновници биха били вече задържани. Колкото до хеликоптерите и Етем. Етем си беше хубава булка и е бръмчала къде ли не. Не знам характеристиката на тези машини, но съмслужил във ВВС имено на Лаута. Тамбе и въртолетен полк. Летял съм /возилсъм се/ и на Ми, и на Ка...Нямаха никакви проблеми в каквато и да е обстановка. /То днешното време си е норма за "родината " им/ Бяха също така показали "кон боб яде ли" въввиетнамските джунгли...Защо ги подменяваме?
цитирай
10. анонимен - Икономист
07.02.2012 11:32
Не зная има ли сапун за блог,но е хигиенично,на сополивото "нищо",да му подаваш малко хлебец,за разпалване на хремата му.После ръси такива бисери от които хващам колики от смях.
Как ще му е зле на човека.Още при комунизма е свикнал да яде шишарки и сега като го пуснат в дървена ваканция,ходи при братята си да го хранят с шишарки.Който не е ставал за чеп за зеле преди 10.11.89 г. той и днес не става за нищо.
Горчивият им качамак им предизвиква газове,които изпускат в блога.Само гъбаркане и подигравка им е..ва майката.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Сега, чух, че Боце щял да централизира родните басеини
07.02.2012 12:11
анонимен написа:
Не зная има ли сапун за блог,но е хигиенично,на сополивото "нищо",да му подаваш малко хлебец,за разпалване на хремата му.После ръси такива бисери от които хващам колики от смях.
Как ще му е зле на човека.Още при комунизма е свикнал да яде шишарки и сега като го пуснат в дървена ваканция,ходи при братята си да го хранят с шишарки.Който не е ставал за чеп за зеле преди 10.11.89 г. той и днес не става за нищо.
Горчивият им качамак им предизвиква газове,които изпускат в блога.Само гъбаркане и подигравка им е..ва майката.


Ама мога и да му подскажа името на организацията...ДСО "Водно стопанство" Само да внимава, че имаше един такъв генерален директор на това ДСО и зам министър същевременно , и чл на ЦК-Горуня:))) Впрочем на това ДСО Тато винаги е държал силен човек и винаги е бил със замминистерски портфейл. Аз съмработил в Агрострой когато начело беше Кордовски. "Смръзваше ни акото" само като го мервехме в коридора на министерството. Това ДСО, наравно с рафинерията, Енергото, Металхим, АЕЦа,Зърнени храни и още няколко бяха от "обръчите" на Тато. Шефовете му бяха в повечето случаи на ти с него и имаха директен достъп и връзка. Сега се съмнявам някой от Баровците да знае името на шефа на водните басеини. В техния ареал са Маджовци, Трастори, царе и ахонти, но не тези които трябва

Апропо "Икономист" чете ли за речта на Обама с която фактически тръгна предизборната му кампания в частта и за банките и останалите финансови институции :)
цитирай
12. lori77 - s
07.02.2012 12:50
Истината, колкото и неприятно да ни е да я чуем е, че по отношение на язовирите цари пълно безхаберие и безстопанственост. В прерогативите на управляващите е да решат кой и при какви условия да ги стопанисва. Стига с тези оправдания, че не се стопанисвали от години. Нали за това хората Ви избраха? Променете нещо. Определете кой да ги стопанисва и стига сте хленчили кой какво наследство ви е оставил, защото времето през което управлявате никак не е малко вече. Изморихме се да слушаме кой какво наследство Ви е оставил и за какво е виновен. Целокупният ни български народ добре вижда виновниците, както и това, че Вие нищо не променяте, а сте се превърнали в едни критикари и анализатори на тези преди Вас. Очевидно е, че Вас няма да има за какво да Ви критикуват, като слезете от сцената, просто защото нищо освен критики няма да имате зад гърба си.
цитирай
13. анонимен - много язовири бе 2500 ?:( ужаст! и ...
07.02.2012 13:14
много язовири бе 2500 ?:( ужаст!
и за кво са толкоз за ток или за напояване?:(
земята ни кой я обработва или внасяме чужбински храни?:(
как ги строиха комунягите а сега да ни заливат и да се издавим всите българи.
жална ни майка сърбаме им попарата догроб.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Правилно ...комунистите виновни!!!
07.02.2012 14:04
Строили, строили та зашли. Гигантомания, а сега се давиме. Над 2500 язовира...средно по 50 на година/45 години стигат/ Глупендери, ще поливат...за какво им е като може от Диарбекир, а и от Саудитска Арабия зеленчуци и плодоведа караме. Какво е това вода във всека панелка. Един бунар пред брока и всичко е ОК. А и Боце тъпанар. Не разбира защо били децантрилизирани водите. Защо срутиха СДСто СЕП овете/строително експлотационно стопанство/ Ами как щяха иначе ликвидационните съвети да разпродадът напоителните системи на съседите/Гърци, сърби, македонци/ Как щяха да ни продават сега домати и чушки. Голям грях имаме да знаете. Сринахме сините, а ако бяха постояли още една петилетка Бъки и язовирите да е бумнал и сега Боце да няма кахъри. А то виж утре и магистралите под вода осъмнали...
цитирай
15. анонимен - Икономист
07.02.2012 14:26
Привет венци!В тениса има един термин,за това което правиш ти.С речта на Обама се опитваш да ми нанесеш"силен минаващ удар от дъното на корта".Но аз ще ти го върна с къс ретур.Нали не забравяш,че тази популистка реч идва в края на един мандат през който САЩ налапа яко маркуча и се наложи държавата да сипва от лейката.После не забравяй,че Обама е нигър.Той по смъртно няма да бъде преизбран.Нали искаше прогнози-ето ти една безплатно.И още-неговата реч е отдушник за воплите на лузърите в американското общество.Тези му изхвърляния ще се случат толкоз,колкото мина през сената закона за драстично облагане на богатите и колкото се случи здравнато му реформа.
С речта си Обама ми напомни катана/ дано и той нявга стане президент на щатите/-да полаем малко срещу бледата луна."Дай Джим на счастье лапу мне".
Тя и Килъри за това дойде у нас.Да ни помаха за сбогом и да поплюе срещу Русия.Те петлите пеят най звучно от купчините тор върху които седят.
цитирай
16. vencivaleri1951 - Поживем увидим.
07.02.2012 15:30
Обама не е негър. Не е потомък на роби а на чаровен/но свободен/ сенегалец и любеобвилна янки. Във всеки случай на мен ми е сокта по симпатичен от Буш/младши/ който му завеща "Маркуча" Впрочем той и не казва нищо ново/Обама/ извън официалната статистика и мнението на няколко нобелиста плюс акулата Сорос/последния по твоите критерии трудно би минал за лузър/ Там има интересна ретроспекцияот 70та година насам и тя е, че като номинал близо 90% от американците са обеднели/лузърите/ с по няколко %. Сложи инфлацията и сметни за какво става въпрос. Тай висок ръст на забогатяване има наистина финансовия сектор и адвокатите които са под о,о1% но държат около 20% от активите на страната. Близо 70% от янките кмятат, че незрява социален конфликт и че той е необратим. Обама не казва богатите да плащат данъци повече, а да плащат като другите поне , а да не бягат от данъчвата скала с издействани от лобистите им облекчения. Защо за лузърите надничари да има скала на доходите , а за дивидентите и спекулативните печалби на от Уолстрийт облагаемият максимум да е 10%? Впрочем колегата ти Сорос предлага /виж книгата му/ репресивните институции/съд, полиция/ са ограничат временно свободите на "Лузърите":)"за да се съхрани системата иначе/цитирам по смисъл/ не се знае какво може да се случи и дали ще оцелее системата" Впрочем поне за сега шансовете на Обама са равни да втори мандат. За съжалени се изравняват и шансовете му да копира съдбата си с тази на предшественика си Кенеди.
цитирай
17. анонимен - Икономист
07.02.2012 16:55
Първо за "колора" на Обама не спори с мен,а със самите американци.Добре не е негър а е афро-американец!
Второ,поласкан съм,че ме правиш "колега"на Сорос.не зная,дали обаче той би бил поласкан.
Трето,не мисля че на САЩ им предстои нещо от сорта на "Желязната пета".Въпреки уникално големият външен дефицит,въпреки дисбаланса на платежния баланс,въпреки безработицата и стагнацията, хамериканската икономика няма да се срине,поради простата причена,че при тях,на техните борси,се определят борсовите индекси и цените на борсовите стоки.
Там има производство,добив на суровини,енергийно производство,силен транспортен сектор,дърводобив,здраво земеделие,хаи-тек технолоджи ит.н.
Четвърто,не зная кои 70% смятат,че ще има "социален конфликт", но зная че в таблицата на годишните доходи тези които са на минимума,т.е. 8,80$ на час имат годишен доход от 20 000 $.А средната класа,която печели над 45 000 $ годишно,надхвърля 48% от населението.
Пето,всяка влат е "от бога",както счита катана, а за да се изпълни "Бой се от бога,почитай царя",трябва да има репресия.По дефолт държавата е репресивен орган и държавите се различават само по степента на репресията която прилагат.
Поздрави в снега.
цитирай
18. blackpredator - Хех, Вмире,
07.02.2012 17:18
Ами Борисов е виновен. защото се държи не като Главен, а като Първи секретар от онова време, с "мокрия" чорап.
И тогава, и сега, каручката я караха бъдещите "пишман капиталисти" дето им викаш.
В сегашният ДисниБГ, те пак са на капрата на виенското колело. Понякога горе, понякога долу, ама се возят, защото имат майсторски билет за него...
Комунизмът ви е направил такъв сюнет на мисленето, че сте станали по-правоверни, от мюфтията си Бойко.
Ще го преживеем и опитът за индиански шериат, щом преживяхме крадлив Дедо...
цитирай
19. vmir - 10. анонимен,
07.02.2012 17:41
анонимен написа:
Само гъбаркане и подигравка им е..ва майката.


А, така, ето това исках да чуя! Че си едно безлично рядко некадърно лайно, което като неориентиран комунист се пъне да се докара я капиталист, я факторче някакво или поне икономист, отдавна ми е ясно. Давай нататък, че това хич не достига да оправдае сакатото ти чувство за гъбаркане и подигравка, пък ако се постараеш, може и да те открехна нещичко да не се резилиш чак толкова с тази некадърна простотия. Искам старание обаче, иначе ще си те оставя да се пънеш без да обръщам внимание на съдържанието на гащите ти.
цитирай
20. lidislidis - Северни поздрави, Венци!
07.02.2012 17:42
Споделям статията ти, като точна , без да съм пристрастна към партийни принадлежности и изкривяване на истината за събитията с тези язовири ,които не определям, като "природни бедствия, а като немърливо поддържани . Бедствия от немърливост.По логиката на някои, ако започнат да падат балконите и стените на панелките след някоя и друга година и това ще определят за "природни" бедствия!?
Хареса ми статията! Поздрави!
цитирай
21. vmir - 18. blackpredator,
07.02.2012 17:46
blackpredator написа:

Комунизмът ви е направил такъв сюнет на мисленето, че сте станали по-правоверни, от мюфтията си Бойко.
Избягвай да мислиш, защото мисленето е въпрос на възможности.
цитирай
22. blackpredator - vmir,
07.02.2012 17:59
ъхъ...
цитирай
23. vencivaleri1951 - Нали знаеш, че 20000 долара е нищо когато една свирка под 100тачка не можеш да си уредиш.
07.02.2012 18:55
анонимен написа:
Първо за "колора" на Обама не спори с мен,а със самите американци.Добре не е негър а е афро-американец!
Второ,поласкан съм,че ме правиш "колега"на Сорос.не зная,дали обаче той би бил поласкан.
Трето,не мисля че на САЩ им предстои нещо от сорта на "Желязната пета".Въпреки уникално големият външен дефицит,въпреки дисбаланса на платежния баланс,въпреки безработицата и стагнацията, хамериканската икономика няма да се срине,поради простата причена,че при тях,на техните борси,се определят борсовите индекси и цените на борсовите стоки.
Там има производство,добив на суровини,енергийно производство,силен транспортен сектор,дърводобив,здраво земеделие,хаи-тек технолоджи ит.н.
Четвърто,не зная кои 70% смятат,че ще има "социален конфликт", но зная че в таблицата на годишните доходи тези които са на минимума,т.е. 8,80$ на час имат годишен доход от 20 000 $.А средната класа,която печели над 45 000 $ годишно,надхвърля 48% от населението.
Пето,всяка влат е "от бога",както счита катана, а за да се изпълни "Бой се от бога,почитай царя",трябва да има репресия.По дефолт държавата е репресивен орган и държавите се различават само по степента на репресията която прилагат.
Поздрави в снега.


Представиси го Катана колко кинти трябва да ръси годишна с неговата хиперактивност:) А това си е рледпоставка за сериозен социален катаклизъм.
Не знам, и на менчи се вижда малко неестествено янките да скочат на бунт, но така пишат. Пишат го същите които преди няколко години предричаха този дреммикономиката. Не го искам защото колкото и далеч да съмот механиката знам, че завъртят ли се голечите колела на часовника по бързичко, малките направо хвъркват Просто се почувствах в компания в съжденията си за банки, клеркове и адвокати, па макар и в компанията на афроамериканец:)
ПС
Еби му мамата, няма такава държава, няма такъв премиер. Да се занимава министър председател с управители на спортни зали. Не го знам човека, но ако го знаех щях да му кажа да съди този оръфляк. Това си е негов проблем как ще стопанисва сградата и мисля, че с паркинга е прав. Не е ли платен съседите на залата ще паркират нон стоп и гости на залата няма да могат да паркират
цитирай
24. анонимен - Абе vmir
07.02.2012 18:59
vmir написа:
blackpredator написа:

Комунизмът ви е направил такъв сюнет на мисленето, че сте станали по-правоверни, от мюфтията си Бойко.

Gader GERBerski liza4o, 6to ne se skrie6 v mi6a dupka?!


Избягвай да мислиш, защото мисленето е въпрос на възможности.

цитирай
25. vencivaleri1951 - Привет Лапландке!
07.02.2012 19:31
lidislidis написа:
Споделям статията ти, като точна , без да съм пристрастна към партийни принадлежности и изкривяване на истината за събитията с тези язовири ,които не определям, като "природни бедствия, а като немърливо поддържани . Бедствия от немърливост.По логиката на някои, ако започнат да падат балконите и стените на панелките след някоя и друга година и това ще определят за "природни" бедствия!?
Хареса ми статията! Поздрави!


Както е тръгнало ще се побратимяваме. Вие ще ни пращате хокеисти , ние спезиалисти по хидрология. Ако имате човек въвфизкултурна зала за уволняване давайте го насам. Между две гмуркания с хеликоптер нашият човек ще го оправи
цитирай
26. анонимен - Икономист
07.02.2012 20:13
Веци,в гъстия бульон на твоята тема плуват разни брадати и космати цаци,със самочувствие на риби балон,които като си напълнят гладните търбухчета,мислят,че изглеждат страшни.А не разбират,че смахнатото им самочувствие не им пречи да усетят,че преди да са си отворили миришещата и пълна с кариеси уста,вече хрускат между зъбите ни.
Поклон пред изтерзаното им подобие на живот мъждукане.Амин!
цитирай
27. vmir - Тук май се подвизава един изтърван от 4-ти километър.
08.02.2012 02:36
Този път си е въобразил, че е акула.

Може би наводненията са отприщили нова натрапчива психоза в представите му и затова търси спасение във вид на акула. Дано санитарите по-бързо да си го приберат, че току виж дал фира когато си намери водата. Такова нещастие...
цитирай
28. devnenetz - 22 години ни управляват само некадърници!
08.02.2012 08:34
Според мен голямото число язовири е много важно достижение на България. Истината е, че като държава вървим все по-надолу. От година на година все по-некадърни хора ни управляват. Само се моля в АЕЦ - Козлодуй да назначават компетентни и отговорни специалисти, а не събрани активисти от партийните боклукчийници! Ако и там така "подбират" такива "ръководни" кадри, жална и майка на България... Да, язовирите са опасни. Оръжията са опасни. Влаковете са опасни. Корабите са опасни. Самолетите са опасни. Държавното кормило е опасно. Всичко е опасно, щом е в ръцете на неподготвени, неотдадени на народното дело, себични и комплексирани представители на един объркан народ.
Дошло е време София да бъде отделена като самостоятелен град-държава, а столицата на България да се премести във Велико Търново. Чак тогава можем да се надяваме да тръгнат работите ни.
цитирай
29. анонимен - :-))))) Липсвах ли ти, та ме споменаваш?
08.02.2012 10:44
Няма да коментирам статията ти.Пълна е с противоречия, лъжи и демагогия. Бил човек 5 години в Ленинград и понеже не видял наводнение, значи е нямало изобщо. Венци, мързи ме и е безсмислено да ти търся оборващи факти. Направо ми е скучно да коментирам с неспециалисти, но с мнение. Няма по 100 пъти да ти казвам, че доста години съм бил близък с един от най-големите геолози на България. От него знам доста. Апропо, кметът на Харманли, последния е червен. И ще бъде против да му направят нещо, защото преди време е алармирал за състоянието на язовирите.
И панеже с Икономиста ви е все пожарникаря в устите, ще ви припомня нещо. едно хоро по време на една войнишка смърт, един хора, дето изгоряха в един влак, едни издавени хора в едно село Калоян. И едни пари спестени от едни предишни от командировки и охрана и бензин. Айде, у лево и скимтете на воля. И да проверите два факта. Кой, кога и по чие време хариза язовирите на мутрите и кой и по кое време даде на ДПС водните стопанства.
Наистина ми омръзна да пишете за кариесита на този и онзи блогър, вместо да проследите проблемите в миналото.
Апропо, когато стана катастрофата с войниците на околовръстното, бях наблизо и видях с очите си някои неща.
Венци, наистина ми омръзна от твоите полуистини, вярвай ми.
цитирай
30. vencivaleri1951 - Катана както винаги не четеш и както винаги вкичко знаеш
08.02.2012 12:07
Просто ако беше прочел коментара ми под №9 щеше да прочетеш: " Незанисимо кой ни управлява, Етем,Станишев,Борисов ни давят Перловската, Владайската река" Аз съм наясно, че Борисов е заварил тази безтопанственост, но той управлява вече три години и просто на него се случи. За това обаче не въртолетите са виновни и не директора на зала "Армеец". Да намеква за корупция за въртолетите в тозимомент е бягане от отговорност. Те нямат нищо общо със стената на язовира и неговото стопанисване. Още повече, че конкурса и договарянето им стана в период когато той бегл секретар и си играеше и играе тенис с Гигов/човекът движещ договора/ Тогава бяха на подчинението му всички служби и ако е имало нещо да го е казал на дЕдо. Защо не го е направил или тогава по важно му беприватизацията на СИ Банк.
Сега кога бяха оставени на самотек язовирите. Ами кагато се закри Водно стопанство и сеповете по окръзите. Направи се с единствената цел да бъде разграбено имуществото на окръжните предприятия. Продадоха се от ликвидационните съвети напоителните системи-главно на гърци и сърби. Стана през 92ра година. Преди няколко години стана сакатлък в Калояново никой не си взе бележка, сега пак. Сега държавата щяла да помага. Държавата трябва да възмездява и да наведе глава а не да не излиза от студиата. Не разбираш ли , че от две десетилетия нямаме държава. Премиер се занимава с домакини на спортин зали, министър на регионалното развитие ни запознава всяка вечер по твто с пътната обстановка...кметът на столицата с това колко снегорини излезнали...Тези хора наистинане разбират за какво са там. Ти имаш ли си идея при тези снегове какво ни чака напролет при топенето им, а не дай си боже се случи пролетта и по дъждовна:) Давиме се непрекъснато, давиме и съседите и това като страна принадлежаща към ЕС през 21 век. Превърнахме се в аборигени. Имаме си племенен вожд/той е и шаман/ Остава сега да почнем хора да друсаме против дъжд , сняг и пек. И консуртант си имаме:)
цитирай
31. анонимен - Венци, празни приказки, драги
08.02.2012 15:52
Казах, не ми се коментира. Държавата и правилата я разбиха други, а ти ревеш само по Бойко. Не те бива за анализатор. За мен си чиста проба пропагандист. Тъпо ми е и време нямам да се занимавам с уплътняване на недостига ти от знания и излишъка ти от свободно време. Не един път съм ти казвал, че ме дразнят напъните за държавност от хора, коита са били извън общите правила. Една привилегия да си ползвал е достатъчно.
Ще ти го преведа на разбираем език. Да се пробваш да обясниш на жена си, че си изчукал друга жена, защото си имал право на това, дадено ти от някой си. Или, че такова е било времето. Извини ме, но повече няма да коментирам този ти пост.
Апропо, кмета на Харманли е червен, но ще го подкрепя, защото се е опитал да свърши нещо.
цитирай
32. blackpredator - Анадънму Венци?
08.02.2012 16:39
Катана е бил навсякъде и знае!
"Държавата и правилата я разбиха други, а ти ревеш само по Бойко.";(
Демек, други разрушили сградата, а ти мърмориш, че от руините, нашият Бо Корбюзие, ще сътворява магистрали.
Когато почнат магистрала "Хаинбоаз", Катана ще е там с поизбелелият тъмносин каскет, заедно с други коментиращи тук капи...
Как не е жив Евгений Вучетич, да украси централата в Брюксел с “Да изковем от катаните чукове”.
Трябва да молим Веждичката...
;)
цитирай
33. анонимен - Икономист до катана
08.02.2012 17:09
Ще ти отговоря в твой стил:"Айде у десно и вий срещу бледата луна,колко искаш!"Що се отнася за онова "нищо",чиито смрадливи кариеси съм споменал,както винаги пръв нещо ми е правил вятър на патката,а освен това,той е твой клакьор.
Що се отнася до язовирите,разни смръдльовци извършиха "деколективизацията" за своя сметка.Не зная какъв хидроинжинер познаваш,но 5 години по ред съм обикалял цяла северна и средна Гърция и района на Тесалия.Та там поливните им системи са закупени на безценица от нас, и гърчулята ни споменават с благодарност за ниските цени и мижавите комисионни за да ги купят от "Вулгаро".
А язовири без поливно земеделие можеш да си ги наденеш на хипер активния.И да мога да ти кажа,за Дичката и някои други мои познати,които си строиха платформите по Ваньо Костовото време,защото бяха приятели на ресторантьора.Включително и миленчо Ганев и на един зам.директор на НСС братчето.
И моля, преди да ме пращаш на майната си,лекичко си помисли,че ще те взема с мене.
цитирай
34. vencivaleri1951 - А аз ще ти кажа Катана, че " червения" кмет на Харманли нищо не е направил след
08.02.2012 17:18
като общината му е под вода. Това, че е писал писма, въртял телефони е тенекия на задника. Той е кмет три мандата, и щом го избират има влияние и нещо под шапката.
Трудно ли е да разбере, че има срещу себе си безхаберно и безотговорно управление./и не само това на Борисов/ Просто е трябвало без да има право на това и с риск да бъде санкциониран да изпусне водата под рисковия праг.
Иначе прав си...време бол. Пенсионер съм, имам фирма със затихващи функции и съм в началото на месеца. Време за постинги и коментари и черен пиар срущу НЕГО. Станишев в Европа, Бокова в Юнеско, а аз в бл Бг. Това с къщи и реколта под вода, с издавени допитък и хора не се е случвало , а е монтаж на Позитано 20. В българия всичко е ОК. Цветущш финанси-пример за света и магистрали....и колектори. Последните са много важни щото много л.йна има за пречистване.
цитирай
35. vencivaleri1951 - Привет тигре
08.02.2012 17:23
blackpredator написа:
Катана е бил навсякъде и знае!
"Държавата и правилата я разбиха други, а ти ревеш само по Бойко.";(
Демек, други разрушили сградата, а ти мърмориш, че от руините, нашият Бо Корбюзие, ще сътворява магистрали.
Когато почнат магистрала "Хаинбоаз", Катана ще е там с поизбелелият тъмносин каскет, заедно с други коментиращи тук капи...
Как не е жив Евгений Вучетич, да украси централата в Брюксел с “Да изковем от катаните чукове”.
Трябва да молим Веждичката...
;)


От "катаните" Боцеви плугове /дори и чукове/ не можеш изкова. Ще те опръскат тигре...
цитирай
36. анонимен - Не пращам никой и никъде. Не ми е в стила, знаеш. И диагнози рядко давам.
08.02.2012 17:47
анонимен написа:
Ще ти отговоря в твой стил:"Айде у десно и вий срещу бледата луна,колко искаш!"Що се отнася за онова "нищо",чиито смрадливи кариеси съм споменал,както винаги пръв нещо ми е правил вятър на патката,а освен това,той е твой клакьор.
Що се отнася до язовирите,разни смръдльовци извършиха "деколективизацията" за своя сметка.Не зная какъв хидроинжинер познаваш,но 5 години по ред съм обикалял цяла северна и средна Гърция и района на Тесалия.Та там поливните им системи са закупени на безценица от нас, и гърчулята ни споменават с благодарност за ниските цени и мижавите комисионни за да ги купят от "Вулгаро".
А язовири без поливно земеделие можеш да си ги наденеш на хипер активния.И да мога да ти кажа,за Дичката и някои други мои познати,които си строиха платформите по Ваньо Костовото време,защото бяха приятели на ресторантьора.Включително и миленчо Ганев и на един зам.директор на НСС братчето.
И моля, преди да ме пращаш на майната си,лекичко си помисли,че ще те взема с мене.

И за гърция знам и за много неща знам още. И Венци не коментирам. Но ми се струва нелепо и погрешно за всичко да се обвинява Борисов. Та той управлява малко над 10% от времето от последните 22 години. Съвсем наивно е да бъде упрекван за всичко. Нима забрави за изчезналата кадастрална информация? Нима забрави за раздутата тройно и квотно бюрокрация? Ти си икономист, барем, не си пропагандист-счетоводител и знаеш, че щом в една фирма администрацията мине 10% от персонала, пиши я бегала. Ей ти я Гърция. Пример.
Всякакви венциеви мнения приемам, стига да съм прочел предишни негови мнения, които упрекват неговите авери в далавери. Демек, да има една и съща позиция. Той има две позиции. Едана е, нищо де, какво толкова? Сгрешили са хората ми. Нямали са опит. И люти клетви по всички останали.
Аз не приемам такива позиции. Считам ги за двулични.
цитирай
37. анонимен - Хищник, на много места съм бил, повярвай ми.
08.02.2012 17:50
blackpredator написа:
Катана е бил навсякъде и знае!
"Държавата и правилата я разбиха други, а ти ревеш само по Бойко.";(
Демек, други разрушили сградата, а ти мърмориш, че от руините, нашият Бо Корбюзие, ще сътворява магистрали.
Когато почнат магистрала "Хаинбоаз", Катана ще е там с поизбелелият тъмносин каскет, заедно с други коментиращи тук капи...
Как не е жив Евгений Вучетич, да украси централата в Брюксел с “Да изковем от катаните чукове”.
Трябва да молим Веждичката...
;)

:-)))))))))) Да имаш да вземаш! Алергичен съм към бригадите и безплатния труд. Моето съм си го дал, ама не са ми го платили още. :-)))))
цитирай
38. vencivaleri1951 - Слушай хищнико...акуло консултантска
08.02.2012 18:45
Ти венцехвали Боце, но внимавай "Перловската" да не излезне от коритото и да потопи "Славянска беседа" докато надигаш грозданката. Счетито е на високо и не му бери грижата освен ако ТОЙ не се разпореди водата да потече нагоре. Ама не вЕрвам понеже доста от кабинета му живеят около мен-включително и този дето му превежда когато Боце е "насаме" с Хилъри.
цитирай
39. анонимен - ВенциВалери, казах ти, че ще отбягвам да коментирам детските ти вметки.
08.02.2012 19:46
Аз познавам 3-ма правителствени преводачи. До някъде съм запознат с протокола /очаквам иронизиране/. Нещо от рода на казаното от тебе "показание под клетва" в български съд. Разговор на "4 очи" в дипломацията изисква присъствие на още 4 броя очи+2 усти. Не само заради протокола. Ама какво ли се намесва един нищо и никакъв хленчо, който се прави на всезнаещ. Не съм всезнаещ, но знам много. Очевидно е, че повече от тебе.
Всъщност, защо реши, че венцехваля? Просто гледам и анализирам, а ти се правиш на тапа, когато те ковна с някой факт.
Последен коментар. Во истина. Нямам време да се занимавам с празно дрънкане.
цитирай
40. boristodorov56 - Доста класов пехливанлък е паднал тук! Бая розови изблици и чрвен пушек!
09.02.2012 23:43
Не съм фен на ББ, но при такава елементарна критика на лошото време и природните стихии не мога да не призова към ферплей бандата на четеримата комун.онанисти вилняла без никакъв самоконтрол!
Товарищи!
Не се предавайте! Бойко ще падне во лето 2 013!
И тогива пойдут педали и цигани - сейгейчета и седефчета дето вече им брахме стихийните бедствия, ако не са се изяли един друг за байряка, насрания!


цитирай
41. vencivaleri1951 - Борисе, ти наистина ли мислиш, че разигралата се трагедия е резултат основно на лошото време.
10.02.2012 12:42
В България открай време имаме четри сезона....Вали дъжд/сравнително малко/ сняг /сравнително малко/ ,духа и вятър. Така , че ние трябва да сме подготвени и за тези неща. Да ти се скъса стена/ предупредителни писма на лице/, да ти са задръстени с боклук реките/при толкова милиони раздадени за почивстване/, да ти са запушени канализационните шахти при тези скъпи ВИК услуги....Всичко това не е само природна стихия , а безхаберие и отклоняване на средства. Естествено , че не всичко това е станало при Борисов, но той е премиерът сега и приема активи и пасиви на предишните. Впрочем н поста съм го написал. Това което допърнително ме изкара от релси е отричането му на очевидни факти. Иваново винаги е бил тренировъчен полигон. Това, че в последните години армията до колкото има по финансови съображения си е или в чужбина или в казармите е друг въпрос. Аз не съм, но колеги/набори/ са скачали там. Второто бе "Кугърите". Те са олекотени въртолети,наистина не са пригодени за екстремални условия, но какво общо имат със стената на язовира. Да я бяха инспектирали навреме.След това конкурса и сделката бяха подготвени от кабенета в който Борисов бе гл секретар /и кандидат за депутат в два района/ и с помощта на неговия приятел и партньор по тенис Гигов. Защо мълча тогава , а внушава за корупция сега. Защо подменяме Митата и Катата. Те си летят и на студ и на пек.
цитирай
42. анонимен - Икономист от бандата на онaнистите
10.02.2012 20:31
Господин Б.Т.56 - пойди и ти дорогой,като падне Борисов!Ма не става !Къси са ви крачетата!И ръчичките!Един нищо и никакъв Альоша ви се опъна,а щяхте да го свалите с пръски от чекиите дето ги млатите в подножието му.Ма само с опитите да преодолеете възпалението на простатата си си останахте и с късния антикомунистически климактериум.Насран,не насран,байрака се вее 120 години и с чука дето е на него така яко сме ви набили в гъза сърпа, дето и той е на него,че ще ви държи влага до като сте живи.
Ние може да сме комунистически проститутки,но изкарваме поне пари,до като вие го духате 22 години просто ей така,от нямане какво друго да правите.
Венсеремос Филибе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 2675889
Постинги: 672
Коментари: 11305
Гласове: 4003
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031